1 2 4 1

Blij Lijstje #21 | Ikea-klusjes, boze buurkaters & heel veel liefde

 • 30 maart 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Positiviteit
blij lijstje

Blije Lijstjes deel ik de laatste tijd wat vaker. Gewoon omdat je niet vaak genoeg wat blijheid de wereld in kunt slingeren. Of beter gezegd: omdat je niet vaak genoeg kunt stilstaan bij alles wat jou blij en gelukkig maakt. Hoe piepklein ook. Dit keer krijgt onder meer mijn gloednieuwe nachtkastje een ereplek op dit lijstje. Net als Pippa’s (niet zo stille) aanbidder, de fijne quality time binnenshuis met mijn vriend en een paar dingen die ik door de hamsterperikelen in de supermarkten alleen maar nóg meer kon waarderen.

 • Voor het eerst dit jaar weer mijn rode jurk met stippen aantrekken. Lente in mijn bol!
 • Mijn vriend kunnen zien. Samen is een weekend lang binnenblijven helemaal geen straf <3
 • Mijn Ikea-bestelling ontvangen. Inclusief gloedjenieuwe nachtkastjes, die precies passen. Superblij mee!
 • En de “ultieme relatietest” overleven. Oftewel, de Ikea-kastjes samen in elkaar zetten. Missie geslaagd!
 • Ontdekken dat de Ikea-mandjes voor in de nachtkastjes het ook geweldig goed doen als hoedjes. De selfies samen met vriendlief en geïmproviseerde hoedjes zal ik maar niet op het wereldwijde web zetten.
 • Me bezighouden met de inrichting van mijn toekomstige gallery wall. De lijstjes zijn besteld. Nu de inhoud en indeling nog bepalen! Gelukkig is het proces minstens zo leuk als het resultaat.
 • De stoel bij het raam zetten om met mijn vriend gewoon vanuit mijn fijne woonkamer van de zon te genieten.
 • Dat het tijdens het avondeten voor het eerst weer lekker licht is. Hoe bijzonder en hoe fijn! En ook handig als ik een keer mijn avondeten op enigszins fotogenieke manier bij een artikel wil plaatsen… 😉
 • Mezelf weer een NLZIET-abonnement cadeau doen en daar juist nu lekker van profiteren.
 • Ergens tussen de leeg geshopte schappen toch nog een heerlijke handcrème van Weleda kunnen vinden. Hard nodig in deze tijd van eindeloos veel handen wassen (en dus kurkdroge handen!).
 • Dat mijn vriend mijn doucheputjesproblemen wist op te lossen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een goed doorstromende douche.
 • Een mega-kamerplant bestellen bij Intratuin. Yes, de interieur-verander-kriebels nemen ernstige vormen aan.
 • Spontaan een bosje tulpen krijgen van vriendlief. Superlief!
 • De overheerlijke quornblokjes met satésaus. Mijn favoriete vegetarische vondst van de afgelopen tijd!
 • Mijn ouders (vanaf 1,5 meter afstand) even kunnen zien en spreken.
 • Gezellig videobellen met Lianne. Lang leve de digitale mogelijkheden van nu!
 • Met dank aan wat hulp van mijn vader (thanks, pap!) zelf mijn belastingaangifte voor mijzelf en mijn onderneming doen. Zo fijn dat dat weer geregeld is!
 • Meerdere leuke nieuwe opdrachten krijgen als tekstschrijver. Juist in deze tijd ben ik er heel dankbaar voor dat dat doorloopt!
 • De enorme hoeveelheid hilarische gifjes die ik opeens op een dag voorbij zie komen. Collectieve verveling heeft zo zijn positieve kanten.
 • Drie pakjes gezeefde tomaten kunnen kopen nadat de schappen 2 weken lang bij elk bezoekje aan de supermarkt leeg waren. Voelde toch even alsof ik goud in handen had!
 • Planten weten te redden die ik per ongeluk even uit het oog was verloren tijdens mijn gieterroutine.
 • Een bedrag terugkrijgen van de energieleverancier. Toch fijn om dat te horen te krijgen als je net daarvoor een blauwe envelop hebt ontvangen.
 • Oprecht plezier beleven aan LinkedIn. Ik ben er sinds een tijdje een stuk actiever op en begin het steeds leuker te vinden.
 • Oude parfums “herontdekken”, waardoor het net is alsof ik een nieuw luchtje heb gevonden. Maar dan in mijn eigen badkamerkastje.
 • De rode buurkater die vanachter het raam uitgebreid naar Pippa zit te staren, terwijl Pippa hem al die tijd geen blik waardig gunt. Eh dude, jij bent mijn type niet.
 • Dat ik en de lieve mensen om mij heen gezond zijn. Wat er ook gebeurt, niets is zo belangrijk als dat!
 • Jullie ontzettend lieve reacties op mijn blogartikelen. Dank jullie wel! Door drukte lukte het me even niet om op alles te reageren, maar daar hoop ik deze week verandering in te brengen. Weet dat ik elke reactie lees en enorm waardeer.

