De feestperiode van het jaar is aangebroken. Over één week luid ik mijn kerstvakantie in en ook de kerstdecoratie is al niet meer aan te slepen bij ons thuis. Wat een feestje is deze periode toch! Ik besloot daarom weer een spread in mijn bullet journal te wijden aan mijn blijmakers van de afgelopen weken. Dat waren er een heleboel! Een paar blijmakers houd ik nog heel even geheim, maar er blijven nog genoeg fijne dingen over om wél te delen in dit Blije Lijstje. Onder andere een bijzondere taalverwarring, een assertiviteitsavontuur bij de kapper en de eerste kerstmuziek van dit jaar. Lees snel verder.

Voor deze spread gebruikte ik o.a. washi tape, markers, inpakpapier en stickers van Post & Papier. Met de code ‘vakervrolijk’ ontvang je op iedere bestelling in hun webshop 10% korting.
 • Drie keer raden wie er over 4 dagen twee weken kerstvakantie heeft? Ha, die blijmaker staat bovenaan! 
 • Tijdens het werk luisteren naar kerstmuziek op Skyradio. Swingend achter je computer zitten, gaat blijkbaar best prima.
 • Voor mijn blog een prachtige rugzak mogen uitzoeken, net op het moment dat mijn oude rugzak het heeft begeven. Toeval bestaat niet?!
 • De Kwantum inlopen om interieurinspiratie op te doen nadat ik een bod op een huis heb uitgebracht.
 • De perfecte groen-blauwe jurk van Steps scoren bij de kringloopwinkel. Die ga ik zeker vaak aantrekken!
 • Eindelijk een statief bestellen voor mijn camera. Met dank aan Linda voor de tip! 
 • De bodem van een fles douchegel bereiken. Ben ik de enige die trots is als ze een fles heeft opgemaakt?
 • Een saaie zaterdag omtoveren tot een geweldig leuke dag door met mijn vader naar de mini-kerstmarkt in Amstelveen te gaan. In Amstelveen kocht ik ook deze toffe trui.
 • En tickets boeken om binnenkort met mijn vader naar de kerstmarkt in Antwerpen te gaan. Een feestelijk uitje waar ik nu al naar uitzie!
 • Taalverwarring: op een blog de titel “Welke scheiding past bij jouw gezichtsvorm?” zien staan en een paar seconden (met mijn niet wakkere hoofd) denken “Wat hebben echtscheidingen met gezichtsvormen te maken?”. Het kwartje viel niet lang daarna.
 • De eerste kerstkaarten ontvangen en zelf ook verdergaan met een paar zelfgemaakte kerstkaarten.
 • Met Johanne een (gezellig) bezoekje brengen aan de IJ-hallen en nog wat leuks mee naar huis nemen ook.
 • Winterschoonmaakkriebels krijgen en een enorme opruiming houden op mijn kamer.
 • Op een symposium van mijn werk een presentatie geven over mijn werkveldonderzoek. Ging ondanks de door mijn lijf gierende zenuwen best prima!
 • Kerstfilms ontdekken op Netflix. Tot nu toe heb ik beide delen van A Christmas Prince en Christmas Chronicles gezien. Iemand nog meer kerstfilmtips?
 • Ontdekken dat ik dit kwartaal tot nu toe een mooie kwartaalomzet heb behaald als freelancer. 
 • Paco die mijn tas heeft gebombardeerd tot zijn nieuwe slaapplek. Zelfs als de tas midden in de kamer ligt! 
 • Assertiviteit bij de kapper. Toen ik laatst naar een nieuwe kapper ging, stond ik na 10 minuten alweer buiten en zag ik later dat een paar plukken haar langer waren dan andere. Normaal zou ik daar geen punt van maken en het door een andere kapper laten bijwerken, maar nu besloot ik toch een bericht te sturen naar de iets te vlugge kapper. Ik mocht diezelfde dag nog langskomen en na oprechte excuses van haar kant knipte ze mijn haar opnieuw (nu wel helemaal naar mijn zin!) en kreeg ik ook nog eens een tegoedbon voor de volgende keer. Ha, voor jezelf opkomen is dus echt zo slecht nog niet!
 • Een nieuw logo voor mijn blog laten ontwerpen door Liefs Karlijn. Ik ben onwijs benieuwd naar de eerste schetsen.
 • Heel Holland Bakt is weer op tv! Geweldige tv vind ik dat. En stiekem moest ik smakelijk lachen om de taart die in het grasveld belandde. Sorry, leedvermaak! 
 • Dat je iets héél leuks deelt met je (West-Friese) opa en daar een lachwekkend nuchtere reactie op krijgt. Dat houdt je tenminste wel met beide benen op de grond als je zelf laaiend enthousiast bent!  
 • Gisteravond met Lianne naar het theater gaan voor de voorstelling Opvliegers. Oftewel lachen, gieren brullen…en gezellig kletsen!
 • Na de voorstelling net op tijd terug zijn voordat het gaat sneeuwen en in de warmte binnen met uitzicht op de sneeuw dit artikel met blijmakers afmaken. 

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 16 december 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Wat een leuke blijmakers staan er op je lijstje. Goed vooruitzicht dat je twee weken vakantie hebt. Gelukkig heeft de kapper bij poging twee je haar wel geknipt zoals je wilde. Ik zou stiekem bang zijn dat ze het alleen maar meer verprutsen (maar ik ben een mietje).

  • Romy 16 december 2018 op 10:02 am - Beantwoord

   Haha, ik was eerst ook wel een beetje bang om bij dezelfde kapper weer teleurgesteld weg te gaan, maar ze deed het juist extra goed omdat ze wist dat ik kritisch meekeek 😉 Ik was in ieder geval blij verrast.

 2. Marije 16 december 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en wat ziet je bullet journal er leuk uit!

  Ik heb over een week ook vakantie en zie er naar uit.

 3. Mariska 16 december 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Kerstvakantie is heerlijk! Ik had nog wat vrije uren over en heb de rest van het jaar maandag vrij 🙂 naast mijn vrije vrijdagen.

  • Romy 16 december 2018 op 10:02 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat heerlijk dat jij ook bijna vakantie hebt. Geniet er lekker van!

  • Romy 16 december 2018 op 10:03 am - Beantwoord

   Wat een fijne manier om je vrije uren op te maken. Geniet lekker van je vrije maandagen! 🙂

 4. Darina 16 december 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Hele mooie blijmakers! Wat goed dat je terug ging naar de kapper! Ik heb straks ook 1,5 week kerstvakantie en kijk er ook zo naar uit!

  • Romy 17 december 2018 op 7:33 am - Beantwoord

   Oeh, heerlijk dat jij ook kerstvakantie in het vooruitzicht hebt! 🙂

 5. Saskia 16 december 2018 op 10:29 am - Beantwoord

  wat een fijne lijst is dit weer zeg! Binnenkort ga ik er ook eentje maken<3 aangezien er veel mooie dingen zijn gebeurd naast de hectische tijd. Ik heb nu al vakantie, heerlijk! <3 Ik ga er zó van genieten.

  • Romy 17 december 2018 op 7:35 am - Beantwoord

   Leuk! Ik ben heel benieuwd naar jouw lijst met blijmakers 🙂 En wat heerlijk dat jij al vakantie hebt! Geniet er lekker van. Dat heb je na de drukke tijd meer dan verdiend 🙂

 6. Anna 16 december 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk lijstje! Mijn moeder was even te zien bij de vorige aflevering van Heel Holland Bakt! Ze zat bij de laatste 33, en was net niet door naar de laatste 15! Zo leuk om te zien nu hoe veel mensen eigenlijk Heel Holland Bakt kijken! Liefs

  • Romy 17 december 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Oh wauw, wat leuk dat je moeder bij de laatste 33 van Heel Holland Bakt zat! Jammer dat ze uiteindelijk niet is geselecteerd, maar het is wel al een hele eer dat ze in het programma verscheen 🙂

 7. Johanne 16 december 2018 op 11:54 am - Beantwoord

  Wat een mooie spread! Jaloers op jouw bullet journal skills, haha. Visueel ben ik niet zo crea, dus die van mij is meer op woorden gericht.

  Heerlijk lijstje weer. Benieuwd naar je Steps jurkje. Vind dat zo’n leuke winkel, maar koop er eigenlijk nooit iets (want duur).

  • Romy 17 december 2018 op 7:38 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Mijn manier van bulletjournalen vereist trouwens niet heel veel creativiteit 😉 Ik heb nul tekentalent en gebruik dus vooral washi tape en stickers. Werkt best makkelijk! Maar een bullet journal gericht op tekst is natuurlijk ook heel leuk.

   Ja, Steps is echt een toffe winkel! Ik zie daar ook altijd wel mooie (maar helaas vaak ook dure) dingen hangen. Ik denk dat ik binnenkort wel een keer mijn nieuwe Steps-jurkje laat zien 🙂

 8. Lianne 16 december 2018 op 12:30 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blijmakers 🙂 Ik vond het ook heel gezellig gisteravond en een ontzettend leuke en grappige voorstelling! Wat goed dat je voor jezelf opgekomen bent bij de kapper! Het is inderdaad niet altijd zo slecht om ergens iets van te zeggen. Goed gedaan 🙂

  • Romy 17 december 2018 op 7:39 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂 De voorstelling was zo leuk en grappig en ik vond het erg gezellig om er samen naartoe te gaan.

 9. Liset - Beautydagboek 16 december 2018 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wat een fijne blijmakers! Ik word hier ook heel blij van. Wat doe je toch leuke en gezellige dingen allemaal. Je lijkt me zo’n ‘gezelligerd’ :).

 10. Laurine 16 december 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

  Oh ik ben benieuwd naar je nieuwe logo! En ja, ik ben ook trots op mezelf als ik een fles zeep/shampoo opmaak!

  • Romy 17 december 2018 op 7:39 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie, zeg! Dankjewel! <3

  • Romy 17 december 2018 op 7:40 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die lege flessen een goede reden vindt om zichzelf een schouderklopje te geven 😉

 11. Anouk 16 december 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

  Mooie pagina! Wat knap dat je zo goed voor jezelf bent opgekomen, dat vind ik echt een super blijmaker

  • Romy 17 december 2018 op 7:41 am - Beantwoord

   Thanks! Ik was achteraf ook heel blij dat ik dat had gedaan bij de kapper. Het pakte nog beter uit dan ik had verwacht 🙂

 12. Geke 16 december 2018 op 8:51 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lijst met fijne dingen / momenten. Wat me ook gelijk opviel, kleine dingen kunnen even blij maken als grote, als je er maar oog voor hebt, zoals jij dus zeker doet :)!

  Ik had ook wel een fijne week dus moeilijk om daar het beste moment uit te kiezen.
  Op werkvlak heb ik mijn deadline makkelijk gehaald en de klant was supertevreden met het ontwerp, dat geeft gelijk een boost! En ik ben helemaal mee nu met alles van werk (behalve een beetje administratie maar dat kan de komende dagen nog wel) dus op een klantenafspraak komende week na, kan ik het nu 3 weken lekker rustig doen, dat is superlang geleden dat ik dat nog eens kon.
  En ik had een paar schoenen besteld, wat buiten mijn comfortzone, best vrouwelijk en met best een hoge hak. Even twijfel, maar nee, ik ga ze gewoon houden en ook dragen wanneer mogelijk (niet op klantenbezoek waar ik de tuin nog moet meten, dat zal niet lukken 😉 )

  • Romy 17 december 2018 op 7:43 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! Ik vind het zelf ook fijn om regelmatig bij kleine, fijne dingen stil te staan. Vaak zijn ook kleine dingen al een goede reden om blij te zijn.

   Goed om te horen dat jij een fijne week achter de rug hebt en zo goed op schema ligt met het werk. Hopelijk kun je daardoor binnenkort extra genieten van je welverdiende rustige dagen 🙂

   Je hakken klinken prachtig trouwens. Onwijs leuk dat je schoenen hebt gekocht die eigenlijk buiten je comfortzone waren.

 13. Jantine 17 december 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Mijn blijmaker is dat we dit weekend een heerlijk feest hebben gehad om te vieren dat we 12,5 jaar getrouwd zijn. Zoveel leuke en lieve mensen om ons heen ❤️
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 17 december 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooie mijlpaal! Alvast van harte gefeliciteerd en geniet ervan dit weekend 🙂

 14. Zo simpel is dan geluk 17 december 2018 op 4:26 pm - Beantwoord

  Je bullet journal ziet er geweldig uit en wat een prachtige lijst met blijmakers staat erin! Zelf nogal wat dingen gehad die tegen zaten, dus kan zo snel even geen blijmaker verzinnen.

  • Romy 18 december 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke compliment! En hopelijk brengt deze week je meer fijne blijmakers dan vorige week 🙂

 15. Nikita 17 december 2018 op 8:34 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Ik moest lachen om je verwarring om scheidingen haha. Ik kan op dit moment geen momentje bedenken, maar ik weet zeker dat ik ook al zulke gedachten heb gehad. Stiekem is een beetje verward zijn of soms een keer onhandig zijn gewoon grappig. Mijn blijmakers zijn dat ik een tekentablet en een nieuwe iPad mini heb gekregen de afgelopen weken. Tekentablet als Sinterklaascadeautje, en die is momenteel mijn redding. Mijn tekentablet en mijn liefde voor tekenen hebben me de afgelopen week echt al door mijn lastige dagen geholpen. Mijn iPad is een vervroegd kerstcadeautje. Mijn ouders weten namelijk dat ik mijn iPad gebruik in de les (om mijn lesboek op te zetten) omdat dat mij een heleboel printkosten bespaart. Maar de vorige viel veel te vaak uit en te gemakkelijk. Voor vrije tijd vind ik dat niet zo erg, maar in de les is dat niet handig natuurlijk. Het mooie is dat mijn nieuwe iPad een veel grotere opslag heeft en ik dus ook veel meer spelletjes (naast alle serieuze dingen) kan downloaden. En het klinkt misschien kinderachtig voor een 21-jarige, maar ik vind dat gewoon leuk. Daarnaast kalmeert het mij enorm. Het brengt rust om eventjes met iets ‘onbenulligs’ bezig te zijn. Dus beide zijn een goede zaak voor mijn rust en welzijn. Verder werd ik afgelopen tijd ook blij toen ik mijn vertrouwenspersoon hoorde. Toen ik ‘m liet weten dat ik therapie ga krijgen, zei hij daarop dat ik een sterk persoon ben. Hoewel het totaal niet zo voelt, was ik wel heel blij met zijn compliment.

  • Romy 18 december 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je tekentablet je heel wat afleiding heeft bezorgd en een echte blijmaker was de afgelopen tijd. Juist als je het moeilijk hebt, zijn dat soort kleine lichtpuntjes veel waard. Je nieuwe iPad klinkt ideaal. En met spelletjes is niets mis, toch?! Ik ken genoeg mensen van 40 of 50 die ook nog spelletjes spelen. Niets kinderachtigs aan 🙂
   Je vertrouwenspersoon heeft overigens helemaal gelijk met zijn uitspraak. Het is juist heel sterk dat je hulp hebt gezocht en daarin voor jezelf hebt gekozen. Geen makkelijke stap, maar later zal je zien hoe ontzettend dapper en belangrijk het is geweest dat je deze stap hebt gezet.

 16. Anna 18 december 2018 op 2:57 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe logo! En wat fijn dat je een tegoedbon kreeg van de kapper, haha!