aquarel3

Blij Lijstje #30 | Make-overs, mondkapjes & muren verven

 • 12 oktober 2020
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Blije momentjes verzamelen kun je niet vaak genoeg doen. Wat er ook gebeurt en hoe rot sommige dingen ook zijn, lichtpuntjes zijn er gelukkig ook altijd. Dit keer werd ik onder meer blij van een fris kleurtje op mijn woonkamermuur en van een hardnekkig mondkapjesprobleem dat ik eindelijk wist op te lossen. Ook kreeg ik kippenvel van een mooi nummer en van een wel heel fijn lichtpuntje.

 • Twee leuke plantjes (waaronder een nieuw pilea-stekje) cadeau krijgen van een lieve vriendin.
 • Laatst wakker worden omdat ik in mijn slaap blijkbaar hardop tegen mijn vriend had gezegd “Je champignonburger ligt in de vriezer”. Dus… Blijkbaar review ik niet alleen vleesvervangers, maar droom ik er zelfs over.
 • Dit weekend eindelijk mijn muur een ander kleurtje geven samen met vriendlief. We bleken een goed klusteam.
 • Pippa die nogal nieuwsgierig toekeek, nadat we haar bij verflaag 1 maar even hadden weggestuurd om Rich Butterscotch-kleurige pootafdrukjes te voorkomen. Haar blik sprak boekdelen: “Denk je van een relaxte zaterdag te genieten, wordt het hele huis verbouwd.” Gelukkig was alles na een uitgebreide inspectie achteraf (waar zijn de kattenmandjes?) weer oké.
 • Dat de kleur op de muur net zo mooi uitpakte als ik in mijn hoofd had. Een hele opluchting, aangezien ik me na de eerste paar verfvegen even afvroeg of ik het nou in positieve zin “weer eens wat anders” vond of toch liever acuut rechtsomkeert naar GAMMA wilde maken. Niet nodig! Het resultaat laat ik binnenkort zien (op de foto hierboven zie je mijn oude kleurtje).
 • Na het klusavontuur alle troep weer hebben opgeruimd, waardoor de verfchaos weer als sneeuw voor de zon verdwenen was. Daar word mijn HSP-kant heel gelukkig van.
 • De volgende ochtend al vroeg wakker worden met interieurveranderkriebels, die na het schilderen blijkbaar nog niet gestild waren. En dan sta je dus op zondagochtend om 8 uur vrolijk met planten en mandjes te schuiven.
 • Ondertussen mijn gekregen shoptegoed voor De Bijenkorf online besteden aan leuke woonaccessoires. Drie keer raden wie er vandaag hoopvol uitkijkt naar de PostNL-bus voor de deur. Moi!
 • In De Bijenkorf-webshop ook deze pannenonderzetters in de vorm van een kat scoren. Die kon ik als kattenvrouwtje natuurlijk niet NIET kopen.
 • Oude interieurspullen uit mijn berging alsnog een plekje in huis geven.
 • Mijn broertje die voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer eens (op 1,5 meter afstand) bij mij langskwam.
 • Hetzelfde broertje vragen “Zie je wat anders aan mijn huis?”, waarna hij vertwijfeld van mijn planten naar mijn tv-meubel keek en weer terug, in plaats van naar mijn muur die toch echt een totaal ander kleurtje heeft gekregen.
 • Een lieve vriendin voor het eerst na 7 maanden weer zien en door haar verrast worden met DM-aankopen. Mijn haren ruiken voortaan naar Copacabana van DM. Heerlijk!
 • Voor het eerst een Zoom-presentatie geven voor een opdrachtgever.
 • Nieuwe wasbare mondkapjes bestellen. Alle drie met bloemetjesprint!
 • Eindelijk een manier ontdekken om mijn mondkapjes zo te dragen dat mijn bril niet beslaat, waardoor ik boodschappen niet meer brilloos hoef te doen.
 • Bloggen met Krezip (uiteraard niet door elkaar heen) op de achtergrond. Ik vond het verrassend fijn – en dat voor iemand die altijd dacht niet met muziek op de achtergrond te kunnen werken.
 • Bij Lidl 3 kilo appels scoren voor maar € 2,50. Gek op de vergeet-me-nietjes!
 • De Volkswagenbus-roadtrip. Mijn blogartikel daarover zegt vast genoeg.
 • Na twee omleidingen tijdens een rit naar huis uiteindelijk in mijn eigen fijne huis thuiskomen. Daarna sliep mijn bedje extra lekker.
 • Pompoensoep maken. Nu al voor de 3242e keer, maar daarmee niet minder lekker.
 • Gezellig bijkletsen met mijn moeder.
 • Na een wandeling door de stromende regen (note to self: Buienrader heeft niet altijd op de minuut af gelijk) thuis een warme douche nemen.
 • Plotselinge regenbuien voor het slapengaan. Dán kan ik de stortregen dus wel waarderen.
 • Op vrijdag al alle wasjes gedaan hebben, waardoor ik het weekend wasloos door kan komen.
 • De serie ‘Het A-woord’ over een jongetje met autisme kijken. Echt een mooie serie!
 • Het lied ‘Zeventien miljoen mensen’ van Davina Michelle. Ik krijg telkens kippenvel als ik ernaar luister.
 • Creativiteit met restjes. Word ik intens gelukkig van!
 • Goed nieuws over een dierbare krijgen, die stapje voor stapje vooruit gaat. Toch wel het allermooiste lichtpuntje!

Waar werd jij dit weekend blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 oktober 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Hele mooie blijmakers en dan vooral de laatste, dat is heel mooi nieuws. Ik werd ook blij van een nieuw geverfde muur en we hebben ook nog behangen. En van mijn verjaardag, ondanks corona, heb ik een hele leuke dag gehad.

 2. Audrey 12 oktober 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Haha, hilarisch dat je broertje niet zag dat de muur een nogal andere kleur had! Je laat ons wel in spanning zitten wat betreft het eindresultaat, haha.

  Ik werd dit weekend blij van mijn geslaagde TGTG-kook-experimentjes. Ik heb er weer twee heerlijke recepten voor op mijn blog bij en mijn vriend was helemaal gelukkig met me!

 3. Haydée 12 oktober 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Dit weekend ging ik met mijn man en zoontje naar een interieurwinkel. Vroeger zou dit niks bijzonders geweest zijn, maar omdat ik de afgelopen maanden bijna nergens naartoe geweest ben, voelde dit bijna als een pretparkbezoek. 😀 Die onderleggers in kattenvorm zijn trouwens super leuk!

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:05 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jullie weer eens naar een interieurwinkel konden gaan! Bijzonder hè hoe dat soort simpele dingen dan opeens heel speciaal aanvoelen?! Ik heb dat ook als ik bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel ga. Dat deed ik ooit wekelijks en nu kom ik er soms maandenlang niet omdat ik het met corona toch wat spannend vind.

 4. Shirley 12 oktober 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  Dat laatste punt is mooi nieuws. Ook fijn dat je je broertje eindelijk weer hebt gezien. Op Instagram zag de sneak peek van je nieuwe muurkleur er mooi uit.

 5. Ida 12 oktober 2020 op 8:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Dat van nummer 2 van de champignonburger is zo grappig! Fijn dat het beter gaat met je dierbare, dat is echt goed nieuws!

  In het weekend hebben we met het gezin gewandeld niet eens zo ver van ons huis. Verrassend genoeg zijn er nog veel leuke plekken vlakbij huis!

 6. Johanna 12 oktober 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Mooi lijstje mef blijmakers, maar was dat voor 1 dag of 1 week? Vaak lijk je me extreem actief! Ik zou ze eens moetrn bijhouden. Dit weekend waren er een paar leuke digitale contacten en etentje bij een italiaan op zondagmiddag, En een poes die spinnend naast me in bed ligt. Maar goed daf je actief bij het positieve stil staat!

  • Romy 12 oktober 2020 op 11:24 am - Beantwoord

   Dit was voor 2 weken 😉 Al die dingen in één dag doen zou mij ook niet lukken.

 7. Meaghan 12 oktober 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Hahaha wat grappig dat het je broertje totaal niet opviel dat de muur een ander kleurtje had gekregen. Hihi en Pippa die ontzettend nieuwsgierig is wat er allemaal met die verf gebeurt. Heel fijn lijstje dit, stuk voor stuk mooie, positieve punten! Ooh en heerlijk hè, regenbuien als je gaat slapen. Ik kan ook zo rustig worden van dat geluid.

 8. Ilona Wielinga 12 oktober 2020 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje. Ik vind 17 miljoen mensen ook zo onwijs mooi gezongen. Sowieso vind ik Davina Michelle een goede zangeres. Ik werd zelf blij van lekker knuffelen met mijn hond, die elke keer dat ik thuis kom door het dolle is.

 9. Giovanna Jansen 12 oktober 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Wat een fijn blij-lijstje! Vooral dat laatste puntje natuurlijk!
  Zo grappig dat je zelfs over vegaburgers droomt!

 10. Naomi 12 oktober 2020 op 12:28 pm - Beantwoord

  Super, dat laatste lichtpuntje.
  Moest wel lachen om je broertje. Denk je dat je heel wat hebt veranderd en dan ziet hij het niet;). De tip om je mondkapje zó te dragen dat je bril niet beslaat, mag je trouwens gerust even delen. Ik worstel er nog mee.

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:04 am - Beantwoord

   Ha, goed dat je het zegt! Ik heb twee tips gekregen die bij mij werken:
   1) Het mondkapje heel hoog optrekken en je bril er dan overheen schuiven (dus het mondkapje echt tot net onder je ogen optrekken). Dat zit wat rot, maar werkt wel.
   2) Je mondkapje van tevoren met zeepsop schoonmaken. Dan komt er een soort beschermlaagje op je bril, waardoor de glazen minder snel beslaan.

   Hoop dat dat bij jou ook helpt! Wel echt rot hè, die beslagen glazen?! Ik ergerde me er ook groen en geel aan en was een soort van opgelucht toen ik niet de enige bleek, haha.

 11. Laurine 12 oktober 2020 op 2:19 pm - Beantwoord

  Ik moest zo lachen om je broer die de interieurveranderingen in je huis niet opmerkte, ik heb net zo’n broer! Maar misschien moet je hem het voordeel van de twijfel gunnen, aangezien hij al lang niet meer bij je op bezoek was geweest. Wel fijn dat je hem weer even kon zien. 🙂

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, broers zijn blijkbaar niet zo bezig met interieurveranderingen. Maar inderdaad, in dit geval gaf ik mijn broertje maar het voordeel van een twijfel 😉

 12. Anouk 12 oktober 2020 op 5:09 pm - Beantwoord

  Zo leuk! Ik heb dit weekend afgesproken met 2 vriendinnen die ik al een hele tijd niet meer had gezien, heel gezellig 🙂

 13. Irene 12 oktober 2020 op 7:06 pm - Beantwoord

  Grappig dat je broer het kleurverschil niet meteen door had! Wij hebben een tijdje terug onze salon en eettafel van plaats gewisseld en er waren ook mensen die het niet door hadden terwijl dat toch ook wel een grote verandering is :p
  Ik moest ook een beetje lachen met die champignonburger. Ik word ook soms wakker van mijn eigen gepraat.

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, ben blij dat ik niet de enige ben die soms in haar slaap aan het praten is. Ben weleens bang of ik niet ooit iets nóg veel gênanters uitkraam in mijn slaap als mijn vriend er is dan de opmerking over de champignonburger 😉

 14. Zo simpel is dan geluk 12 oktober 2020 op 9:13 pm - Beantwoord

  Dat laatste is zeker een heel mooi lichtpuntje. Fijn om te lezen!
  Goed teken dat jij en je vriend een goed klusteam zijn, je hoort wel eens anders. 😉

 15. bychristiana 13 oktober 2020 op 10:21 am - Beantwoord

  Ah heerlijk die interieurkriebels op zondagmorgen! Ik heb dus ook een zondagmorgenroutine en dat is de keuken schoonmaken. Heel uitgebreid doe ik dat altijd, en ik sla niet vaak een zondag over. En dan wordt er ook regelmatig wat verschoven dus. Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die dat op zondag morgen doet;-)

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:00 am - Beantwoord

   Hihi, heerlijk toch?! Ik word altijd heel blij van een opgeruimd huis voordat de nieuwe werkweek weer start.

 16. Tamara 13 oktober 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

  Haha in je slaap praten en het dan over champignonburgers hebben vind ik wel echt briljant! Ook ben ik nu superbenieuwd geworden naar het nieuwe kleurtje op de muur, kan niet wachten op de foto’s.

 17. Saskia 15 oktober 2020 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer. Altijd mooi om alles zo bij elkaar te zien, zo wordt het een heleboel om blij van te worden!
  Waar ik blij van werd afgelopen weekend? Dat we wat beter konden slapen door Noa 😉

Recente blogs

Omgaan met kritiek? Dat kun jij! (met deze 7 tips)

13 november 2018|Persoonlijke groei|

Altijd overladen worden met complimenten? Niets anders dan lovende woorden krijgen omdat je zo goed, slim, aantrekkelijk, leuk, sociaal én ook nog eens perfect bent? Tja, in het echte leven hoort kritiek op z'n tijd er toch echt bij, terecht of niet. Kritiek kan soms heel vervelend zijn, zeker als je je kritiek persoonlijk aantrekt. Ook voor mij is omgaan met kritiek altijd een leerschool geweest. Maar als het mij beter afgaat dan eerst, dan kun jij dat ook bereiken! Daarom deel ik 7 tips voor omgaan met kritiek. Doe er je voordeel mee (en vat het vooral niet te kritisch op!).

Recept vegan risotto met aubergine, geroosterde paprika & linzen

21 juni 2023|Recepten|

Risotto is zo'n perfect uitsloofgerecht. Of laat ik het zo zeggen: het lijkt alsof je je geweldig hebt staan uitsloven achter je fornuis om iets restaurantwaardigs te kunnen voorschotelen, maar in werkelijkheid valt het best mee. Met deze vegan risotto ben ik in welgeteld 35 minuten klaar. En dan heb je iets écht heel lekkers voor je neus staan! Deze risotto-variant maak ik met geroosterde aubergine en paprika uit de oven. Samen met heel veel kruiden, linzen, spinazie en een schep vegan room krijg je een smaakvolle risotto die je met een gerust hart door gasten kunt laten proeven. Ontdek hoe je de vegan risotto zelf maakt!

Mijn kerstwens | 12 dingen die ik jou wens voor Kerst 2021

24 december 2021|Persoonlijk|

“Vrolijk kerstfeest!” Ik moet bekennen dat ik die cliché kerstwens ook op een kerstkaart of twintig heb neergepend. Welgemeend uiteraard, maar wel een tikkie standaard. Voor mijn blog wilde ik het origineler aanpakken. Ik besef maar al te goed dat de feestdagen voor iedereen anders zijn. De één is al maanden aan het broeden op een hoogdravend kerstmenu met zeven gangen, de ander is vooral blij twee dagen los te zijn van verplichtingen. En weer een ander is misschien juist blij als deze dagen voorbij zijn. Wat kerst voor jou ook betekent, deze kerstwens is van mij voor jou.