4 2 14

Blij Lijstje #24 | Frozen 2, Vergeet-me-nietjes & vriendinnenpraat

 • 11 mei 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Mei is altijd al mijn lievelingsmaand geweest. Een goede reden op zich al om blij te zijn! En hoewel de maand mei dit jaar ook wat rottige dingen met zich meebrengt, lieten de lichtpuntjes zich de afgelopen weken gelukkig ook zien. Zo kreeg ik post uit nogal onverwachte hoek, viel een cadeau “ietsje” kleiner uit dan verwacht en juichte ik voor het eerst in mijn leven bij het inplannen van een kappersafspraak. Lees je mee in mijn Blije Lijstje?

 • Het gevoel van blijdschap en opluchting als je een veel te grote zak spinazie (iets te groots ingekocht!) nog net voor de houdbaarheidsdatum eindelijk hebt opgemaakt. Nu twee weken geen spinazie meer voor mij!
 • Mijn moeder (fervent koeienverzamelaar!) op Moederdag verrassen met een krukje in de vorm van een koe.
 • Stiekem hard lachen omdat het krukje in mijn hoofd zo’n twee keer zo groot was als in werkelijkheid. Zelfs Pippa past er niet op. Gelukkig was mijn moeder er evengoed blij mee.
 • Een kaartje maken vanaf de bank met DreamSchool op tv en mijn vriend naast me. Beter wordt het niet!
 • Een afspraak bij de kapper weten in te plannen en daarna in een heuse jubelstemming zijn dat er weer een paar centimeter van mijn kapsel af kan. Vaarwel, coronacoupe!
 • En samen Frozen 2 kijken. Wat een mooie film!
 • Gezellig videobellen met een vriendin als alternatief voor een middag samen thee drinken.
 • De laatste tijd wat langere nachten maken. Merk dat ik het daar echt beter op doe!
 • Tijdens een wandeling opeens worden aangesproken door iemand die mij nog herkende van de basisschool. Heel bijzonder om haar weer eens te zien (vanaf 3 meter afstand!).
 • Een onverwacht kaartje ontvangen van een lieve vriendin.
 • Daarnaast bijzondere post ontvangen van de kinderopvang in een dorp verderop: een zakje met vergeet-me-niet-zaadjes en een kaartje met “We missen jullie” erop. Ik vraag me nog steeds af of ze me aanzien voor een kleuter uit de bouwhoek of denken dat ik op mijn vrije zondag stiekem werk als pedagogisch medewerker. Of zouden de zaadjes toch verkeerd bezorgd zijn? 😉
 • Een lekker fout maskertje in de vorm van een alpaca opdoen. De foto zal ik je besparen. Fijn was het wel!
 • Pippa die haar ogen uitkijkt als de vlag van een appartement naast mij uithangt. Uren is ze er zoet mee.
 • Net als met een afgebroken blaadje van mijn plant trouwens. Who needs kattenspeelgoed als je ook plantenblaadjes hebt?!
 • Ontdekken dat mijn orchideeën allebei knoppen krijgen. En ik maar denken dat ik ze zwaar had verwaarloosd. Dat schijnt bij orchideeën dus juist de bedoeling te zijn.
 • Mijn schouders losmaken met een zelfbedacht pilateskwartiertje.
 • En ontdekken dat mijn favoriete palmboompje meer dan 20 centimeter is gegroeid. Hij is dan ook inmiddels gepromoveerd van werkkamer- naar woonkamerdecoratie.
 • Van mijn moeder mijn babyfotoalbum en een map vol mooie herinneringen krijgen. Van typdiploma tot een kinderboek dat ik ooit schreef en zelfs een paar hilarische zelfportretten.
 • Twee mooie LinkedIn-aanbevelingen krijgen van opdrachtgevers.
 • Eindelijk de fles douchegel opmaken die ik maar “mwah” vond, wat betekent dat ik weer een nieuwe (écht lekkere) fles van DM tevoorschijn mocht toveren.
 • Samen met mijn naar witte chocola ruikende shampoo. Té lekker is die!
 • Vanaf mijn balkon van de zon genieten.
 • Ikea-inspiratie opdoen. Ik voel weer een bestelling aankomen…
 • Weer een paar spannende mails voor mijn bedrijf de deur uit sturen.
 • Gelukkig een koelkast vol alternatieve vleesvervangers hebben als mijn vriend en ik een vega-burger proeven die écht niet lekker is.
 • Dankzij Tekstnet gratis kunnen deelnemen aan een toffe online cursus over tekstschrijven voor social media. Vanmiddag is het zover!
 • Mijn telefoonbatterij die gewoon 48 uur (!) meegaat. Een verademing vergeleken met mijn oude iPhone, die om de haverklap aan het infuus moest.
 • De allerlaatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Niet fijn dat het de allerlaatste aflevering is, maar wel een feestje om te zien. En blij dat er toch nog succesvolle matches bij zaten!
 • Mijn allerlaatste werkweek bij mijn baan ingaan, wat aan de ene kant heel gek en dubbel is, maar aan de andere kant ook voelt als het begin van een nieuw avontuur.
 • Pippa die met haar kop boven tafel vanaf mijn schoot meekijkt hoe ik dit Blije Lijstje zit te typen. Laat ik maar snel mijn laptop dichtklappen en mevrouw als de wiedeweerga wat aandacht gunnen.

Wat was jouw belangrijkste blijmaker de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 mei 2020 op 7:11 am - Beantwoord

  Hele mooie blijmakers. Het krukje is heel leuk! Spannend dat dit je laatste week bij je werkgever is. Ik kan mij voorstellen dat het dubbel voelt maar je gaat een heel mooi avontuur aan!

 2. Shirley 11 mei 2020 op 7:31 am - Beantwoord

  Veel suçesmet je laatste werkweek. Waar een deur sluit, gaan er andere open. Ik vind alle dagen en weken zo op elkaar lijken dat ik ze amper uit elkaar kan houden. Hoogtepunt: er zijn twee ijssalons om de hoek geopend.

 3. Anna 11 mei 2020 op 7:42 am - Beantwoord

  JAAAA Frozen II is zo mooi! Echt mijn favoriete film, ik moet er iedere keer bij huilen! Liefs

 4. Naomi 11 mei 2020 op 8:22 am - Beantwoord

  Bijzondere post inderdaad wel;). En ja, orchideeën moet je verwaarlozen. Dat is de reden dat dat de enige plantensoort is die ik in leven kan houden.
  Heel veel succes met de laatste werkweek in loondienst!

 5. Audrey 11 mei 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  O, wat een goed idee om je planten te meten! Moet ik eigenlijk ook doen, zodat ik straks kan vergelijken. Frozen 2 heb ik nog steeds niet gezien. En ik moest wel erg lachen om het verhaal van het krukje!

 6. Anouk 11 mei 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Spinazie kan je volgens mij ook heel goed in vriezen, mocht je nog eens veel te veel hebben gekocht. Ik sta er elke keer weer versteld van hoeveel leuke dingen jij nu nog meemaakt, zo leuk om te lezen.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:34 pm - Beantwoord

   Ha, goed idee van de spinazie! Ik koop weleens diepvriesspinazie, maar had er nooit zo bij stilgestaan dat je verse spinazie ook kunt invriezen. Ik ga het eens proberen 🙂

 7. bychristiana 11 mei 2020 op 8:52 am - Beantwoord

  Haha, ga naar snel bestellen dan bij Ikea, want als je nu bestelt komt je bestelling halverwege juni in huis! Ik ben inmiddels weer aan het werk en toevallig kwam er iemand langs die bij Ikea werkt. Leuk op anderhalve meter mee gekletst, maar die hebben het dus nogal druk;-) Oh ja, ik denk dat de zaadjes ook verkeerd bezorgd zijn;-)

  • Romy 23 mei 2020 op 1:34 pm - Beantwoord

   Oh jee, wat erg die lange wachttijd bij Ikea, haha. Denk dat ik binnenkort toch maar eens op een rustig moment bij de fysieke Ikea langsga.

 8. Saskia 11 mei 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Wat een fijne uitgebreide lijst! Zeker dingen om blij van te worden <3
  Ik werd blij van Moederdag, van het maken van de 'proef' taart (letterlijk en figuurlijk) van Noa. Van het weer kunnen focussen op lezen en genieten van het weer. Juist in deze week wil ik extra tijd voor mezelf hierin nemen, aangezien ik er toch wel een beetje tegen op kijk (zie Instagrampost)

  • Romy 23 mei 2020 op 1:35 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je bewust bij die lichtpuntjes stilstaat, juist in deze gekke en hectische tijd (ook qua werk). Veel liefs voor jou! <3

 9. Anna 11 mei 2020 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Heerlijk he, zo’n nieuwe mobiel die lekker lang meegaat haha. Ik heb Boer Zoekt Vrouw dit jaar niet gezien, maar je maakt me wel nieuwsgierig. En wat fijn dat je al een afspraak bij de kapper hebt weten te bemachtigen! Bij mij is alles vol, dus ik wacht nog even tot het wat rustiger is.

 10. Lilian 11 mei 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst! Ik zou eens moeten beginnen hiermee.

 11. Ilona Wielinga 11 mei 2020 op 11:13 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer. Jammer dat het krukje zo klein is want hij is wel echt onwijs leuk.
  Ik had laatst toevallig ook een gezichtsmasker met een alpaca, heerlijk fout. Kan er altijd wel om lachen.

 12. Evelyne 11 mei 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Blij lijstje! Hier was ik blij dat ik ondanks de drukke tijden op het werk toch even verlof mocht nemen, even bijtanken en deze week er terug tegenaan 😉

 13. Barbera Veul 11 mei 2020 op 1:08 pm - Beantwoord

  Ik vond het juist fijn dat het koeienkrukje niet zo groot was. Zo passen er veel meer ‘koeiendingen’ in huis 😉 Dus nogmaals dank xxx

  • Romy 23 mei 2020 op 1:37 pm - Beantwoord

   Haha, dat is dan weer een voordeel inderdaad! Dank je, mam! <3

 14. Meaghan 11 mei 2020 op 1:13 pm - Beantwoord

  Succes met je laatste weekje bij je werkgever! Wat moet dat gek zijn om bijna te stoppen, zeker nu in deze tijd. Geniet er nog even van! Hihi wat hilarisch dat koekrukje, maar wel een super origineel cadeau. Mooi ook dat je moeder er blij mee was. En onverwachte kaartjes zijn leuk he? Ik heb mijn vriendinnen ook allemaal een kaartje gestuurd zonder dat ze het wisten om hen te verrassen. Daar kreeg ik hele leuke reacties op! Ik moest ook wel lachen om die “vergeet me niet-zaadjes”. Inderdaad een beetje gek dat jij die van een kinderdagverblijf hebt gekregen, maar ik denk inderdaad dat het een foutje is!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:39 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je je vriendinnen allemaal met een spontaan kaartje hebt verrast! Dat zet me aan het denken dat ik misschien ook eens zoiets wil doen 🙂 Ik zal maar geen vergeet-me-niet-zaadjes opsturen, zoals ik die van het kinderdagverblijf ontving, haha.

 15. Daenelia 11 mei 2020 op 3:00 pm - Beantwoord

  Spinazie is zo lekker, rauw, gekookt, gewokt. Ik heb een zak zo op. Maar goed. Ik hou ook veel van spruitjes en bloemkool.
  Ik denk dat ik dan wel weer blij werd van heerlijk tekenen en een film in drie delen kijken, dit weekend.

 16. Tamara 11 mei 2020 op 3:36 pm - Beantwoord

  Ooh die zakken spinazie, zooo herkenbaar. Ik probeer altijd een klein verpakking te kopen, of losse spinazie bij de groenteboer te halen, maar laatst trapte ik er ook in om een keer een grote zak te halen. Heb spinazie gegeten tot het mijn neus uitkwam haha (want weggooien doen we niet aan natuurlijk)!

 17. Rachel Kromdijk 11 mei 2020 op 4:18 pm - Beantwoord

  Altijd leuk om te lezen waar iemand happy van wordt 🙂
  & een onverwachts kaartje is altijd leuk om te ontvangen, ik heb er ook twee naar vriendinnen gestuurd.
  Die waardeerde dit ook enorm, verder ben ik de hele week ziek thuis geweest met blaasaanvallen, dus ik heb helaas niet zo kunnen genieten van het weer en de dingen om me heen.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:40 pm - Beantwoord

   Ah wat rot dat je veel last hebt van blaasaanvallen! Ik las er wat over op je Instagram en het klinkt echt heel pijnlijk. Ik hoop dat je je snel een stuk beter voelt <3

 18. Irene 11 mei 2020 op 5:00 pm - Beantwoord

  Haha wat grappig van dat krukje! Dat zou ik ook hebben. Wij hebben ooit eens een plant online gekocht en die was in werkelijkheid ook véél kleiner dan we hadden gedacht. Dat was nog wel een teleurstelling :p

 19. Giovanna Jansen 11 mei 2020 op 7:22 pm - Beantwoord

  Wat een fijn blij lijstje! En wat een geweldig leuk krukje! Grappig dat hij zo klein bleek te zijn dat zelfs Pippa er niet op past. Herkenbaar dat je dacht dat je de orchideeën zwaar verwaarloosd had, maar er nu toch knoppen in komen. Een deel van het jaar (zonder bloemen) zien ze er inderdaad uit als verwaarloosde, dode en kale takken… 😉 Gelukkig zijn ze met bloemen eraan altijd super mooi en kun je er weer maanden van genieten.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:42 pm - Beantwoord

   Ja, bijzondere planten zijn het hè, orchideeën?! Ik had ze vorig jaar haast weggegooid toen ze er zo kaal en dood uitzagen, maar ben nu toch blij dat ik dat niet heb gedaan 😉

 20. Nikita 14 mei 2020 op 9:18 pm - Beantwoord

  Dat zijn allemaal stuk voor stuk hele mooie gelukjes. Dat zijn dingen waar ik ook van zou genieten. Alleen moet ik Frozen 2 nog zien en ik ben er heel benieuwd naar. Een paar vrienden van me stuurden een paar clipjes door van Olaf en die is echt zo schattig. Doordat we nergens heen kunnen zit Jacqueline bijna altijd bij me als ik aan het lezen ben of aan het bloggen. Gewoon Jacqueline op zich is een geluksmomentje. Jacqueline is voor mij zowat jouw Pippa. Een van mijn geluksmomentjes was toen ik mijn oude dagboek ontdekte van de laatste twee jaar op het middelbaar. Ik heb al eens verteld dat ik bijna alle grappige scenario’s tijdens de lessen heb beschreven. Het mooie was dat mijn glimlach steeds groter werd naarmate ik verder las. En het beste van al was dat ik me alles nog in de details herinnerde en zo voor me zag. En die leessessie is in de slappe lach geëindigd trouwens. Ik denk nog zo vaak aan die mooie tijd terug. Maar niet meer uit heimwee of zwaar gemis, want ik ben dankbaar voor de dingen die nu in mijn leven zijn. Ik denk vooral terug aan die mooie tijd uit dankbaarheid. En als ik eens een duwtje in de rug nodig heb, dan zorgen die mooie herinneringen daar ook vaak wel voor.

  • Romy 23 mei 2020 op 2:05 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je dankzij je dagboek nog al die mooie herinneringen van de middelbare school kunt terughalen. Heel bijzonder om nog regelmatig door je dagboek te kunnen bladeren en op die manier terug te gaan naar die tijd.
   Enne, Frozen 2 is echt wel een aanrader! Grappige Olaf-beelden gegarandeerd! 🙂

 21. Silke 14 mei 2020 op 9:28 pm - Beantwoord

  Dit blijft altijd leuk om te lezen 🙂 Lachen en glimlach haha!

Recente blogs

Inkiekje #58 | Lefwijf-event, leuke uitjes & loom op de bank (hoi, corona!)

16 mei 2022|Persoonlijk|

We konden weer, we mochten weer! Wat geniet ik van de dingen die nu weer kunnen na twee jaar tijd. Eindelijk liet ik Bart de Keukenhof in het echt zien, we namen mijn vader voor een ernstig verlaat verjaardagscadeau mee uit eten en ik dompelde mezelf onder in de wereld van zelfontwikkeling bij het Lefwijf-event. Maar het eind van de week zag er minder bruisend uit: een roze streepje op de beruchte test. Gelukkig zat dat onze zaterdagavond-Songfestivalplannen niet in de weg. Kortom: de weken waren fijn en leuk. Ziek of niet. Kiek je mee?

Inkiekje #29 | Box, Bloesempark & broccoli-schilderen

5 april 2021|Persoonlijk|

Aan belevenissen geen gebrek de afgelopen weken. Net als aan leuke eerste keren. Zo kon ik voor het eerst sinds coronatijd weer eens naar het prachtige park om die mooie plek aan Bart te laten zien. Verder scoorde ik mijn eerste twee Groente- en Fruitboxen van Lidl (spoiler: ik was onder de indruk!) en had ik een paar creatieve bezigheden die allebei een typisch gevalletje 'Pinterest made me do it' waren. Over dat en meer lees je in dit Inkiekje!

10 tips om te ontstressen | Mijn actieplan!

3 januari 2019|Persoonlijke groei|

Ontstressen is een van mijn doelen voor dit jaar. Ik wil me minder vaak gehaast of gestrest voelen. En ik heb het vermoeden dat er met mij meer mensen zijn die dit doel willen waarmaken. Ontstressen is alleen geen makkie: het betekent niet alleen een beetje (of een beetje boel) minder doen, maar ook acties ondernemen om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik bedacht voor mezelf een actieplan en deel graag de 10 tips voor ontstressen die ik wil toepassen. Vaarwel stress! Nou ja, dat is in ieder geval het idee.