1 jaar ondernemer 2 3

Blij Lijstje #39 | Verstopte romantiek, vreselijke woordgrappen & vakantietijd

 • 11 augustus 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn vakantie was natuurlijk één grote blijmaker op zich. Oké, op het kapotte fornuis en het gebrek aan telefoonbereik na dan. Daarom verzamelde ik de afgelopen weken een hele lijst vol blijmakers. Met onder andere dansjes die wel en niet mijn ding bleken, verrassend romantische momenten en een bijzondere activiteitentip van onze Airbnb-host.

Mijn blije lijstje

 • Heel veel blogs bijlezen. Ik kom er de laatste tijd minder vaak aan toe dan anders, maar maak er nu weer meer tijd voor. Blijft superleuk om bij anderen mee te lezen!
 • Mijn woning spic en span (voor zolang het mag duren met Pip in huis) achterlaten voor de huisoppas.
 • De heerlijke perziksnoepjes-geur van de haarspray met een of andere bijzondere functie bij de kapper. Denk niet dat dat een spray is die ik écht dagelijks nodig heb, maar hij rook wel superlekker.
 • Een poging doen tot Reels-dansjes en ontdekken dat ik daar gewoon écht niet voor gemaakt ben.
 • Met de Curly Girl-methode aan de slag gaan en daar tot nu toe heel tevreden over zijn. Ook al is het een wat vreemde gewaarwording om ‘s ochtends een T-shirt om mijn haar te knopen. 
 • Een enorme dwang voelen om in de regen een dansje te maken en daarom op een afgelegen dijk maar snel twee pirouettes draaien.
 • In de Airbnb ontdekken dat sommige dingen thuis toch echt fijner zijn dan daar en die daarom nog meer waarderen (ben ik de enige die anders werkende fornuizen altijd vervloekt?).
 • Bart: “Van deze sok heb ik maar een enkele gevonden in de was.” Ik: “Dat kan kloppen, het is een enkelsok!”. Was zelf helemaal trots op die scherpzinnigheid 😉
 • In een complete blogflow zitten en daardoor heel veel artikelen vooruit typen.
 • De geweldige serie ‘Swanenburg’ ontdekken en er vervolgens achter komen dat ik via NLZIET afleveringen vooruit kan kijken. Je begrijpt: dat liet ik me geen twee keer zeggen.
 • Sinds lange tijd weer beter slapen ‘s nachts. Lees op mijn blog een aantal van mijn slaaptips. Voor mij bleken vooral mijn hoofd leegmaken, overdag meer rust nemen en de ideale slaaptijd vinden dé remedie tegen slapeloze nachten.
 • Mijn SD-kaart voor het eerst sinds twee jaar formatteren en ontdekken dat hij meteen veel sneller werkt. Oepsie!
 • Dat de hele lading spullen voor op vakantie (we leken wel een gezin van vier personen die bepakt en bezakt op reis gaan – tja, als je met de auto gaat, neem je nog eens je yogamatjes en boodschappen mee) nog nét in mijn Ford Ka paste. Joh, in die auto gaat altijd meer dan je denkt.
 • Mijn Pindakaas-pot en cacaopoeder (lees: lievelingsingrediënten voor het ontbijt) een plekje geven op de afzuigkap in onze Airbnb, waarna ik het niet kon laten te zeggen “Nu voelt het écht als thuis.”
 • Ontdekken dat op NLZIET de afleveringen van Vlaanderen Bake-Off (de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt) staan en daar al een paar avonden van meegenieten. De voor mij onbekende Vlaamse uitdrukkingen maken het nóg meer genieten trouwens.
 • Bart die in een opwelling besloot om eens het oliepeil van mijn Ka’tje te checken. Bleek dat de olie tot op de allerlaatste druppel op was. Oepsie! Wat een mazzel dat hij op dat idee was gekomen en dat de ANWB het kon fixen.
 • Kleding inbrengen bij Appel & Ei en nu vol spanning afwachten of ik er een zakcentje aan overhoud.

Onder een paraplu boterhammetjes eten in de duinen, omdat het regent dat het giet. Een diner voor twee bij kaarslicht is er niets bij!

 • De dag nadat een vogel mijn autootje als een ideaal slachtoffer van zijn poepaanval zag door de wasstraat rijden. Zag er weer uit als nieuw, als je door je wimpers kijkt 😉
 • Nét op het moment dat je ergens een bestelling gaat plaatsen bij zo’n kraskaartje van de supermarkt € 3,- korting voor die winkel “winnen”.
 • De prachtige film “Me before you” kijken op Netflix. Ik heb op het eind minstens een kwartier onophoudelijk zitten huilen (eerst om de film, toen omdat de uitgelopen mascara in mijn ogen prikte) omdat ik het zo’n mooi verhaal vond. Op Instagram deelde ik 3 lessen die ik uit de film leerde. Maar ga ‘m vooral zelf kijken als je tegen wat drama kunt!
 • Dat Bart en ik een niet-uitgenodigde mierenkolonne in de Airbnb de baas wisten te zijn.
 • De geur van verse basilicum in de keuken.
 • Een dag mountainbiken en daar zonder kleerscheuren of blauwe knieën (en zelfs zonder spierpijn) vanaf komen. En belangrijker dan dat: het geweldig leuk vinden om te doen.
 • Een toffe samenwerking waarvoor ik een meditatie-app mag  testen. 100% in mijn straatje!
 • Enorm tegen een gesprek opzien en dan ontdekken dat het álles meeviel en dat diegene helemaal niet boos, teleurgesteld, gekwetst, etc. was. Lesje voor de toekomst: niet invullen voor anderen!
 • Toetjes die er zo mooi opgemaakt uitzien dat je het oprecht zonde vindt om de eerste hap te nemen.

Een Pippa-pluis ontdekken op onze bagage mee op reis. Een huis voelt pas als een thuis als je een kattenpluis vindt.

 • Vervolgens totaal geen spijt hebben dat ik dat toch heb gedaan. Want naast dat het er mooi uitzag, was het vooral goddelijk om te eten.
 • Barts 30e verjaardag vieren met slingers, taart, gourmetten en een mooie wandeling. 
 • Een mooie mijlpaal qua persoonlijke groei behalen waar ik heel lang naartoe heb gewerkt. Ik hoop er over een tijdje meer over te vertellen, maar ben nog wat zoekend naar een goede vorm en een goed moment.
 • Dankzij mijn altijd goed voorbereide vriend zelfs toen Buienradar een regenvrije dag had voorspeld een paraplu uit onze tas weten te vissen.
 • Op vakantie een 35 seconden durend filmpje toegestuurd krijgen van Pip die haar avondeten naar binnen werkt. Ben ik een gek kattenvrouwtje als ik zeg dat ik het filmpje op vakantie drie keer heb gekeken en er nog net geen traantje om liet? Tja, misschien miste ik haar een beetje.
 • Mijn tweede coronaprikkie halen.
 • Me aanmelden als bloeddonor bij Sanquin (deels omdat ik het er bij de coronaprikken zonder flauwvallen van afbracht, terwijl dat een paar jaar geleden nog onmogelijk lukte). 
 • De lancering van mijn gloednieuwe site. Ook the day after ben ik er nog heel blij mee en ik word er ook steeds wat handiger in om alle instellingen in een artikel goed te zetten. (En de uitlijning van de tekst is gefixt, yes!)
 • Dankzij een té schattige foto ontdekken dat mijn tante en oom de trotse ouders zijn geworden van twee katertjes. Dat wordt snel op kraamvisite gaan binnenkort.
 • Ik na het avondeten: “Ik ga nog even mijn vleesvervangers uit de koelkast fotograferen nu het nog licht is.” Mijn vriend (nog net niet oogrollend): “Sommige dingen hoor je ook echt alleen als je met een blogger samenwoont…”

Heb jij ook zo’n typische opmerking die je echt alleen bij jou thuis zou horen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 11 augustus 2021 op 6:46 am - Beantwoord

  Ik heb heel veel uitdrukkingen die je alleen in ons huis hoort.. Maar die kan ik niet fatsoenlijk in een reactie melden. … ik heb ze ook op een onderzettertje gezet.

 2. bychristiana 11 augustus 2021 op 7:54 am - Beantwoord

  Haha, over die toetjes! Dat had ik nu laatst toen we aten bij een super gezellige strandtent. Ik bestelde een toetje dat achteraf het lekkerste toetje ooit bleek te zijn, maar hij zag er ook zo mooi uit. Gelukkig heb ik de foto nog;-) Oh joh, ik kan me zo goed voorstellen dat je Pippa gemist hebt tijdens de vakantie, ik mis Sketch al als ik op het werk ben , haha (echt!)

 3. Audrey 11 augustus 2021 op 9:15 am - Beantwoord

  Hahaha, die enkelsok-grap is er echt een waar ik ook heel trots op had kunnen zijn. Mijn vriend was wat ziek dit weekend, en hij vroeg zich op een gegeven moment af of ik nu slechte woordgrappen voor twee aan het maken was, want ik ging he-le-maal los.

  Ik vind de Vlaamse Bake-off met kinderen trouwens echt nog veel leuker dan die met volwassenen (en de Nederlandse junior-versie). Het niveau ligt echt hoog en die kinderen zijn stuk voor stuk schatjes. O, en nog gefeliciteerd met Barts verjaardag!

 4. Darina 11 augustus 2021 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Ik kan me best voorstellen dat je Pippa miste. Ik had het toen wij nog een kat hadden ook.

 5. Johanna 11 augustus 2021 op 2:08 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. Maar ik lees je blog nu op de pc. Daar ziet het er mooi uit. Op mijn tablet is het wel beter, maar de letters zijn te klein. (voor mij, en ja vergroten gaat niet zo goed). En het ziet er op een tablet nog steeds niet echt mooi uit. Jammer. Maar veel succes!

 6. Zo simpel is dan geluk 11 augustus 2021 op 7:24 pm - Beantwoord

  Heel erg mooi je nieuwe lay-out! Heerlijk om al die blijmakers te lezen, daar word ik dan weer blij van. 🙂

 7. Pauline 12 augustus 2021 op 7:22 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer! Enne, je vernieuwde website is prachtig geworden!

 8. Simone 13 augustus 2021 op 2:02 pm - Beantwoord

  Je blog is echt heel mooi geworden zeg! En wat een hoop leuke momentjes heb je gehad.

 9. Giovanna Jansen 14 augustus 2021 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke blijmakers! Haha ja dat hoort bij het hebben van een kat, zelfs kattenharen op vakantie bij je hebben terwijl de kat nog gewoon thuis is. 😉

 10. Karin 16 augustus 2021 op 8:25 pm - Beantwoord

  Oooh Me Before You was mooi he? Ik heb het boek ook gelezen, en ik was zoooo benieuwd naar hoe ze Lou in de film hadden neergezet. En haar outfits!

Recente blogs

Mijn collectie dierproefvrije nagellak

29 november 2016|Positiviteit|

Alhoewel ik nog geen kasten vol heb, heb ik inmiddels een bescheiden voorraad nagellak in allerlei soorten en kleuren opgebouwd. Toen ik onlangs de keuze maakte om alleen nog dierproefvrije cosmetica te gebruiken, was ik positief verrast dat bijna al mijn nagellak gewoon dierproefvrij is. Mijn beautycase staat ook nu dus nog vol met mooie lakjes. Omdat ik dol ben op kleuren en vrolijk word van zoveel lakjes bij elkaar, geef ik vandaag een kijkje in mijn stash dierproefvrije nagellak.

Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks

26 juli 2018|DIY|

Wist je dat je bij Action mooie papierblokken kunt kopen met alles wat je nodig hebt om zelf kaarten te maken? Voor maar €1,99 per stuk tikte ik 3 Action Luxe Paper Blocks op de kop. Uiteraard kon ik vervolgens niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik fröbelde dan ook met plezier twee kaarten in elkaar. Vrolijk, kleurrijk en gezellig - precies zoals ik dat leuk vind. Tijd om deze papierblokken in het zonnetje te zetten! En ik laat je ook meteen de kaarten zien die ik ermee heb gemaakt.

Blooper! | 10 awkward momenten van mij à la Bridget Jones

15 september 2018|Persoonlijk|

Van alle romcoms die ik heb gezien, is Bridget Jones' Diary absoluut mijn favoriet. Niet alleen omdat ik de Britse accenten geweldig vind en smakelijk om de film moet lachen, maar ook omdat ik me stiekem een beetje in Bridget Jones herken. Nee, ik heb geen chocoladeverslaving en geen corrigerend ondergoed. Maar net als Bridget ben ik wel een tikkeltje onhandig en is "awkward" nog net niet mijn tweede naam. Benieuwd in welke situaties ik Bridgets onhandigheid herken? Lach mee om deze 10 klunzige situaties.