10aug2 8

Blij Lijstje #28 | Opgeruimd staat netjes (x3)

 • 21 juli 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Als je jezelf na een half jaar eindelijk dé gele jurk cadeau doet, is dat natuurlijk wel een plek op het Blije Lijstje waard. Maar naast die nieuwe aanwinst waren er nog veel meer blijmakers de afgelopen weken. Zo had ik een paar gevalletjes “Opgeruimd staat netjes” en beleefde ik zowel een plantenfail als een grote plantprestatie. Ook ontdekte ik – wonder boven wonder – voor het eerst in mijn leven een serie die mij tot bingewatchen zette. Lees verder voor meer blije momenten!

 • De foto hierboven van vriendlief en mij. Gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik word er blij van! In elke zin van het woord. Van de duinen, van hem en van de foto.
 • De serie Dertigers afkijken. Ik doe nooit aan bingewatchen en kijk zelfs bijna nooit twee afleveringen van een serie op één dag. Maar deze serie maakte de bingewatcher in mij los. Ik geef de cliffhangers de schuld.
 • Na 1 jaar ontdekken dat mijn “vetplant” eigenlijk geen vetplant is en opeens in een volle bos blaadjes verandert nu ik hem ietsje vaker water geef. Oeps! Toch fijn dat mijn plant die verwaarlozing een jaar lang heeft getolereerd.
 • Mijn kokospalm en bananenplant die al heel wat nieuwe blaadjes hebben gekregen. Ben ik toch niet één en al plantenfails!
 • Een kruidenrekje scoren bij Action en daar in een creatieve bui mijn anti-verveelprojectje van maken. Er hangen inmiddels een paar vrolijke kaartjes met handgeschreven teksten aan te bungelen. Ik blij!
 • Drie keer in een week tijd ovenschotel maken. Niet slecht voor iemand die tot een jaar geleden haar oven nauwelijks aanraakte.
 • Een fijne en inspirerende sessie met mijn businesscoach, waardoor ik nu met frisse inspiratie mijn zakelijke site een upgrade kan geven.
 • Andersom een leuke tekstklus voor mijn businesscoach mogen oppakken voor haar aanbod. Ik ben gek op klanten die “iets” met persoonlijke ontwikkeling doen. Schrijven over dat soort onderwerpen is al helemaal een feestje.
 • Een 1,5 meter-wandeldate met een vriendin. Dat is extra genieten na 4 maanden niet afspreken met vrienden.
 • Dankzij de kapper weer een paar centimeter haar (en een te lange pony) armer zijn. Whoop whoop!
 • Na een week van aangedraaide-beugel-perikelen weer pijnvrij kunnen eten. Een verademing!
 • Voor het eerst sinds lange tijd mee lunchen met de schoonfamilie.
 • Pippa die achter mijn zilvervisjes aan gaat (chill!) en er – ahum – ook maar meteen eentje opeet. “Ruimt lekker op!” zullen we maar zeggen.
 • Na maanden eindelijk de lading karton uit mijn berging naar de stort brengen. Nog een gevalletje “Ruimt fijn op zo!”.
 • Een hele lading onnodige bestanden op mijn computer opruimen. Ruimt lekker… nee, ik zal de opmerking niet nog een keer maken.
 • Een nieuw dekbedovertrek kopen dat precies de kleur heeft van mijn slaapkamer. Was ik al een tijdje hard naar op zoek en deze was een stuk betaalbaarder dan het € 150 kostende dekbedovertrek van Essenza waar ik mijn zinnen op had gezet.
 • Voor mijn klant Kiesduurzamer.nl een blogartikel schrijven over natuurlijke huidverzorging en daardoor meteen zelf ook in de ingrediëntenlijstjes in cosmetica duiken. Heel interessant en blijkbaar echt belangrijk om op te letten!
 • De leuke inspiratie die je opeens overal ziet voor dagjes weg in eigen land.
 • Op vrijdag al een deel van het huishouden doen tussen het werken door.
 • Mezelf na een half jaar geen kleding kopen dé jurk van Fabienne Chapot cadeau doen die ik al al die tijd wilde. Maar dan met € 60 korting. Katsjing! Ik zal hem binnenkort laten zien. Een klein tipje van de sluier: hij heeft een hoog gehalte kleur.
 • Die jurk nóg meer waarderen omdat ik er zo lang naar heb uitgekeken om mezelf die een keer cadeau te doen. Voelt dan toch bijzonderder dan als je iets in een opwelling koopt.
 • Mijn zomersproetjes die weer in groten getale aanwezig zijn.
 • Dat een verstuurde verjaardagskaart twee weken later alsnog aankwam. Beter laat dan nooit!
 • Dat mijn laptop die klinkt als een opstijgend vliegtuig deze week bij de reparateur ligt. Scheelt weer een nieuwe laptop en hopelijk ook de nodige herrie.
 • Een drukke (maar leuke) deadlineweek hebben overleefd met een volledig afgevinkte to-do-list.
 • Tot de ontdekking komen dat ik 915 GB meer geheugen hebben dan ik dacht. Iets met een bepaalde map op mijn computer al 2,5 jaar over het hoofd hebben gezien… Met dank aan vriendlief voor je tip!
 • Een me-timedag waarop ik even precies kan doen waar ik zin in heb. Oftewel, bloggen, foto’s maken, een rondje kringloop en lekker wandelen.

Wat was jouw favoriete blijmaker (of meevaller) de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 juli 2020 op 6:25 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje om te lezen en een hele leuke foto van jullie samen.

 2. Wilma 21 juli 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Leuke lange lijst leuks! En mooie foto. Ben benieuwd naar die vetplant die geen vetplant bleek te zijn, een foto waard? Mijn vorige week was geheel blij want we hadden vakantie en hebben heerlijk veel gefietst en gehobbyed

  • Romy 25 juli 2020 op 8:20 pm - Beantwoord

   Jouw week klinkt ook heel geslaagd. En ik zal zeker nog een foto van de vetplant delen binnenkort. Hij ziet er zo mooi uit nu ik hem ietsje beter verzorg.

 3. Lianne 21 juli 2020 op 7:27 am - Beantwoord

  Hele lieve foto van jullie! En echt fijn dat het met jouw freelance opdrachten zo goed gaat! Hopelijk kan ik dat ook over ongeveer een halfjaar volledig zeggen 😉 Alhoewel ik nu wel ga beginnen met een verhaal dat ik in opdracht ga schrijven, daar heb ik heel veel zin in!

  • Romy 25 juli 2020 op 8:21 pm - Beantwoord

   Hoe tof dat je een verhaal in opdracht gaat schrijven! Echt iets om trots op te zijn 🙂 En ik weet zeker dat het jou ook gaat lukken als je straks volledig voor jezelf gaat. Komt goed! Je hebt zo veel talent in je!

 4. Daenelia 21 juli 2020 op 7:51 am - Beantwoord

  Externe hard drive aangeschaft. Voor noodgevallen. Blij mee. Maar nu moet ik ook mijn pc opruimen en de drie internal hard drives door lopen.
  Bijzondere foto van jullie samen, toch een vakantiefoto fit jaar!

 5. Naomi 21 juli 2020 op 7:58 am - Beantwoord

  Een heerlijke, lange lijst! Ik ben ook geen bingewatcher, maar deed het dus bij Dertigers ook. Dat hebben ze goed gedaan;).

  • Romy 25 juli 2020 op 8:22 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat jij ook aan het bingewatchen sloeg bij Dertigers! Dat hebben de makers van die serie toch goed voor elkaar gekregen bij ons allebei 🙂

 6. Lisa 21 juli 2020 op 8:04 am - Beantwoord

  Jaren geleden een glazen pot, die ik echt leuk vond vanwege de opdruk, gebroken. Vond eenzelfde exemplaar bij de kringloper, helemaal blij. Ik ben benieuwd naar je jurkje.

 7. bychristiana 21 juli 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Ik ben alvast heel benieuwd naar je nieuwe jurk, en natuurlijk ook naar je dekbedovertrek. Leuk ook, je stuk voor Kiesduurzamer, ik heb het helemaal gelezen hoor;-)

  • Romy 25 juli 2020 op 8:23 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat je het artikel hebt gelezen, juist omdat jij zo goed thuis bent in het onderwerp huidverzorging 🙂 Ik vond het ook echt leuk om me er eens voor een artikel in te verdiepen.

 8. Audrey 21 juli 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Hahaha, die vetplant die geen vetplant was! Ik word heel blij van mijn mangopit-project. Heeft een maandje op water gestaan en sinds hij een klein weekje in de aarde stond, begon het plantje als een tierelier te groeien.

  • Romy 25 juli 2020 op 9:05 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk, zo’n goed groeiende mangoplant! Nu maar hopen dat daar uiteindelijk een echt lekkere mango van komt.

 9. Meaghan 21 juli 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Heerlijk weekje zo te lezen! Die foto van jou en je vriend samen is inderdaad echt prachtig. Mooi stel! En ik moest wel lachen dat Pippa alle zilvervisjes opeet. Wat een vieze beestjes zijn dat zeg… Wij hadden ze vroeger ook heel vaak in huis, maar de laatste jaren gelukkig een stuk minder. Het helpt om goed te ventileren en om ze meteen te doden als je ze ziet, zodat ze zich niet snel kunnen voortplanten.
  Ik ben ook wel erg benieuwd naar je nieuwe jurk!

  • Romy 25 juli 2020 op 9:14 pm - Beantwoord

   Ja, zilvervisjes zijn zó vies. Ik probeer ze ook altijd dood te maken. En ik ben blij dat Pippa me daar blijkbaar graag bij helpt 😉

 10. Simone 21 juli 2020 op 11:44 am - Beantwoord

  Haha heerlijk he, lekker een serie kunnen bingen. En je hebt idd goed opgeruimd. Voelt altijd fijn vind ik. Maar de troep stapelt zich ook altijd snel weer op.

 11. johanna 21 juli 2020 op 12:13 pm - Beantwoord

  Lichaamsverzorginsprodukten op natuurlijke basis (inkl wasmiddel) gebruik ik al jaren. Sommige merken zijn erg duur, maar er is hier ook een heel goed eigen merk. En natuurlijk betaal ik meer, maar hoeveel geef ik paar jaar eigenlijk uit aan cremes etc.? Vooral als je geen potjes oud laat worden, dan valt het reuze mee. En kijk eens wat andere dingen kosten. (wijnconsumptie, buiten de duer eten…) En voor je huid is het veel beter. Niemand weet precies wat de lange termijn effekten zijn. Denk maar aan de alu in deos…. Verder heb ik nooit begrepen waarom er minerale olie in een lichaamsverzorgingsprodukt moet zitten. Als er eens een tanker olie verliest, gaat men er met maanmannetjespakken heen om het opteruimen, en voor mijn huid zou het goed moeten zijn???? Een blijmaker van de afgelopen week? Als je het weekend meetelt, “ik heb me voor een schrijfcursus opgegeven”.

  • Romy 25 juli 2020 op 10:22 pm - Beantwoord

   De inzichten die jij noemt, zijn inderdaad ook dingen waar ik me mede door het artikel van bewust werd. Best wel heftig wat sommige stoffen met je lichaam kunnen doen! Dat dwong me wel om voortaan met een meer kritische blik naar de spullen in mijn badkamerkastje te kijken.
   Wat goed trouwens dat je met een schrijfcursus gaat starten! Leuk hoor! Ik ben heel benieuwd wat je ervan zult vinden.

 12. Rachel 21 juli 2020 op 12:38 pm - Beantwoord

  Fabienne Chapot heeft ook echt prachtige items, ben benieuwd naar de jurk.
  En wat stralen jullie op die foto.. mooi om zoveel liefde te zien!

 13. Madelon 21 juli 2020 op 8:03 pm - Beantwoord

  Wat een lijstje om vrolijk van te worden! Die foto van jullie samen is heel leuk! En inderdaad, ik krijg ook volop inspiratie voor leuke dagjes weg in eigen land. Er zijn zoveel mooie plekken om hier te ontdekken. Mijn blijmaker was een heerlijk rustig weekend waarin ik echt ontspande en een lekker etentje samen met mijn vriend.

 14. N8W8 21 juli 2020 op 8:45 pm - Beantwoord

  Fijn zo’n blij lijstje!
  Daar worden je lezers ook blij van.

  Even een puntje waar je minder blij van zult worden:
  Die zilvervisjes lijken op zich onschuldig en maar ze kunnen wel je behang, boeken, foto’s etc. etc. opeten.
  De zilvervisjes zijn gek op vocht. Geen idee waarom ze zich te goed doen aan papier. Zorg dat je huis met name badkamer/toilet zo droog mogelijk is. Let ook op meterkasten daar kunnen hele families zitten zonder dat je het door hebt.
  Na het douchen goed ventileren én de muren met een (oude) theedoek afnemen.
  Laat je snijplank ook na het afwassen/afdrogen een avondje in de keuken in de lucht nadrogen voor je hem in de la/kast opbergt.
  De zilvervisjes kunnen echt een plaag worden! Ook geen natte spullen (vazen) in de kast zetten.
  Je hebt ook ovenvisjes en, je raadt het al, die zijn gek op warmte.
  Bij tuincentra kan je ook gif (poeder) kopen tegen de zilvervisjes maar dat lijkt mij niet zo slim idee met de kat.

  Vertel eens, welke tip gaf vriendlief je voor meer geheugen op je laptop?

  • Romy 25 juli 2020 op 10:21 pm - Beantwoord

   Oh jee, zo klinken zilvervisjes inderdaad verre van onschuldig. Bah, wat een vieze beestjes zijn dat ook! Gelukkig valt het bij mij mee en blijft het bij hooguit 1-2 zilvervisjes per maand in de badkamer en het toilet. Maar ik ga er zeker op letten.

   De tip voor meer geheugen was eigenlijk dat ik een map op mijn computer totaal over het hoofd had gezien. Op mijn laptop heb ik een C-map en een D-map. Ik dacht dat ik alleen de C-map had en die was steeds binnen een mum van tijd vol. Bleek ik dus nog een extra map te hebben die nog veel meer geheugen biedt.

 15. Sanne 22 juli 2020 op 10:32 am - Beantwoord

  Ik vind zomersproetjes zo leuk! Had ze vroeger zelf ook, maar de laatste jaren is er nog maar weinig van te zien. Kan er ook mee te maken hebben dat ik me tegenwoordig altijd met factor 50 insmeer, haha. Weer een heerlijk vrolijk lijstje om te lezen. Mooie foto van jullie twee ook. Kostbaar bezit! 🙂

  • Romy 26 juli 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Dank je! Zeker een kostbaar bezit 🙂 We hebben niet veel foto’s van ons samen, dus deze is er een om in te lijsten.

 16. Anouk 22 juli 2020 op 12:57 pm - Beantwoord

  Ik heb vorige week een geweldige groene fabienne chapot rok gescoord bij de appel & Ei (een tweedehands/vintage winkel), zo blij mee. Toen ik hem aan had kreeg ik van alle kanten complimentjes, zo leuk. Hopelijk krijg jij net zo veel complimentjes over je jurk!

 17. Dinja 22 juli 2020 op 8:50 pm - Beantwoord

  Ah, ruimt lekker op zo (hahaha)
  Wat een fijn lijstje, ik moet ook maar eens vaker wat positieve dingen op een rijtje zetten!
  (en voor dagjes uit in eigen land, ik heb op m’n blog wat museumtips *dikke vette reclame*, Nederland is best mooi en leuk!)

 18. Giovanna Jansen 24 juli 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto van jullie! En wat een heerlijk blij lijstje! Heerlijk zo’n me-timedag. Belangrijk om tijdig op te laden. En handig dat Pippa meehelpt met opruimen door zilvervisjes op te eten. 😉

 19. Saskia 24 juli 2020 op 11:44 am - Beantwoord

  Oh wat een fijne lijst en het is inderdaad echt een prachtige foto van jullie. De liefde straalt eraf <33
  Blijmakertjes van dit moment? xxl weekend hebben, theetjes drinken, Noa die LOS LOOPT en het feit dat ik wat minder last heb van mijn hoofdpijnen.

 20. Annelies 27 juli 2020 op 4:11 pm - Beantwoord

  Ik vond Dertigers ook een hele leuke serie, al volgde ik natuurlijk de Vlaamse versie en hebben we al 2 seizoenen achter de rug. Uit benieuwdheid keek ik ook een aflevering van de Nederlandse versie en ook al is die bijna helemaal hetzelfde, het was toch een beetje gek.

Recente blogs

Een vaste baan en freelancen? Ideale combinatie voor mij!

2 november 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Deze zomer is er voor mij heel wat veranderd qua werk. Ik heb niet alleen een geweldig leuke nieuwe baan, maar werk ook 32 uur in plaats van 40 uur. Daarnaast ben ik mijn eigen onderneming begonnen als freelance tekstschrijver, redacteur en blogger. Als freelancer redigeer ik bijvoorbeeld teksten, schrijf ik artikelen of gedichten of ga ik blogsamenwerkingen aan. Een geweldige combinatie met mijn werk op de universiteit, al zeg ik het zelf. Waarom ik de combinatie van een vaste baan en freelancen zo geweldig vind? Nou, in ieder geval om deze 7 redenen!

10 dingen die ik in een volgend huis anders zou doen

12 januari 2023|Interieur|

Sorry, sorry, die blauwe bank zou ik tóch niet opnieuw kopen. Iets met een wispelturige interieursmaak die niet helemaal blauwe-bank-proof is. Hoewel dit huis al bijna vier jaar voelt als mijn fijne thuis waar elke vierkante meter "mij" en mijn voorliefde voor kleur ademt, zou ik sommige dingen in een volgende woning wel anders doen. Ik zou Bart zijn bank met liggedeelte gunnen, zelf een veto inzetten op een vrolijk toilet-behang en ik zou sommige niet-(meer)-mijn-smaak-dingen bij nader inzien anders aanpakken. Deze 10 dingen sowieso!

Niet in slaap komen – 11 tips om wél te slapen als een roosje

23 juli 2021|Lifestyle|

Niet in slaap komen is superfrustrerend. Je bent doodmoe en hoopt direct naar dromenland te vertrekken zodra je hoofd je kussen raakt, maar in werkelijkheid blijf je maar woelen en zijn je gedachten niet stil te krijgen. "Waarom kan ik niet slapen?", vraag je je steeds af. Ondertussen pieker je vrolijk door over hoe je morgen ooit de dag moet doorkomen als je wekker al over zes uur gaat. Ik ken het probleem en deel 11 tips die voor mij helpen om van slapeloze nachten af te komen.