blij lijstje 3 1

Blij Lijstje #40 | Balkonbomen, brownie-ontbijtjes & brute meditatieverstoorders

 • 31 augustus 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In oncharmante shorts op heuphoogte in een pashokje staan, getuige zijn van een dubieuze opmerking van mijn logeergrage buurman en een boom planten op het balkon – het zijn zomaar een paar ervaringen uit mijn “bruisende” leven. Verder werd ik woest verstoord tijdens een zen-moment door mijn persoonlijke herriemaker (a.k.a. Pippa), ben ik diezelfde herriemaker een trucje aan het leren en verheugden we ons op een tripje naar Limburg. Vrolijke momenten alom! Ik verzamelde ze voor je in dit lijstje.

Mijn blije momenten

 • De laatste tijd veel sneller in slaap vallen (hiep hoi voor de oordopjes op maat!) en ook weer meer rust in mijn hoofd hebben ‘s avonds. Ik ben nu zelfs vaak degene die om 11 uur zegt “Laten we naar bed gaan”, terwijl ik vroeger nóóit voor 12 uur in bed lag.
 • Mijn 50-jarige buurman als we (om iets af te geven) vragen wanneer hij thuis is: “Ehm, vanavond lukt niet, morgen ben ik ook weg. Maandag waarschijnlijk ook. Verder is het lastig te zeggen. Ik logeer nogal veel.” Ben ik de enige wiens fantasie daarna redelijk op hol sloeg?
 • Met Bart eten afhalen voor ons tweejarig jubileum en hard moeten lachen omdat mijn gerecht (noedels met curry) eruitzag als kots. Was wel erg lekker overigens, maar de foto heeft Instagram niet gehaald.
 • Starten met een meditatie waarin de begeleider zegt “Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden.” Precies op dat moment voel ik een kat over mijn been lopen en vervolgens naar de voerbal toe rennen waarmee ze nog een minuut of vijf voetbalt (lees: veel herrie maakt). Helemaal zen dus!
 • Drie halen twee betalen op de verse pasta’s. Toen moest ik natuurlijk mijn slag slaan. 
 • Om 8.15 uur ‘s ochtends al boodschappen hebben gedaan voor de hele week. 
 • Heel even denken “Oh nee, hoe kan ik ooit uit dit parkeervak komen?!” en dan een minuut later heel trots zijn omdat het toch is gelukt.
 • Bij een vriendin en haar vriend op bezoek gaan in hun mooie nieuwe woning in Dordrecht.
 • Daar heel jaloers zijn op hun geniale vakjessysteem voor kruiden. Nu wil mijn systemen-liefhebbende brein dat ook.

Een droom hebben waarin je diep in de shit zit en dan wakker worden en ontdekken dat de werkelijkheid gelukkig iets rooskleuriger is.

 • Voor een opdrachtgever allerlei persoonlijkheidstesten invullen en daardoor weer wat over mezelf opsteken (en het er soms om eerlijk te zijn ook totaal niet mee eens zijn – ik vind er altijd wat van als test of mensen je in hokjes proppen). Maar goed, ik ben blijkbaar groen en blauw op de DISC-schijf. En in elk geval totaal niet rood.
 • Na een week met iets te veel volgeplande avonden een weekend niet de deur uit hoeven.
 • Spontaan naar de kringloopwinkel gaan aan het eind van de dag en daar met drie “nieuwe” kledingstukken vandaan komen. 
 • Ik vanuit het pashokje in de kringloopwinkel: “Schat, kun je een willekeurig rokje in mijn maat pakken? Dan kan ik de blouses passen.” En dat hij dan met een soort zwemshorts komt aanzetten die zo laag is dat je mijn ondergoed erbovenuit ziet komen. Laten we het erop houden dat die look geen enkele blouse goed deed. 
 • Het vooruitzicht dat Bart en ik binnenkort een weekend naar Zuid-Limburg gaan. 
 • Een stukje vlaai eten op een verjaardag. Smaakt ook in de Randstad al heel goed.
 • Ik zag in de vlogs van Marloes een geniaal idee: je kat aanleren dat hij natvoer krijgt als een bepaalde wekker afgaat. Nu ben ik dat Pip ook aan het aanleren (omdat ze altijd de 1,5 uur voor etenstijd zeurderig om ons heen loopt in afwachting totdat dé kastdeur opengaat). De link tussen het geluidje en het eten geven heeft ze volgens mij nog niet door, maar wie weet waar we over twee weken staan. 
 • Dat de pakketjesbezorger die we (omdat de hoorn niet goed op de telefoon van de bel zat) hadden gemist tijdens onze wandeling zijn auto langs de weg parkeert: “Wonen jullie op nummer …? Ik heb jullie pakketje nog!”. Scheelt weer een fietsrit naar het pakketpunt!
 • Voor mijn gevoel steeds wat meer mij worden. Meer zelfverzekerd zijn over wat ik vind en voel, en daar ook vaker gehoor aan durven geven. 
 • Dat iemand een van mijn Vaker Vrolijk-gedichtjes op een letterbord had neergezet. Het ging om de tekst ‘Soms haal je nergens zo veel uit als uit even helemaal niets’.
 • Bart voor ons tweejarig jubileum verrassen met een mini-ginkgoboom met als gedachte erachter dat we die ooit naar een toekomstig huis kunnen meenemen en dat die dan vast over dertig jaar héél groot in de tuin staat te shinen. Maar voor nu is hij met zijn 50 centimeter ook al heel schattig. Besteld bij Geefeenboompje.nl (en #nospon). 
 • Het woord ‘ginkgo’. Ik vind het zo’n gekke spelling dat ik het steeds fout (“gingko”) schrijf. 
 • Een chocolade-ontbijtje maken met havermout dat eruitziet als een chocoladebrownie. Was ook minstens zo lekker als taart, vond ik zelf. Binnenkort volgt het recept.
 • Bij mijn ouders en broertje blijven eten. En een heerlijk fietstochtje daarnaartoe maken. 
 • Bananenmeel kopen. Kost wat, maar dan heb je ook wat – denk ik zo, als bananenliefhebber.
 • Een Reels-filmpje maken over Pippa en haar voorliefde voor dozen (boven dure krabpalen, kattenmandjes en ander speciaal-voor-katten-spul). 
 • Geheel spontaan ontdekken dat Boer Zoekt Vrouw die avond weer begon. Of nou, de oproep ervoor. Oh yeah!
 • Dit fijne artikel van Frankwatching over kritiek krijgen op je schrijfwerk en hoe je daarmee omgaat. 
 • Een toffe eindredactieklus mogen doen voor een contentbureau dat ik al jaren heel tof vind. En dat daar dan een grotere opdracht uit rolt. Nóg leuker!

Heb jij weleens een persoonlijkheidstest gedaan? En, welke kleur ben jij?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 augustus 2021 op 7:06 am - Beantwoord

  Wat een leuke momenten en een heel fijn vooruitzicht dat jullie een weekendje naar Zuid-Limburg gaan. Ooit heb ik zo’n persoonlijkheijdstest gedaan maar ik weet niet meer precies welke kleuren daarbij hoorden, het is ook op het werk nooit meer toegepast.

 2. Lisa 31 augustus 2021 op 8:23 am - Beantwoord

  Fijn lijstje! Ik had het andersom: hoe kom ik ooit in dat smalle parkeervak 🙂 Ik kijk al uit naar het chocolade ontbijt.

 3. Johanne 31 augustus 2021 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat veel blije momenten. Heerlijk! Ben wel blij om te lezen dat Buttons niet de enige is die al veeeeel te vroeg begint te zeuren om haar avondeten. Misschien moet ik haar ook maar gaan trainen, want 16.00 vind ik toch echt te vroeg om constant om eten te vragen.

 4. Audrey 31 augustus 2021 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee van dat boompje! Ik ben erg benieuwd of Pippa het trucje door gaat krijgen. Ik heb wel een aantal persoonlijkheidstesten gedaan – oa de Big Five en de MBTI – maar de DISC dan weer nooit.

 5. Daenelia 31 augustus 2021 op 9:48 am - Beantwoord

  Persoonlijkheidstesten geven mij elke keer weer een andere uitslag en ik vind ze dus minder betrouwbaar dan bijvoorbeeld kijken naar wat er volgens de astrologie met mij gaat gebeuren vandaag… 😛 Er zijn geloof ik één of twee psychologische tests die ik redelijk betrouwbaar vind, maar het blijft een momentopname. Laat ik disc eens bekijken. Eh, nogal random 😛
  Onze oudere kater is volgens mij een beetje dement. Er staan altijd brokjes klaar, maar meneer schreeuwt op onregelmatige tijden om eten. Of aandacht. Ons prinsesje is de uitzonderlijkste kat die ik ken omdat ze echt totaal niet om eten geeft. Ze gelooft wel dat er eten is als ze honger heeft, maar zal er niet om vragen. Wel om knuffels. Elke ochtend. Ze eet gewoon een stuk minder dan de kater.

  • Ida 31 augustus 2021 op 10:22 am - Beantwoord

   Hihi, wat een leuk en grappig lijstje! Dat van die buurman is zeker grappig, haha. Ik heb ook zo’n DISC-test bij de loopbaancoach uitgevoerd en bij mij kwam er groen uit, ofwel de ‘S’. Dat had ik ook wel verwacht. Wat een goed idee van de voertijden! Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ook zo’n voerbal wat je hebt voor Pippa lijkt me erg goed! Dan moeten ze nog wat moeite voor hun eten doen, haha! Leuk vooruitzicht, het weekendje naar Zuid-Limburg! Alvast veel plezier!

 6. bychristiana 31 augustus 2021 op 9:51 am - Beantwoord

  Haha ik moest stiekem wel lachen om dat stukje over dat pashokje. Vraag een man nooit naar een ‘willekeurig’ ding, want dan KRIJG je ook een willekeurig ding;-)

 7. johanna 31 augustus 2021 op 12:47 pm - Beantwoord

  Fijn dat je leven langzaamaan weer “normaal” wordt, met bezoekjes etc. Een veel plezier in Limburg.

 8. Zo simpel is dan geluk 31 augustus 2021 op 3:42 pm - Beantwoord

  De logeerpartijtjes van je buurman laten inderdaad wel wat vraagtekens achter. Hoewel… ik wil het niet weten denk ik!
  Heerlijk dat jullie binnenkort een weekendje naar Limburg gaan!

 9. Anouk 31 augustus 2021 op 9:03 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer! Ik snap wel dat je fantasie op hol sloeg over je buurman, vooral die toevoeging over dat logeren. Anders zou je nog kunnen denken dat ie avonddiensten heeft haha. Maar misschien gewoon een relatie, Bart sliep vast ook vaak bij jou voor jullie samenwoonden.

Recente blogs

So Low mini shoplog: budgetproof scrapbookspullen

7 april 2017|DIY|

Na een belangrijke afspraak vorige week vond ik dat ik wel een tussenstop mocht maken bij het winkelcentrum. Zo kwam ik toevallig de winkel So Low tegen. Voor een vriendin zocht ik nog een paar leuke cadeautjes en ben ik daar goed geslaagd. Ook kon ik het niet laten om voor mezelf een en ander te kopen. De inhoud van mijn winkelmandje was heel bescheiden, maar toch leek het me leuk om mijn aankopen te laten zien. Ik word er namelijk zelf erg vrolijk van. Dit zijn de budgetproof scrapbookspullen die ik kocht.

Ik heb een nieuwe bril (en die is écht anders!)

23 september 2018|Outfits|

Inmiddels ben ik alweer 3 jaar een trotse brillendrager. In die tijd ben ik al een paar keer van bril gewisseld, maar ik verwacht niet dat dat veel mensen is opgevallen. Mijn brillen waren namelijk steeds (bijna) klonen van elkaar. Daar mocht best eens verandering in komen. Toen ik bij Polette een bril mocht uitkiezen, greep ik dan ook mijn kans: ik bestelde ik een montuur dat (voor mijn doen) héél anders is dan anders. Toen ik de bril ontving, was ik natuurlijk razend benieuwd hoe die mij zou staan. Ben jij net zo benieuwd? Lees dan snel verder.

Outfit | Twee kleurrijke & duurzame jurken van watMooi

23 maart 2020|Groen doen, Outfits|

Soms ontvang ik mailtjes waarvan ik een tijdje sta te stuiteren. Precies dat gebeurde een paar weken geleden toen ik door de webshop watMooi werd benaderd. Deze webwinkel voor duurzame mode kende ik al via een paar andere bloggers. Prachtige kleding van kwaliteit én op een duurzame manier gemaakt - mooier wordt het niet. Of nou ja, toch wel. Want ze hebben dus ook heel wat kleurrijke kleding te koop. Ik viel als een blok voor twee vrolijke jurken, waar ik deze lente en zomer vast veel plezier aan zal beleven. Mijn outfits laat ik je heel graag zien.

Ga naar de bovenkant