1 2 7

Blij Lijstje #3 | Assertiviteit, A'damse ontmoetingen & vroege kerstfilm

 • 17 november 2018
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Blije lijstjes, daarvan kun je er niet genoeg hebben. Toch?! Daarom nam ik deze week weer eens de tijd om er eentje op te stellen. Ik maakte er meteen een vrolijke spread in mijn bullet journal van en breidde dat lijstje voor mijn blog nog eens extra uit. Ik werd de afgelopen tijd onder andere blij van een assertief mailtje dat ik verstuurde, een internationale ontmoeting in Amsterdam én de eerste kerstfilm van het jaar. Lees snel verder voor mijn lekker lange Blije Lijstje.

blij lijstje 3

Voor deze bullet journal-spreads heb ik Stationery Masking Tape, de Micron Pigma Fineliner en het Mijn Bullet Dagboek van Post & Papier gebruikt. Ook iets bestellen bij Post & Papier? Dan krijg je met de code ‘vakervrolijk’ 10% korting op je bestelling.

 • Met mijn vader een dagje naar Utrecht gaan om Sinterklaascadeautjes te kopen voor ons dobbelspel.
 • Sowieso het vooruitzicht dat we dit weekend al een Sint-dobbelspel spelen. Altijd gezellig!
 • Bij C&A spontaan tegen een geweldig mooie roze trui met bloemen aanlopen.
 • Een hele bups aan oude spullen op Marktplaats aanbieden. Ruimt lekker op!
 • Een assertief mailtje sturen naar een verkoopmakelaar om voor mezelf op te komen. Lang verhaal kort: ik voelde me totaal niet serieus genomen tijdens een huisbezichtiging en kreeg naderhand een nogal beledigende vraag. Ik besloot om in een nette mail aan te geven dat ik me er niet prettig bij voelde, in plaats van het op te kroppen. Alleen al dat luchtte enorm op.
 • Voor mijn werk naar een Talenfestival gaan en daar een interessante en inspirerende dag hebben.

********

 • Trots zijn dat ik het naar het festival in Nijmegen met mijn autootje heb gereden. Extra spannend, want mijn leidinggevende zat naast me en dan wil ik natuurlijk niet dat mijn motor net afslaat. Ging goed!
 • Ontdekken dat er Nederlandse series op Netflix zijn toegevoegd. Bellicher is een goede thrillerserie!
 • Als ik me wat minder voel spontaan even naar Amsterdam gaan en daar weer helemaal opfleuren.
 • Een toerist die een verrassend goed gelukte foto van mij weet te maken bij de Amsterdamse gracht.
 • Dat je vervolgens van die toerist te horen krijgt “You made my day!”. Dat maakte ook mijn dag!
 • Mijn eerste (geslaagde!) kerstfilm van het jaar kijken op Netflix: Christmas Prince. Want waarom niet?!

********

 • Een goed gesprek hebben met een aankoopmakelaar, die me goed kan helpen bij de huizenzoektocht.
 • Een keer roodbruine lipstick uitproberen en ontdekken dat die kleur verrassend goed staat.
 • Mijn fluffy roze badjas weer terugvinden en daar elke avond na werktijd heerlijk in wegkruipen.
 • Mijn broertjes die in het weekend thuis zijn. Altijd gezellig!
 • Naar bed gaan en ontdekken dat beide katten in mijn bed liggen te slapen. Eh jongens, is er nog plek voor mij?! Uiteraard heb ik ze vriendelijk doch dringend verzocht hun slaapplekje elders te zoeken.
 • Een keer een deel van de route naar mijn werk fietsen in plaats van met de bus te gaan, en tijdens dat fietsritje de bus inhalen die eerder was vertrokken dan ik. Juichmomentje, hoor!

********

 • Supermooie reacties krijgen op het persoonlijke artikel dat ik schreef voor de blog van Aranka.
 • Een vage bekende zien daten bij het programma First Dates.
 • Een ondernemersmijlpaal: eindelijk de zakelijke pagina voor mijn freelance werk als tekstschrijver en redacteur live zetten. Ben er stiekem best een beetje trots op!
 • Een oud-studiegenootje helpen met haar taalkundige onderzoek, dat oprecht onwijs interessant was.
 • Bij de kringloopwinkel een mooi kussen in retrostijl vinden (en kopen natuurlijk!).
 • Een dag met een nogal strakke planning hebben en het dan toch allemaal redden.

