2 6 1

Blij Lijstje #23 | Harry in de diepvries & het tandpasta-effect

 • 29 april 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

De afgelopen weken gebeurden er weer genoeg dingen die goed waren voor een glimlach. Zo barstte ik in lachen uit door een binnenpretje over ene Harry, liet ik mijn vriend een uitdaging aangaan en ontdekte ik wat de term ’tandpasta-effect’ precies inhoudt. Daarnaast deed ik een jarige een hele lading pindakaas cadeau én trakteerde ik mezelf op een veel te dure vega-snack. Al die fijne momenten (en meer) heb ik weer verzameld in dit Blije Lijstje.

 • Een 1,5 meter-wandeling met mijn vader maken door de omgeving. Die 1,5 meter was dus de afstand tussen ons in, niet de afstand van de wandeling.
 • Tijdens die wandeling in geuren en kleuren Boer Zoekt Vrouw nabespreken. Moet ook gebeuren!
 • Slagen voor originele cadeautjes voor mijn bijna jarige broertjes, waaronder een bestelling bij de Pindakaaswinkel die binnenkort bij mijn pindakaasliefhebbende broertje wordt thuisbezorgd.
 • De zaterdagochtend beginnen met het schoonmaken van mijn keuken. Een gekke gewoonte, maar ik word daar heel blij van op de vroege ochtend.
 • Mijn vriend als uitdaging online jurkjes laten uitzoeken voor mij. Ik heb ze uiteindelijk niet besteld, maar mijn vriend wist er wel verrassend goed de jurken tussenuit te pikken die bij mij passen.
 • Spullen uitzoeken om op internet te koop aan te bieden. Nu nog een moment vinden om ze daadwerkelijk te koop te zetten… Hebben jullie tips voor een leuk platform voor kleding en boeken? Een Instagram-webshopje, Marktplaats of United Wardrobe misschien?
 • Tussen de regenbuien door toch nog een droog moment vinden om een rondje hard te lopen.
 • Verse glutenvrije pizza’s maken met mijn vriend. Mijn eerste pizza-bakavonturen!
 • Samen met mijn vriend een dagje thuiswerken – ieder voor ons eigen werk. Best leuk om samen mijn woonkamer om te toveren tot thuiskantoor, inclusief drie beeldschermen op tafel.
 • Mijn brandwondje op mijn vinger dat alweer bijna genezen is. Bizar hoe snel je huid kan herstellen!
 • Een eerder gecancelde freelance opdracht (vanwege corona) die nu alsnog doorgaat. Yes!
 • Ergens online de term ‘Harry Covert’ tegenkomen. Harry wie? Haricots verts dus, die sperzieboontjes. Moest ik als taalneuroot stiekem wel om lachen.
 • Op zondagochtend vroeg naar het tuincentrum gaan voor kattenvoer en meteen een paar plantenpotten meenemen. Daardoor hebben mijn “Groene Kneusjes” nu allemaal een mooi onderkomen.
 • Vervolgens mijn oma verrassen met tuinplanten die we als verrassing bij haar voor de deur zetten.
 • Mijn oma die daarna zei “Je straalt! Je bent net een bloem.” Hoe lief!
 • Mijn vriend die me heel lief geruststelde toen ik over iets totaal onbenulligs inzat.
 • Een kettinkje terugvinden waarvan ik alweer was vergeten dat ik het nog had. Inmiddels draag ik het weer bijna elke dag.
 • Betrapt! Pippa die even niet door had dat ik al thuis was toen ze nog op tafel zat. Twee seconden later stond ze weer met vier pootjes op de grond. Oh ja, op de tafel zitten kan ik alleen doen als baas het niet ziet.
 • De kat op straat die duidelijk niet aan social distancing doet en mijn vader en mij een paar meter lang op de voet volgde.
 • In mijn eigen fijne omgeving parken ontdekken waar ik nog nooit was geweest.
 • Met mijn vriend funda-weddenschappen doen. Oftewel, allebei inschatten hoeveel te koop staande huizen in de omgeving kosten en vervolgens online checken wie er gelijk heeft. Nog best een uitdaging soms!
 • De term “tandpasta-effect” ontdekken. Dat houdt blijkbaar in dat als je van een product (bijvoorbeeld tandpasta) nog een tube of fles hebt staan, je er onbewust meer van gebruikt. Heb ik dus altijd last van bij douchegel!
 • Mijn eerste artikel op mijn zakelijke blog publiceren: een nogal lang artikel met 11 tips voor SEO. Daar ging nogal veel werk in zitten, maar ik ben heel blij met het resultaat.
 • Een leuke mail krijgen voor een samenwerking waarvoor ik iets heel moois en persoonlijks mag uitzoeken.
 • Mede door corona veel nadenken over alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Met gepaste trots! Ik schreef er dit artikel over en werd daar zelf ook (in positieve zin) een beetje emotioneel van.
 • Dat de orthodontist (met goede maatregelen) weer opengaat. Superfijn, want mijn ortho-afspraak stond eigenlijk drie weken geleden al. Ik ben nog nooit zo blij geweest over een gepland ortho-bezoekje als nu.
 • Alle zonnige dagen die we in april cadeau kregen.
 • Nieuwe vegetarische curry-worstjes ontdekken en proeven. Ze kostten een fortuin (€ 4!), maar waren wel errug lekker.
 • In bed liggen en meteen als een blok in slaap vallen omdat mijn eigen matras nog altijd mijn allerfijnste bed ooit is.

Wat was jouw grootste blijmaker afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 29 april 2020 op 7:18 am - Beantwoord

  Wat een blije dingen! Ik zie vaak mensen in instagram stories dingen verkopen, misschien is dat wat? Ik werd afgelopen week heel blij van mijn 1-jarige nichtje op skype die ineens allemaal woorden blijkt te kunnen zeggen.

  • Romy 3 mei 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Ik zat inderdaad ook al te denken aan Instagram Stories. Ik dacht altijd dat je er duizenden volgers voor moest hebben om zoiets goed te laten verlopen, maar wie weet werkt het toch best aardig 🙂
   En wat lief trouwens dat je je eenjarige nichtje op Skype kon spreken – en in dit geval dus zelfs echt “spreken” met al haar woorden.

 2. Naomi 29 april 2020 op 7:33 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje weer! En ik vind de opmerkingen van je oma altijd zó lief.

 3. Shirley 29 april 2020 op 7:51 am - Beantwoord

  Van Marktplaats heb ik altijd snel spijt. Meestal zodra de eerste reactie met ‘2 euro’ binnenkomt, zonder verdere tekst, haha. Al moet ik zeggen dat ik ook spullen verkocht heb aan leuke en dankbare mensen, dan voelt het goed!

  • Romy 2 mei 2020 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, het zijn ook precies die reacties die mij ervan weerhouden om meteen met Marktplaats aan de slag te gaan 😉 Dat terwijl je 9 van de 10 keer uiteindelijk wel een nette en leuke koper voor je spullen vindt. Misschien dus toch maar nog een keer een poging wagen.

 4. Darina 29 april 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Zo’n mooi en blij lijstje. De opmerking van je oma is ook zo mooi en lief. Ik wil ook wel spulletjes, vooral kleding, gaan verkopen. Ik twijfel een beetje tussen Instagram stories en United Wardrobe.

 5. Giovanna Jansen 29 april 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje. Ik moest erg lachen om die Harry Covert! En zo herkenbaar dat als je onverwacht een kamer binnenkomt de kat op de tafel (of op het aanrecht) blijkt te zitten en er gauw afspringt met een air van IK zat daar niet op hoor! Wat fijn dat je hebt kunnen wandelen met je vader en je oma blij hebt kunnen maken met plantjes! Zo fijn om elkaar – met afstand – toch even te kunnen zien.
  Mijn blijmaker afgelopen week was dan ook dat we bij toerbeurt al onze kinderen en kleinkinderen hebben gezien in één week tijd.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi en fijn dat jullie de kinderen en kleinkinderen weer hebben kunnen zien! Juist nu is dat misschien wel waardevoller dan ooit. Hopelijk komen er de komende tijd meer van dat soort mogelijkheden 🙂

 6. Audrey 29 april 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Haha, Harry Covert! En superleuk, die Funda-weddenschappen!

 7. bychristiana 29 april 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Je straalt, je bent net een bloem! Echt, wat ongelofelijk lief, een mooier compliment kun je niet krijgen toch?

 8. Janne 29 april 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat is je oma een schat! 🙂

 9. Anna 29 april 2020 op 9:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Haha, die Funda weddenschappen, ik ben ook dol op dat soort raad-spelletjes :p. Je artikel herinnert me eraan dat ik ook weer wat items te koop moet zetten. Ik gebruik sinds kort Vinted en daar ben ik wel heel tevreden over, maar ik wil ook nog wat items aanbieden in Facebook-groepen voor Groningers. Daar zie ik ook vaak mensen spullen aanbieden.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook actief bent op Vinted! Dit is natuurlijk dé periode om daar nog meer mee te doen 🙂
   Facebook-groepen zijn ook een slim idee trouwens! Daar kijk ik zelf ook weleens rond voor tweedehands koopjes.

 10. Meaghan 29 april 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Aah wat een positiviteit allemaal weer! Echt mooi dat je brandwond al bijna is genezen! Mooi hè hoe je lichaam daarmee omgaat! Hihi en zo schattig van Pippa op tafel! Ze weet dat het niet mag, en gaat dan heel schuldig er vanaf hahaha! Mijn vriend en ik doen ook regelmatig van die fundaweddenschappen, als we een mooi huis te koop zien staan, zeggen we ook allebei wat het kost en gaan het vervolgens checken. Best wel leuk hihi, omdat vervolgens ook nog even uitgebreid de foto’s van het huis te bekijken! Wat grappig dat jullie dat ook doen.
  Mijn grootste blijmaker van afgelopen week was een lief berichtje van een vriendin over dat ze trots op me is! Heel leuk en lief om te lezen!

  • Romy 2 mei 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk hè om via Funda stiekem in huizen binnen te kijken en dat soort gokjes te doen?! Ik heb het idee dat mijn gokjes gaandeweg steeds iets dichter in de buurt komen 😉
   Wat lief trouwens, dat berichtje van je vriendin! Ik kan me wel voorstellen dat dat een flinke glimlach op je gezicht toverde.

 11. Daenelia 29 april 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Katten zijn altijd goed om je te laten lachen. Ik werd zelf wel heel blij van een lange wandeling met de hond… en de bizarre ervaring dat ik een heftige workout ook echt … fijn! vond. Heel raar. Maar juist nu vind ik extreem bewegen dus echt fijn.
  Dat had ik 4 jaar geleden ook niet gedacht.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Grappig! Ik herken het wel een beetje. Juist nu ik veel thuis zit, vind ik het best fijn om zo nu en dan flink te bewegen. In mijn geval dan gewoon hardlopen trouwens 😉

 12. Els 29 april 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat gezellig zo’n wandeling met je vader :-). En over boer zoekt vrouw praten is altijd leuk. Er is alweer genoeg gebeurd. Ik hoop dat er wat meer liefde gaat groeien.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Ja ik ook! Tot nu toe lijkt het niet een heel succesvol seizoen van Boer Zoekt Vrouw te zijn qua stelletjes. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk 😉

 13. Hermien - KouweKleren 29 april 2020 op 11:00 am - Beantwoord

  Heerlijke lijst! Mijn vriend en ik wagen ook altijd een gokje op te koop staande huizen. We zijn behoorlijk goed geworden in het inschatten van die – onbetaalbare – vraagprijzen moet ik zeggen!

 14. Noor 29 april 2020 op 1:07 pm - Beantwoord

  Na een vermoeiende dag, of dat nu mentaal, fysiek,… Is, altijd fijn om ’s avonds in je eigen bed te slapen! Ik blijf het ook nog steeds grappig vinden als Nederlanders ‘een rondje hard te lopen’ wij zeggen ‘een rondje hardlopen’

  Zie je het trouwens zitten om een review te schrijven over ‘elke werkdag een topdag’ ? Lijkt me een aangenaam boek en aangezien ik binnenkort ga werken, lijkt me dit een informatief boek.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je benieuwd bent naar een review! Ik moet even kijken of ik op korte termijn aan een review toekom. Ik heb wel nog wat andere toffe boeken over werk en carrière op mijn stapel liggen, dus misschien maak ik er eens een combireview van 🙂

 15. Ilona Wielinga 29 april 2020 op 3:22 pm - Beantwoord

  Wat weer een heerlijk lijstje. En ik zou vinted of united wardrobe gebruiken! Alhoewel marktplaats natuurlijk ook altijd kan, maar kleding kan je denk ik het beste op een van de eerste twee kwijt.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Thanks voor de tip! Ik denk inderdaad dat United Wardrobe of Vinted handiger is voor kleding. Waarschijnlijk heb je daar ook wat minder last van onzinbiedingen dan op Marktplaats 😉 Dat vind ik weleens lastig aan Marktplaats.

 16. Lesley 30 april 2020 op 7:24 pm - Beantwoord

  OMG dat van dat tandpasta-effect had ik nog nooit gehoord! Klinkt ook wel logisch natuurlijk. Gelukkig vergeet ik vaak dat ik nog een fles heb staan van iets hahaha.

 17. Zo simpel is dan geluk 2 mei 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Altijd leuk om te lezen al die blije momenten. Ik kwam laatst een hondje tegen die niet aan social distancing deed. Dus ik aaide hem enthousiast, had ik blijkbaar een soort zelfgemaakt labeltje met ‘niet aaien’ over het hoofd gezien. Oeps!

  • Romy 2 mei 2020 op 10:26 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Hopelijk heb je het er zonder kleerscheuren van af weten te brengen 😉

Recente blogs

De controle loslaten: wat, waarom en hoe?

19 april 2017|Persoonlijke groei|

Controle: als er iets is waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb, dan is dat het wel. Ik kan soms hunkeren naar vaste schema's en regelmaat, terwijl die controle me ook niet altijd brengt wat ik zou willen. Voor de een werkt controle misschien heel fijn, terwijl die grote controlebehoefte bij iemand anders juist in de weg zit. Zou jij, net als ik, de controle wel iets meer willen loslaten? In dit artikel vertel ik meer over mijn overwegingen. Ook geef ik een paar tips hoe je een begin kunt maken om de touwtjes meer te laten vieren.

4x Zo ga je van dromen naar doen!

24 april 2017|Persoonlijke groei|

Ik ben een echte dromer. Al op mijn veertiende had ik een hele toekomst voor ogen, tot aan de namen van mijn toekomstige kinderen aan toe. Nog steeds kan ik dagdromen over de toekomst en fantaseren over wat het leven me zal brengen. Maar van dromen naar doen? Dat is dan weer een volgende stap, die vaak iets lastiger is. Hoe pak je dat aan? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? Voor Saskia's blog schreef ik laatst een artikel over mijn grote droom: voor mijn werk iets met schrijven, taal of communicatie kunnen doen. Een van haar vragen was hoe ik dat wilde aanpakken. Dat vormde de inspiratie voor dit artikel: van dromen naar doen, hoe doe je dat?

10 dagjes weg waar ik NIET zo vrolijk van zou worden

18 november 2018|Persoonlijk|

Dagjes weg, ik ben er gek op. Of je me nu meeneemt naar de Hoge Veluwe voor een fietstocht of me verrast met een bezoekje aan de dierentuin of een stedentrip in eigen land, ik kan dagjes weg altijd wel waarderen. Nou ja, bijna altijd! Er zijn namelijk wel een paar ideeën voor dagjes weg waar ik niet direct laaiend enthousiast van word. In dit artikel 10 dagjes weg die "iets" minder aan mij niet besteed zijn. Gelukkig blijft er ook dan nog genoeg over waar ik wél vrolijk van word!