aquarel3 1

Blij Lijstje #31 | Pizzasokken, pony-knipbeurt & pakjesavond

 • 7 december 2020
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Foute sintcadeaus kopen, Bart mijn haar laten knippen en dubbel liggen om een hilarische beginzin in een Sinterklaas-gedicht – mijn weekend alleen al was gevuld met heel wat fijne momenten. Een goede reden om je weer eens mee te nemen in een Blij Lijstje! Van pizzasokken tot een nadeel dat toch ook z’n voordeel bleek te hebben – ik geef je een inkijkje in mijn lichtpuntjes van de afgelopen week.

 • Pakjesavond vieren met ons gezin. Op afstand en kleiner dan anders, maar daarmee niet minder leuk. Ik kreeg o.a. een prachtig boeket met droogbloemen cadeau van broerlief (lees: de Sint die mijn lootje had getrokken).
 • Last-minute op cadeautjesjacht voor onze Zoom-cadeautjesbingo binnenkort. Ik kocht o.a. pizzasokken in maat 43-46. Ik ken zo al een paar mannelijke liefhebbers uit de familie die daar vast heel blij van worden.
 • Vijf minuten lol om een kraskalender die ik cadeau gaf aan mijn vriend (yup, we krasten hem in één keer open #ongeduldig). Eerst de hoop op € 100.000, dan de spanning of € 5 winnen er misschien nog inzit en dan de teleurstelling als je kraslot toch weer niets waard blijkt te zijn. Tenminste, 5 minuten lol is ook wat waard.
 • Een planner voor het nieuwe jaar kopen met héél veel ruimte om al mijn taken per dag op te schrijven. Gewoon bij HEMA trouwens. Voor € 7 maar!
 • Na een eerdere grote fail met pompoensoep (ik had hokkaido-pompoen gekocht en die smaakte dus heel anders dan de pompoen die ik gewend ben) weer een héérlijke pompoensoep maken die precies smaakte zoals het hoort.
 • Voor een opdrachtgever blogartikelen mogen schrijven over feedback geven, omgaan met kritiek en assertiviteit. Precies mijn onderwerpen!
 • De eerste vakjes van mijn DM-adventskalender openen (die open ik dus wel braaf niet allemaal in één keer). Mijn buit bestaat tot nu toe onder andere uit shampoo, douchegel en heerlijke spullen die we opsparen voor als we ooit in een hotelkamer met bad slapen.
 • Een bol.com-bon krijgen en direct nadenken over wat ik daarmee kan kopen. Ik ben meestal een goede spaarder, maar cadeaubonnen branden altijd in mijn zak zodra ik ze heb gekregen.
 • Pippa die pal op mijn buik kwam liggen (en daar ook niet meer van af kwam) terwijl ik via een videoverbinding yoga deed. Zag er vast heel pro uit – not.
 • Drie wasbare mondkapjes bestellen bij Sophie, die niet alleen heel mooi en vrolijk zijn, maar waarvan de opbrengst ook goed terechtkomt (Sophie spaart voor haar eigen hulphond).
 • Een huishoudochtend op zaterdagochtend, waarbij ik nogal fanatiek mijn vaste huishoudroutine erdoorheen jas (kattenbak verschonen, wasje in de wasmachine, ondertussen stoffen en stofzuigen, schoonmaken en dan precies op tijd de was er weer uit kunnen halen). Vind ik stiekem nooit erg om te doen met een podcast op de achtergrond. Tip van mij: zet tijdens het stofzuigen een podcast aan (met oortjes in). Sinds ik dat doe, zie ik er haast naar uit om de stofzuiger erbij te pakken.
 • Mijn wifi-verbinding die het weer deed nadat ik 8 uur zonder wifi had gezeten (en zonder het te merken mijn hele internetbundel van mijn telefoon er op de computer doorheen had gejaagd – oeps!). Je beseft pas hoe erg je zoiets waardeert als je het moet missen.
 • Door dat data-probleem nu een paar dagen buiten de deur geen data hebben en dat op zich verrassend rustig vinden. Geen notificaties krijgen tijdens een wandeling is heel verademend.
 • Het lieve Sinterklaasgedicht dat begon met deze geniale zin: “Romy en Bart, jullie wonen nog apart.” Moest ik stiekem heel hard om lachen. Verder was het een prachtig gedicht trouwens.
 • Blijven eten bij broerlief die een ster is in creatieve en gezonde gerechten bedenken. Zo maakte hij laatst veganistische Mac & Cheese met edelgistvlokken en heel veel verstopte groenten.
 • Op jullie aanraden een parfumvrije gezichtscrème kopen van Weleda (die met amandelbloesem!). Ik heb hem nu twee dagen gebruikt en mijn huid reageert er inderdaad goed op. Zo fijn!
 • Van mijn lieve vriend een hyacint cadeau krijgen, die elke dag wat meer uitkomt.
 • Kerstvoorpret en kerstversiering. Ik scoorde onder andere de leuke aankopen.
 • Voor een blogsamenwerking een mooie handgemaakte jurk opgestuurd krijgen van een stof die zelfs in de winter warm genoeg is.
 • Bart die zo lief was om een paar outfitfoto’s van me te maken in de jurk (hij bleek een natuurtalent!), ook al vroeg hij zich volgens mij een paar keer af of ik wel helemaal bij zinnen was toen ik voorstelde om buiten zonder jas op de foto te gaan.
 • Inspiratie opdoen voor kersthapjes. Zo kwam ik rendierkoekjes, Olaf-popjes van marshmallows en kerstbomen gemaakt van komkommer tegen. Dat wordt nog lastig kiezen!
 • Dat Bart mijn pony/lok wel wilde knippen en dat hij dat ook nog verrassend goed deed. Kan ik mijn kappersbezoekje mooi nog even uitstellen!
 • Spontane dansjes door de kamer als ik alleen ben, omdat je op bepaalde muziek gewoon niet anders kunt dan een dansje doen. Zelfs als je zo aritmisch bent als ik.

Hoe was jouw pakjesavond? Heb jij het nog gevierd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 december 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Een heel mooi blij lijstje. En wat fijn dat de gezichtscrème zo goed op je huid reageert! Ik heb geen pakjesavond gevierd maar het wel gezellig gemaakt met chocoladeletters en een banketstaaf.

  • Romy 7 december 2020 op 10:47 am - Beantwoord

   Leuk hoor! Dan is het toch nog een beetje Sinterklaasachtig 🙂 Lekkere hapjes zijn altijd goed!

 2. Ilona 7 december 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Wat een mooi doel die hulphond voor Sophie ik heb iets gedoneerd maar heeft ze ook een website of e-mail waar ik van die mondkapjes kan bestellen heb zelf namelijk geen Instagram. Fijne week!

  • Romy 7 december 2020 op 10:45 am - Beantwoord

   Een website heeft ze niet helaas en haar mailadres weet ik ook niet. Sorry! Misschien kun je het via een familielid of vriend met Instagram proberen 🙂
   Wat lief dat je hebt gedoneerd trouwens!

 3. Saskia 7 december 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Leuk blij lijstje! Ik genoten van de Sint viering samen met mijn ouders & Noa 🙂 Komt van de week een uitgebreid blog artikel van online. Fijne nieuwe week!

  • Romy 7 december 2020 op 10:47 am - Beantwoord

   Ah wat leuk en gezellig! Ben heel benieuwd naar je blog 🙂

 4. Geke 7 december 2020 op 9:58 am - Beantwoord

  Heerlijk, al die lichtpuntjes!
  Wat heeft Bart veel talenten zo te lezen: kapper, fotograaf,… wel heel handig 🙂

  In België wordt geen pakjesavond gevierd, Sinterklaas is hier een kinderfeest, en aangezien wij geen kinderen hebben, vieren we dat dus niet.

 5. Ida 7 december 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat een leuk vrolijk lijstje! Wij hebben ook pakjesavond gevierd en de jongens zijn weer verwend (pappa en mamma trouwens ook ). Ik merkte wel dat het dit jaar echt een stuk rustiger is rondom Sinterklaas. Ik ben benieuwd hoe dat met de kerst gaat! Leuk vooruitzicht dat je een cadeautjesbingo gaat doen met de hele familie! Leuk idee! Ik ben erg benieuwd naar de handgemaakte jurk. Wat goed om te horen dat de gezichtscrème van Weleda goed zijn werk doet! Ik vind het zelf ook een fijn merk, de handcreme is ook heel goed. Fijne week!

  • Romy 7 december 2020 op 10:50 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een fijne pakjesavond! Leuk hoor! En op zich wel fijn dat het wat rustiger is dit jaar qua Sinterklaasstress 🙂 Kan me voorstellen dat dat een verademing is 🙂 Hopen dat kerst ook zo goed!
   Weleda is inderdaad een superfijn merk. Ik vind de handcrème met amandelbloesem ook superlekker. Daarmee was ik zo van de schrale handen af 🙂

 6. Anna 7 december 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Wat handig, een kapper als vriend :p. Fijn dat het goed gelukt is! Een paar weken geleden had ik een aantal dagen geen WiFi, nu waardeer ik het weer extra. Die data gaan er anders wel heel hard doorheen inderdaad!

  • Romy 12 december 2020 op 12:34 am - Beantwoord

   Oh jee, een paar dagen zonder wifi? Ik vond die paar uur al heftig, haha.

 7. Daenelia 7 december 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Nope, sint vieren we al jaren niet echt. Behalve natuurlijk dat ik de kans aangrijp om een chocoladeletter te eten en pepernoten bij de koffie. Maar op mijn blije lijstje zou dan wel weer staan dat we onze kerstkadootjes al zo goed als allemaal binnenhebben. Zelfs nog voor sinterklaas, ondanks dat iedere webshop zei dat het veel te druk was om op tijd uit te leveren.
  (tipje: wij halen nog wel meeneemkoffie bij onze lokale koffietentje en daar krijgen we dus steeds een kartonnen beker mee. Voor kerst hebben we onszelf meeneembekers kado gedaan om wat karton uit te sparen. Ook duurzaam, hoewel ik denk dat als wij de enige zijn die onze koffie in eigen bekers meenemen, dat niet echt super veel verschil maakt voor het koffietentje.. Maar alle beetjes helpen en misschien inspireren we meer mensen om dit te doen!

  • Romy 12 december 2020 op 12:34 am - Beantwoord

   Slim idee, die duurzame meeneembeker! En alle kleine beetjes helpen, toch?! Als meer mensen zoiets doen, maken we samen toch een groot verschil.

 8. Irene 7 december 2020 op 12:25 pm - Beantwoord

  Hier doen we dat zo niet, pakjesavond. Bij ons is’t gewoon cadeautjes ’s morgens 🙂 Lief dat je vriend je pony heeft geknipt! Weleda vind ik echt een fijn merk! Wij gebruiken voor onze baby ook dingetjes van Weleda en hij reageert er ook heel goed op.

 9. Audrey 7 december 2020 op 2:24 pm - Beantwoord

  Wat tof als je zulke opdrachten mag doen die zo goed bij je passen? En een handgemaakte jurk lijkt me heel bijzonder. Ik ben dit weekend goed verwend met allemaal dingen die hoog op mijn verlanglijstje stonden. Ik kan weer flink aan de bak 😉

 10. Anouk 7 december 2020 op 2:59 pm - Beantwoord

  Wij vierden pakjesavond online dit jaar, via zoom. Alle cadeautjes naar de goede huizen gebracht en het feest kon beginnen. Nu begreep mijn 4-jarige nichtje er weinig van waarom we op een scherm waren en die van 1 snapt er sowieso nog niets van (Die vond het papier vooral leuk).

  • Romy 12 december 2020 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie ook online pakjesavond vierden! Hopelijk was het een succes, ondanks dat het voor je nichtjes vrij onbegrijpelijk was 😉

 11. Giovanna Jansen 7 december 2020 op 3:12 pm - Beantwoord

  Wat een leuk blij lijstje weer! Haha die Pippa die mee wilde doen met de yogales. Fijn dat jullie via Zoom toch pakjesavond konden vieren. Wij vierden het gewoon gezellig met z’n tweetjes na een Sint tapas maaltijd. 🙂

 12. Johanna 7 december 2020 op 5:36 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. Zo’n zoompakjesavond is natuurlijk een primeur. Fijn dat het goed was. En ik ben benieuwd of je na 2 weken ook nog tevreden bent met je neiuwe dagcreme. En verder ben ik blij dat onze poes niet op ons gaat liggen, maar ernaast. 6 kg is toch wat veel. Dat met die pony moet ik nog zien. Heb je nu een andere coupe? Ben benieuwd. Fijne na-sinterklaas week!

  • Romy 12 december 2020 op 12:32 am - Beantwoord

   Ik heb even gespiekt, maar op mijn blog staan nog geen foto’s van mijn fris geknipte pony. Maandag komt er waarschijnlijk eentje in mijn nieuwe Inkiekje. Geen nieuwe coupe trouwens. Ik durfde Bart alleen het knippen van de puntjes toe te vertrouwen, hoewel hij dat dus verrassend goed deed 🙂

 13. Naomi 7 december 2020 op 5:43 pm - Beantwoord

  Dat klinkt als een hint, het begin van je gedicht;). Heerlijk blij lijstje dit. Mijn pakjesavond werd vanwege dat-met-de-c een pakjesdag. Sint stond al vroeg op de stoep met ontbijt. De avond van tevoren trouwens ook al met een lekkere snack. Soort pakjesweek had ik;).

  • Romy 12 december 2020 op 12:24 am - Beantwoord

   Haha, ik geloof dat mijn opa (ahum, de Sint) inderdaad wat aan het hinten was met dat gedicht 😉 Hij heeft eerder samenwoonplannen voor ons dan wijzelf, geloof ik, haha.
   Wat lief trouwens dat je op jouw Pakjesdag een heerlijk ontbijt kreeg! Hopelijk kon je er lekker van genieten.

 14. Evelyne - Gouden Momenten 7 december 2020 op 8:14 pm - Beantwoord

  Hier vieren we Sinterklaas op een andere manier, maar daarom niet minder leuk. Wij bestelden een heerlijk sinterklaasontbijt #steundehoreca 😉 Ach, wat is het fijn te lezen dat je zo’n fijne samenwerkingen hebt, zoals fijne blogartikelen schrijven voor anderen 🙂 En spontane dansjes in de kamer, yep, I’m in 😉

  • Romy 12 december 2020 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk idee, zo’n sintontbijt! En natuurlijk nog leuk voor de horeca ook 🙂

 15. Simone 8 december 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijk lijstje! Wij doen niet aan Sinterklaas, maar met Kerst zal het onder de boom goed vol raken vrees ik 😛

Recente blogs

5 fijne tips om vandaag EXTRA lief voor jezelf te zijn

14 februari 2019|Persoonlijke groei|

14 februari. Dé dag waarop je je dierbaren eens flink in het commerciële zonnetje kunt zetten. Of niet, omdat je het te veel commercieel gedoe vindt. Dat kan natuurlijk ook! Maar hoe zit het nu eigenlijk met jezelf? Of je nu je leven deelt met een partner die je vandaag overlaadt met Valentijnscadeaus of juist hoopvol naar de brievenbus staart als single vrouw, je hebt alle reden om jezelf eens liefdevol in het voorzichtige lentezonnetje te zetten. En daarom stelde ik een stappenplan op met 5 lekker concrete tips waarmee jij vandaag EXTRA lief voor jezelf kunt zijn.

Nieuwe hoekje in de woonkamer (mét een te gekke kokospalm)

3 juli 2020|Interieur|

Je kunt mij niet blijer maken dan met een mini home make-over. En dan het liefst een make-over waarbij je met een paar piepkleine veranderingen toch iets heel anders kunt creëren. Dat is gelukt! Veel meer dan een nieuwe lamp, een toffe kokospalm, een plantenstandaard en wat in-elkaar-zet-hulp kwamen aan deze mini make-over niet te pas. Toch zag mijn hoekje naast de bank er binnen een uur al totaal anders uit. Ik laat je graag meegluren naar het resultaat.

Gebakken gnocchi met paprikasaus, harissa & linzen (vegan!)

24 januari 2024|Recepten|

Ken jij gnocchi vooral als die papperige, melige balletjes? Dan kan ik je met dit recept misschien overtuigen dat ze véél lekkerder zijn dan dat. Gebakken uit de oven is gnocchi extra lekker. Zeker als je een heerlijk gekruide groentestoof bij maakt met harissa, geroosterde paprika, linzen en tomaat. Een maaltijd met veel groenten, maar vooral met veel smaak! Ontdek hoe je deze gnocchi met paprikasaus zelf in maar 30 minuten maakt. De oven doet ook nog eens het meeste werk voor je!