********

 • Een dagje naar de tuinen van Kasteel de Haar gaan én daarover bloggen.
 • Dat een meisje een boek van Marktplaats komt ophalen, maar als een magneet naar Lily wordt getrokken. Ze bleef zeker 10 minuten plakken om Lily te aaien. Je begrijpt: Lily had de tijd van haar leven.
 • Van meerdere mensen spontane complimentjes over mijn winterjas krijgen. Nog steeds heel blij mee!
 • Lieve appjes van een vriendin krijgen als ik een beetje verdrietig ben.
 • Een lieve vriendin na lange tijd weer zien en heel veel bijpraten! En ik maak graag van de gelegenheid gebruik om haar mooie site (inclusief geweldige zelfgemaakte tekeningen!) onder de aandacht te brengen: Youcandothething.com. Lieve Bonnie, you can do the thing met jouw mooie blog! ♥
 • Dit weekend eindelijk naar de film A Simple Favour gaan in de bioscoop. Ik ben zo benieuwd!

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 17 november 2018 op 7:00 am - Beantwoord

  Wat een leuke spread in je bullet journal.

  Mooi lijstje waarvan ik heel goed snap dat je er blij van wordt.

 2. chucky1012 17 november 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Zo fijn dat alles toch mooi en goed was.
  Toppie van jou om met een belangrijk persoon naast je in de auto zo ver weg te kunnen rijden ?

  Een hele fijne dag ?

  • Romy 17 november 2018 op 1:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook een heel fijn weekend! 🙂

 3. Veronique 17 november 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Allemaal leuke dingen!

 4. Shirley 17 november 2018 op 9:21 am - Beantwoord

  Tussen de regels door lees ik een aantal minder vrolijke dingen, maar er komt toch nog een lange lijst goede dingen uit voort. Makelaars kunnen echt zo naar zijn (ervaring mee), goed dat je voor jezelf bent opgekomen. Hopelijk heb je nu iemand gevonden met wie het klikt en die je kan helpen. In deze tijd kun je dat goed gebruiken denk ik.

  • Romy 17 november 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

   Klopt! Ik had een paar mindere dagen, maar gelukkig maakten de leuke dingen veel goed.
   Inderdaad heel rot hoe makelaars soms kunnen doen! Ik voelde me tijdens de bezichtiging behandeld als iemand van een jaar of 16 die het appartement nooit zou kunnen betalen en daar ook totaal geen verstand van zou hebben. Zo stom! Ik ben blij dat ik nu een aankoopmakelaar heb. Juist in een tijd waarin flink wordt overboden en verkoopmakelaars de klanten zo’n beetje voor het uitkiezen hebben, is het fijn om iemand met verstand van zaken aan mijn zijde te hebben 🙂

 5. Darina 17 november 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Een heel mooi en blij lijstje, behalve van die makelaar dan. Goed dat je voor jezelf opkwam!!!

 6. Esther 17 november 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk lijstje! Ik raak meteen zelf helemaal geïnspireerd om dit ook in mijn Bullet Journal te gaan bijhouden!

  • Romy 17 november 2018 op 1:53 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw spreads met blije lijstjes 😀

 7. Johanne 17 november 2018 op 12:08 pm - Beantwoord

  ♥️ Wat fijn dat je mensen om je heen hebt om je op te fleuren. Vind je bullet journal zo leuk! Wil er ook echt meer mee doen, maar weet niet zo goed wat.

  Heel goed dat je voor jezelf opkomt! Heb wel vaker het gevoel dat dat soort types jonge vrouwen niet serieus nemen. Heb dat gevoel ook wel eens als ik een showroom instap om auto’s te kijken (niet dat ik dat wekelijks doe). Alsof ik niet het geld heb om een auto te kopen. Of dat ik me er niet net genoeg op heb gekleed..:

  • Romy 17 november 2018 op 6:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En als je meer met je bullet journal wilt doen, kan ik je zeker aanraden om met stickers en washi tape aan de slag te gaan. Ik ben zelf niet echt een goede tekenaar en wilde mezelf ook niet de druk opleggen om toch perfecte tekeningen te maken 😉 Met washi tape en stickers kun je er in vrij weinig tijd toch wat leuks van maken!

   Bizar hè hoe sommige mensen omgaan met jonge vrouwen in dat soort settings. Precies het gevoel dat jij had bij de autoverkoper had ik bij deze makelaar. Ik kreeg ook de vraag “Weet je wel wat je budget is?”. Duh! Ik ga toch niet zomaar bij een huis kijken dat ik nooit kan betalen en daar speciaal vrij voor vragen van mijn werk. Zo bizar! Je zou toch denken dat die mensen gewoon geld willen verdienen en dat het niet uitmaakt of ze dat nu van een jonge vrouw krijgen of van een man van 60…

 8. Lianne 17 november 2018 op 12:29 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje met blijmakers, daar kan ik ook zo blij van worden! En wat goed dat je voor jezelf bent opgekomen! Fijn dat die cursus zo’n mooi effect heeft gehad. Mij lukt het de laatste tijd ook steeds beter en dat is echt iets waar we trots op kunnen zijn!

 9. Mariska 17 november 2018 op 2:43 pm - Beantwoord

  Wat naar dat je je niet serieus genomen voelde en nog zo’n beledigende vraag krijgt erna. Is alleen maar goed als je zo’n mail nastuurt denk ik. Je moet niet met je laten sollen!

  • Romy 17 november 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Precies! Het voelde alleen al fijn om het in de e-mail te laten weten. Ik heb er verder nog niets op gehoord, maar het is alleen al een opluchting dat ik het op een manier duidelijk heb gemaakt.

 10. Jacqueline 17 november 2018 op 5:00 pm - Beantwoord

  Daar zou ik ook blij van worden, wat een leuke dingen allemaal!
  En ik zag toevallig ook een bekende bij first dates, haha!

  Ik werd erg blij van mijn fietstochtje van de week. En dat mijn man en ik het eindelijk eens zijn over de nieuwe badkamer. Nu maar wachten tot ie geplaatst kan worden…

  • Romy 17 november 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat jij ook een bekende voorbij zag komen bij First Dates! Ik vind dat programma al leuk, maar hierdoor vond ik het nóg leuker 😉
   Superfijn dat jij en je man een besluit hebben genomen over de badkamer. Hopelijk kunnen jullie snel van jullie droombadkamer genieten!

 11. Zo simpel is dan geluk 17 november 2018 op 10:42 pm - Beantwoord

  Van dit blogje van jou word ik erg blij! Je bullet journal ziet er trouwens echt heel vrolijk uit, zo leuk!

  • Romy 18 november 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Daar word ik dan ook weer blij van 🙂

 12. Nikita 18 november 2018 op 8:32 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik moest zo lachen toen je schreef over dat meisje dat een boek kwam ophalen en vervolgens aan Lily geplakt was. Ten eerste zou het zo ik kunnen zijn, want ik zou ook zo reageren. Maar ten tweede moest ik lachen om de manier waarop je het schreef. Dat Lily de tijd van haar leven had. Tuurlijk! Als Jacqueline (mijn vogeltje) plots een hele dag geaaid en geknuffeld word door mij dan heeft die ook de tijd van haar leven. Ik weet het, het klinkt gek. Maar ik ben zodanig hecht met haar dat ze dat gewoon toelaat. Weet je, jouw bullet journal is zo leuk! Hij is zo anders dan de meeste mensen hem zouden invullen. Die spreads op Pinterest vind ik prachtig hoor, ik geniet ook van die mensen hun creaties. Maar jouw bullet journal is zo eigen. Zo Romy en dat vind ik zo leuk aan je journal!

  Mijn blij lijstje deze week is mijn laptop, omdat ik terug kan bloggen! En dat maakt me natuurlijk blij! En het werd me deze week te veel en toen heb ik gisteren een goed gesprek gehad met mijn twee beste vrienden. Ze waren heel erg lief en daardoor voelde ik me meteen beter. Ik voel me eindelijk minder alleen <3 Maar er waren meerdere dingen deze week, zoals dat ik me superslim voelde toen ik alle codering die op mijn scherm stond vandaag snapte. Vooral toen ik een foto naar mijn maat stuurde en hij zei dat hij er de ballen van begreep haha.

  Trouwens Romy, ik heb een halfuur geleden iets heel goeds gedaan. Ik heb al mijn moed bij elkaar geschraapt en heb meerdere keren de drang gehad om mijn mailprogramma weg te klikken, maar ik heb de mail geschreven en verstuurd. Ik ben er gisteren niet meer aan toe gekomen omdat ik een hele dag bij familie zat en in de avond had bijgekletst met een goede vriendin van mama. Dus het is vandaag gebeurd! Ik vind het echt spannend en eng tegelijk. Maar dit gaat mij helpen om terug 'beter' te worden. Tegelijk gaat er een zware periode in, want ik zal heel mijn verleden weer mogen openkrabben door erover te praten. Maar deze keer zal ik het op de juiste manier verwerken en er beter van worden. Ik kan dit, hoe eng het nu ook voelt. Dankjewel lieve Romy. Dankzij jou ben ik in actie geschoten om er iets aan te doen. Allemaal dankzij jou en je fantastische blog <3

  • Romy 18 november 2018 op 10:56 pm - Beantwoord

   Haha, wat een bofkonten zijn beestjes soms toch ook! Ik kan me voorstellen dat jouw vogeltje ook helemaal blij wordt van die knuffel- en aaisessies.
   En dankjewel voor je lieve reactie op mijn bullet journal-spread! Zo leuk om dat te horen 🙂

   Supergoed trouwens dat je met vrienden bent gaan praten toen het je te veel werd. Soms kan een goed gesprek al zo erg opluchten, zeker als vrienden er daarna voor je kunnen zijn. Maar al helemaal goed dat je de mail naar school hebt gestuurd! Ik snap dat het ontzettend spannend is en dat je ook flink in je handjes zit te knijpen over wat eruit voort zal komen, maar ik weet zeker dat dit een mooie eerste stap zal zijn om verder te komen. Je bent nu al een topper en ik hoop oprecht dat mensen op school je de hulp kunnen geven die je keihard verdient 🙂
   Dankjewel voor je lieve woorden ook! Ik word er dan weer onwijs blij van om te horen dat ik je heb kunnen helpen. Dat vind ik een heel mooi compliment <3

 13. Anna 20 november 2018 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje, ik word er ook helemaal blij van! Zo’n Sint dobbel-spel is inderdaad altijd gezellig. En heerlijk he, na het werk wegkruipen in je badjas?!

 14. Karin 22 november 2018 op 3:45 pm - Beantwoord

  Hoe vond je A Simple Favor? Ik kreeg echt zin om ook te gaan vloggen, terwijl ik zelf bar weinig met video heb (vreemd genoeg bleek tijdens mijn studie dat ik kennelijk wel talent heb om video te bewerken). En de outfits van Blake Lively zijn zo mooi 😀

  • Romy 22 november 2018 op 8:41 pm - Beantwoord

   Ik vond A Simple Favor echt een leuke film. Best wel een bizarre film eigenlijk, omdat het van een soort komedie naar een thriller ging en er nogal veel verrassende wendingen in zaten. Maar het is zeker een van de leukste films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Grappig hè, die vlogs van Stephanie! Ik vond het eigenlijk ook wel wat hebben om op zo’n manier te vloggen, alhoewel ik er zelf letterlijk en figuurlijk weinig van zou bakken 😉
   En die jurken van Emily waren prachtig inderdaad. Vooral die kleurrijke jurk die ze op het einde (en op de filmposter) draagt! Die zou ik ook zo willen dragen 🙂

Recente blogs

Januari 2018 | De maand van…

1 februari 2018|Persoonlijk|

De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Alweer 31 dagen vul ik in planningen 2018 in plaats van 2017 in en ben ik bezig met mijn doelen voor dit kakelverse jaar. Ondertussen zie ik stiekem alweer uit naar de lente, die langzaam maar zeker iets dichterbij komt. Maar voordat het zover is, blik ik nog terug op de eerste wintermaand van dit jaar. Een maand zonder sneeuw, maar met flinke storm, een nieuwe functie en verder vooral heel veel mooie momenten. Benieuwd wat mij is bijgebleven van de afgelopen maand? Ik zet het voor je op een rijtje in dit maandoverzicht.

Juli 2019 | Tv-opnames, Antwerpen, Pippa's debuut & beugeladvies?

31 juli 2019|Persoonlijk|

Vandaag is het de laatste dag van juli. Hoe dan?! Van mij mag het nog wel even zomer blijven. Oké, zonder de extreme hittegolfdagen graag, maar verder geniet ik zeker van dit seizoen. De laatste dag van juli betekent ook dat mijn laatste vakantiedag er alweer op zit. Ik heb er twee fijne weken vakantie op zitten, beleefde een dagje Antwerpen, kreeg een tv-ploeg over de vloer (echt waar!) en genoot van een diner in een voor mijn doen nogal chic restaurant. Dat en meer lees je in mijn maandoverzicht in (iets meer dan) steekwoorden.

Mijn dankbaarheidslijstje (met 25 punten) van dit moment

8 februari 2020|Persoonlijk|

Er is altijd genoeg te wensen. Aan dromen geen gebrek en aan mooie toekomstplannen en doelen ook niet. Maar juist tussen die fantasieën over de toekomst door, is het goed om eens stil te staan bij het nu. Wat heb je al? Waar ben je op dit moment dankbaar voor? Zelf zit ik volop in de droommodus en werk ik er hard aan om een aantal doelen te verwezenlijken. Ik kijk dan ook volop vooruit, terwijl ik ook in het nu al heel veel moois heb waarvoor 'Dank je wel' zeker op zijn plaats is. Dat doe ik graag door mijn dankbaarheidslijstje van dit moment te delen.