Pas goed op jezelf en blijf positief! Maar vergeet niet om ook kwetsbaar te durven zijn en je verhaal (al is het maar via de telefoon of WhatsApp) te delen. Ook jij mag ruimte innemen!

Wat was jouw mooiste moment de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 30 maart 2020 op 6:29 am - Beantwoord

  Super dat je in deze tijd nog zo’n lange lijst met blijmakers kon maken. De gifjes vind ik deze tijd ook echt een fijne afleiding;).

 2. Audrey 30 maart 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Zo te lezen kun je straks wel bijna een nieuwe hometour maken, haha! Ben benieuwd naar al je aanwinsten!

 3. Saskia 30 maart 2020 op 7:43 am - Beantwoord

  Super fijn lijstje met blijmakers. Kan me voorstellen dat je van een hoop dingen lekker positief wordt.
  Ik heb het lijstje met plezier gelezen en zelfs ik werd er blij van 😉

  Mijn moment van de afgelopen week? Hm. Ik denk dat dit gisteren aan tafel was, we waren met z’n 3e aan het avond eten en Noa had het zó naar zijn zin. Schaterlachen. Ik heb er hele dierbare foto’s van die nu op mijn achtergrond prijkt van mijn mobiel.

 4. Giovanna Jansen 30 maart 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij-lijstje weer! Ik heb enorm genoten van het heerlijke voorjaarszonnetje afgelopen week. Af en toe een wandelingetje of fietstocht, en vooral gewoon vanaf het balkon. Yes, lente! 🙂

 5. Anouk 30 maart 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Ik werd vorige week superblij van het bericht van mijn studie dat ik mijn stage mag afmaken met extra literatuuronderzoek en niet nu ineens mijn hele studie planning over de kop hoef te gooien om genoeg punten te kunnen halen dit jaar. En van het prachtige weer buiten, zo fijn dat de zijn zoveel geschenen heeft!

  • Romy 14 april 2020 op 10:56 pm - Beantwoord

   Echt een fijne meevaller dat je je stage op die manier alsnog kunt afronden! Zet hem op met de laatste loodjes op deze manier!

 6. Anna 30 maart 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Wat een goed idee om planten te bestellen! Toevallig staat dat voor vandaag ook op mijn lijstje, ik heb nog een heleboel lege potten die wachten op een mooie plant ;-). En ik ben ook helemaal gek op vegetarische saté, echt een uitkomst he? Ik heb altijd die van Mora uit de diepvries.

  • Romy 14 april 2020 op 10:57 pm - Beantwoord

   Oeh, je maakt me nieuwsgierig naar de vega saté van Mora. Misschien ga ik die ook nog eens proberen!

 7. bychristiana 30 maart 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat een fijn blij lijstje. Inderdaad; er zijn genoeg fijne kleine dingen om te waarderen. Want wie het grote niet eert…. ;- ) Grappig wat je schrijft over samen een Ikea kastje in elkaar zetten. Ik heb dus geleerd dat ik maar beter stilletjes kan wegsluipen als Andre ergens mee bezig is, in plaats van me er mee te gaan bemoeien haha;-)

 8. Justine 30 maart 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Zo zie je maar.. ondanks alle ellende is er nog genoeg om wel blij van te worden <3

 9. Silke 30 maart 2020 op 2:02 pm - Beantwoord

  Wat een fijne dingen allemaal! Meerdere keren moeten lachen ook haha, de bijzondere dingen die nu ontstaan door deze gekke tijd. Ook belangrijke, wijze woorden in je laatste allinea <3

 10. Mariska 30 maart 2020 op 6:15 pm - Beantwoord

  Dat is wel een heel leuk en gezellig lijstje! Allemaal stuk voor stuk leuke dingen ook. Merk zelf dat ik wat neerslachtig wordt van dit hele gebeuren wat er nu speelt, echt vervelend.

  • Romy 14 april 2020 op 10:59 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat deze periode je wat somberder maakt! Het is ook niet niks wat er allemaal gebeurt natuurlijk. Hopelijk duurt het niet heel lang meer en kun je over een tijdje in ieder geval (misschien vanaf afstand) weer wat meer mensen zien.

 11. Lesley 30 maart 2020 op 7:43 pm - Beantwoord

  Haha, ik heb ook echt al twee dagen achter elkaar gezegd hoe leuk het is dat het nu weer langer licht is. Letterlijk een lichtpuntje in deze tijden 🙂

 12. Maaike 30 maart 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje en haha, die buurtkater 😛

 13. Darina 31 maart 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Hele mooie blijmakers en o zo belangrijk in deze onzekere tijden.

 14. Ismay 31 maart 2020 op 12:58 pm - Beantwoord

  Zoo heerlijk om al die positiviteit te lezen! Fijn dat je zo positief blijft in deze tijd!

 15. Suzanne 1 april 2020 op 2:45 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje om te lezen!

Recente blogs

Roze havermout met aardbei en banaan (vegan & romig)

28 september 2022|Recepten|

Het aardbeienseizoen is helaas bijna voorbij. Maar gelukkig kun je dankzij diepvriesfruit het hele jaar door van aardbeien genieten. Daar word ik me toch (aard)blei van. Oké flauw, maar feit blijft dat ik graag een doosje mee naar huis neem en dat de doosjes aardbeien bij ons verrassend snel leeg zijn. Dit havermoutontbijt draagt daar zeker aan bij. Deze smeuïge roze havermout met aardbei maakte ik namelijk met plantaardige kwark, aardbeien en banaan. Het smaakt naar van die vruchtenyoghurtjes die je als kind misschien at, maar dan in een versie die je supersimpel met maar 5 ingrediënten maakt.

Romige pompoen-pindasoep met kokosmelk (simpel & smaakvol!)

20 december 2023|Recepten|

Gooi twee van mijn lievelingsingrediënten bij elkaar en je krijgt de allerlekkerste soep ooit: pompoen-pindasoep. Pompoensoep is lekker, pindasoep is lekker, maar deze combinatie van de twee is al helemaal verrukkelijk. Verwacht een stevige, romige soep met wat kruidigheid en een duidelijke pindasmaak. Het klinkt misschien als een verrassende mix van ingrediënten, maar het proberen waard is-ie zeker. Zowel bij mij als bij Bart kreeg deze soep meteen het label "nóg lekkerder dan pompoensoep" bestempeld. En geloof me: als pompoenliefhebber strooi ik niet zomaar met dat label. Dus trek in een kom met comfort food die ook nog goed vult? Dan is deze pompoen-pindasoep misschien ook jouw nieuwe favoriet.

Pasta met spinazie, balsamicocrème en paddenstoelen

27 december 2023|Recepten|

Ik ben dol op supersimpele gerechten die er toch uitzien alsof je je eens flink hebt uitgesloofd in de keuken. Deze pasta met spinazie, paddenstoelen en balsamico is zo'n gerecht. Het heeft zelfs een feestelijk tintje door de geglaceerde amandelen en rozemarijntakjes, terwijl je toch echt niet langer dan 20 minuten in de keuken staat voor deze verrukkelijke pasta. De pasta heeft een heerlijk zoet tintje door de mix van ahornsiroop en balsamicocrème. Daarmee glaceer je de paddenstoelen en de amandelen. Dat ziet er niet alleen restaurantwaardig uit, maar smaakt ook nog eens top. Benieuwd hoe het smaakt? Maak deze pasta zelf in 20 minuten met het recept hieronder.