2 1 11

Blij Lijstje # 27 | Pippa-post, telefoonpilates & plasticleed

 • 22 juni 2020
 • 15 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Ik beleefde weer twee fijne weken met kleine en grote lichtpuntjes. Ik was voor het eerst sinds tijden weer in het Amsterdamse Bos te vinden en maakte meteen een tussenstop op mijn oude werk, wat best een gekke gewaarwording was. Verder leefde de huisvrouw in mij helemaal op van een scheerapparaat voor kleding, wisten mijn eigen (verstopte) spierballen me te verbazen en waagde ik me weer eens aan een lesje telefoonpilates. Yes, ik praat je graag bij in dit Blije Lijstje.

 • Alle onwijs lieve reacties op mijn blognieuws gisteren. Ik wist al dat ik te gekke lezers heb, maar de reacties waren nog veel liever dan ik had kunnen hopen.
 • Een zonnig kaartje maken voor Vaderdag (zie de foto hierboven).
 • Een mega-pakket met drie planten ontvangen, waaronder een kokospalm. Die staat inmiddels op een prominente plek te shinen in mijn woonkamer!
 • Extra dikke knuffels van mijn vriend als ik even een sip momentje heb.
 • Toegeven aan mijn moeheid op een zondagmiddag door een kort dutje in mijn logeerbed te doen. Meestal vind ik dat helemaal niets, maar nu voelde het superfijn om te doen.
 • Mijn vader een mooi fotografieboek cadeau doen voor Vaderdag, waarin hij direct een kwartier aan het bladeren was. Was blijkbaar een geslaagd cadeau!
 • Mijn oma die in geuren en kleuren vertelt over “vroegâh” toen mijn broertjes en ik nog in de luiers zaten.
 • Sowieso voor het eerst sinds máánden weer mijn opa en oma in het echt zien. Superfijn!
 • De trouwfoto’s zien van een lieve vriendin die dit weekend getrouwd is. Zo mooi en bijzonder!
 • Spullen ophalen op mijn oude werk en daarvoor weer even terug zijn op de universiteit. Voelde heel gek en mooi tegelijk om daar na drie maanden nog eens te zijn, omdat ik door corona nooit echt afscheid van mijn werkplek heb kunnen nemen.
 • Ontdekken dat ik letterlijk sterker ben dan ik denk. Het lukte me om een enorm goed gevulde tas met folders een paar honderd meter mee te sjouwen. Blijken er toch spierballen in mijn dunne armpjes verstopt te zitten.
 • Gezellig met broerlief wandelen in het Amsterdamse bos op een rustige zaterdagochtend.
 • Vervolgens met mijn vriend die middag ook naar het bos gaan. Gewoon omdat het kan. En omdat het héérlijk weer was.
 • Via de telefoon pilates doen samen met mijn vriend (met een YouTube-lesje op). Een goede stok achter de deur voor ons allebei om écht pilates te doen en het is nog gezellig ook!
 • Van mijn vriend een ontpiller te leen krijgen (een scheerapparaatje voor kleding – heeft niets met dé pil te maken). Daar word ik dus écht heel enthousiast van.
 • Daarbij als extra instructie krijgen dat ik wel eerst het kapje van de ontpiller moet halen. Ik ben dus echt zo iemand die met het kapje erop aan de slag zou gaan en dan hard zou roepen “Doet het niet!”.
 • Het feit dat ik bij de vorige zin in plaats van ‘roepen’ eerst ‘rappen’ typte. Als beelddenker komen er nu allemaal grappige fantasieën in mij op.
 • Een muntplantje kopen, zodat ik ook thuis verse muntthee kan drinken – hét drankje dat ik altijd met vakantie en terrasjes associeer.
 • Een ingezonden berichtje op de voorpagina van de wijkkrant over het leed dat een volle plasticcontainer heet. Bloedserieus en nogal gefrustreerd was de auteur. Ik moet daar dus stiekem een beetje om lachen. Als je grootste ergernis van de maand is dat je naar een andere container moet lopen, dan heb je het in het leven toch best goed voor elkaar. Of ben ik de enige die zo denkt?
 • De bloemen fotograferen bij mijn moeder in de tuin. Dat deed ik bijna wekelijks toen ik nog bij mijn ouders woonde, dus dit was echt zo’n momentje van fijne herinneringen.
 • Hard moeten lachen om een kaart in de brievenbus met de tekst “Post voor Pippa” erop. Vertel haar maar niet wat op de achterkant van de kaart staat: iets met een cocktailvaccinatie en een oproep daarvoor…
 • Voor de gelegenheid een nieuwe reismand voor Pippa bestellen. Praktisch én roze – wat wil een mens (en kat!) nog meer?!
 • Mijn moeder blij maken met mijn lelieplant (om plek te maken voor de kokospalm), die bij haar ongetwijfeld een heel goed thuis tussen de vele andere planten krijgt.
 • Een recept improviseren met zoete aardappel, groenten en kaas uit de oven, en daar vanavond nóg een keer van kunnen genieten. Het recept plaats ik binnenkort op mijn blog.
 • Een interessante social-media-strategiesessie volgen voor mijn bedrijf en daar heel wat punten uithalen. Drie keer raden wat er op mijn to-do-list voor werk staat voor vandaag!

Wat was jouw laatste slappe-lachmoment?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 juni 2020 op 6:29 am - Beantwoord

  Heerlijke momentjes! Ik ben benieuwd naar het recept, ben dol op zoete aardappels.

 2. Tineke 22 juni 2020 op 6:35 am - Beantwoord

  Over dat stukje van de ingezonden brief, ik verbaas mij er wel vaker over hoe mensen kunnen zeuren en waar ze wel niet negatief over kunnen zijn.

 3. bychristiana 22 juni 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Pfoeh, haha, tja, als je niets meer hebt om je druk over te maken dan een volle plastic container, dan heb je het goed voor elkaar. Of eigenlijk misschien JUIST NIET (dat je je daar zo druk over maakt…) Handig hè, zo’n ontpiller;-) Ik heb dus sinds we Sketch hebben de kledingrollers helemaal ontdekt! Kan ik niet meer zonder.

  • Romy 1 juli 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Haha, zonder kledingrollers zou ik ook echt niet meer kunnen. Zo handig! Ik heb laatst bij Ikea weer een heel stel ingeslagen 😉

 4. Ilona Wielinga 22 juni 2020 op 9:49 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke momentjes. Ontpillers zijn zo handig, maar inderdaad, dan moet je wel het kapje er af halen 😉

 5. Giovanna Jansen 22 juni 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een fijn blij-lijstje weer! En wat fijn dat je je opa en oma weer hebt kunnen zien!

 6. Naomi 22 juni 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Volgens mij mis ik echt iets in mijn leven. Ik heb geen ontpiller, maar zo’n ding is wel heel handig. Toch eens naar kijken. Verder weer een heerlijk blij lijstje.

 7. Janne 22 juni 2020 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat een mooie kaart heb je gemaakt voor Vaderdag! En fijn dat je je fit voelt met dingen sjouwen en pilates.

  Ik heb gisteren niet gereageerd op je blog-aankondiging, maar ik wilde nog even zeggen dat ik het heel goed vind dat je niet artikelen gaat zitten schrijven alleen maar om wat te publiceren te hebben, maar dat je ervoor gaat zorgen dat op de dagen dat je wat publiceert, het ook wat zinnigs is. Ik vond al dat je enorm veel schreef op je blog – de meeste blogs die ik volg komen maximaal 3 keer per week met een artikel, vaak minder dan dat. En het is vooral heel fijn dat je deze beslissing neemt omdat het goed met je bedrijf gaat!

  • Romy 2 juli 2020 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dank je voor je fijne reactie op mijn blogaankondiging! Ik heb er lang over getwijfeld of ik dit wilde aanpassen, maar moet zeggen dat het me zeker goed bevalt. Al is het maar omdat ik nu nog net wat meer tijd in mijn artikelen kan steken en ook voor mijn gevoel nóg meer inspiratie heb voor onderwerpen 🙂

 8. Suzanne 22 juni 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten! Ik vind het zelf super leuk om te improviseren met recepten.

 9. Audrey 22 juni 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Haha, leuk! Ik heb sowieso een enorme zwak voor wijkkrantjes en lokale omroepen en zo. Altijd zo heerlijk semi-amateuristisch.

 10. Amy 22 juni 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Mooi he, die ingezonden brieven altijd? Dat mensen daar toch tijd voor maken verbaast me af en toe behoorlijk, vooral omdat het zo vaak gaat om hele kleine dingen.

  Gisteren geen reactie van mijn kant, maar heb het stuk wel gelezen. Goed dat je kiest voor wat jij wil, in plaats van dat bloggen misschien uiteindelijk een moetje wordt. En iedere dag is echt een enorme prestatie!

  • Romy 2 juli 2020 op 9:57 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik moet ook vaak lachen om dat soort ingezonden brieven, net als om programma’s als de Rijdende Rechter trouwens. Ik kan dat soms echt niet aanzien, die irritaties om helemaal niets 😉

   Dank je voor je fijne reactie op mijn blogaankondiging trouwens!

 11. zwartraafje 26 juni 2020 op 2:11 pm - Beantwoord

  Misschien moet ik me eens zo’n ontpiller aanschaffen. Begin dit jaar dacht ik dat het ook wel zou lukken met een scheermesje en begon ik op die manier aan het ontpluizen van een plaid. Alleen heb ik het moeten opgeven nog voor ik 1/3 had gedaan en hield ik er een blaar aan over. Het lijkt me dus geen slecht plan om het mezelf makkelijker te maken in plaats van moeilijker.

  • Romy 2 juli 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Hmm, jammer dat een gewoon scheermesje niet net zo goed werkt als een ontpiller. Dat zou een fijn alternatief zijn geweest. Maar zo’n ontpiller is op zich niet duur (volgens mij is die van Philips € 15,-), dus wat mij betreft zeker de aanschaf waard 🙂

Recente blogs

Afgestudeerd zijn | Ik moet er nog even aan wennen…

11 mei 2017|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Alweer een half jaar geleden mocht ik mijn papiertje ophalen op de universiteit. Op dat moment zette ik de laatste stappen in de universiteit als student. Om er vervolgens weg te gaan als 'master'. Toen ik even later die titel op een envelop van de VU aan mij zag staan, begon het besef pas echt te komen. Ik was afgestudeerd. Nog steeds vind ik het soms wennen dat ik officieel geen student meer ben. De VU voelt nog altijd als 'mijn' universiteit en ik kan er niet voorbijrijden zonder de neiging te krijgen om mijn oude vertrouwde collegezaal binnen te stappen. Maar het is toch echt zo: ik ben student-af. Hoe is dat nu eigenlijk?

Recept chiapudding met kokoskwark en warme blauwe bessen

30 april 2023|Recepten|

Chiapudding is zoiets wat ik heel lang niet durfde te eten. Het ziet er in je bakje uit als een soort kikkerdril met zwarte puntjes. Kon dat wel echt lekker zijn? Maar mijn broertje wist me te overtuigen toen hij me een bakje chiapudding meegaf. Al snel ontdekte dat dit echt niet het zoveelste superfood is dat je liever aan de vogels voert dan aan jezelf. Chiapudding kun je heel lekker romig maken als je er kokoskwark (of andere kwark) doorheen roert. Schenk je er daarna warme blauwe bessen overheen samen met pindakaas en chocola, dan heb je écht een lekker ontbijt. Hopelijk kan ik je met dit recept voor chiapudding overtuigen om die piepkleine zaadjes toch een kans te geven.

29x leuke dingen doen in Nederland (uitjes die mij verrasten!)

4 januari 2022|Op reis|

“Wat zullen we vandaag eens doen?” Dat is een vraag die ook ik mezelf regelmatig stel op een weekenddag zonder plannen. Gelukkig hoef je in Nederland nooit ver te reizen voor een leuke besteding van een vrije dag. Ben je uitgekeken op de lokale kinderboerderij en het monument aan de andere kant van het dorp? Dan staat er misschien een origineler idee voor je tussen deze 29 ideeën voor leuke dingen doen in Nederland. Stuk voor stuk uitstapjes die ik je zeker kan aanraden!