1 jaar ondernemer 2 1

Blij Lijstje #38 | Pe(pe)rongeluk, puppy-overload & plantenparadijs

 • 2 juli 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Sommige producten kun je beter niet met elkaar verwarren. Gelukkig bleek een verpeste maaltijd onverwachts goed uit te pakken. Nog blijer werd ik van mijn auto die een plekje op Funda wist te veroveren, van het ongeplande plantenparadijs dat ooit een hobbykamer was en van een abrupte manoeuvre om een parade van eendjes te redden. Dat en nog veel meer vrolijke momenten heb ik weer verzameld op een Blij Lijstje.

 • Ontdekken dat mijn groene Ford Ka op Funda staat te shinen (niet omdat-ie te koop staat als very tiny house, wel omdat hij onderdeel is van het uitzicht dat je krijgt als je de woning boven mij koopt).
 • (Pe)per ongeluk cacaopoeder in plaats van zwarte peper door mijn avondeten gooien en tot mijn verbazing ontdekken dat mijn eten daarna best te eten was in plaats van dat het rijp was voor de prullenbak. De roerbak smaakte gelukkig niet al te erg naar chocoladebrownies.
 • Met mijn vader sparren over mijn bedrijf.
 • Vanwege een schilderbeurt van beide balkons alle balkonplanten tijdelijk in huis hebben staan. Is nog best een gezellige bedoening zo, een hobbykamer vol plantenbakken.
 • Een middag lang kaarten maken en er tegelijkertijd een half seizoen van de serie Oogappels doorheen jagen. Ik vind dat zo’n mooie serie, ook omdat er ongemerkt best wel wat maatschappelijke issues in aan bod komen.
 • Dat ik onderweg naar huis in de auto net aan een parade van overstekende eendjes op een 80-weg wist te ontwijken (en dat er geen verkeer achter me zat). Fieuw.
 • Speciaal naar Albert Heijn gaan om nieuwe vleesvervangers in te slaan. Die zie je binnenkort allemaal in een mega vega-review. Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar de vegan chorizo – klinkt spannend!
 • Een mailtje binnenkrijgen van een mede-blogger en tekstschrijver of het me wat lijkt om samen te werken voor haar opdrachtgevers. Euh ja, ontzettend leuk! We bleken in alle opzichten een echte match.
 • Pippa die er altijd als de kippen bij is als Bart en ik op de bank gaan zitten. Binnen één minuut heeft Pip haar plekje op de leuning al geclaimd. Alsof ze wil zeggen “Geen familiemeetings zonder mij!”.
 • Een verjaardagscadeau voor iemand hebben gekocht waar ik zó enthousiast over ben dat ik nu al tig keer mezelf een voorstelling heb gemaakt hoe ze zal reageren.
 • De puppy van de schoonfamilie die speciaal voor een verjaardag een strik om kreeg en dat ook nog eens rockte. Dat hij ook nog eens net het commando “Sit pretty” heeft geleerd, maakt het er alleen maar nog schattiger op.
 • Op Instagram van iemand een privébericht krijgen dat ze mijn stem (in een Stories-video) zo mooi vond. Ik ben tot vijf jaar geleden altijd heel onzeker geweest over mijn stem en durfde nooit video’s van mezelf terug te kijken. Ook al ben ik daar niet meer zo onzeker over, het was wel een fijne opsteker.
 • Dat ik de laatste tijd fanatiek aan het boeken bestellen ben geweest via bol.com. Ik las nooit veel, maar ben nu veranderd in een voor-het-slapengaan-lezer die het liefst ook nog elke avond de keuze heeft tussen vier boeken. De ene keer ben ik in een ontspannen-boek-bui, de andere keer in een iets-leerzaams-lezen-bui, etc. Zeg dat ik niet de enige ben!
 • De gedachte dat ik vandaag voor het eerst het ontwerp van mijn websitebouwer voor de nieuwe Vaker Vrolijk-homepagina te zien krijg. Spannend!
 • Me niet laten meeslepen door iemand die nogal drammerig was in de communicatie en in plaats daarvan een mailtje erachteraan sturen met mijn voorstel voor een planning. Had ik een jaar geleden nooit gedurfd, maar zoiets blijkt een last van je schouders te tillen.
 • Thuiswork-outs doen en me daarna veel sterker voelen. Ik vind trouwens de work-outs van Optima Vita heel fijn. Meestal kies ik er één voor mijn buikspieren en core (ideaal als zittende kantoormiep).
 • Net een vriendin tegenkomen na een hardlooprondje in mijn knaloranje sportshirt met het zweet over mijn voorhoofd en een ademhaling alsof ik net de marathon heb afgelegd in plaats van 3 kilometer. Timing, ahum!
 • Mijn eerste smoothie bowls maken en die zo geweldig vinden dat ik me afvraag waarom ik zoiets nooit eerder heb gemaakt. Mijn twee recepten komen volgende week online.
 • Mijn jurk voor de bruiloft naar van een vriendin ook gewoon doordeweeks aantrekken. Want waarom zou je feestjurk bewaren voor die ene keer in het jaar dat er iets feestelijks is, zeker nu de feestjes schaars zijn door corona?
 • Nieuwe profielfoto’s van mezelf maken voor de crewpagina van een opdrachtgever en die eigenlijk zo leuk vinden dat ik mijn eigen LinkedIn-foto ook meteen maar heb aangepast. Hierboven zie je twee pogingen daarvoor. Zelf gemaakt met de zelfontspanner trouwens.
 • Geen stijve schouders meer hebben nadat ik daar zo’n anderhalf jaar bijna non-stop last van heb gehad. De eer daarvoor gaat naar de work-outs en mijn yogamatje.
 • Eten bij mijn schoonzusje die speciaal omdat ik verzot ben op geitenkaas voor ons risotto met gepaneerde geitenkaas had gemaakt. Daar kon geen restaurant aan tippen.

Heb jij ook standaard meerdere boeken op je nachtkastje liggen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 juli 2021 op 6:42 am - Beantwoord

  Mooie profielfoto’s! En ja, mijn nachtkastje ligt altijd vol met boeken want ik lees ook altijd voor het slapen gaan. Ik ben heel benieuwd hoe je nieuwe website layout eruit komt te zien.

 2. Mimi 2 juli 2021 op 8:26 am - Beantwoord

  Hopelijk vind je dit niet erg, maar ik wilde je even tippen… Je zou boeken ook via je lokale boekhandel of Libris.nl kunnen bestellen, net zo snel en gemakkelijk als Bol.com, maar dan steun je er ook de boekhandel mee! Veel boekhandels hebben een moeilijk jaar achter de rug, dus alle steun is daar welkom, in tegenstelling tot Bol dat toch wel draait. Daarmee help je ook de schrijvers!

  • Romy 25 juli 2021 op 5:37 pm - Beantwoord

   Juist fijn dat je die tip deelt, dank je wel! 🙂 Je hebt helemaal gelijk en zet mij ook weer aan het denken. Een volgende keer plaats ik mijn boekenbestelling toch maar bij Libris 🙂

 3. Mimi 2 juli 2021 op 8:27 am - Beantwoord

  Heel fijn lijstje weer! Hier ook veel boeken.
  Hopelijk vind je dit niet erg, maar ik wilde je even tippen… Je zou boeken ook via je lokale boekhandel of Libris.nl kunnen bestellen, net zo snel en gemakkelijk als Bol.com, maar dan steun je er ook de boekhandel mee! Veel boekhandels hebben een moeilijk jaar achter de rug, dus alle steun is daar welkom, in tegenstelling tot Bol dat toch wel draait. Daarmee help je ook de schrijvers, die vaak ook van de boekhandel afhankelijk zijn!

 4. Anouk 2 juli 2021 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik heb niet meerdere boeken liggen in de letterlijke zin van het woord, maar op mijn e-reader staan er eigenlijk altijd meerdere open. En vaak ligt er ook een tijdschrift. Alhoewel ik eerlijk zal bekennen dat mijn ereader niet op mijn nachtkastje maar onder mijn kussen ligt.

 5. Audrey 2 juli 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer! Cacaopoeder ipv peper is wel echt een gevalletje oeps. Ik heb een pakje cacaopoeder in de ene la (bij mijn bakspullen) en de peper in een potje in de andere la, dus dat zal mij gelukkig niet gauw overkomen. Ik ben trouwens erg benieuwd naar je review van de nieuwe AH-vegaproducten. Ik kom bijna nooit bij de AH omdat hij een beetje uit de richting ligt voor mij, maar ze hebben er echt veel volgens mij. Ik heb maar 1 boek op mijn nachtkastje liggen, maar daarnaast slingeren er beneden meestal wel twee of drie boeken rond waar ik dan ook tegelijk in bezig ben. Ik vergat zo vaak mijn boek mee naar boven of beneden te nemen dat ik het maar zo heb opgelost.

 6. Els 2 juli 2021 op 9:35 am - Beantwoord

  Puppy’s met strik, om te smelten :-). Ik wil ook puppy’s knuffel! Lekker dat je zoveel boeken heb gekocht. Ik lees meestal in de vakantie. En dan vind ik het ook heerlijk. Hier thuis te veel te doen en wil ook nog vaak knutselen om te ontspannen.

 7. Tamara 2 juli 2021 op 9:51 am - Beantwoord

  Haha cacaopoeder in plaats van peper, misschien heb je wel een nieuw recept uitgevonden! Ik ben ook erg benieuwd naar je reviews over de vleesvervangers. Ik zie ze steeds liggen bij de AH, maar ik durf het (nog) niet aan. Eerst maar een goede en eerlijke review lezen 😉

 8. Lianne 2 juli 2021 op 11:50 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik sluit me trouwens aan bij wat Mini zegt hierboven. Vooral in deze tijd is het goed om bij Libris te bestellen en je lokale boekhandel te steunen. Wel supertof dat je aan het lezen bent geslagen en veel boeken hebt gekocht! Ik heb nooit echt boeken op mijn nachtkastje liggen, vaak liggen die beneden.

 9. Daenelia 2 juli 2021 op 1:53 pm - Beantwoord

  Oh, ik had altijd een stapelte boeken op mijn nachtkastje. Nu standaard maar eentje. Ik heb de tijd om te lezen als mijn gozer ’s avonds de hond uitlaat. Nu is het Stephen Fry met Troy. Heerlijk. Maar waar ik vroeger rustig 2 of 3 boeken per week (!) las, kom ik nu op gemiddeld een boek per maand. En dat is prima voor nu. Er is ook een periode geweest waar ik helemaal geen boeken meer (uit)las. Als je al zoveel gelezen hebt, dan is het ontzettend lastig om dezelfde ervaring te hebben met nieuwe boeken. Die hit die ik kreeg van lezen toen ik een twintiger was, dat komt nooit meer terug. Wat ben ik blij dat ik zo ontzettend veel gelezen heb, en wat heb ik er van genoten.

 10. Evelyne-Gouden Momenten 2 juli 2021 op 9:45 pm - Beantwoord

  Ik heb de leesmicrobe ook te pakken, al kan ik niet zo snel een boek uitlezen als mama. Die leest een boek zoals de zeven zussen reeks in 5 dagen uit. Dat lukt mij niet, haha. Maar verschillende boeken tegelijkertijd lezen lukt mij ook niet. Eens ik in mijn verhaal zit, moet ik er ook in blijven om nog te kunnen volgen.

 11. Corine N 2 juli 2021 op 10:35 pm - Beantwoord

  Lezen voor het slapengaan, heerlijk, maar wel 1 boek tegelijk, van begin tot eind

 12. Nikita 4 juli 2021 op 8:43 pm - Beantwoord

  Ik lees nog steeds heel veel, maar wel op mijn iPad. Dus in tegenstelling tot vroeger liggen er geen stapeltjes boeken meer klaar. Maar dat neemt niet weg dat ik op mijn iPad nog een hele mooie lijst heb met boeken die ik graag wil lezen. Daar stapelt zich ook het een en ander op ondertussen. Eens een fervente lezer, altijd een fervente lezer. Vooral nu ik ontdekt heb dat ik Engels ook prima kan lezen. Ik lees nog steeds young adult zoals vroeger. Maar doordat ik nu ook Engels vrij vlot kan lezen is de lijst alleen maar langer geworden. Een van mijn gelukjes van de laatste tijd was Mario Kart spelen met mijn kleine broer op de Nintendo Switch. Van tijd tot tijd doen we een paar spelletjes Mario Kart. Hoewel ik meestal als een van de laatste eindig, lachen we altijd heel veel af en ik geniet daar wel van. Een ander gelukje was gisterenavond. Ik ging wandelen met mijn zus over de zeedijk omdat het nog goed weer was en ik altijd geniet van wandelen bij zonsondergang. Maar gisteren was hij nog mooier dan anders en ik viel midden in ons gesprek stil omdat ik zo onder de indruk was van de mooie kleuren in de lucht. It’s the little things in life, maar dat hoef ik jou niet te zeggen want je presenteert zo nu en dan altijd een heel leuk lijstje. Om sommige dingen moet ik ook gewoon echt lachen. Zoals de actie met de peper en cacao-poeder. Al moet ik toegeven dat ik dit soort dingen ook meemaak in de keuken.

 13. Meaghan 6 juli 2021 op 11:40 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje Wat fijn al die puppy knuffels, lijkt me echt heerlijk om regelmatig gezellig bij het hondje op visite te gaan! En smoothiebowls zijn lekker hè? Ik ben er zelf ook enorm fan van! Ben benieuwd naar je recepten!
  En wat een lief complimentje over je stem! Jammer dat je daar zo onzeker over kan zijn, want dat is helemaal nergens voor nodig! Daarom is het ook extra waardevol als iemand zoiets liefs zegt!

Recente blogs

10 tips om geld te besparen (simpel en haalbaar!)

3 december 2018|Lifestyle|

Sparen en besparen doe ik al bijna sinds de brugklas. Ik ben opgevoed met het idee van geld opzijzetten voor "later" en goed nadenken over aankopen. Mede daardoor kan ik soms wel een zuinige Hollander en een kritische koper zijn (op een enkele keer bij Action na!). Niet altijd per se een goede eigenschap, maar dankzij het besparen op uitgaven heb ik nu wel een spaarpotje om in een koophuis te steken. Over hoe dat is gelukt, heb ik de laatste tijd meerdere vragen gekregen. Daarom leek het me leuk om mijn bespaartips te delen. Dus vooruit, hier komen 10 tips om geld te besparen, waarvoor je absoluut geen Extreme Couponing-kampioen hoeft te zijn.

Van hersenbloeding naar Hoofdgerechten | Mijn broer schreef een kookboek

6 juli 2022|Groen doen, Lifestyle|

Zoals het een echte #fangirl betaamt, kon ik niet wachten totdat dit boek van de persen zou rollen. Vanwaar fangirl? Nou, het kookboek ‘Hoofdgerechten’ is geschreven door mijn broer Joeri. Als grote zus ben je sowieso trots op je broer. Maar dat Joeri dit kookboek geheel zelf heeft ontwikkeld, is al helemaal iets waar ik om glunder van trots. Joeri kreeg een maand nadat hij Nederlands kampioen BMX’en werd uit het niets een hersenbloeding. Zijn leven bestond in één keer niet meer uit dagelijks stunten op zijn bmx-fiets, maar uit stapje voor stapje herstellen in een revalidatiecentrum. Gelukkig maakte zijn fietsliefde plaats voor een nieuwe passie: koken. Die passie leidde tot dit fantastische vega-kookboek met verrassende, duurzame én gezonde maaltijden. Ik geef je graag een inkijkje.

De controle loslaten: wat, waarom en hoe?

19 april 2017|Persoonlijke groei|

Controle: als er iets is waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb, dan is dat het wel. Ik kan soms hunkeren naar vaste schema's en regelmaat, terwijl die controle me ook niet altijd brengt wat ik zou willen. Voor de een werkt controle misschien heel fijn, terwijl die grote controlebehoefte bij iemand anders juist in de weg zit. Zou jij, net als ik, de controle wel iets meer willen loslaten? In dit artikel vertel ik meer over mijn overwegingen. Ook geef ik een paar tips hoe je een begin kunt maken om de touwtjes meer te laten vieren.