blij lijstje

Blij Lijstje #33 | Flauwe humor, spontane taart & onbedoelde influencer

 • 4 februari 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

De blije dingen van het leven zijn vaak gewoon heel klein. De laatste tijd houd ik ze nog bewuster bij. In deze tijd kunnen we allemaal wel wat extra vrolijkheid gebruiken, denk ik. Een deel van alle fijne puntjes uit mijn vrolijke-momenten-dagboek deel ik met je in dit Blije Lijstje. Met dit keer onder andere een veel te flauwe grap die ik geheel per ongeluk maakte, een spontane traktatie en een bijzondere actie waarbij ik zowaar iemand “beïnfluenced” bleek te hebben.

 • Een make-uploze avond in badjas.
 • Schoudermassages als je schouders helemaal vastzitten.
 • Een leuk nieuw project waarvoor ik contracten naar begrijpelijke taal mag vertalen.
 • Dat ik weer kan fietsen nu mijn band gemaakt is.
 • Geheel per ongeluk een nogal schunnige woordgrap maken toen ik het had over een spiraaltje vervangen en daarbij het woord “kutklus” gebruikte. Niet eens bij stilgestaan dat het dat ook letterlijk is.
 • Over spiraaltjes gesproken: deze tweet waar ik om in een deuk lag. Ik weet het: mijn humor qua woordgrappen is vrij laag.
 • Een XXL-kledingkast hebben staan, waardoor ik mijn onderbroeken- en sokkenla niet meer met Bart hoef te delen.
 • ’s Avonds mediteren en daardoor zelfs na een mega-drukke dag weer helemaal zen worden.
 • Wijze lessen van IKEA-kasten.
 • En überhaupt het feit dat die kast nu staat (en dat zonder schroefjes over te houden).
 • Dat Bart spontaan appeltaart had gebakken en maar liefst twee stukjes aan mij wilde afstaan.
 • Dat iemand op Instagram op basis van mijn foto dezelfde gordijnen als ik heeft besteld. Was niet eens een samenwerking (was het maar zo’n feest, gordijnen zijn duur!), maar ik voelde me helemaal een onbedoelde “influencer”.
 • Facturen sturen aan het eind van de maand. Voelt – soort van – als mijn eigen pay day sinds ik uit loondienst ben.
 • Stekjes van mijn aloe vera een eigen potje gunnen.
 • Heel lang op zoek zijn naar een nieuwe plant voor op een kastje en dan ontdekken dat ik de ideale plant gewoon zelf al had. Je bent altijd rijker dan je denkt!
 • Stiekem alsnog een hele doos vol nieuwe plantjes bestellen bij Plantje.nl (want plantjes heb je nooit genoeg!).
 • Een uur lang scrollend door woonwebshops doorbrengen zonder iets te bestellen. Niet heel efficiënt, wel leuk!
 • Mijn voorraadkast opnieuw ordenen. Niets zo satisfying als weer overzicht hebben en alles netjes in mandjes hebben staan.
 • Dat je denkt een Word-document kwijt te zijn doordat je computer zichzelf spontaan afsluit terwijl je het document niet hebt opgeslagen, maar dat het dan toch bewaard is gebleven.
 • Mijn broertje die me uitnodigt om te blijven eten en alvast benadrukt dat hij een gerecht gaat maken dat drie dagen voorbereidingstijd kost. Dat belooft wat!
 • Nieuwe soepjes proberen, waarbij de ene poging succesvoller is dan het andere. Maar ach, het proberen is ook al leuk op zich.
 • De dag vroeg beginnen en daardoor al om 9 uur een shitload aan werk afgerond hebben.
 • Kleine tegenvallers steeds beter kunnen omdenken. Uitleg: ik was een maand te vroeg voor een ortho-afspraak (op 30 minuten rijden afstand en heel vroeg ’s ochtends), maar kon daardoor wel al om 8 uur ’s ochtends naar de Albert Heijn om heel veel voor mij onbekende vleesvervangers in te slaan. Toch nog iets positiefs!
 • Dat het weer langer licht is buiten.
 • Net mijn buurjongen tegenkomen terwijl ik met een verlepte kokospalm naar beneden loop. Daar gaat mijn imago als plantenvrouwtje.
 • Pippa die 6 uur nadat de glazenwasser was vertrokken eindelijk weer om het hoekje durfde te kijken. Ik hoef vast niet uit te leggen dat ze “wat” bang is voor de glazenwasser.
 • Na een koude wandeling thuis komen. Mijn kop thee smaakt nooit zo lekker als dan.
 • Het laatste parkeerplekje wegkapen.
 • Mijn huisje dat langzaamaan “ons huisje” wordt. Vind het zo leuk (en gezellig) om stap voor stap naar samenwonen toe te werken.
 • Een spontaan berichtje krijgen van mijn oud-manager bij mijn allereerste baan. Gewoon omdat ze benieuwd was hoe het met me gaat. Hoe lief!
 • Oude spullen waarvan je denkt dat die vast niets meer opleveren tóch nog kunnen verkopen via Marktplaats.
 • Dat er bij thuiskomst van de supermarkt voor je gekookt wordt. Wat een luxe! Dat ben ik niet gewend.

