2 16

Blij Lijstje #29 | Ventilators, vakantie, verhuisvlogs & Veluwe

 • 24 augustus 2020
 • 13 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen twee weken stonden in het teken van hard werken en vakantievoorpret voor een weekend weg. Maar ook in het teken van ventilators en verhuisvlogs. Ik zette mezelf op de foto met een (letterlijk) blij ei, kreeg het weer voor elkaar om mijn volgeladen reiskoffer net op tijd dicht te krijgen, luchtte mijn hart bij een vriendin en werd van een stukje broccoli gered. Dat en meer blije vrolijke momenten en mooie meevallers deel ik in dit Blije Lijstje.

 • Met stip op #1: de ventilator die ik mocht lenen van vriendlief. Ik geloof dat die ventilator de afgelopen weken mijn onmisbare beste vriend is geworden. Sorry Bart!
 • Nog iets met een ventilator: het nieuws dat de (kapotte) ventilator van mijn laptop tóch te vervangen is. Dat scheelt én heel veel kosten én heel veel lawaai van wat lijkt op een opstijgend vliegtuig maar in werkelijkheid mijn herriemakende laptop is.
 • Een paar dagen weg naar de Veluwe met mijn vriend. Als het goed is, ben ik daar as we speak aan het genieten (en wordt Pippa bij mij thuis door mijn moeder flink vertroeteld).
 • De vakantievoorpret. Oftewel: de koffer die nét aan dicht ging (*high five*), de flinke schoonmaak waardoor mijn huis weer spic en span is en voor de zoveelste keer enthousiast 6 setjes kleding en een hele lading ongebruikte knutselspullen in mijn reiskoffer mikken, ondanks dat ik ook wel weet dat ik die in die 3,5 dag weg niet ga gebruiken. Ach, hoort erbij!
 • Een week eerder ook al een gezellige wandeling maken over de Veluwe met een vriendin.
 • Samen met broerlief genieten van zijn zelfgemaakte vegetarische curry. Die van hem is echt de allerlekkerste!
 • Vervolgens door broerlief gered worden van een stukje broccoli dat in mijn keel schoot. Ik geloof dat ik nog niet eerder zó geschrokken en ook zó opgelucht ben geweest.
 • Een leuke redigeerklus krijgen voor een site over studiekeuzevoorlichting. Een onderwerp dat perfect in mijn straatje past!
 • Een blogsamenwerking waarvoor niet ik maar Pippa een hele doos vol verwennerij kreeg toegestuurd. Mevrouw is er erg mee in haar nopjes. Het artikel volgt binnenkort!
 • Een flink bedrag terugkrijgen van de VvE omdat ik te veel voorschot had betaald. Whoop whoop!
 • Met een vriendin praten over vervelend nieuws dat ik had gekregen en merken dat ik het daardoor veel beter snel een plekje kon geven.
 • Nieuwe achtergrondjes voor mijn Vaker Vrolijk-gedichten, ontworpen door Liefs Karlijn. Heel blij mee!
 • Alle geboorteaankondigingen die ik de laatste tijd in mijn Instagram-feed zie. Ik kan daar oprecht van (mee)genieten.
 • Een leuke samenwerking met Blije Kip Eieren, waarvoor ik voor de verandering als 27-jarige weer eens speelde met eten. Heel veel lol gehad bij het maken van deze foto!
 • De verhuisvlogs van Bonnie (Boncolor) kijken. Daardoor denk ik steeds terug aan mijn eigen (leuke) klus- en verhuisperikelen vorig jaar.
 • Nieuwe stekjes ontdekken bij mijn aloë vera en bananenplant. Nu nog de motivatie vinden om ze hun eigen thuis (= een nieuw potje) te geven!
 • Een sessie met mijn businesscoach over keuzes maken en nee zeggen. Heel waardevol!
 • Weer onder de dekens kunnen slapen nadat ik heel lang ’s nachts geen oog dicht deed van de hitte.
 • Regen.
 • Voor het eerst sinds lange tijd weer eens een (mini-)plantje mee naar huis nemen. Ik kan niet beloven dat het de laatste is.
 • Poging #840202 doen om dé blauwe kleur voor mijn muur te vinden. Stiekem twijfel ik nog steeds of ik de muur wel wil verven, maar het rondneuzen op Pinterest is al een leuke bezigheid op zich.
 • Bewust besluiten om me bij een foutje neer te leggen en er niet over in te zitten. Ik had per ongeluk honderden foto’s verwijderd (die écht niet terug te krijgen zijn), maar besefte eigenlijk direct dat ik de foto’s sowieso niet zou terugkrijgen door erover in te zitten.
 • Mijn vader die iets liefs zei naar aanleiding van een blogartikel. Ik vind het alleen al zo lief dat hij (en mijn moeder) al vier jaar lang dagelijks mijn blog lezen. <3
 • Net willen starten aan een Inkiekje (mijn fotodagboek) en dan ontdekken dat ik 1,5 week lang geen enkele foto heb gemaakt waar Pippa niet op staat. Oeps!
 • Een paar afleveringen van Anita wordt opgenomen terugkijken. Wat een mooi en integer programma!
 • Dure supplementen net nodig hebben op het moment dat ze 2 voor de prijs van 1 zijn. Een geluk bij een ongeluk!
 • Pippa die tegenwoordig haast 24/7 onder mijn bureaustoel ligt. Heel gezellig bij het thuiswerken!
 • Het mooie manuscript van Lianne redigeren. Een feestje om haar heerlijke feelgood-roman te lezen en na te kijken! Het duurt niet heel lang meer voordat het in boekvorm te koop is.
 • Een leuk cadeautje kopen voor mijn vriend voor ons 1-jarig jubileum en ondertussen haast niet meer kunnen wachten om het hem te geven. Ik ben dus echt heel slecht in verrassingen voor me houden. Nog maar 1 dag gelukkig!

Waar werd jij de afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 24 augustus 2020 op 6:31 am - Beantwoord

  Zo leuk om zulke mooie momentjes te lezen. Dat van de foto’s verwijderen is helaas herkenbaar. Geniet van de Veluwe!

 2. Johanna 24 augustus 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Weer veel leuke momenten. Geniet can e dagen op de Veluwe, nu het wat koeler is. Mijn blije moment is/was dat ik heb geproveerd de lol in mijn activiteiten weer wat terug te krijgen. Veel was “moeten” gewordrn, en dat is niet goed. Had ook een beetje met het steeds gelijke dagritme door de lockdown en erna te maken. Maar komt goed! Geniet ze!

 3. Audrey 24 augustus 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Hahaha, die foto met dat ei is echt geniaal! Geniet van jullie minivakantie 🙂

 4. Anna 24 augustus 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Geniet van je vakantie! En alvast gefeliciteerd met jullie 1-jarig jubileum, wat gaat de tijd snel! Ik werd de afgelopen week blij van lekker naar het strand gaan en cocktails drinken op het terras. Genieten!

 5. Lianne 24 augustus 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Ahhh wat lief dat je mijn verhaal ook noemt! Fijn dat je het leuk vond om te doen 🙂 Geniet lekker van jullie weekendje samen!

 6. bychristiana 24 augustus 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Leuk dat jij ook op zoek bent naar een blauwe kleur voor op de muur, ik ben benieuwd welke muur in je huis eventueel blauw gaat worden. Ik heb plannen om de slaapkamer blauw te maken. Ik heb daar echter al donkerblauwe gordijnen die ik perse wil laten hangen, dus het moet echt de perfecte kleur blauw worden, maar ik vind het nog best lastig.

 7. Naomi 24 augustus 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer! Anita wordt opgenomen vind ik ook heel ontroerend. Ik heb een paar jaar geleden alle afleveringen achter elkaar zitten kijken. Zó indrukwekkend!

 8. Anouk 24 augustus 2020 op 12:08 pm - Beantwoord

  De vlogs van Bonnie vind ik ook zo heerlijk nu, ik heb ze allemaal achter elkaar gekeken toen ik terugkwam van vakantie. Veel plezier op de veluwe!

