Blij Lijstje #36 | Clownsneus, cooling down & compliment uit onverwachte hoek

blij lijstje

Rekkend en strekkend op een sportmatje liggen of met een haak in je mond een compliment ontvangen – het zijn zomaar twee situaties die me een onverwachte glimlach bezorgen. Net als het feit dat slalommen in de berging niet meer nodig is, dat ik nét het goede cadeau wist te scoren en dat een vervelende e-mail eens niet mijn innerlijke criticus aanwakkerde. Dat en nog meer blije momenten heb ik weer voor je verzameld op een lekker lang lijstje vol fijne dingen.

 • “Ziet er goed uit, ga zo door!” horen uit de mond van de mondhygiëniste, terwijl ik me had voorbereid op weer een dubieuze reactie als “Goed hoor. Maar mag ik je een tip geven?”. Niet dus, yes!
 • Voor een inspirerende coach haar boek over persoonlijke groei en positiviteit mogen redigeren. Ik merkte dat ik zo blij werd van de opdracht dat ik me er (zonder dat weekendwerk nodig was) ook in mijn weekend volledig in verloor.
 • Bart die desem aan het kweken is voor een eigen desembrood, waardoor “Kun jij mijn desem voeren?” inmiddels een doodnormale uitspraak is geworden hier in huis.
 • De berging volledig opgeruimd hebben (omdat die geïsoleerd moet worden), waardoor ik opeens mijn fiets kan pakken zonder dat ik eerst hoef te slalommen om twee containers en een verhuisdoos heen.
 • Af en toe een powerwork-out doen van Pamela Reif (via YouTube). Werkt als een trein om meer energie te krijgen!
 • De cooling down, die stiekem het allerfijnste onderdeel is van zo’n toch best pittige work-out. En dan te bedenken dat ik nog de beginnerversie doe.
 • Tijdens een enorme hoosbui lekker binnen zitten.
 • Jullie reacties op mijn artikel over de Lidl Groente- & Fruitbox. Ik dacht van tevoren even “Vinden mensen dat wel interessant?”, maar realiseerde me toen dat ik het zelf superboeiend vind om andermans boodschappenkarretje mee te kijken (virtueel dan, in het echt ben ik niet zo’n stalker) en dat er vast meer mensen met mij zijn. Ja dus!
 • Met Bart samen de laatste afleveringen van Flikken Maastricht kijken. Raar maar waar: ik bewaar spannende series liever totdat hij er is. Als ik na een serie met lugubere types in mijn eentje door een donker huis loop, krijg ik echt de kriebels.
 • Na een aantal nachten van nachtmerries (geen idee waar die vandaan kwamen!) weer een nachtmerrieloze nacht hebben en daarna heerlijk uitgerust wakker worden.
 • Wel kunnen lachen om het feit dat ik nu twee dagen met een clownsneus door het leven ga. Gratis tip van mij: vergeet niet je neus in te smeren als je in de zon bent.
 • Bijna (maar net niet helemaal) hetzelfde cadeautje hebben gekocht voor Moederdag als mijn broertje.
 • Met broerlief praten over receptideeën. Mijn broertjes zijn allebei enorm gepassioneerd over eten en hebben altijd 1001 tips voor hun iets minder culinaire zus. Blijft leuk om dankzij hun steeds met tupperwarebakjes en recepten naar huis te gaan van dingen die ik écht moet proberen.
 • De foto’s toegestuurd krijgen van de fotoshoot van Bart en mij op het strand. Een eerste preview vind je op Instagram; de rest volgt binnenkort in een blog.
 • Leuke samenwerkingsverzoekjes in mijn mailbox ontvangen. Er komt binnenkort onder andere iets plantachtigs aan.
 • Pippa die “even aan de bloemetjes ruiken” interpreteert als je hele kop in de bloempot steken en nog net niet letterlijk aarde happen.
 • Tijdens een wandeling in eigen dorp spontaan drie velden met tulpen tegenkomen. Joh, daar hoef je blijkbaar niet eens voor naar de Keukenhof.
 • Precies op mijn boodschappendag de laatste scheppen kwark op maken. Net op tijd (want een dag ontbijten zonder kwark is bijna geen optie).
 • Dat Bart mijn ontbijt-uitprobeersels altijd heel dapper een kans wil geven, zelfs als hij ze er niet al te smaakvol uit vindt zien.
 • Pompoenlasagne. Dat dat dan ook nog voor je gemaakt wordt in plaats van dat je het zelf hoeft te maken, maakt het extra goed.
 • De zonnebloemen die uitkomen. Veel meer dan een paar groene sprietjes zijn het niet, maar het is een begin.
 • Mijn allereerste Google Mijn Bedrijf-review van een klant ontvangen en daar spontaan blosjes van krijgen op mijn wangen.
 • Door meditaties beter bij mijn gevoel komen, ook op dagen waarop ik van het een naar het ander ren.
 • Een vervelende e-mail na een paar uur van me af kunnen zetten in plaats van daar heel lang in te blijven hangen.
 • De eerste paarse regen tegenkomen op straat. De plant dus; de regen die uit de lucht komt vallen, is gelukkig niet paars gekleurd.
 • Gewoon het idee hebben dat ik mijn draai heb gevonden qua werk. Ik durf veel beter ‘nee’ te zeggen als ik van een opdracht niet écht enthousiast word en trek tegelijkertijd meer opdrachten aan die helemaal in mijn straatje passen. Doodeng vond ik het steeds om keuzes te maken en mensen teleur te stellen, maar het is het allermooiste wat ik voor mezelf had kunnen doen.
Volg:
Deel:

11 Reacties

 1. 11 mei 2021 / 08:34

  Wat een heerlijk blij lijstje! En tof dat jij ook de work-outs van Pamela Reif doet. Ik ben daar -nu de sportscholen dicht zijn- ook helemaal fan van. Vooral de dance workouts vind ik heerlijk. ;)
  Lotte blogde over…Een wereld aan boeken

 2. 11 mei 2021 / 09:38

  Ik word er spontaan ook blij van, voor jou :) Ga er lekker tegenaan!

 3. Ida
  11 mei 2021 / 13:00

  Wat een mooi lijstje! Ik doe toevallig sinds een maandje ook de workshop-outs van Pamela! Vooral de happy work-out vind ik leuk, je hebt dan niet eens door dat je zoveel sport! 😊

 4. Else-Marie
  11 mei 2021 / 20:04

  Leuk lijstje. Toen ik het punt las over de too good to go app bedacht ik me ineens dat ik dat ook eens wilde proberen. En ja hoor, zojuist de laatste brood box gescoord. Ik ben zo benieuwd wat er in zit morgen!

  • Romy
   Auteur
   17 mei 2021 / 23:35

   Ja precies! Ik dacht ook bij mezelf “Ik zou dit geweldig vinden om te lezen bij anderen, dus er zijn vast mensen met mij” ;) Sowieso ga ik jouw blog over de box ook met veel plezier lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge