1 1 23

Blij Lijstje #26 | Opruimeritus, nieuwe verslaving & tupperware-eten

 • 10 juni 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Joe, het is me weer gelukt om een goed gevuld Blij Lijstje samen te stellen. Ik hing de afgelopen week vooral heel vaak de blije huisvrouw uit als ik een mini-huisvrouwsuccesje van mijn to do list kon afvinken. Daarnaast kreeg ik een vrij acute en niet te verhelpen vorm van opruimeritus te pakken, deed ik een paar leuke dingen voor het eerst sinds lange tijd en geniet ik van een héérlijk tupperware-vooruitzicht.

 • De laatste tijd beter naar mijn lichaam luisteren. Even uitrusten als dat nodig is of wat rustigs doen als ik moe ben. Een hele nieuwe ervaring voor mij als bezige bij. Best een fijne ervaring wel.
 • Mijn propvolle belangrijke-papieren-lade eindelijk opruimen, waardoor er nu geen niet-zo-belangrijke papieren en andere meuk meer tussen ligt.
 • Voor het eerst sinds drie maanden mijn broertje in het echt kunnen zien. Vanaf afstand, maar toch heel fijn!
 • Een nieuwe profielfoto voor Instagram maken met mijn zelfontspanner. Geschoten toen de slingers nog hingen! Het resultaat kun je hierboven zien.
 • Net op tijd binnen zijn voor een flinke hoosbui.
 • Met mijn vriend starten aan mijn eerste diamond painting en ontdekken dat dat dus echt een leuke en rustgevende hobby is. De tussenstand? We zijn na 3 uur samen diamond painten “al” op één-elfde. Ik heb er een nieuwe verslaving bij!
 • Enthousiaste appjes ontvangen van opdrachtgevers nadat ik mijn teksten heb opgeleverd. Dat soort reacties vind ik absoluut een van de leukste onderdelen van mijn werk.
 • Een paar dagen van deadlinestress. Noem me gek, maar ik word er soms juist blij van als ik een paar dagen volle bak moet knallen met werk. Zeker als ik de deadline precies haal natuurlijk.
 • Nieuwe vegaknaks bij Lidl scoren. Ben benieuwd!
 • Tegenwoordig trouw bijna elke avond een hoofdstuk uit mijn boek lezen. Mijn eigen blogartikel over de kracht van kleine stappen bleek een goede stok achter de deur.
 • Me plotseling realiseren dat Flikken Rotterdam al een tijdje bezig is en dat ik alle afleveringen nog kan terugkijken (via NLZIET). Mezelf daarop verheugen is haast leuker dan het kijken zelf.
 • Een heleboel spullen uitzoeken om op Marktplaats aan te bieden. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik mijn vurig gewenste nieuwe cameralens mag kopen als ik met die tweedehands spullen genoeg geld daarvoor ophaal.
 • Bij het opruimen ontdekken dat ik helemaal niet zonder pyjama’s zit, zoals ik laatst dacht, maar dat ik gewoon nog twee gloednieuwe nachtjapons heb liggen. Je bent altijd rijker dan je denkt!
 • Het ophangbord boven mijn bureau weer eens anders indelen. Binnenkort wijd ik er een apart artikel aan.
 • Terugkomen van het hardlopen. De warme douche na een hardlooprondje is stiekem nog veel leuker dan het hardlopen zelf.
 • Voor het eerst mijn mes zetten in een gloednieuwe pot pindakaas. Er gaat niets boven dat pindakaasgevoel!
 • Positieve reacties krijgen op mijn eerste opgeleverde tekst voor een nieuwe opdrachtgever. Dat blijft altijd spannend. Zo fijn om te horen als iemand dan enthousiast is over het resultaat!
 • Mijn bureaulampje zelf vastschroeven. Een heuse mijlpaal in mijn op-mezelf-woon-avontuur. Even ter verduidelijking: mijn enige gereedschap in huis is een schroevendraaier en dit lampje hing er al een jaar vrij sip bij met zijn kop naar beneden.
 • Me na twee dagen van hormonale humeurigheid (maandelijks feestje enzo!) weer een beetje mezelf voelen.
 • Een nieuwe zakelijke blog schrijven voor RomyVeul.nl. En die gaat over – hoe toepasselijk! – zakelijk bloggen. Je kunt de blog hier lezen als je er benieuwd naar bent.
 • Dat ik thuiskom met drie volle boodschappentassen en de onderbuurman me ziet lopen. “Lekker geshopt vandaag?”. Ik moest er thuis hard om lachen. Ja, ik ben me helemaal te buiten gegaan aan het tomaten, vleesvervangers en brood bij elkaar shoppen. Leuk man!
 • Mezelf een vervolg op mijn eerdere businesscoachingtraject gunnen. Was een rib uit mijn lijf, maar ik weet zeker dat ik er veel aan ga hebben.
 • Huishoudhacks leren van mijn vriend. Hij is daar nog steeds vaak handiger in dan ik.
 • Verrast worden door leuke verjaardagspost van een vriendin: aquarelpotloden en een schetsboek. Daar kan ik lekker mee aan de slag!
 • Voor het eerst sinds drie maanden weer (op een rustige doordeweekse ochtend) een bezoekje aan de kringloopwinkel kunnen brengen.
 • Ook meteen een hele lading spullen afgeven die ik zelf niet meer gebruik. Opgeruimd staat netjes!
 • Met mijn vriend een nieuw lasagnegerecht maken met vooral héél veel kaas dat (hoe kan het ook anders met zo veel kaas!) heerlijk smaakte.
 • En nu al weten dat er morgen nog een portie daarvan op me staat te wachten in een tupperwarebakje. Yum!

Wat was jouw kleine gelukje van deze week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 10 juni 2020 op 6:18 am - Beantwoord

  Haha die van die buurman is mooi! Ik kwam er gisteren ook pas achter dat Flikken Rotterdam al bezig is, kijk liever meerdere afleveringen achter elkaar dus ik wacht ook even tot alle afleveringen zijn geweest.

 2. Darina 10 juni 2020 op 7:22 am - Beantwoord

  Een heel fijn lijstje! Grappig die opmerking van de buurman. Mijn kleine gelukje is dat ik deze week vrij ben en lekker de tijd heb voor alles.

 3. Lianne 10 juni 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Wat fijn dat je het de laatste tijd beter rustiger aan kan doen en naar je lichaam luistert! Ook dat je elke avond een boek leest. Goed bezig! Is ook een actiepuntje voor mij, dus ik ga dat artikel even teruglezen!

 4. Naomi 10 juni 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Proest. Ik zou ook moeten lachen om die buurman. En ja, je verheugen op een tweede dag hetzelfde eten omdat het zo vreselijk lekker was, is echt een cadeautje! Dan wéét je gewoon dat je nog een dagje mag genieten.
  En eh… Flikken Rotterdam zijn volgens mij herhalingen, dus helaas pindakaas (verse pot, met je mes erin;)).

  • Romy 25 juni 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Oh nee, ik kwam er inderdaad achter dat ik de afleveringen van Flikken Rotterdam al kende. Balen! Gelukkig heb ik de lekkere pot pindakaas wel nog staan 😉

 5. Saskia 10 juni 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. De eerste heb ik ook wat meer gedaan. Rust gepakt aangezien ik merk dat mijn lichaam nog al in de snoop zit van de afgelopen stormachtige weken, zowel op werk als met Noa.

 6. Audrey 10 juni 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Dat klinkt inderdaad allemaal heel fijn! Ik word ook altijd enorm blij van de gedachte aan een restje van een heerlijke maaltijd.

 7. Amy 10 juni 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Ah wat een heerlijk, gezellig lijstje! Mooi, die buurman 🙂 Tomaten shoppen is echt underrated hoor haha!

 8. Simone 10 juni 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk die buurman. En wat een fijne blijmakers weer dit. En heel veel kaas maakt me altijd blij! <3

 9. Els 10 juni 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  weer een mooie lijst. Fijn dat je nieuwe opdrachtgever zo blij is! Had stiekem niks anders van je verwacht :-).

 10. Carmen 10 juni 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Ontspullen.. weinig zo fijn als dat vind ik! En dat diamond painting daar ga ik niet eens aan beginnen, zo dacht ik ooit ook eens ‘laat ik een puzzel maken’ en ben ik intussen twintig puzzels van 1000 stukjes verder ;). Nadeel van diamond painting lijkt me dat je ermee “zit” als het af is. Wat ga je er dan mee doen, al een idee? 🙂

  • Romy 25 juni 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Hihi, precies dat is de reden dat ik een diamond painting heb uitgekozen die ik wél mooi vind. Dit is een zwarte met mooie bloemen, die ik oprecht nog leuk vind staan in mijn hobbykamer. En anders weet ik zeker dat ik mijn oma er een groot plezier mee zou doen 🙂

 11. Irene 10 juni 2020 op 1:49 pm - Beantwoord

  Leftovers zijn echt ook altijd een klein geluk hier. Dat smaakt nog beter dan op de dag zelf en de voorpret telt ook hé! 🙂 Mooie lijst met blijmakers weer!

 12. Nikita 14 juni 2020 op 6:54 pm - Beantwoord

  Bij ons zijn er maatregelen versoepeld, er zijn nog steeds heel veel maatregelen die je moet opvolgen. De 1,5 meter afstand en sociale bubbel bedoel ik dan. Maar we mogen weer buiten zitten! Wij hebben geen tuin of balkon aan ons appartementje dus voor mij betekende het ook echt dat als het zonnig was, ik binnen moest blijven. Natuurlijk is wandelen er ook nog, maar met mijn energie is dat niet altijd ideaal. Nu kan ik dus weer lezen in de zon en dat heb ik ondertussen al gedaan en het was heel fijn. Tegelijkertijd overviel me ook het gevoel dat dingen nooit meer hetzelfde gaan zijn vanaf nu. Ik denk dat er altijd een soort ‘angst’ zal hangen over mensen dat dit nog eens gebeurt. En het is ook nog niet voorbij, er zijn nog steeds besmettingen en doden.

  • Romy 28 juni 2020 op 7:32 pm - Beantwoord

   Wat je zegt over hoe dubbel het allemaal is, herken ik wel. Aan de ene kant is er de versoepeling, aan de andere kant is er de angst en bezorgdheid. Een tijdje geleden worstelde ik daar ook mee. Nu probeer ik wat meer in het nu te leven en nog niet te veel te kijken naar over een tijdje. Soms lastig, maar het helpt wel wat.
   Wat heerlijk trouwens dat je wel weer buiten kunt lezen! Kan me voorstellen dat dat al enorm genieten is.

Recente blogs

9x Waar ik deze kerst naar uitzie?

24 december 2018|Persoonlijk|

Na wekenlang aftellen is het nu toch echt zover. Al wekenlang staat in veel huizen een versierde kerstboom te pronken, de straten zijn sfeervol verlicht en in de winkels zijn de luxe lekkernijen voor het kerstdiner niet aan te slepen. En terwijl de winkels nog even profiteren van de topdrukte voor last minute kerstdineraankopen, geniet ik vooral van de voorpret voor de feestdagen. Ook zonder een spectaculair kerstdiner met zeven gangen heb ik namelijk zeker 9 leuke dingen waar ik naar uitzie deze kerst.

Tijd overhouden? 31 dingen om genadeloos te schrappen uit je leven & agenda

22 september 2023|Persoonlijke groei|

Ik kon er niet onderuit. Met fantastisch leuke werkopdrachten, een klusagenda, een verbouwing, een huisverkoop en veel sociale dingen waren er ergens in mijn agenda én leven een paar rode strepen nodig. Meer ruimte voor rust, minder meuk en vooral minder van die dingen doen die echt geen tijd waard zijn. Dus ging ik schrappen! Ik ontdekte dat ik veel dingen eigenlijk maar deed omdat ik ze altijd zo deed. Een flinke bezem door mijn agenda, mijn leven én mijn huis zorgden voor meer rust. Sterker nog: het hielp me bij tijd overhouden, zelfs in een drukke periode. Mocht jij ook extra tijd kunnen gebruiken, dit zijn 31 dingen om te schrappen voor meer agendaruimte en minder opgeslokte minuten.

Kiezen voor jezelf | 5 tips voor omgaan met sociale druk

11 januari 2018|Persoonlijke groei|

Wanneer ga jij eens op jezelf wonen? Wordt het niet tijd voor een vriend? En ach joh, neem toch een glaasje alcohol! Ook al woon ik niet in een dorp waar iedereen op iedereen let en over elkaar roddelt, toch ervaar ook ik weleens sociale druk. Het kan vervelend zijn als je het gevoel hebt je te moeten verantwoorden voor jouw keuzes. Ook voor mij ligt daarin nog steeds een leerproces. Ik blink er absoluut niet in uit, maar leer wel stapje voor stapje om meer voor mezelf te kiezen. Hoe doe je dat nu, je eigen keuzes maken en loslaten wat anderen verwachten? Dit zijn 5 tips voor omgaan met sociale druk.