 9. Meaghan 24 augustus 2020 op 1:05 pm - Beantwoord

  Hahaha, dat van die ventilator is super herkenbaar. Ik ben daarom ook zo blij dat de hittegolf nu weer voorbij is en dat ik mijn ventilator ook weer wat rust kan gunnen! Pff ik kan me ook goed voorstellen dat je schrikt als je bijna stikt in een stukje broccoli… Ik heb dat ook een keer gehad met een kidneyboon, echt een heel naar gevoel… En wat stom van die foto’s die per ongeluk zijn verwijderd, knap dat je tot dat inzicht kwam, maar het is alsnog balen natuurlijk. Mooie redigeerklussen heb je ook te pakken, veel succes de komende tijd!

 10. Giovanna Jansen 24 augustus 2020 op 2:04 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Balen van je foto’s, maar wel goed om het los te laten, je krijgt ze met ervan balen niet terug, helaas. En schrikken zeg, je broccoli-incident! Gelukkig dat je broer er was ’to the rescue’.
  Geniet nog even fijn van de Veluwe!

 11. Geke 24 augustus 2020 op 2:34 pm - Beantwoord

  Heerlijk, de Veluwe. Als het corona-gebeuren wat voorbij is (hopelijk snel), wil ik graag er nog een keertje heen gaan. Hopelijk zijn jullie nu lekker aan het genieten van al dat natuurschoon en natuurlijk ook van elkaar 🙂

  Ik moest zo lachen vorige vrijdag met een verspreking van de woordvoerder van het crisiscentrum, op de persconferentie over corona. De brave man wilde zeggen dat we van het weekend moesten genieten maar in plaats zei hij ‘geniet van het virus’…
  En dan moet hij nog proberen serieus te blijven… dat lukte hem beter dan het mij zou lukken (niet denk ik).

 12. Zo simpel is dan geluk 24 augustus 2020 op 9:59 pm - Beantwoord

  Dat we ooit nog eens blij zouden worden van regen!
  Geniet lekker van je minivakantie!

 13. Janne 24 augustus 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

  Jullie zijn al bijna een jaar samen? Dat jaar is ook voorbij gevlogen hè? Maar tegelijkertijd was het ook een heel lang jaar waar superveel in is gebeurd. Tijd is raar. In ieder geval hartelijk gefeliciteerd met jullie “jubileum”!

Recente blogs

Voor jezelf opkomen? Méér dan prima in deze 7 situaties!

9 december 2018|Persoonlijke groei|

Voor jezelf opkomen is niet altijd makkelijk. Toch zijn er situaties waarin het hard nodig is om van je te laten horen. Dat kan zijn omdat je voor de tiende keer wordt gebeld door een telefoonverkoper met een ge-wel-dig aanbod, maar ook omdat mensen serieus over jouw persoonlijke grenzen heen gaan of omdat simpelweg je tijd of energie op is. Zelf heb ik, dankzij een cursus en vooral door wat levenservaring, geleerd om in sommige situaties wel degelijk voor mezelf op te komen. Op een vriendelijke manier - dat wel. Dit zijn 7 situaties waarin voor jezelf opkomen volgens mij meer dan geoorloofd is.

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten)

9 december 2021|Recepten|

Nu we niet meer om het najaar heen kunnen, had ik zin in een herfst/winterachtige pasta. Een pastarecept met een oranje kleurtje en een warme smaak leek me wel wat. Zo kwam ik op het idee voor deze pasta met paprikasaus, champignons en wortel. Oh ja, en met een heerlijke lading kaas! Het is een supersimpele pasta waar je zo een flinke pan van maakt en hij smaakt verrukkelijk. Ook een slimme manier om je kinderen zonder dat ze het merken groenten te laten eten trouwens!

Vegan & gezonde chocolade-pannenkoeken met bessen

5 februari 2023|Recepten|

Soms heb je gewoon een ontbijt voor kampioenen nodig om een drukke dag goed door te komen. Dat staat voor mij aan maar één ding gelijk: pannenkoeken. Maar dan wel een gezondere variant! Deze smaken naar chocola, hebben een saus van mijn favoriete pure chocolade én vullen goed genoeg om zelfs de drukste werkdagen of uitstapjes met een gevulde maag door te komen. Deze chocoladepannenkoeken zijn een van mijn grote liefdes (sorry, Bart!). Je staat er eventjes voor in de keuken, maar dan heb je wel de meest feestelijke ontbijt- of lunchstapel op je bord liggen.