Blij Lijstje #34 | In de krant, “intimidatie” & inhalen

blij lijstje

Als in tien minuten met halve hartkloppingen door Action racen als een uitstapje voelt, dan weet je dat het coronatijd is. Maar even zonder dollen: ik heb er enorm van genoten. Net als van veel andere kleine en grote blijmakers. Met dit keer onder meer een interview dat ik had met het NRC (zie hieronder de link!), een bijzondere spraakverwarring, een paar op-het-nippertje-momenten en een hilarische opmerking van mijn opa. Lees je mee in mijn Blije Lijstje?

 • Ik zei het al: privéshoppen bij Action. Een beleving op zich! In een paar minuten razendsnel de winkel door sjezen om panty’s, knutselspullen en reinigingsdoekjes in te slaan. Hoewel mijn hart daarna tikte als een malle, voelde het toch als een bijzonder uitstapje.
 • Dat ik niet meer permanent een bad hairday heb. Lang leve de kappers!
 • Gniffelen als ik op tv zie dat bepaalde journalisten of politici overduidelijk ook een coronacoupe armer zijn.
 • Na een enorm drukke week een vinkje achter mijn allerlaatste taak zetten.
 • Mezelf behoeden voor een slapeloze nacht door toch maar eerst de trailer te bekijken van de film die ik eigenlijk wilde opzetten (maar na de trailer dus niet meer).
 • Nét op tijd (je snapt wat ik bedoel!) ontdekken dat ik geen tampons meer in huis heb.
 • Voor het NRC geïnterviewd worden over mijn voorliefde voor kringloopshoppen. Je kunt het artikel hier lezen, mocht je het leuk vinden. (Als je het niet kunt openen vanwege de betaaldrempel, kun je het ander apparaat proberen.)
 • Op de thee gaan bij een vriendin.
 • Dat de buurvrouw van mijn ouders dat artikel over mij had gespot. Een knap staaltje speurwerk, want mijn foto staat er niet eens bij.
 • Tegenwoordig eerder beginnen met werken, omdat ik heb ontdekt dat ongestoord werken om half 8 zonder mailtjes en telefoontjes best lekker is.
 • Dit recept voor gebakken havermout met banaan en kersen delen op mijn blog. Ik was stiekem zowel trots op het recept als op de foto’s ervan.
 • Van Bart filmpjes toegestuurd krijgen van hoe hij met Pippa speelde toen ik er niet was. *smelt*
 • Bij het stoplicht nét voor een eenbaansweg vijf vrachtwagens inhalen. Oh yeah!
 • Dat Bart spontaan (!) de hele berging had opgeruimd (terwijl het toch echt bijna alleen maar mijn troep was) en dat ik daardoor eindelijk mijn fiets weer fatsoenlijk kan pakken zonder eerst drie keer tegen de container te botsen. Dank je wel, schat!
 • Totaal onverwacht gebeld worden door Kwantum dat ik mijn kapotte kast mag omruilen (lang verhaal kort: dat kon eerst niet, omdat je wel kasten zou mogen ophalen maar niet mag terugbrengen vanwege corona – blijkt dat de medewerker het gewoon niet goed had gezegd). Ben ik binnenkort eindelijk een goede kast rijker!
 • Maar liefst twee weken van een bos bloemen op tafel kunnen genieten.
 • De Nationale Week zonder Vlees. Al is het maar vanwege alle supergoede vega-aanbiedingen!
 • Een nieuwe jurk bij Fabienne Chapot uitzoeken.
 • Gedeelde frustraties met mijn broer over (vega) satéschnitzels waar nauwelijks satésaus in zit. Meer mensen die daar last van hebben?
 • Mijn opa die na zijn corona-inenting aan de medewerker vroeg “Mag ik dan nu een lolly?”. Lol(ly)broek!
 • Na een avond bij Bart precies om 20.55 uur de deur hier achter me dicht trekken. Made it – soms op het nippertje!
 • Als uit de Stemwijzer precies komt wat je al dacht dat er uit zou komen.
 • Dat mijn broertje (de beste currymaker die ik ken!) mijn curry lekker vond.
 • Nieuwe afleveringen van All You Need Is Love op tv.
 • Thuis komen vlak nadat je zelf gekookt hebt en verrast zijn door de lekkere etensgeur.
 • Vlak voor de avondklok buiten een wandeling maken als het heerlijk rustig is.
 • Het laatste beetje douchegel opmaken van een fles die ik eigenlijk niet zo lekker vond. (Kan ik eindelijk weer een nieuwe openmaken!)
 • Toevallig een stukje over kunstmatige inseminatie op tv voorbij zien komen en dat Bart dan zegt “Dat is toch kunstzinnige intimidatie“. Ik lag misschien iets te lang in een deuk.
 • Eindelijk de lang gezochte koek- en speculaaskruiden vinden in de supermarkt. Heerlijk over ontbijtjes!
 • Ter oriëntatie een afspraak maken om te kijken voor een nieuwe fiets. Ik herhaal: me gaan alleen oriënteren. Maar heel eerlijk is mijn fiets na honderd frustraties over zwaar trappen en kapotte versnellingen misschien wel aan vervanging toe.
 • Als allerlaatste klant in de Lidl rondlopen (en uiteraard snel naar de kassa gaan). Je zou het bijna een bucketlist-ding noemen.
 • Een goed gelukte foto waarop Pippa en ik – heel zeldzaam – zowaar allebei in de lens kijken.

Wat is jouw grappigste spraakverwarring?

Volg:
Deel:

16 Reacties

 1. Ida
  11 maart 2021 / 08:29

  Haha, wat een grappig blij-lijstje! Ik word er erg vrolijk van zo op een donderdagochtend! 😊 Die opmerking van je opa is echt grappig haha! Ik kan me dat zo helemaal voorstellen. Ook ik ben bij de Action geweest voor 10 minuten, maar dat ging veel te snel voorbij. Jammer want de voorraad was enorm! Morgen mag ik in 15 minuutjes plantjes uitzoeken, hoera! Lekker hoor de nationale vegetarische week, maar voor mij is het het hele jaar door vegetarisch 😆

  • Romy
   Auteur
   11 maart 2021 / 13:11

   Leuk hoor, geniet van het plantjes uitzoeken! :)
   Hihi, hier ook het hele jaar door vegetarisch eten. Maar ik geniet wel altijd graag mee van de aanbiedingen voor flexitariërs ;)

 2. 11 maart 2021 / 08:48

  Mooi lijstje! Sommige mensen zijn inderdaad bizar goede “namen-in-krantenartikelen-spotters”. 😆 Ik stond een keer vermeld in het Eindhovens Dagblad (dus alleen mijn naam, geen foto, en ik kwam niet zelf aan het woord) en dat artikel is via een vriendin van mijn tante (!!) bij mij terecht gekomen. Dan sta je wel even perplex.

 3. Jantine
  11 maart 2021 / 09:00

  Heerlijk blij lijstje! En 10 minuten door de Action is dan meteen ook een sportieve uitdaging, begrijp ik. Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Wel aan de click en collect, toen ze het dubbelzijdig plakband hadden toegevoegd, want dat was bijna op in mijn voorraad 😃.
  Waar heb je de koek- en speculaaskruiden gevonden? Want die zijn inderdaad heerlijk bij ontbijtjes, maar kan ik al een tijdje niet vinden bij mijn supermarkt.
  Oh en zo’n opgeruimde berging is ook heerlijk, vooral als het voor je gedaan wordt!
  Groetjes
  Jantine

 4. 11 maart 2021 / 09:41

  Fijne momentjes allemaal! Hahaha leuk dat je net als ik (en veel andere mensen) ook aan de koek en speculaaskruiden bent gegaan, daar kom je niet zo snel meer vanaf! En wat een lieve vriend heb je toch, filmpjes van Pippa doorsturen en je berging opruimen. Liefde zit in de kleine dingen <3
  Ja fijn he, al die vleesvervangers met korting. Ik heb ook heel wat ingeslagen om een voorraad te hebben!
  Super leuk trouwens dat artikel in het NRC. Ik heb het met plezier gelezen!
  Meaghan blogde over…De thuiswerk-tag

 5. 11 maart 2021 / 10:14

  Een heel leuk artikel in het NRC! Ik mis het schatzoeken ook enorm in de kringloopwinkels en op brocante marktjes. Hopelijk kan het later in het jaar weer! Fijne momentjes heb je beleefd.
  Darina blogde over…30 lifestyle tips van de Parisienne #4

 6. 11 maart 2021 / 10:59

  Heerlijk lijstje weer! Mannen met je huisdier(en) zien spelen doet je hart echt smelten, he? Ik moet ook binnenkort eens een timeslot bij de Action reserveren. Hoewel ik al eerder een Click & Collect-bestelling deed, staan er nog wel een paar dingen op mijn lijstje die ik even zelf wil bekijken in de winkel.
  Audrey blogde over…Een weekend offline gaan: mijn ervaring

 7. 11 maart 2021 / 12:00

  Ha, het is nu wel duidelijk waar jij jouw humor vandaan hebt, lollybroek;-) Wat fijn dat het goed is gekomen met die kast, opluchting. Ik werd vorige week ook aangenaam verrast door de goede service van Zara home. Ik had een stapel fotolijsten besteld waarvan er 1 kapot binnen kwam. Ik had contact opgenomen met de klantenservice en ik ontving binnen vijf minuten een mail of ik een foto kon sturen. Nog geen half uur daarna had ik al een verzendbewijs van de nieuwe lijst en twee dagen later had ik de nieuwe lijst in huis. Zo kan het ook!
  bychristiana blogde over…Met déze 5 simpele tips blijft jouw make-up langer goed!

 8. 11 maart 2021 / 12:50

  Wat een fijn blij lijstje! Ik werd er zelf vrolijk van. Zo’n shop sessie moet ik nog eens plannen bij de Action… Wil zeker nog wat spulletjes halen om te knutselen met Noa. Tot nu toe alleen opgehaald bij de Zeeman en verder nergens geshopt op afspraak (behalve Etos / Kruidvat die gewoon open waren)
  Op naar je volgende blije lijstje! Fijne dag
  Saskia blogde over…MOM life | Eigenschappen van mezelf die ik terug zie in Noa

 9. 11 maart 2021 / 14:09

  Hmmm ik kocht een tijdje terug ook koekkruiden bij de AH. Heb het wel moeten vragen want ik kon ze nergens vinden. Het idee was ook om ze in mijn havermoutpapjes te doen ‘s morgens maar heb er tot nu alleen maar kruidnoten mee gemaakt :p Voel toch wat weerstand om mijn geliefde chocoladepapje op te geven ‘s morgens.
  Lief ook dat je vriend vrijwillig de berging opruimde. Bij ons is het de garage die altijd toeslipt met rommel :p
  Irene blogde over…Mijn nieuwe e-reader

 10. 11 maart 2021 / 16:33

  Wat een lange, heerlijke lijst! Jouw opa is echt grappig. En zo’n nieuwe fiets kan ik aanraden. Ik heb ook jaren gemopperd als ik op de fiets zat. Tot ik bijna vier jaar geleden een nieuwe fiets kocht (ja, au, veel geld) en fietsen ineens helemaal niet zo vervelend bleek te zijn. Dus ik zo zeggen: doen!
  Naomi blogde over…Boekenpraat: Fiftyfifty (Steve Cavanagh)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge