Het opstellen van een lijstje met blijmakers is al een echte blijmaker op zich. Juist omdat de afgelopen week door omstandigheden geen heel fijne week was, vond ik het extra waardevol om een nieuw Blij Lijstje op te stellen. Want lichtpuntjes en grote en kleine geluksmomenten zijn er altijd, als je er maar hard genoeg op focust. De laatste tijd werd ik onder andere blij van mijn hardloopschoenen die ik weer aantrok, een paar hilarische binnenpretjes (iets met een geheel nieuwe definitie van “sportief”) en een krantenartikel met mijn roodharige hoofd erbij. Je leest het allemaal in deze editie van Blij Lijstje.

blij lijstje 7 publicatie in de telegraaf
 • In de krant! Ja ja, laatst kwam ik mezelf tegen in De Telegraaf. Oké, helemaal een verrassing was het niet. Ik had namelijk gereageerd op een oproepje voor Funda-junkies. Ik stuurde mijn verhaal op, samen met een foto die “in het klein” bij het artikel kon worden geplaatst. Klein bleek de volgende ochtend iets groter dan ik dacht toen ik mezelf in de krant spotte. Wel heel leuk!
 • Tickets scoren voor het concert van Krezip, waar ik in oktober hard ga meezingen met alle nummers uit mijn puberteit. Ik ben al jaren niet naar concerten geweest, maar Krezip is puur jeugdsentiment en een van mijn favoriete bands. Ik was dan ook dolblij dat ik twee kaartjes kon bemachtigen. Het tweede kaartje heb ik mijn vader cadeau gedaan voor zijn verjaardag.
 • Onwijs lieve reacties ontvangen op het artikel over mijn steunkousen. Ik ben er nog steeds stil van.
 • Een onverwacht productieve zondagavond: 2 artikelen geschreven, foto’s bewerkt, opgeruimd en de nodige spullen op Marktplaats gezet.
 • Na een heftige dag buiten hardlopen en zien hoe de ondergaande zon de lucht mooi felroze kleurt.
 • Mijn collega die speciaal de Lidl-folder voor mij heeft bewaard om me een roze waterkoker te tippen die ze tussen de aardappels en sapjes had gespot. Uiteindelijk is het een andere roze geworden, maar lief vond ik het wel!
 • Mezelf tegen mijn vader horen zeggen “Past die waterkoker wel bij mijn bank?!” en me vervolgens realiseren dat het interieurstylingvirus me flink te pakken heeft.
 • Een scrapbookpagina maken voor mijn oma, omdat zij dat meer dan ooit heeft verdiend. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan op de blog van Post & Papier.
 • Na talloze webwinkels te hebben afgestruind naar dé salontafel, opeens de perfecte tafel op Marktplaats vinden. Nu ben ik de eigenaar van mijn gedroomde unieke, vierkante tafeltje. Benieuwd hoe hij eruitziet? Je kunt op mijn Twitter een foto zien.
 • Leuke freelance opdrachten als tekstschrijver. Ik mocht de laatste tijd aan meerdere mooie opdrachten werken en dat voelt oprecht als een feestje.
 • Voor in de hal in mijn woning twee portretten van mijn opa’s en oma’s laten maken. Een idee dat ik al heel lang in mijn hoofd had en dat in werkelijkheid nog mooier is geworden dan ik had gehoopt. Binnenkort meer hierover!
 • Weten dat er iets mis is met de kattenopvoeding wanneer Lily mij bij thuiskomst enthousiast begroet op het aanrecht (note: blijkbaar zijn we het stadium van snel van het aanrecht af springen zodra het baasje eraan komt al voorbij).
 • Na een lange tijd voor het eerst weer gaan hardlopen en de smaak direct te pakken hebben.
 • Een zestigjarige vrouw in First Dates Hotel: “Het moet wel een beetje een sportieve man zijn. Ik houd namelijk wel van sport…” Even later: “Ja, ik heb een abonnement op Fox Sport.” Veeg mij maar op!
 • Dagelijks foto’s van mijn broer doorgestuurd krijgen die nu drie weken in Mexico is. Wist je dat Mexico City ook de meest prachtige kleurrijke straten kent? Ik dus ook niet, totdat ik zijn foto’s zag.
 • Dat een vriendin en haar vriend speciaal voor mij muntthee in huis hebben gehaald, omdat ze weten dat ik dat zo lekker vind.
 • Binnenpretje! Op intranet een bericht lezen over privépakketjes met de tekst “We ontvangen regelmatig pakketjes waarvan we vermoeden dat ze niet voor zakelijke doeleinden zijn”. Ik kan het niet helpen dat ik een seconde later fantaseer over de postbode die aan komt lopen met een pakket van Sacha waar standaard met koeienletters “Yes, I bought shoes again!” op staat.
 • Vandaag het vliegtuig pakken naar Valencia om daar een vriendin en haar vriend op te zoeken en er samen een gezellig en zonnig weekend van te maken. Mijn weekend begint goed! Yay!

Wat was jouw mooiste blijmaker deze week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 februari 2019 op 6:36 am - Beantwoord

  Heerlijk om te lezen! Wat mooi van de portretten van je opa’s en oma’s, heel bijzonder, ik ben benieuwd. Een heel fijn weekend in Vakencia ?

  • Romy 15 februari 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Een fijn weekend wordt het vast en zeker 🙂 De portretten zijn inderdaad heel bijzonder. Ik zie er onwijs naar uit om ze straks te kunnen ophangen in mijn hal.

 2. Marije 15 februari 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Veel plezier in Valencia!

 3. Shirley 15 februari 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Ondanks dat je geen topweek had, is het nog een hele mooie lijst geworden. Heel veel plezier in Valencia!

 4. Jantine 15 februari 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  Veel plezier in Valencia! En geweldig dat je jezelf afvraagt of je waterkoker bij je bank past ?
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 15 februari 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

   Haha, wel een bijzondere gedachte over die waterkoker, hè?! Ik moest er ook wel om lachen.
   Dankjewel voor je lieve reactie!

 5. Marian B 15 februari 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Een gezellig en mooi weekendje Valencia gewenst!

  • Romy 15 februari 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen 🙂

 6. Irene 15 februari 2019 op 9:34 am - Beantwoord

  Veel plezier in Valencia dit weekend! En dit is ook alweer een leuk lijstje. Mijn lichtpuntje was het uitpakken van mijn pakketje van de valentijnsswap. En het feit dat mijn vriend voor gisteren een bos bloemen had besteld (ze zijn niet geleverd, maar het idee is ook wat hé 😉 ). Ik zit met een griepje dus mijn dagen bestaan vooral uit zetelhangen, slapen, Netflix kijken en nog meer slapen.

 7. Meaghan 15 februari 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Veel plezier in Valencia! Geniet ervan! Dat heb je wel verdiend. Ooh en wat leuk dat je ook naar Krezip gaat! Ik ga ook samen met een vriendin, inderdaad echt jeugdsentiment, dus heel veel zin in! 🙂 Ik was zo blij toen ze aankondigden dat ze een concert gingen doen! Volgens mij zijn alle drie de dagen nu inmiddels helemaal uitverkocht. Ik kan niet wachten om al die liedjes weer te horen als I would stay, Plug it in and turn me on, Won’t cry en Out of my bed! Haha, ik weet van alles de meeste teksten nog wel, dus dat wordt meezingen!

  • Romy 15 februari 2019 op 3:37 pm - Beantwoord

   Oh, superleuk dat je ook naar Krezip gaat! Ik zie ook al enorm uit naar het concert. Wordt vast heel tof! De meeste liedjes kan ik net als jij nog woord voor woord meezingen. Alleen al daarom was ik zo blij dat ik nog tickets kon bemachtigen 🙂
   Geniet alvast van de voorpret!

 8. Anna 15 februari 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Hahaha, die opmerking van die vrouw van First Dates was inderdaad zo grappig! 😀 Super leuk je nieuwe waterkoker trouwens :). En heel veel plezier in Valencia, geniet ervan!

 9. bychristiana 15 februari 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Past die waterkoker wel bij mijn bank? Oh, dat zou ook echt een opmerking voor mij zijn;-) Ik werd deze week wel heel blij toen ik de eerste foto’s zag die het resultaat waren van de shoot die ik onlangs met mijn fotografe deed. Heeeeeel veel plezier in Valencia!

  • Romy 15 februari 2019 op 3:39 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die zich met dat soort interieurvragen bezighoudt 😉 Wat gaaf dat je deze week de foto’s van de fotografe hebt ontvangen. Ik zag volgens mij al een paar foto’s op je blog voorbijkomen en die waren zó mooi. Ik kan me goed voorstellen dat je daar heel blij van werd 🙂

 10. Katrien 15 februari 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Fijn weekend in Valencia! Hopelijk is het zonnetje van de partij.

 11. Annelies 15 februari 2019 op 10:53 am - Beantwoord

  Hier op kantoor worden dagelijks echt wel heel wat dozen van Zalando, Bol.com en consoorten geleverd. Gelukkig maken ze er geen probleem van dat er privé-aankopen worden geleverd en zien ze het als een extra dienst voor de werknemers. Toch best handig, want ik woon alleen dus er is anders niemand om de pakjes aan te nemen.
  Al begrijp ik ook wel bedrijven die het niet doen, het werk gaat natuurlijk voor op pakjes ontvangen aan de balie.

  • Romy 15 februari 2019 op 3:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het schijnt daar lekker zonnig te zijn nu, dus dat komt vast helemaal goed 🙂

  • Romy 15 februari 2019 op 3:40 pm - Beantwoord

   Inderdaad ideaal als dat kan met de pakketjes! Zeker als je alleen woont, is het wel fijn dat je pakketje op het werk wordt afgegeven 🙂 Ik werk zelf op een universiteit met een paar duizend medewerkers, dus ik denk dat ze daarom niet zo van de privépakketjes gecharmeerd zijn, haha.

 12. Jessica J. 15 februari 2019 op 11:22 am - Beantwoord

  Moet wel effe schrikken geweest zijn, je hoofd zo groot in de krant zien. Wel heel leuk en uiteraard een mooie foto. ? Ik zei het op Twitter al, maar toch nog een keer: veel plezier in Valencia!

  • Romy 15 februari 2019 op 3:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Haha, ik stond inderdaad wel even vreemd te kijken toen ik mijn hoofd zo groot in de krant zag staan. Wel weer een bucketlistdingetje 😉

 13. Lianne 15 februari 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik ben nu al erg benieuwd naar al het interieur uit je nieuwe woning 🙂 Veel plezier in Valencia!

 14. Johanne 15 februari 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat vervelend dat je geen fijne week hebt gehad! Hoop dat het nu iets beter met je gaat. Gelukkig krikken zulke lijstjes je ‘mood’ direct op. Zo’n lijst laat toch zien dat je ook enorm veel hoogtepunten hebt gehad. Wat fijn. En heel erg veel plezier gewenst in Valencia. Dat je nu net moet gaan nu het hier ook mooi weer wordt… 😉

  • Romy 15 februari 2019 op 3:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 15 februari 2019 op 3:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Een dierbare van mij lag op de IC deze week, dus dat was best wel even pittig. Gelukkig gaat het inmiddels iets beter met diegene en daarmee ook met mij 🙂
   Haha, dat van het mooie weer in Nederland moest ik inderdaad ook wel even om lachen. Ik geloof dat het in Nederland zelfs net zo warm wordt als in Valencia nu 😉

 15. Lizzy 15 februari 2019 op 12:08 pm - Beantwoord

  Hartstikke veel plezier in Valencia! Wat mooi dat je op zoveel mooie moment kunt terugkijken, ondanks dat je een mindere week hebt gehad. En wat gaaf dat je naar een concert van Krezip gaat! Ik kan me ook nog goed herinneren aan al hun hits uit mijn kinderjaren.

  • Romy 15 februari 2019 op 3:43 pm - Beantwoord

   Ja, Krezip is echt jeugdsentiment uit mijn puberteit 🙂 Ben helemaal blij met de tickets. Al een mooi vooruitzicht voor oktober!

 16. Zo simpel is dan geluk 15 februari 2019 op 7:17 pm - Beantwoord

  Heerlijk al die blijmakers! De perfecte bank, een perfecte tafel, een roze waterkoker… Het komt wel goed met dat huisje van jou!
  Ik moest wel even lachen, want op mijn werk worden dagelijks privé pakketjes van collega’s bezorgd. Bijna iedereen laat het standaard op het werk bezorgen. Levert leuke situaties op als iemand een seksspeeltje koopt voor een vrijgezellenfeest! 😉

  • Romy 17 februari 2019 op 6:06 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat dat soort pakketjes nogal een lachbui opleveren! Breekt wel lekker de werkdag! 😉

 17. Nikita 15 februari 2019 op 10:25 pm - Beantwoord

  Fijn weekend in Valencia! Ik had het al gewenst, maar bij deze wens ik het nog een keer 🙂
  Ik had een bewogen week, laten we het daarop houden. Met de nodige ups en downs. Toch waren er blijmakers. Zo ben ik kalmer en kan ik eindelijk weer zonder enig schuldgevoel me verliezen in een goed boek of een goede tekening. Zalig. Ik gebruik ook een app nu om mijn leesgedrag bij te houden en dat motiveert me. Ik forceer lezen daarmee niet, maar ik motiveer mezelf juist. En ik geniet er zeker van! Daarnaast waren er nog andere blijmakers. Woensdag was het staking van het OV, zware staking. Ik ging gewoon naar school, omdat het de eerste lessen waren van de vakken die ik die dag had en die zijn belangrijk. Aan het einde van de dag bleek er geen enkele bus meer naar het station terug te rijden en de school ligt zeker anderhalfuur te voet van school. Dus ik wist niet wat ik zou doen. Mijn vriendin die een kwartier van school woont, heeft haar moeder gesmeekt om me te komen halen. Dus ik was vooral blij met mijn vriendin haar bezorgheid voor me. Ik ben nog nooit zo blij geweest als toen, toen er een auto op de parking van onze school reed. Daarnaast was ik dankbaar dat ik terecht kon bij mijn oudleerkracht donderdag toen ik echt een baaldag had. En vandaag zag ik een goede vriendin van me terug die in het tweede jaar zit. We hebben de hele lunchpauze gekletst en het was zo gezellig! We hebben echt heel hard gelachen.

  Trouwens, ik hoop dat het met jou ook goed gaat, gezien je zei dat je ook een mindere week had. Knuffels en geniet van Valencia! <3

  • Romy 17 februari 2019 op 9:51 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat het echt niet jouw week was, maar wel des te fijner dat je desondanks een paar waardevolle momenten had, zoals de actie van je lieve vriendin. Ik wens je vooral toe dat deze week fijner wordt dan vorige week en dat je jezelf die belangrijke tijd voor bijvoorbeeld het lezen altijd zult blijven gunnen ? Pas goed op jezelf, mede door op deze manier lief voor jezelf te blijven zijn 🙂

 18. Mariska 16 februari 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Die waterkoker is wel heel leuk die je hebt gekocht hoor 🙂 leuke vormgeving. Zelf heb ik helemaal niets met Krezip, maar dit had ik dus in mei 2017 toen The Kelly Family hun comeback maakte dus ik snap het haha!

  • Romy 17 februari 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn roze waterkoker ? Gaaf dat jij ook naar de comeback van jouw favoriete band bent geweest!

 19. Josephine 16 februari 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Fijne mini-vakantie, Romy! Geniet ervan! Ik werd zelf ook blij van jouw lijstje… En moest erg lachen om je waterkoker-bank-dilemma! 🙂

  • Romy 17 februari 2019 op 10:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ik moest zelf ook wel even grinniken om hoe ik deze week heel wat tijd heb gespendeerd aan mijn zoektocht naar een matchende waterkoker. En dat terwijl ik mijn fauteuil binnen een half uur had uitgezocht. Iets met prioriteiten 😉

 20. Giovanna Jansen 16 februari 2019 op 12:57 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Geniet van je vakantie! ?

 21. Saskia 16 februari 2019 op 1:57 pm - Beantwoord

  Wat een fijne blijmakers! Ik werd blij van het fijne zonnetje deze week, het feit dat ik steeds meer baby peaunut voelde en mijn beste vriendinnetje op de thee kwam inclusief lief cadeautje alvast voor mijn verjaardag 🙂
  Fijn weekend! x

  • Romy 17 februari 2019 op 10:24 pm - Beantwoord

   Prachtig lijstje met fijne dingen! En zo bijzonder dat je de kleine al hebt voelen bewegen! <3

 22. Yvonne 16 februari 2019 op 6:58 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Hihi, bij mij op kantoor mag je gerust privepakketjes laten bezorgen, dat is dan weer het voordeel van werken in een klein bedrijf. Maar kan me voorstellen dat dat geen doen is op zo’n grote instelling. Goed trouwens dat je aan het hardlopen bent! Ben benieuwd naar je doelen!

  • Romy 17 februari 2019 op 10:33 pm - Beantwoord

   Ideaal dat je pakketjes op het werk kunt laten bezorgen! Lijkt mij stiekem soms ook wel handig! Maar ik kan me voorstellen dat dat met 5000 medewerkers in totaal logistiek wat ingewikkeld wordt, haha.

 23. zwartraafje 16 februari 2019 op 6:59 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lijst. Het samenstellen van zo’n blogpost is inderdaad al een plezier op zich omdat je allemaal fijne herinneringen terug ophaalt. Wat lief trouwens van je vrienden dat ze speciaal voor jou muntthee in huis hebben. Op zich is dat een klein gebaar maar het kan wel ontzettend deugd doen hé.

Recente blogs