Waar werd jij afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 februari 2021 op 9:29 am - Beantwoord

  Een heel fijn blij lijstje. Zo fijn dat mediteren, ik doe dat nu ook bijna elke avond en ik merk al echt verschil.

 2. Johanna 4 februari 2021 op 11:01 am - Beantwoord

  Dat is inderdaad een blij ljjstje! Fijn dat je toch nog zo veel blije dingen beleeft, dat geldt niet voor iedereen. Ik heb me aan de huidige situatie aangepast, en zie ook veel blije dingen, maar merk ook dat veel dingen extra energie kosten. Succes!

 3. Meaghan 4 februari 2021 op 11:08 am - Beantwoord

  Hahaha wat grappig dat in hebt hebt beïnfluenced! Alleen maar leuk toch dat iemand door jou geïnspireerd raakt? En heerlijk zeg die kleine stapjes naar het samenwonen, zo kun je er langzaamaan aan wennen. Ik ben trouwens ook heel blij dat het inmiddels alweer wat langer licht is buiten. Zo voelen de dagen ook minder kort en ik kan niet wachten tot de lange zomeravonden weer komen!

 4. Daenelia 4 februari 2021 op 11:09 am - Beantwoord

  Misschien dat je me wel inspireert (beinfluenced, en dat is grammaticaal ook een warwoordje) om te gaan mediteren… alleen val ik al zo makkelijk in slaap… voor mij meer de uitdaging om wakker te blijven.
  Ik geniet op dit moment van een kop koffie … in ons soon to be nieuwe huis. Met een zonnetje erbij. Even niet nadenken over het komende winterweekend. Nu genieten.

  • Romy 6 februari 2021 op 7:24 pm - Beantwoord

   Ik zag laatst al een paar sneak peeks van jullie nieuwe woning op Instagram. Mooi om te zien! Het zag er al heel gaaf uit. Zeker de leuke plantjes!

 5. Naomi 4 februari 2021 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst! Ik werd vooral (jij schrijft er ook over) blij van het feit dat het langer licht is. Op deze manier kan ik aan het eind van de middag nog heerlijk een rondje wandelen of fietsen in het licht. Toch fijner dan in het donker.

  • Romy 6 februari 2021 op 7:22 pm - Beantwoord

   Ja, heerlijk hè?! Ik vind het ook zo’n luxe om weer in het licht te kunnen wandelen na het werk.

 6. Audrey 4 februari 2021 op 11:20 am - Beantwoord

  Aaah, wat een fijn lijstje! Hier kookt mijn vriend vrijwel elke doordeweekse avond, zo luxe! Met plantjes online bestellen weet ik me nog goed in te houden, maar bij de Lidl verdwijnt er regelmatig eentje in mijn winkelkarretje, moet ik bekennen….

  • Romy 6 februari 2021 op 7:22 pm - Beantwoord

   Plantjes in de supermarkt zijn ook mijn grote valkuil. Zeker nu alle andere winkels dicht zijn, val ik regelmatig voor leuke groene hebbedingen bij Jumbo en Lidl. De enige kassakoopjes waarbij ik me niet echt kan inhouden 😉

 7. bychristiana 4 februari 2021 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer. Gelukkig kun je ook grapjes maken over kutklussen;-) Ik denk trouwens wel anders over uren lang door woonwebhops scrollen en niets kopen. Ik ben namelijk specifiek op zoek naar een paar dingen die ik gewoon niet kan vinden. Genieten is dat hè, het vooruitzicht om te gaan samenwonen. Ik kan me die periode van ons ook nog wel herinneren, inmiddels ook al weer een jaar of elf geleden.

  • Romy 6 februari 2021 op 7:21 pm - Beantwoord

   Als je specifiek iets zoekt maar het niet vindt, is urenlang scrollen inderdaad minder leuk 😉 Ik moet zeggen dat ik het ook een minder groot feest vond toen ik ontdekte dat IKEA de kast die ik zo graag wilde niet meer verkocht. Ach, ik heb daarna alsnog een andere mooie kast bij Kwantum gevonden.
   Ja, het idee van samenwonen is heerlijk. Een heel bijzonder idee dat er straks altijd iemand (en dan een leuk iemand ook ;)) is als ik thuis ben.

 8. Anouk 4 februari 2021 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een fijne momentjes allemaal! Ik werd afgelopen week blij van het zien van mijn kleine nichtjes, die ik door corona helaas veel minder zie. Afgelopen weekend waren zij bij opa&oma logeren (en ik woon in bij mijn schoonouders) dus zag ik ze weer eens 🙂

 9. Laurine 4 februari 2021 op 11:31 am - Beantwoord

  Ha, ik kan ook altijd zo gniffelen om woordgrapjes. En de opluchting die je voelt als je Word-document tóch is opgeslagen, moet zo fijn zijn. Ik had het deze week nog dat een document niet was opgeslagen en dat ik opnieuw moest beginnen. Weer een goede herinnering om regelmatig op te slaan!
  Ik geniet nu van het mooie voorjaarsweer, zo fijn altijd!

  • Romy 6 februari 2021 op 7:19 pm - Beantwoord

   Blij dat ik niet de enige ben die het weleens overkomt dat een document niet is opgeslagen. Elke keer dat zoiets me overkomt, denk ik weer “Oh ja, ik moet toch vaker dingen opslaan!” om vervolgens weer in dezelfde valkuil te trappen 😉

 10. Shirley 4 februari 2021 op 4:00 pm - Beantwoord

  Het begint echt duidelijk te worden dat de dagen langer worden. Een collega die ik sprak begon er ook over, maar het is gewoon fijn om te merken! Lief dat je de manager van je eerste baan een bericht stuurde. Zoiets kan echt goed doen hè? Sowieso een heel fijn lijstje!

  • Romy 6 februari 2021 op 7:18 pm - Beantwoord

   Ja absoluut! Heel lief dat ze me na 3,5 jaar nog steeds herinnert en er zelfs nog aan denkt om me een berichtje te sturen.

 11. Zo simpel is dan geluk 5 februari 2021 op 8:44 pm - Beantwoord

  Heerlijk weer al die positieve puntjes.
  Je grap over het spiraaltje doet mij denken aan een dag op het werk. Aan het eind van de dag wassen wij alle instrumenten die de artsen gebruikt hebben af. Een van de artsen had echt een hele lading ‘eendenbekken’ voor ons. Mijn collega: “Jeetje, ze had wel echt een kutdag.” Letterlijk dus, haha.

  • Romy 6 februari 2021 op 4:22 pm - Beantwoord

   Haha, geweldig! Daar moest ik ook smakelijk om lachen

 12. Saskia 9 februari 2021 op 1:50 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje is dit weer! Ik werd blij van het feit dat ik gisteren onverwacht thuis kon werken! Zag er ZO tegenop om de sneeuw in te moeten en Noa te brengen en halen… Niet nodig dus en heerlijke dag gehad ook even lekker met hem naar buiten geweest. En daardoor dus maar een kort werkweekje. Hoop dat ik vandaag en morgen heelhuids door de sneeuw ga garaken.

 13. Giovanna Jansen 9 februari 2021 op 7:55 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Ik word ook zo blij van het feit dat het alweer langer licht is. Jammie, onverwacht appeltaart, altijd goed!

Recente blogs

19 dingen waar ik bewondering voor heb (omdat ik ze zelf niet kan)

4 juli 2023|Persoonlijk|

Bijna elke dag heb ik wel een keer bewondering voor mensen. Uiteraard regelmatig om grootse en meeslepende dingen. Maar soms ook om iets heel kleins waarvan ik me écht afvraag hoe mensen dat kunnen. Zo heb ik diepe bewondering voor iedereen die IKEA-handleidingen na één keer lezen snapt, voor mensen die zuurkool weg krijgen zonder een vies gezicht te trekken en voor iedereen die geduldig op niet-meewerkende pc's kan wachten zonder neigingen om ze uit het raam te gooien. Dit zijn nog 19 dingen waar ik diep respect voor heb (omdat ik er zelf niets van bak).

Wat je anders maakt, maakt je mooier | Mijn lezing op de Roodharigendag

17 februari 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Alles wat je anders maakt, maakt je mooier. Alweer een (flink) tijdje geleden gaf ik een lezing op de Roodharigendag over dat motto. Ik vertelde over mijn rode haar en hoe ik dat ooit als onzeker pubermeisje helemaal niets vond en later juist leerde koesteren. Maar meer in het algemeen vertelde ik over hoe ik leerde (en nog steeds leer) koesteren wat mij anders maakt. Juist dat zijn namelijk de dingen die je maken tot wie je bent. Op verzoek van een aantal mensen in reactie op dit artikel, besloot ik de lezing alsnog (flink verkort) in artikelvorm te gieten. Omdat het een boodschap is die niet alleen voor roodharigen geldt, maar eigenlijk voor iedereen.

Uit je comfortzone gaan | 33 simpele manieren (zonder backpack en parachute)

21 oktober 2022|Positiviteit, Persoonlijke groei|

Bij avontuur denk je misschien een aan een backpackroute lopen op een berg in Nepal. Of aan je hele hebben en houden in Nederland achterlaten en ijsjes gaan verkopen op een Afrikaans eiland. Maar uit je comfortzone gaan kan hem ook in piepkleine dingen zitten. Ik ben geen grote avonturier. Meer een huismus met haar eigen rituelen en gewoontes. Toch ga ik graag op avontuur. Op micro-avontuur in mijn geval. Uit je comfortzone gaan op kleine manieren laat je namelijk de mooiste dingen meemaken, ook op doodgewone dagen. Dit zijn 33 kleine manieren om zonder halsbrekende taferelen je leven wat op te spicen.