2 2 8

Blij Lijstje #22 | Kippenvel, knoppen & koelkastvondsten

 • 17 april 2020
 • 28 Reacties
Categorieën: Positiviteit
blij lijstje

Mooie momenten koester ik nu misschien wel meer dan ooit. Tussen het thuiswerken, de Skype-calls en de gezellige paasbrunches via Skype door, had ik heel wat fijne dingen om blij van te worden. Zo deed ik een investering in mezelf, ontdekte ik een knop die voortaan mijn leven verandert (soort van) en genoot ik net als de rest van Nederland van een paar fijne quarantainebezigheden. Ik neem je weer mee in dit Blije Lijstje!

 • Via de telefoon met sommige mensen vaker bijkletsen dan vóór de coronatijd. Heel gezellig!
 • Mijn oma die trots vertelt over haar eerste FaceTime-avonturen.
 • Rijker blijken te zijn dan ik dacht als er zowaar nog € 23,- op mijn MediaMarkt-kaart blijkt te staan.
 • De tientallen lifehacks die mijn vriend me de afgelopen weken leerde. Met als klap op de vuurpijl dat ik na 8 maanden eindelijk weet hoe ik mijn stofzuiger kan uitzetten zonder de stekker uit het stopcontact te moeten trekken. Iets met een multifunctionele knop waarover vast uitleg stond in de gebruiksaanwijzing, die ik natuurlijk van tevoren héél goed had doorgelezen (ahum!).
 • Mijn lieve vader die een nogal supersonisch administratiebestand voor me heeft gemaakt in Excel, waardoor de administratie doen voortaan een eitje is.
 • Dankzij die sheet een paar ontdekkingen doen die me al een paar honderd euro hebben opgeleverd.
 • Op Tweede Paasdag werken aan mijn freelance opdrachten en dat he-le-maal geen straf vinden. Toch een goed teken dat ik dé baan heb gevonden waar ik gelukkig van word!
 • Een paar verlepte planten tot mijn eigen verbazing nieuw leven in weten te blazen.
 • Online op zoek gaan naar originele cadeau-ideetjes nu cadeaus kopen in de stad er even niet in zit. Zo trakteerde ik mijn vader op een persoonlijk chocoladehart en stuurde ik een vriendin mooie droogbloemen toe.
 • Een notificatie van Google Nieuws krijgen, vrezen voor het ergste in coronatijden en vervolgens zien dat de melding gaat over Boer Zoekt Vrouw. Je begrijpt: ik wist niet hoe snel ik moest doorklikken.
 • Elke keer weer trots zijn als ik met een boodschappenlijstje en een strak receptenplan in één keer voor alle weekboodschappen slaag.
 • Foto’s maken met de zelfontspanner die iets anders uitpakken doordat er een nieuwsgierige Pippa door het beeld loopt. Vooral om de foto bij dit artikel moest ik hardop lachen.
 • Die ene keer dat mijn haar verrassend goed zat, ondanks dat een kappersbezoekje duidelijk hard nodig is.
 • Een paar spannende mails versturen. Tot nu toe hebben ze niets opgeleverd, maar dát ik een poging heb gewaagd voelde al heel goed.
 • Het mooie programma Dreamschool ontdekken en me oprecht afvragen waarom ik dat nog nooit eerder had gekeken.
 • Besluiten dat ik mezelf de investering in een businesscoach gun. Ik blijf het lastig vinden om flinke kosten te maken, maar ik weet haast zeker dat deze kosten zichzelf wel terugverdienen.
 • Een pakje kaas in mijn koelkast ontdekken dat nog nét goed is en daarom een week lang over elke maaltijd een lading kaas strooien. Ik offer me wel weer op 😉
 • In het weekend veel samenzijn met mijn vriend. Heel dankbaar dat we zo goed kunnen praten, ook als het coronagedoe me even aangrijpt.
 • Sleutelen aan mijn LinkedIn-profiel en de moed bij elkaar rapen om weer een paar berichten de wereld in te sturen. Om een of andere reden vind ik dingen plaatsen op Instagram en Facebook nooit een probleem, maar vind ik LinkedIn-posts altijd een tikkeltje spannend.
 • Mijn kledingkast én voorraadkast een flinke opruimbeurt geven. Net als zo’n beetje half Nederland volgens mij, gezien de uitpuilende textielcontainer.
 • Lange wandelingen maken met vriendlief. Samen toch een stuk gezelliger dan alleen!
 • De nieuwe commercial van KPN over contact in coronatijden. Ik krijg er elke keer kippenvel van!
 • Een leuke blogsamenwerking waarvoor niet ik maar Pippa iets thuisgestuurd heeft gekregen.
 • De wekelijkse Skype-gesprekken met mijn ouders en broertje.
 • Mijn handen die er eindelijk niet meer uitzien als die van een 80-jarige. Mede mogelijk gemaakt door de fijne handcrèmes waarvan ik tegenwoordig grootverbruiker ben!

Wat was de afgelopen week jouw grote blijmaker?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 17 april 2020 op 7:14 am - Beantwoord

  Zelfs op LinkedIn vind ik je posts een verademing. Ik zie ze graag op mijn tijdlijn.
  Fijn weekend. En neem de tijd om te ontspannen. Leuk dat je je werk leuk vindt, maar ontspanning is nodig.

  • Romy 21 april 2020 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment over mijn LinkedIn-posts. Dank je wel!
   De ontspanning komt er de laatste tijd een stuk meer van dan eerder. Daar geniet ik gelukkig net zo erg van als van het werk 🙂

 2. Mirjam 17 april 2020 op 7:43 am - Beantwoord

  Ooo, ik klikte even op het linkje naar die commercial van KPN. Tranen staan in m’n ogen, wat mooi! En heerlijk om zo’n blij lijstje te zien, ik krijg er inspiratie van om zelf ook blije lijstjes te schrijven 🙂

  • Romy 21 april 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Ja, wat een mooie commercial hè? Ook bij mij stonden de tranen in mijn ogen. Zo mooi!

 3. Anouk 17 april 2020 op 7:45 am - Beantwoord

  Oh wat een fijne dingen! Heel vervelend is dat als je verplicht kaas over je maaltijd moet strooien 😉

 4. Naomi 17 april 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Ja, Dreamschool. Ik vind het zo’n ontroerend mooi programma. Hartverscheurend welke verhalen er achter die zogenaamd moeilijke jongeren zitten. En verder is dat van het kapsel herkenbaar;).

 5. Darina 17 april 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Een heel mooi en blij lijstje. Fijn om te lezen.

 6. Audrey 17 april 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Die KPN-commercial raakte mij ook echt! Mijn grootste blijmaker was de reactie van mijn neefje toen we zijn verjaardagstaart contactloos kwamen bezorgen.

  • Romy 21 april 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat een lieve verrassing! En ik kan me voorstellen dat zijn reactie net zo mooi en lief was als het gebaar op zich.

 7. bychristiana 17 april 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Oh haha, dat zou voor mij echt een grote straf zijn, kaas over elke maaltijd! Haha, ik vind dat ZO vies;-) Grappig, ik zie ook overal propvolle textielcontainers, net zoals alle papierbakken hier in de buurt, die zijn ook standaard vol!

  • Romy 21 april 2020 op 11:59 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Ik was duidelijk niet de enige die plotseling het idee kreeg om eens flink op te ruimen 😉

 8. Ilona Wielinga 17 april 2020 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, helemaal in deze tijden. En zo mooi hoe blij je wordt van je werk als freelancer!

 9. Bettie 17 april 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wauw, ik kijk geen tv dus ik had nog niets meegekregen van die KPN reclame. Ook hier kippenvel

 10. Nikita 17 april 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Ik heb net eventjes Dreamschool opgezocht en ik ben eigenlijk aan het hopen dat ik het vanuit België kan te pakken krijgen want het spreekt me wel aan. Iets voor mij denk ik. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Ik ben vooral dankbaar voor de mensen die wel dankbaar zijn voor ons werk, maar ook voor de mensen die me steunen door deze tijd heen. Natuurlijk is het voor iedereen moeilijk nu. Er zijn ook heel veel artiesten die speciaal voor de crisis een liedje hebben geschreven om een hart onder de riem te steken en die muziek helpt me nu ook heel erg. Ik kijk ook heel veel naar komieken op dit moment en dat kan na een lange werkdag echt een manier zijn om mijn hoofd leeg te maken en eens goed te lachen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat humor het beste medicijn is. Natuurlijk ga ik niet beginnen lachen met al doden en besmettingen, want dat is oprecht niet grappig. Maar er zijn andere dingen waar nu een drama van gemaakt wordt, waar helemaal geen drama hoeft gemaakt te worden. Met die dingen eens goed lachen kan helpen. Vanmorgen hoorde ik op de radio een van mijn favoriete komieken die een interview had gedaan. Hij zei dat hij altijd applaudisseert ’s avonds voor zijn deur om de zorg te bedanken. Maar daarna zei hij dat hij ook voor de supermarkt klapt. Omdat hij voor hij beroemd werd zelf in de branche stond en hij weet hoe onzichtbaar we soms zijn. Het feit dat een komiek dat eventjes op de radio zei was een heel mooi lichtpuntje en ik voelde me er direct beter door.

  • Romy 22 april 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Dreamschool is echt een mooi programma om terug te kijken, mocht je daar ooit de kans voor krijgen. Je zou kunnen kijken of je het via NPO Start of anders via YouTube ook in België kunt zien. Ik vind het in ieder geval een heel indrukwekkende serie. Soms word ik er zelfs een beetje door geraakt.
   Wat een prachtig lichtpuntje noem je trouwens. En geheel terecht dat de komiek ook stilstond bij hoe waardevol het supermarktpersoneel is. Jullie doen altijd belangrijk werk, maar in deze periode is dat werk meer waardering waard dan ooit.

 11. johanna 17 april 2020 op 12:15 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. Over dat supersonische administratiebestand zou ik graag meer horen. Kun je daar ook rekeningen mee versturen, of is het alleen om uren en betalingen bij te houden. Ik ben benieuwd. Ja, met LinkedIn doe ik ook nog veel te weinig, ik ga jou account eens opzoeken, en kijken wat jij daar doet. Dat kan een inspiratie voor mij zijn. Verder dat Pippa haar erste modelcontract krijgt, “ist längst fällig” (was al lang nodig). Dat ze niet eerder ontdekt is…..

  • Romy 22 april 2020 op 12:03 am - Beantwoord

   Het bestand is alleen bedoeld om mijn administratie bij te houden, maar er zitten allerlei automatische formules in waardoor ik bijvoorbeeld in één keer de bedragen zie die ik bij de kwartaalaangifte moet invullen. Superhandig!

 12. Giovanna Jansen 17 april 2020 op 1:14 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Grappig, ik bel ook vaker nu dan voor het coronatijdperk. En herkenbaar wat je zegt over posten op LinkedIn, op geen enkel ander sociaal medium heb ik dat. Wat leuk dat Pippa haar eigen samenwerking al heeft! Straks wordt ze zelf nog een influencer. 😉

  • Romy 22 april 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Haha, wie weet 😉 Misschien moet ik maar vast een eigen influenceraccount voor Pippa aanmaken, haha.
   Ben blij om te horen dat ik niet de enige ben met lichte LinkedIn-angst. Ik blijf het gek vinden dat ik altijd zo lang nadenk over mijn LinkedIn-posts, terwijl ik posts op Instagram binnen 10 minuten de wereld in stuur.

 13. Justine 17 april 2020 op 2:44 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Zo fijn om deze positiviteit te lezen.

  Dreamschool kijk ik ook regelmatig. Ik vraag me dan ook elke keer af hoe moeilijk het moet zijn voor die jongeren, maar tegelijkertijd hoe je zo opstandig kan zijn als je dan eindelijk wél een kans krijgt. Mooi programma in ieder geval!

  • Romy 22 april 2020 op 12:05 am - Beantwoord

   Inderdaad! Aan de ene kant sta ik soms perplex van de heftige reacties en het gedrag van de jongeren, maar aan de andere kant is het vooral heel verdrietig om te horen waar ze vandaan komen. Ik hoop vooral dat veel jongeren er blijvend wat van opsteken. Het zou zo mooi zijn als dit programma ze echt een beter en ander leven geeft.

 14. Noor 17 april 2020 op 6:12 pm - Beantwoord

  Dat van die planten herken ik ook! Als ik ze eventjes geen water geef, zijn ze slap. Maar als ik ze voldoende zonlicht en water geef, zijn ze weer zo goed als nieuw!

  Heb trouwens een mini DT-fout gespot (door de verveling let ik er de laatste tijd meer op). ”Op Tweede Paasdag……. Waar ik gelukkig van wordt.” staat er.

  • Romy 22 april 2020 op 12:06 am - Beantwoord

   Oeps! Goed dat je het zegt, dank je wel! Heb het meteen even aangepast 🙂

 15. Els 18 april 2020 op 1:54 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je nu makkelijk administratie kan doen. Toen ik even een eigen bedrijf had vond ik dat verschrikkelijk. De nieuwe commercials gericht op nu vind ik ook echt heel mooi vaak.

 16. Meaghan 20 april 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Fijn lijstje! Ik kijk zelf ook graag naar Dreamschool en kijk al vanaf het eerste seizoen! Echt een heel mooi programma. En wat fijn dat je vader een Excelbestand voor je heeft gemaakt, heel lief! En die tip voor originele cadeautjes in quarantaine vind ik echt heel leuk! Binnenkort is één van mijn beste vriendinnen jarig en die kan ik niet op zoeken om fysiek een cadeautje te geven, maar zulke droogbloemen zijn bijvoorbeeld echt heel gaaf!

  • Romy 22 april 2020 op 12:07 am - Beantwoord

   Ja, droogbloemen zijn echt een leuk en origineel cadeautje nu. Mijn vriendin was er in ieder geval erg blij mee en ze blijven natuurlijk een stuk langer mooi dan echte bloemen 🙂

 17. zwartraafje 22 april 2020 op 4:08 pm - Beantwoord

  Ik hou al jaren onze uitgaven en inkomsten bij in een spreadsheet en vind het super handig om er zo’n goed overzicht op te hebben. Vroeger deed ik het op papier maar deze digitale versie neemt een pak minder plek in en je kan veel sneller iets opzoeken dus ik ben fan. Ook van een weekmenu maak ik al heel lang gebruik. Zeker nu is het handig dat je zo min mogelijk naar de supermarkt toe moet. Maar ook dat er veel minder verloren gaat omdat je restanten de volgende dag in een ander recept kan verwerken. Eind vorig jaar was ik super gelukkig toen een orchidee er onverwachts terug door kwam. Ik dacht echt dat ik hem bij het groenafval zou moeten doen en plots kwam er een nieuwe stengel te voorschijn en ondertussen geniet ik al enkele maanden van een zes-tal mooie bloemen.

  • Romy 3 mei 2020 op 11:04 am - Beantwoord

   Slim idee, zo’n weekmenu! Ik heb wel vaak aan het begin van de week ongeveer een idee wat ik wil maken en krijg mijn groenten altijd wel op, maar zo’n menu is op zich best een goed idee.

Recente blogs

Albert Heijn vleesvervangers getest | eerlijke XXL review

28 juli 2021|Groen doen, Lifestyle|

Eigenlijk kom ik bijna nooit bij Albert Heijn. Juist daarom was ik reuze-benieuwd naar het grote assortiment aan Albert Heijn vleesvervangers van het huismerk. Een tripje naar Albert Heijn kon dus niet uitblijven, waarbij ik uiteraard groots insloeg. Ik testte maar liefst Albert Heijn vleesvervangers een voor een bij mijn avondeetmaaltijd en deel graag mijn scores met je. Alvast een woord vooraf: de satéschnitzel moet je so-wie-so proeven. Die en nog een paar vleesvervangers wisten mij blij te verrassen.

Hoe voorkom ik een dip na de feestdagen?

3 januari 2017|Persoonlijk, Positiviteit|

In december word ik eerst ontzettend verwend met Sinterklaas, geniet ik van het samenzijn met kerst en luid ik even later in feeststemming het nieuwe jaar in. Maar wat nu als we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de voorraad oliebollen er weer doorheen is? Dat terwijl het zomerzonnetje helaas nog lang niet om de hoek komt kijken. Zelf vind ik begin januari nooit zo'n fijne tijd en bij mij leidt dat weleens tot een dip na de feestdagen. Gelukkig ben ik me daarvan bewust en dus stelde ik voor januari een aantal plannen op om de maand goed door te komen.

17 supersimpele en kleine bespaartips om je energieverbruik te verminderen

2 november 2022|Groen doen, Lifestyle|

Ik was altijd al een fanatiekeling wat betreft stroom besparen. Vanwege het milieu én omdat ik mijn geld liever aan leukere dingen uitgeef dan aan de energierekening. Sinds de kosten voor gas en stroom door het dak gaan, doen we er nog een duurzaam schepje bovenop hier thuis. We hebben de verwarming tot nu toe nog niet aan gehad en maken er graag een sport van om door kleine aanpassingen minder uit het stopcontact te hoeven aftappen. Omdat ik vast niet de enige ben die van energieverbruik verminderen een sport heeft gemaakt, hierbij 17 tips waarmee je jouw energierekening in toom houdt.