blij lijstje 5

Blij Lijstje #41 | Slagroomtaartrit, snelheidsduivels & slimme tv-quotes

 • 27 september 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zelf een slagroomtaart krijgen en vervolgens in de auto springen om die met Jan en alleman te delen. Tja, ik kon niet anders dan dát een plek in dit Blije Lijstje geven. Maar er gebeurde nog veel meer. Ik was heel wat geld armer maar een werkende auto rijker. Een niet zo snuggere opmerking daarover rijker ook trouwens. Verder moest ik hardop lachen om een drankjesverzoek dat als een persoonlijke afwijzing voelde, en wist de Koningin des Huizes herself (Pip!) weer de weg naar dit Blije Lijstje te vinden. Lees maar mee!

Slagroomtaartrit, snelheidsduivels & slimme tv-quotes

 • Dat mijn ouders en broertje wilden oppassen op Pip tijdens onze vakantie, waardoor ik zeker wist dat onze Koningin des Huizes in goede handen was.
 • Het nieuwe seizoen van Dream School. Ik vind dat zo’n mooi en indrukwekkend programma.
 • De volgende quote die ik in dat programma hoorde: “Je kunt niet lukken of mislukken. Niemand is gelukt of mislukt.” Heel simpel gezegd, maar die quote raakte me op één of andere manier heel erg. In positieve zin.
 • Nieuwe vleesvervangers ontdekken van het merk Like Meat bij Jumbo. Iets kipdrumstick-achtigs, maar dan vegetarisch, zonder gluten en toch lekker knapperig. We gaan ze binnenkort proberen.
 • Een foto van Bart met Pip doorgeappt krijgen. