Blij Lijstje #21 | Ikea-klusjes, boze buurkaters & heel veel liefde

30 mrt 2020 | Positiviteit | 18 reacties

blij lijstje

Blije Lijstjes deel ik de laatste tijd wat vaker. Gewoon omdat je niet vaak genoeg wat blijheid de wereld in kunt slingeren. Of beter gezegd: omdat je niet vaak genoeg kunt stilstaan bij alles wat jou blij en gelukkig maakt. Hoe piepklein ook. Dit keer krijgt onder meer mijn gloednieuwe nachtkastje een ereplek op dit lijstje. Net als Pippa’s (niet zo stille) aanbidder, de fijne quality time binnenshuis met mijn vriend en een paar dingen die ik door de hamsterperikelen in de supermarkten alleen maar nóg meer kon waarderen.

 • Voor het eerst dit jaar weer mijn rode jurk met stippen aantrekken. Lente in mijn bol!
 • Mijn vriend kunnen zien. Samen is een weekend lang binnenblijven helemaal geen straf <3
 • Mijn Ikea-bestelling ontvangen. Inclusief gloedjenieuwe nachtkastjes, die precies passen. Superblij mee!
 • En de “ultieme relatietest” overleven. Oftewel, de Ikea-kastjes samen in elkaar zetten. Missie geslaagd!
 • Ontdekken dat de Ikea-mandjes voor in de nachtkastjes het ook geweldig goed doen als hoedjes. De selfies samen met vriendlief en geïmproviseerde hoedjes zal ik maar niet op het wereldwijde web zetten.
 • Me bezighouden met de inrichting van mijn toekomstige gallery wall. De lijstjes zijn besteld. Nu de inhoud en indeling nog bepalen! Gelukkig is het proces minstens zo leuk als het resultaat.
 • De stoel bij het raam zetten om met mijn vriend gewoon vanuit mijn fijne woonkamer van de zon te genieten.
 • Dat het tijdens het avondeten voor het eerst weer lekker licht is. Hoe bijzonder en hoe fijn! En ook handig als ik een keer mijn avondeten op enigszins fotogenieke manier bij een artikel wil plaatsen… ;)
 • Mezelf weer een NLZIET-abonnement cadeau doen en daar juist nu lekker van profiteren.
 • Ergens tussen de leeg geshopte schappen toch nog een heerlijke handcrème van Weleda kunnen vinden. Hard nodig in deze tijd van eindeloos veel handen wassen (en dus kurkdroge handen!).
 • Dat mijn vriend mijn doucheputjesproblemen wist op te lossen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een goed doorstromende douche.
 • Een mega-kamerplant bestellen bij Intratuin. Yes, de interieur-verander-kriebels nemen ernstige vormen aan.
 • Spontaan een bosje tulpen krijgen van vriendlief. Superlief!
 • De overheerlijke quornblokjes met satésaus. Mijn favoriete vegetarische vondst van de afgelopen tijd!
 • Mijn ouders (vanaf 1,5 meter afstand) even kunnen zien en spreken.
 • Gezellig videobellen met Lianne. Lang leve de digitale mogelijkheden van nu!
 • Met dank aan wat hulp van mijn vader (thanks, pap!) zelf mijn belastingaangifte voor mijzelf en mijn onderneming doen. Zo fijn dat dat weer geregeld is!
 • Meerdere leuke nieuwe opdrachten krijgen als tekstschrijver. Juist in deze tijd ben ik er heel dankbaar voor dat dat doorloopt!
 • De enorme hoeveelheid hilarische gifjes die ik opeens op een dag voorbij zie komen. Collectieve verveling heeft zo zijn positieve kanten.
 • Drie pakjes gezeefde tomaten kunnen kopen nadat de schappen 2 weken lang bij elk bezoekje aan de supermarkt leeg waren. Voelde toch even alsof ik goud in handen had!
 • Planten weten te redden die ik per ongeluk even uit het oog was verloren tijdens mijn gieterroutine.
 • Een bedrag terugkrijgen van de energieleverancier. Toch fijn om dat te horen te krijgen als je net daarvoor een blauwe envelop hebt ontvangen.
 • Oprecht plezier beleven aan LinkedIn. Ik ben er sinds een tijdje een stuk actiever op en begin het steeds leuker te vinden.
 • Oude parfums “herontdekken”, waardoor het net is alsof ik een nieuw luchtje heb gevonden. Maar dan in mijn eigen badkamerkastje.
 • De rode buurkater die vanachter het raam uitgebreid naar Pippa zit te staren, terwijl Pippa hem al die tijd geen blik waardig gunt. Eh dude, jij bent mijn type niet.
 • Dat ik en de lieve mensen om mij heen gezond zijn. Wat er ook gebeurt, niets is zo belangrijk als dat!
 • Jullie ontzettend lieve reacties op mijn blogartikelen. Dank jullie wel! Door drukte lukte het me even niet om op alles te reageren, maar daar hoop ik deze week verandering in te brengen. Weet dat ik elke reactie lees en enorm waardeer.

Pas goed op jezelf en blijf positief! Maar vergeet niet om ook kwetsbaar te durven zijn en je verhaal (al is het maar via de telefoon of WhatsApp) te delen. Ook jij mag ruimte innemen!

Wat was jouw mooiste moment de afgelopen week?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

18 Reacties

 1. Naomi

  Super dat je in deze tijd nog zo’n lange lijst met blijmakers kon maken. De gifjes vind ik deze tijd ook echt een fijne afleiding;).

  Antwoord
 2. Audrey

  Zo te lezen kun je straks wel bijna een nieuwe hometour maken, haha! Ben benieuwd naar al je aanwinsten!

  Antwoord
 3. Saskia

  Super fijn lijstje met blijmakers. Kan me voorstellen dat je van een hoop dingen lekker positief wordt.
  Ik heb het lijstje met plezier gelezen en zelfs ik werd er blij van ;-)

  Mijn moment van de afgelopen week? Hm. Ik denk dat dit gisteren aan tafel was, we waren met z’n 3e aan het avond eten en Noa had het zó naar zijn zin. Schaterlachen. Ik heb er hele dierbare foto’s van die nu op mijn achtergrond prijkt van mijn mobiel.

  Antwoord
 4. Giovanna Jansen

  Wat een heerlijk blij-lijstje weer! Ik heb enorm genoten van het heerlijke voorjaarszonnetje afgelopen week. Af en toe een wandelingetje of fietstocht, en vooral gewoon vanaf het balkon. Yes, lente! :)

  Antwoord
 5. Anouk

  Ik werd vorige week superblij van het bericht van mijn studie dat ik mijn stage mag afmaken met extra literatuuronderzoek en niet nu ineens mijn hele studie planning over de kop hoef te gooien om genoeg punten te kunnen halen dit jaar. En van het prachtige weer buiten, zo fijn dat de zijn zoveel geschenen heeft!

  Antwoord
  • Romy

   Echt een fijne meevaller dat je je stage op die manier alsnog kunt afronden! Zet hem op met de laatste loodjes op deze manier!

   Antwoord
 6. Anna

  Wat een fijn lijstje! Wat een goed idee om planten te bestellen! Toevallig staat dat voor vandaag ook op mijn lijstje, ik heb nog een heleboel lege potten die wachten op een mooie plant ;-). En ik ben ook helemaal gek op vegetarische saté, echt een uitkomst he? Ik heb altijd die van Mora uit de diepvries.

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, je maakt me nieuwsgierig naar de vega saté van Mora. Misschien ga ik die ook nog eens proberen!

   Antwoord
 7. bychristiana

  Wat een fijn blij lijstje. Inderdaad; er zijn genoeg fijne kleine dingen om te waarderen. Want wie het grote niet eert…. ;- ) Grappig wat je schrijft over samen een Ikea kastje in elkaar zetten. Ik heb dus geleerd dat ik maar beter stilletjes kan wegsluipen als Andre ergens mee bezig is, in plaats van me er mee te gaan bemoeien haha;-)

  Antwoord
 8. Justine

  Wat een heerlijk lijstje! Zo zie je maar.. ondanks alle ellende is er nog genoeg om wel blij van te worden <3

  Antwoord
 9. Silke

  Wat een fijne dingen allemaal! Meerdere keren moeten lachen ook haha, de bijzondere dingen die nu ontstaan door deze gekke tijd. Ook belangrijke, wijze woorden in je laatste allinea <3

  Antwoord
 10. Mariska

  Dat is wel een heel leuk en gezellig lijstje! Allemaal stuk voor stuk leuke dingen ook. Merk zelf dat ik wat neerslachtig wordt van dit hele gebeuren wat er nu speelt, echt vervelend.

  Antwoord
  • Romy

   Wat rot om te horen dat deze periode je wat somberder maakt! Het is ook niet niks wat er allemaal gebeurt natuurlijk. Hopelijk duurt het niet heel lang meer en kun je over een tijdje in ieder geval (misschien vanaf afstand) weer wat meer mensen zien.

   Antwoord
 11. Lesley

  Haha, ik heb ook echt al twee dagen achter elkaar gezegd hoe leuk het is dat het nu weer langer licht is. Letterlijk een lichtpuntje in deze tijden :)

  Antwoord
 12. Maaike

  Leuk lijstje en haha, die buurtkater :P

  Antwoord
 13. Darina

  Hele mooie blijmakers en o zo belangrijk in deze onzekere tijden.

  Antwoord
 14. Ismay

  Zoo heerlijk om al die positiviteit te lezen! Fijn dat je zo positief blijft in deze tijd!

  Antwoord
 15. Suzanne

  Wat een heerlijk lijstje om te lezen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs