blij lijstje

Blij Lijstje #35 | Toevalstreffers, tandartsverrassingen & tupperware-taart

 • 8 april 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Fijne verrassingen in de tandartsstoel, “vieze” gerechten die zowaar lekker blijken te zijn en belangrijke persoonlijke keuzes. Het zijn zomaar wat dingen die me de afgelopen week opfleurden. Wat op zich best fijn was, want van het zonnige lenteweer moeten we het op deze koude aprildagen niet hebben. Nee hoor, mijn week was desondanks goed gevuld met blije momenten. Verzameld in lijstvorm in dit artikel, zodat ik er zelf ook nog eens extra van kan genieten!

 • De foto hierboven. Gemaakt met de zelfontspanner bij gebrek aan een fotograaf. Maar het had (met een beetje fantasie en als je de winterjassen en sjaals wegdenkt) zo een foto uit Tokio kunnen zijn. In mijn dromen.
 • Paasbrunchen met vegetarische wraps, broodjes en zoete-aardappel-soep (en een eitje). En daarvoor gewoon kunnen aanschuiven aan tafel.
 • Spontaan besluiten om eten te bestellen. Dat doe ik nóóit (ik heb sinds ik op mezelf woon maar één keer eerder eten besteld), maar het was heerlijk om eens te doen.
 • Een onverwachte good hair day nadat ik een haarmasker heb ingedaan (wat ik al in geen honderd jaar meer had gedaan).
 • Per ongeluk een volledig roze outfit aan hebben.
 • Bart vragen om outfitfoto’s te maken als het net enorm stormt. Oeps! Aangezien mijn kapsel op de foto’s een eigen leven is gaan leiden, ga ik die foto’s maar eens overdoen.
 • Ontdekken dat spruitjes niet zo vies zijn als ik altijd dacht.
 • Na mijn eigen mislukte linzenburger-achtige probeersels een écht goede linzenburger bij mijn broertje voorgeschoteld krijgen.
 • Deze podcast met Leonie ter Veld luisteren. Ze is mijn lievelings foodblogger, juist omdat ze zo lekker zichzelf is en niet zo is van de perfecte plaatjes. Ook de podcast vond ik heel fijn.
 • Denken dat je een gaatje hebt en van de tandarts te horen krijgen dat dat niet zo is en dat hij meteen de controle erachteraan plant. Scheelt weer een bezoekje!
 • De luxe voordelen van samenwonen: ontdekken dat de vaatwasser al is ingeruimd zonder dat je zelf ook maar een glas hebt aangeraakt.
 • Ergens twee minuten eerder aankomen dan Google Maps voorspelt. #win
 • Na heel lang uitstelgedrag en enge meldingen over geen e-mails meer ontvangen eindelijk mijn telefoon weer eens écht opschonen.
 • Deze hilarische post. Moest hier als liefhebber van woordgrappen zeker een minuut of vijf om lachen.
 • Mijn belastingaangifte en kwartaalaangifte de deur uit doen. En dat ik daar zelf wegwijs in kan worden tegenwoordig.
 • Voor het eerst de nieuwe woning van mijn broertje bewonderen.
 • Mijn broertje met een blik op de nogal bijzondere vloer die de vorige bewoner voor hem had achtergelaten: “De schilder zei laatst al: ‘Zo, je kunt wel zien dat hier hard geschuurd en geschilderd is.’ Hij keek raar op toen ik zei dat dit gewoon is hoe de vloer is gekocht.” Jammer dat ik geen foto’s heb. Stel je vintage-achtig donker laminaat voor dat eruitziet alsof je zojuist zonder afdekzeil alle muren wit hebt geschilderd. Broerlief is héél blij dat de vloerlegger volgende week met iets nieuws komt.
 • Na een lange rit naar de andere kant van het land (om de hoek woont hij niet!) thuis op de bank ploffen.
 • Dat een meeting van 2,5 uur wordt ingekort naar drie kwartier.
 • Een te gekke opdracht waarvoor ik de komende maanden een nieuwsrubriek mag vullen met allerlei actueel nieuws over wonen, duurzaamheid sparen, besparen en beleggen. Yes yes!
 • Dat ik van die artikelen zelf ook steeds wat wijzer wordt en mede daardoor nu het liefst iedereen die zich op huizen oriënteert in mijn omgeving van ongevraagd advies wil voorzien. #sorry
 • Als pure toevalstreffer mijn wandeling precies tussen twee sneeuwbuien door weten te plannen.
 • Dat de nieuwe film ‘Just Say Yes’ op Netflix staat. Speciaal voor deze film ga ik mijn account weer eens afstoffen. Bart weet al dat hij tot meekijker is gebombardeerd.
 • Facturendag. Misschien nog wel magischer dan pay day toen ik nog op kantoor werkte.
 • Op Tweede Paasdag de halve dag werken aan de cursus over tekstschrijven die ik volg. Misschien niet je standaard-paasactiviteit, maar ik geniet er oprecht van.
 • Voor een (niet voor de lol) afspraak naar Amsterdam rijden. Het voelde als een uitje op zich om weer door de hoofdstad te rijden.
 • Zien hoe de bloesem- en magnoliabomen er bij elke wandeling weer anders uitzien.
 • Na een flink hormonale dag (lees: ik barstte in tranen uit omdat Pippa me kopjes gaf, tja…) ontdekken dat ik gewoon ongesteld moest worden. Kon ik gelukkig hormonen de schuld geven!
 • De rugmassage bij de fysio na een middag verven, die op z’n zachtst gezegd hard nodig was.
 • Omdat een verjaardag niet doorgaat (je kunt wel raden waarom) in een tupperwarebakje taart krijgen om thuis op te eten.
 • Gisteren met lood in mijn schoenen een langdurige samenwerking opzeggen, zodat ik meer tijd heb voor mezelf en voor andere leuke opdrachten. Geloof dat mijn hartslag heel hoog in mijn keel zat, maar het voelde echt als een opluchting toen ik het had gedaan. De reactie was ook nog eens heel fijn.
 • Het artikel over ‘mensen teleurstellen’ dat ik deels schreef ter motivatie voor mezelf om die stap te zetten.
 • Geboortekaartjes in de brievenbus ontvangen. Mijn lievelingspost!
 • Meer series hebben om terug te kijken dan dat ik tijd heb. Ik vind het idee dat ik op een vrije weekenddag wel 25 afleveringen heb klaarstaan om er één uit te kiezen, altijd héérlijk.

Wat was jouw hoogtepuntje van de week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 8 april 2021 op 9:15 am - Beantwoord

  Leuk lijstje weer! Dat je toch geen gaatje had, is zeker een mooie meevaller! Ik kreeg gisteren ook een geboortekaartje in mijn brievenbus, altijd leuk. Mijn hoogtepunt van afgelopen week was denk ik toch wel dat we zondag een buitentraining hadden van agility en Mango voor het eerst ook even mocht.

 2. Naomi 8 april 2021 op 10:13 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst met hoogtepunten! En dat je op Tweede Paasdag maar ‘aan het werk’ bent gegaan, snap ik wel. Het was ook niet echt weer om er eens lekker tussenuit te gaan of uren buiten te gaan lopen.

 3. Daenelia 8 april 2021 op 10:21 am - Beantwoord

  Je hebt weer ;euke en spannende dingen meegemaakt. Je groeit nog steeds 🙂 en dat is heel fijn! Mijn hoogtepuntje was toch wel dat ik weer aan het programmeren ben en dat ontzettend leuk vind, ook al is het frustrerend en gaat het me niet snel genoeg. Ik kan me er in ieder geval weer op concentreren en dat is een goed teken!

 4. Johanna 8 april 2021 op 10:53 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Zitten een aantal goede dingen in, zoals een opdracht beeindigen en dan een nieuwe betere opdracht hebben. Mijn hoogtepunt van deze week, (ah.. die is toch nog niet om?….) … een paar kleine stapjes, zoals prioriteiten zetten, mijn praktijk eens goed opgeruimd en uitgemest hebben (o je, wat je dan aan troep vindt…), en weer sneeuw….. Dat laatste was het hoogtepunt van onze poes. Succes!

 5. Darina 8 april 2021 op 11:16 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Knap om de opdracht te beeindigen en voor jezelf te kiezen. Een mooi groeimoment.

 6. bychristiana 8 april 2021 op 11:46 am - Beantwoord

  Ah, tupperware taart, nou ja, die smaakte vast nog net zo lekker;-) Oh, foto’s maken terwijl het stormt, breek me de bek niet los. Ik moet denken aan een van de eerste shoots die ik samen met mijn fotografe deed. We waren in Leiden en toen stormde het dus ook. Na zo’n shoot krijg ik altijd alle onbewerkte foto’s waarvan ik er dan zelf een aantal uitzoek voor de nabewerking. Het was echt hilarisch, want naarmate we dichter bij het eind van de shoot waren (en dus later op de dag) zat mijn haar steeds wilder;-) Ik moet daar nog steeds om lachen.

  • Romy 19 april 2021 op 11:03 pm - Beantwoord

   Haha, wind en foto’s maken blijft altijd een uitdaging. Ik vind het zelf ook wel grappig hoe dun de lijn is tussen “Wat mooi wat de wind met je haar doet!” en een totaal verwaaide coupe. Helaas is bij mij meestal eerder het laatste het geval 😉

 7. Zo simpel is dan geluk 9 april 2021 op 8:41 am - Beantwoord

  Om eerlijk te zijn was het voor mij vooral een zware week, dus ik weet eigenlijk even geen hoogtepunt te bedenken..
  Knap van je dat je die samenwerking op hebt durven zeggen. Zulke dingen blijven lastig.

 8. Meaghan 13 april 2021 op 7:23 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Fijn om juist in deze tijd zo veel positieve punten te lezen! Zo lief dat je taart thuis kreeg, ondanks dat die verjaardag niet doorging. Zo kun je toch nog even stilstaan bij de gelegenheid! En oeh wat leuk dat je in de woning van je broertje bent gaan kijken. Dat is bijzonder en wat grappig van die vloer. Fijn dat hij in deze tijd een mooie woning (op de vloer na dan) heeft weten te vinden!
  Super knap en stoer trouwens dat je die langdurige samenwerking hebt opgezegd. Ik snap wel dat je daar tegenop hebt gezien. Een langdurige en vaste samenwerking biedt natuurlijk meer zekerheid, maar als je geen tijd meer hebt voor andere opdrachten en geen energie krijgt van die samenwerking, dan moet je voor jezelf kiezen. Zo goed van je, dat bewonder ik echt! Mooi om te zien ook hoe je daarin groeit!

  • Romy 19 april 2021 op 10:39 pm - Beantwoord

   Superlief dat je dat zegt! Dank je wel! <3 Het was inderdaad echt heel spannend om de opdracht op te zeggen, vooral omdat ik het best een ding vind om iemand dan "met mijn werk op te zadelen". Maar mijn businesscoach zei er iets heel moois over: "Geef jezelf de toestemming om het op te zeggen en te doen waar jij blij van wordt. Dan wordt het een stuk makkelijker." Zo voelde het ook echt 🙂

 9. Anouk 18 april 2021 op 10:47 am - Beantwoord

  Geboortekaartjes dat is inderdaad zulke leuke post! Bij die spruitjes kan ik me nog weinig voorstellen, ze zijn vast lekker te maken maar het is mij nog niet gelukt.

Recente blogs

Jezelf verwennen? 33 fijne manieren daarvoor die soms maar 5 minuten kosten!

1 augustus 2023|Zelfliefde, Lifestyle|

We verdienen allemaal zelfzorg in ons leven. Tijd en aandacht voor jezelf omdat je vindt dat jij het waard bent én omdat je weet dat je dat tussen de drukte door soms nodig hebt. Je hoeft echt niet meteen een compleet verzorgd saunaweekend te boeken of de hele Zara leeg te shoppen om jezelf te verwennen. Het kan ook iets veel kleiners zijn. Het zit 'm vooral in één ding: jezelf tijd gunnen voor dingen die je fijn vindt en daar met volle aandacht van genieten. En ja hoor, dat kan ook als je een drukbezette ouder bent, een goedlopend bedrijf runt of in gevecht bent met een chronisch tijdgebrek. Al trek je er maar 10 minuten voor uit! Dit zijn 33 kleine manieren om jezelf een fijn moment te geven.

Over wat mijn blog voor mij betekent

21 maart 2020|Persoonlijk|

Bloggen doe ik inmiddels (ruim) 3,5 jaar. Heel bizar dat het alweer zo lang geleden is dat ik op een doodgewone dag besloot mijn eigen online plekje te creëren. Nog altijd weet ik met een hoofd vol anekdotes, woorden en gedachten, nog altijd wel iets op het digitale papier neer te pennen. Ik was dan ook verbaasd toen er vorige week voor het eerst een gekke gedachte door mijn hoofd schoot. "Moet ik nog wel doorgaan met Vaker Vrolijk nu er zoveel niet-vrolijks gebeurt?" Het kostte me precies één dag nadenken. En vervolgens wist ik het: "JA! Ik wil niets liever dan hiermee doorgaan. Juist nu."

Levensduur van je batterij verlengen – 14 tips tegen lege-telefoon-perikelen

29 december 2022|Lifestyle|

"Chips, nog maar 10%!" Met mijn vorige telefoon heb ik regelmatig op de meest onhandige momenten batterijloos ergens gestaan. Een soort pech onderweg, maar dan anders. De batterij was zo belabberd dat soms Google Maps opeens niet meer wilde meewerken of dat mijn telefoon midden in een telefoongesprek (met daarvóór nog 35% batterij) uitviel. Dus toen ik drie jaar geleden mijn nieuwe toestel kreeg, had ik één voornemen: zo goed mogelijk voor mijn batterij zorgen. Als navigatiekneus is namelijk niets zo vervelend als ergens Google Maps-loos verzeild raken. Dit zijn 13 tips die ik toepas om de levensduur van mijn batterij te verlengen.