Blij Lijstje #30 | Make-overs, mondkapjes & muren verven

blij lijstje

Blije momentjes verzamelen kun je niet vaak genoeg doen. Wat er ook gebeurt en hoe rot sommige dingen ook zijn, lichtpuntjes zijn er gelukkig ook altijd. Dit keer werd ik onder meer blij van een fris kleurtje op mijn woonkamermuur en van een hardnekkig mondkapjesprobleem dat ik eindelijk wist op te lossen. Ook kreeg ik kippenvel van een mooi nummer en van een wel heel fijn lichtpuntje.

 • Twee leuke plantjes (waaronder een nieuw pilea-stekje) cadeau krijgen van een lieve vriendin.
 • Laatst wakker worden omdat ik in mijn slaap blijkbaar hardop tegen mijn vriend had gezegd “Je champignonburger ligt in de vriezer”. Dus… Blijkbaar review ik niet alleen vleesvervangers, maar droom ik er zelfs over.
 • Dit weekend eindelijk mijn muur een ander kleurtje geven samen met vriendlief. We bleken een goed klusteam.
 • Pippa die nogal nieuwsgierig toekeek, nadat we haar bij verflaag 1 maar even hadden weggestuurd om Rich Butterscotch-kleurige pootafdrukjes te voorkomen. Haar blik sprak boekdelen: “Denk je van een relaxte zaterdag te genieten, wordt het hele huis verbouwd.” Gelukkig was alles na een uitgebreide inspectie achteraf (waar zijn de kattenmandjes?) weer oké.
 • Dat de kleur op de muur net zo mooi uitpakte als ik in mijn hoofd had. Een hele opluchting, aangezien ik me na de eerste paar verfvegen even afvroeg of ik het nou in positieve zin “weer eens wat anders” vond of toch liever acuut rechtsomkeert naar GAMMA wilde maken. Niet nodig! Het resultaat laat ik binnenkort zien (op de foto hierboven zie je mijn oude kleurtje).
 • Na het klusavontuur alle troep weer hebben opgeruimd, waardoor de verfchaos weer als sneeuw voor de zon verdwenen was. Daar word mijn HSP-kant heel gelukkig van.
 • De volgende ochtend al vroeg wakker worden met interieurveranderkriebels, die na het schilderen blijkbaar nog niet gestild waren. En dan sta je dus op zondagochtend om 8 uur vrolijk met planten en mandjes te schuiven.
 • Ondertussen mijn gekregen shoptegoed voor De Bijenkorf online besteden aan leuke woonaccessoires. Drie keer raden wie er vandaag hoopvol uitkijkt naar de PostNL-bus voor de deur. Moi!
 • In De Bijenkorf-webshop ook deze pannenonderzetters in de vorm van een kat scoren. Die kon ik als kattenvrouwtje natuurlijk niet NIET kopen.
 • Oude interieurspullen uit mijn berging alsnog een plekje in huis geven.
 • Mijn broertje die voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer eens (op 1,5 meter afstand) bij mij langskwam.
 • Hetzelfde broertje vragen “Zie je wat anders aan mijn huis?”, waarna hij vertwijfeld van mijn planten naar mijn tv-meubel keek en weer terug, in plaats van naar mijn muur die toch echt een totaal ander kleurtje heeft gekregen.
 • Een lieve vriendin voor het eerst na 7 maanden weer zien en door haar verrast worden met DM-aankopen. Mijn haren ruiken voortaan naar Copacabana van DM. Heerlijk!
 • Voor het eerst een Zoom-presentatie geven voor een opdrachtgever.
 • Nieuwe wasbare mondkapjes bestellen. Alle drie met bloemetjesprint!
 • Eindelijk een manier ontdekken om mijn mondkapjes zo te dragen dat mijn bril niet beslaat, waardoor ik boodschappen niet meer brilloos hoef te doen.
 • Bloggen met Krezip (uiteraard niet door elkaar heen) op de achtergrond. Ik vond het verrassend fijn – en dat voor iemand die altijd dacht niet met muziek op de achtergrond te kunnen werken.
 • Bij Lidl 3 kilo appels scoren voor maar € 2,50. Gek op de vergeet-me-nietjes!
 • De Volkswagenbus-roadtrip. Mijn blogartikel daarover zegt vast genoeg.
 • Na twee omleidingen tijdens een rit naar huis uiteindelijk in mijn eigen fijne huis thuiskomen. Daarna sliep mijn bedje extra lekker.
 • Pompoensoep maken. Nu al voor de 3242e keer, maar daarmee niet minder lekker.
 • Gezellig bijkletsen met mijn moeder.
 • Na een wandeling door de stromende regen (note to self: Buienrader heeft niet altijd op de minuut af gelijk) thuis een warme douche nemen.
 • Plotselinge regenbuien voor het slapengaan. Dán kan ik de stortregen dus wel waarderen.
 • Op vrijdag al alle wasjes gedaan hebben, waardoor ik het weekend wasloos door kan komen.
 • De serie ‘Het A-woord’ over een jongetje met autisme kijken. Echt een mooie serie!
 • Het lied ‘Zeventien miljoen mensen’ van Davina Michelle. Ik krijg telkens kippenvel als ik ernaar luister.
 • Creativiteit met restjes. Word ik intens gelukkig van!
 • Goed nieuws over een dierbare krijgen, die stapje voor stapje vooruit gaat. Toch wel het allermooiste lichtpuntje!

Waar werd jij dit weekend blij van?

Volg:
Deel:

23 Reacties

 1. 12 oktober 2020 / 08:15

  Haha, hilarisch dat je broertje niet zag dat de muur een nogal andere kleur had! Je laat ons wel in spanning zitten wat betreft het eindresultaat, haha.

  Ik werd dit weekend blij van mijn geslaagde TGTG-kook-experimentjes. Ik heb er weer twee heerlijke recepten voor op mijn blog bij en mijn vriend was helemaal gelukkig met me!
  Audrey blogde over…Ik volgde een cursus Patisserie (bij Robèrt in Oisterwijk)

 2. 12 oktober 2020 / 08:17

  Dit weekend ging ik met mijn man en zoontje naar een interieurwinkel. Vroeger zou dit niks bijzonders geweest zijn, maar omdat ik de afgelopen maanden bijna nergens naartoe geweest ben, voelde dit bijna als een pretparkbezoek. :D Die onderleggers in kattenvorm zijn trouwens super leuk!
  Haydée blogde over…1 jaar mama zijn: hoe is het écht?

  • Romy
   Auteur
   19 oktober 2020 / 00:05

   Wat heerlijk dat jullie weer eens naar een interieurwinkel konden gaan! Bijzonder hè hoe dat soort simpele dingen dan opeens heel speciaal aanvoelen?! Ik heb dat ook als ik bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel ga. Dat deed ik ooit wekelijks en nu kom ik er soms maandenlang niet omdat ik het met corona toch wat spannend vind.

 3. 12 oktober 2020 / 08:28

  Dat laatste punt is mooi nieuws. Ook fijn dat je je broertje eindelijk weer hebt gezien. Op Instagram zag de sneak peek van je nieuwe muurkleur er mooi uit.
  Shirley blogde over…September | Brugge en De Kempen

 4. Ida
  12 oktober 2020 / 08:52

  Wat een leuk lijstje! Dat van nummer 2 van de champignonburger is zo grappig! 🙂 Fijn dat het beter gaat met je dierbare, dat is echt goed nieuws!

  In het weekend hebben we met het gezin gewandeld niet eens zo ver van ons huis. Verrassend genoeg zijn er nog veel leuke plekken vlakbij huis!

 5. Johanna
  12 oktober 2020 / 09:12

  Mooi lijstje mef blijmakers, maar was dat voor 1 dag of 1 week? Vaak lijk je me extreem actief! Ik zou ze eens moetrn bijhouden. Dit weekend waren er een paar leuke digitale contacten en etentje bij een italiaan op zondagmiddag, En een poes die spinnend naast me in bed ligt. Maar goed daf je actief bij het positieve stil staat!

  • Romy
   Auteur
   12 oktober 2020 / 11:24

   Dit was voor 2 weken ;) Al die dingen in één dag doen zou mij ook niet lukken.

 6. 12 oktober 2020 / 10:09

  Hahaha wat grappig dat het je broertje totaal niet opviel dat de muur een ander kleurtje had gekregen. Hihi en Pippa die ontzettend nieuwsgierig is wat er allemaal met die verf gebeurt. Heel fijn lijstje dit, stuk voor stuk mooie, positieve punten! Ooh en heerlijk hè, regenbuien als je gaat slapen. Ik kan ook zo rustig worden van dat geluid.
  Meaghan blogde over…Culinair uit eten bij Vista in Willemstad

 7. 12 oktober 2020 / 12:28

  Super, dat laatste lichtpuntje.
  Moest wel lachen om je broertje. Denk je dat je heel wat hebt veranderd en dan ziet hij het niet;). De tip om je mondkapje zó te dragen dat je bril niet beslaat, mag je trouwens gerust even delen. Ik worstel er nog mee.
  Naomi blogde over…Momenten die mijn leven veranderden

  • Romy
   Auteur
   19 oktober 2020 / 00:04

   Ha, goed dat je het zegt! Ik heb twee tips gekregen die bij mij werken:
   1) Het mondkapje heel hoog optrekken en je bril er dan overheen schuiven (dus het mondkapje echt tot net onder je ogen optrekken). Dat zit wat rot, maar werkt wel.
   2) Je mondkapje van tevoren met zeepsop schoonmaken. Dan komt er een soort beschermlaagje op je bril, waardoor de glazen minder snel beslaan.

   Hoop dat dat bij jou ook helpt! Wel echt rot hè, die beslagen glazen?! Ik ergerde me er ook groen en geel aan en was een soort van opgelucht toen ik niet de enige bleek, haha.

 8. 12 oktober 2020 / 14:19

  Ik moest zo lachen om je broer die de interieurveranderingen in je huis niet opmerkte, ik heb net zo’n broer! Maar misschien moet je hem het voordeel van de twijfel gunnen, aangezien hij al lang niet meer bij je op bezoek was geweest. Wel fijn dat je hem weer even kon zien. :)

  • Romy
   Auteur
   19 oktober 2020 / 00:02

   Haha, broers zijn blijkbaar niet zo bezig met interieurveranderingen. Maar inderdaad, in dit geval gaf ik mijn broertje maar het voordeel van een twijfel ;)

 9. 12 oktober 2020 / 19:06

  Grappig dat je broer het kleurverschil niet meteen door had! Wij hebben een tijdje terug onze salon en eettafel van plaats gewisseld en er waren ook mensen die het niet door hadden terwijl dat toch ook wel een grote verandering is :p
  Ik moest ook een beetje lachen met die champignonburger. Ik word ook soms wakker van mijn eigen gepraat.
  Irene blogde over…Week 41

  • Romy
   Auteur
   19 oktober 2020 / 00:01

   Haha, ben blij dat ik niet de enige ben die soms in haar slaap aan het praten is. Ben weleens bang of ik niet ooit iets nóg veel gênanters uitkraam in mijn slaap als mijn vriend er is dan de opmerking over de champignonburger ;)

 10. 13 oktober 2020 / 10:21

  Ah heerlijk die interieurkriebels op zondagmorgen! Ik heb dus ook een zondagmorgenroutine en dat is de keuken schoonmaken. Heel uitgebreid doe ik dat altijd, en ik sla niet vaak een zondag over. En dan wordt er ook regelmatig wat verschoven dus. Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die dat op zondag morgen doet;-)
  bychristiana blogde over…L’Occitane adventskalender premium 2020 unboxing

  • Romy
   Auteur
   19 oktober 2020 / 00:00

   Hihi, heerlijk toch?! Ik word altijd heel blij van een opgeruimd huis voordat de nieuwe werkweek weer start.

 11. 15 oktober 2020 / 08:04

  Wat een fijn lijstje weer. Altijd mooi om alles zo bij elkaar te zien, zo wordt het een heleboel om blij van te worden!
  Waar ik blij van werd afgelopen weekend? Dat we wat beter konden slapen door Noa ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge