1 jaar ondernemer 1

Blij Lijstje #37 | Stofzuigromantiek, stoepkrijtfeest & stápels boeken

 • 7 juni 2021
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Over hoe stofzuigers verrassend romantisch kunnen zijn, stoepkrijten ook op je 28e nog geweldig leuk is en een oude handschoen soms goed van pas kan komen. Kortom: ik heb weer een hele lijst aan blije momenten verzameld. Van zwoele-zomeravondwandelingen tot een kersverse (fluffy) aanwinst in de schoonfamilie. Van deze dingen werd ik de laatste weken (naast het heerlijke weer) éxtra blij.

 • Dat je je bril wilt schoonmaken, niets bij de hand hebt en dan ontdekt dat de oude handschoen die ik (jawel, hartje zomer!) nog steeds in mijn tas heb zitten daar ook perfect voor werkt. Is het toch ergens goed voor, zo’n veel te volle tas.
 • De volgende dag maar eens mijn tas ondersteboven keren om alle overbodige meuk eruit te halen. Zo vond ik er vijf lipsticks, een fietsslot en drie handcrèmes in. Heel minimalistisch, ahum!
 • Het (coronaproof en bescheiden) vrijgezellenfeest van een vriendin. We deden onder andere een schilderworkshop en een high tea in de tuin. Heel gezellig!
 • Een portret van die vriendin en haar aanstaande man maken met stoepkrijt (jeugdsentiment!). Ze leken als twee druppels water uiteraard!
 • Rozen kopen om in de vensterbank te zetten. Om geen enkele andere reden dan dat ik ze gewoon mooi vond.
 • Met Bart spontaan na het avondeten gaan wandelen door De Groene Weelde, een mooi natuurgebied in Hoofddorp. Mijn perfecte besteding van een zwoele zomeravond!
 • Pas aan het eind van ons rondje ontdekken dat ik hier als kind elke zomer een paar keer kwam. Grappig genoeg dacht ik als kind dat Engeland aan de andere kant van de plas lag, terwijl we er nu in één uur omheen konden lopen.
 • Voor het eerst in mijn uppie een glutenvrije appeltaart maken (meestal bekommert Bart zich om de bodem als we taart bakken) en vervolgens van iemand te horen krijgen dat ze haar hart vasthield bij het horen van het woord ‘glutenvrij’, maar ‘m echt lekker vond. Mijn trots van de week!
 • Voor die taart beslag voor 12 personen in een 8-persoons-bakvorm proberen te mikken. Het logische gevolg: je hebt waarschijnlijk nog nooit zo’n hoge appeltaart gezien als deze. #instortgevaar
 • Het geweldige manuscript van mijn vriendin Lianne redigeren. Heel binnenkort komt haar nieuwe boek uit. Een te leuke feelgoodroman!
 • Ontdekken dat zondagochtend 10 uur blijkbaar een superrustig tijdstip is om boodschappen te doen. Ik had zowat de hele Lidl voor mij alleen.
 • Dat de nieuwe kozijnen erin zitten, de luxaflex weer hangen en ons huis weer echt “van ons” is. Zonder bouwmannen, steigers en harde muziek.
 • Onze fietsen na 3 weken terug hebben, nadat mijn ouders vanwege de nieuwe bergingisolatie (= een lege berging!) drie weken voor fietsenoppas hadden gespeeld.
 • Mijn balkondeur ook op kiepstand kunnen zetten. Een luxe die in deze warme periode heel welkom is!
 • Bart die een irritant zoemende mug wist te vangen.
 • De nieuwe puppy van mijn schoonfamilie (een Labrapoodle) ontmoeten.
 • Een rondje met hem wandelen, wat zoveel inhield als er een kwartier over doen om tot het eind van de straat lopen met ongeveer tien zit-, plas- en snuffelpauzes tussendoor.
 • Mijn verjaardagskaarten nog lekker laten staan. Gewoon omdat het kan. En omdat het leuk is.
 • Denken dat ik te laat kom en dan tóch op miraculeuze wijze op tijd arriveren.
 • Mijn bio op Instagram aanpassen. Lijkt iets heel kleins, maar het was voor mij echt een eureka-moment toen ik zondagochtend vroeg opeens op de slogan ‘Ik schrijf je blij’ kwam.
 • Bij mijn opa en oma op bezoek gaan en naderhand hardop moeten lachen om hoe ze het hadden over “samen het gras stofzuigen”. Romantiek ten top!
 • Bij mijn andere opa en oma: “Zeg, wat doe jij ook alweer voor werk, Romy? Ik vertelde laatst aan de kapper heel trots dat je zzp’er bent. Iets met computers, toch?” Ik bespaar mijn computerloze opa en oma maar woorden als ‘webteksten’ en ‘blogs’. Zzp’er die iets met computers doet it is.
 • Dankzij mijn verjaardag een flinke stapel boeken rijker zijn en daar de laatste tijd helemaal in duiken. Ik was helemaal trots op mezelf dat ik al een paar boeken uit heb dit jaar. Ja, dat is écht veel voor mij, want vorig jaar heb ik mijn leesdoel van 12 boeken in een jaar in de verste verte niet bereikt. De helft daarvan niet eens.
 • Verrast worden met het Boekenweekgeschenk bij mijn bol.com-bestelling. Ik wist niet eens dat het Boekenweek was *kruipt onder haar steen vandaan*.
 • Mijn “vaste” tandpasta bij Action tegenkomen voor één derde van de normale prijs. Op zulke momenten komt de Couponing Queen in mij naar boven en kan ik niet anders dan er meteen twee inslaan. Of drie.
 • Dweilen. En daarna weer beseffen dat ik dat véél vaker moet doen (shame on me!), omdat het zo gebeurd is en je huis een enorme opfrisser geeft. (Mocht je nu denken dat mijn huis één keer per jaar een dweil te zien krijgt, zo erg is het gelukkig ook weer niet.)
 • Pippa die op de dweil reageert alsof ze er niet vaak één heeft gezien. Tja, soms kan je kat een spiegel voorhouden…

Wat was jouw kleine geluksmoment van de laatste tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 juni 2021 op 6:56 am - Beantwoord

  Een heel blij lijstje. Je brengt me op het idee om ook weer eens een appeltaart te bakken. Mijn kleine geluksmoment was het feit dat ik nu een weekje vakantie heb. Daar heb ik zolang naar uitgekeken.

  • Romy 12 juni 2021 op 8:46 am - Beantwoord

   Wat lekker zeg, zo’n vakantieweek! Ik hoop dat je een heel fijne week hebt gehad en lekker hebt kunnen bijtanken.

 2. NB 7 juni 2021 op 7:00 am - Beantwoord

  Mijn geluksmoment van afgelopen week; mijn wekker voor de rest van mijn leven uitzetten!!
  Ik ben met pensioen. Heerlijk, en dan met dit prachtige weer.

  • Romy 12 juni 2021 op 8:46 am - Beantwoord

   Oh wat heerlijk dat je met pensioen bent nu. Geniet volop van deze periode én van het mooie weer natuurlijk!

 3. Saskia 7 juni 2021 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een fijn blij lijstje! Zo’n kiep balkon deur lijkt me inderdaad ideaal!
  Geluksmomentjes? Gisteren een heerlijke date met vriendinnetje en haar man gehad <3 Was zo fijn ze weer eventjes te zien…
  En aankomende week heb ik voor mezelf even een extra dagje vrij waarin ik leuke dingen voor mezelf en met Noa wil gaan doen. Een xxl weekend. Nu al zin in!

  Fijne nieuwe week (met meer van dit soort fijne momentjes…)

  • Romy 12 juni 2021 op 8:45 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om weer met die vriendin en haar man wat leuks te kunnen plannen! En een dagje vrij extra is nooit verkeerd natuurlijk 🙂 Hopelijk heb je er lekker van kunnen genieten en heb je een heerlijke dag gehad <3

 4. Mimi 7 juni 2021 op 8:36 am - Beantwoord

  Jouw lijstje lezen: heerlijk om de week met zoveel positiviteit te starten op maandagochtend!

  • Romy 12 juni 2021 op 8:42 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Ik hoop dat je een mooie week hebt gehad 🙂

 5. Johanna 7 juni 2021 op 9:10 am - Beantwoord

  Leuk lijstje weer. Bedenk wel dat poes en kiepstand levens gevaarlijk kan zijn. Omdat ze geen grip meer heeft kan ze ertussen blijven hangen. Hier wordt altijd gewaarschuwd. Naar dat nieuwe boek van Lianne ben ik ook benieuwd, wordt helaas geen paperversion. En verder goede start in de week!

  • Lianne 7 juni 2021 op 12:39 pm - Beantwoord

   Jawel, het boek komt ook gewoon als paperback verkrijgbaar! 🙂

  • Romy 12 juni 2021 op 8:43 am - Beantwoord

   Klopt inderdaad van katten en de kiepstand. Daarom is de winterstand op de ramen wel handig; dan heb je een piepklein kiertje. Meestal gebruiken we die als we zelf niet in de buurt zijn en zet ik alleen het raam op de zomerstand als ik in dezelfde kamer als Pippa ben. Better safe than sorry!

 6. Daenelia 7 juni 2021 op 10:01 am - Beantwoord

  Labradoodles zijn hartstikke lief (en eigenwijs, want slim! Zoek aub eens op youtube naar Bunny the talking dog. Als taalliefhebber denk ik dat je het wel eens interessant kan vinden dat Bunny dmv knoppen met gesproken tekst kan communiceren.).
  Ow, let wel op als je zegt datje iets met computers doet. Meestal interpreteren mensen dat als ‘jij kan technische problemen met mijn computer/laptop/tablet wel oplossen, toch?’ Ik laat dat vaak erg in het midden en ik ben technisch zo goed onderlegd dat ik binnenkort in mijn zelfgebouwde pc mijn harde schijven ga vevangen. Maar dat ga ik echt niet doen voor kennissen 😛

  • Romy 12 juni 2021 op 8:42 am - Beantwoord

   Haha, “iets met computers doen” dekt inderdaad niet helemaal de lading voor mijn werk. Gelukkig is het alleen mijn oma die die overtuiging heeft en heeft zij zelf geen computer. Mijn broertje is trouwens wel van huis uit ICT’er (hij doet nu een promotietraject op de universiteit) en krijgt inderdaad nogal eens vragen van mensen om problemen te fixen.

 7. Audrey 7 juni 2021 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer! Ik koop eigenlijk elk jaar wel iets tijdens de Boekenweek. Grappig hoe dat bij jou volledig toevallig ging. Ik vond het geschenk van dit jaar trouwens wel tof! Ik denk dat mijn hoogtepunt van de afgelopen tijd toch wel het winnen van de Zonnige Zomerschrijfwedstrijd was. Zo tof dat de Romcomnibus (met mijn naam op de cover) al te pre-orderen is!

  • Romy 12 juni 2021 op 8:39 am - Beantwoord

   Echt zo gaaf dat je de wedstrijd hebt gewonnen en dat je verhaal binnenkort in de Romnicomnibus te orderen is. Een enorme eer! Ik ben ook heel benieuwd naar je verhaal.

 8. Bettie 7 juni 2021 op 10:18 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje. Ik word ook altijd blij van een stapel boeken. Welke heb je gekregen/gekocht?

  • Romy 12 juni 2021 op 8:37 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Ik deel waarschijnlijk binnenkort nog wat over de gekregen boeken (eerst nog allemaal lezen, haha). Maar ik heb deze titels gekregen:
   Grip
   Rust vinden in een wereld die maar doordraait
   Elke dag om 15.00 uur klaar
   Dromen durven doen
   Vegalicious (kookboek)

 9. bychristiana 7 juni 2021 op 10:28 am - Beantwoord

  Überhaupt nooit geweten dat de Lidl op zondag al zo vroeg open is. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst in een supermarkt was waar het rustig was. Tja, mijn geluksmoment(je) van de afgelopen week was wel een heel grote, want onze nieuwe schuttingen werden eindelijk geplaatst en het is echt een mega verschil! Ik vind het sowieso heerlijk om lekker in de tuin te ‘rommelen’ ,Sketch erbij, echt zalig;-) Ik dacht ook altijd dat ik geen groene vingers had, maar als je eenmaal een grote tuin hebt, blijk je toch meer te kunnen dan je denkt.

  • Romy 12 juni 2021 op 8:34 am - Beantwoord

   Wat heerlijk moet dat zijn inderdaad, die nieuwe schuttingen! Daar kunnen jullie hopelijk de hele zomer lekker van genieten – natuurlijk met Sketch er gezellig bij 🙂

 10. Lianne 7 juni 2021 op 12:37 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! En ahh zo leuk dat je het weer een feestje vond om te redigeren 🙂 Fijn om te horen! Mijn blijmaker van dit weekend was dat ik via een winactie een e-book had gewonnen dat ik al heel lang wilde lezen. Ik win normaal nooit wat, dus dat was extra leuk 🙂

  • Romy 12 juni 2021 op 8:33 am - Beantwoord

   Wat een leuke verrassing, dat gewonnen e-book! Hopelijk beleef je er heel veel leesplezier aan 🙂

 11. Naomi 7 juni 2021 op 12:38 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat de verbouwing achter de rug is en het huis weer gewoon alleen van en voor jullie.
  Maar een fietsslot in je tas? Dat vind ik knap. Zou bij mij niet eens passen geloof ik;).

  • Romy 12 juni 2021 op 8:33 am - Beantwoord

   Haha, mijn tas is ook gewoon zó groot dat het heel erg uitnodigend is om dat soort grote, totaal nutteloze dingen in mijn tas te laten zitten 😉

 12. Giovanna Jansen 7 juni 2021 op 3:55 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje weer! En wat leuk dat er bij Hoofddorp zo’n mooi natuurgebied is, dat wist ik helemaal niet. Is dat ook waar die mooie foto bij deze blog is genomen?

  • Romy 12 juni 2021 op 8:31 am - Beantwoord

   Yes klopt, daar hebben we deze foto ook gemaakt. Het is zeker een aanrader om een keer naar De Groene Weelde te gaan en daar te wandelen. Leuk detail is dat dat park ooit is aangelegd voor de Floriade.

 13. Carmen 7 juni 2021 op 4:45 pm - Beantwoord

  Mijn geluksmoment is elke dag het weer :). Verder een marktkraampje dat ik heb ontdekt waar ze verpakkingsvrije mozzarella en tzatziki verkopen <3. Daarover gesproken: ik weet niet hoe ik je anders kan bereiken dan hier, maar ik denk dat ik je kan helpen met Pieter Pot (zodat het wat sneller gaat allemaal). Kun je mij misschien een mailtje sturen?

  • Romy 12 juni 2021 op 8:30 am - Beantwoord

   Oeh dat klinkt super! Ik heb je net een mailtje gestuurd 🙂

 14. Meaghan 8 juni 2021 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Ik word er zelf helemaal vrolijk van. Super lief dat je schoonfamilie een Labradoodle heeft geadopteerd! Dat hondensoort staat ook hoog op mijn lijstje hihi. En wat heerlijk die nieuwe kozijnen en ramen. Kan me voorstellen dat dat als een enorme luxe aanvoelt. Dan was het die verbouwing dubbel en dwars waard. Ooh en dat van die zoemende mug vangen… Mijn vriend is daar ook super goed in. Niks is irritanter dan zoemende muggen als je probeert te slapen 🙁
  Mijn geluksmomentje was afgelopen weekend toen ik op kraamvisite ging bij mijn vriend zijn broer. Die heeft pas geleden zijn derde kindje gekregen en ik vond het helemaal geweldig om weer zo’n klein mensje in mijn armen te hebben. Blijft bijzonder!

  • Romy 12 juni 2021 op 8:19 am - Beantwoord

   Ja, echt geweldig leuk, zo’n klein hondje erbij! Ik kwam er trouwens later achter (nadat Bart mijn blog had gelezen, haha) dat Toedels geen Labradoodle, maar een poedel is. Hij lijkt alleen heel erg op een Labradoodle en ze gaan hem ook als een Labradoodle knippen (dus niet met gekke staartjes enzo ;)). Het schijnt dat de wachtlijst voor poedels een stuk korter is dan voor Labradoodles en ze zijn ook anti-allergie 🙂

   Wat ontzettend leuk trouwens dat je er een neefje of nichtje bij hebt gekregen. Wat moet dat een speciaal zijn gevoel zijn geweest!

 15. Anouk 13 juni 2021 op 9:39 am - Beantwoord

  Wat lief dat je opa en oma zo trots op je zijn! Die van mij komen ook niet verder dan Anouk doet iets met biologie, op een laboratorium.

Recente blogs

5x leuke dingen om te doen op Texel

20 juni 2017|Op reis|

Afgelopen weekend vertoefde ik met mijn moeder op Texel. Wij - normaal dol op stedentrips en het liefst over de grens en verder weg van huis - waren allebei positief verrast door de geweldige sfeer van dit waddeneiland. We hebben het hele eiland over gecrost om van alles en nog wat te doen en te zien. Met een sd-kaart vol met bijna 600 foto's (oeps!) kwamen we zondag weer aan op het vasteland. Het was een heerlijk weekendje Texel en ik kan je zeker aanraden om ook eens de oversteek te maken en dit eiland te bezoeken. Maar wat is er nu eigenlijk te doen op Texel? In dit artikel bespreek ik 5 leuke dingen om te doen op Texel.

Het jezelf moeilijk maken? Welnee, stop met deze 9 dingen!

2 juli 2019|Persoonlijke groei|

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het klinkt zo simpel, maar simpel doen is in de praktijk heus niet altijd even simpel als het klinkt. Maar even zonder dollen: we kunnen het onszelf soms aardig moeilijk maken. Bijvoorbeeld door ons eigen geluk te dwarsbomen, door te streven naar torenhoge latten die we eigenhandig op vliegtuighoogte hebben gelegd of door te luisteren naar iedereen behalve onszelf. Ben jij bekend met het jezelf moeilijk maken? Stop dan met deze 9 dingen.

Favorieten maart 2018 | Roze parfum, lipsticks & lekker bakkie!

27 maart 2018|Lifestyle|

De maand maart is alweer bijna ten einde. Hoog tijd dus om mijn favorieten van maart te delen! Dit zijn een aantal producten en andere leuke dingen die wat mij betreft een plekje in de spotlights verdienen. In dit favorietenartikel deel ik onder andere een aantal roze items (hoe kan het ook anders!) en twee producten waarmee ik mijn lippen van een vrolijk kleurtje voorzie. Maar ook een politieserie waarvoor ik thuis blijf, mag niet in dit artikel ontbreken, net als een mooie aanbieding die ik eigenlijk veel eerder had moeten ontdekken.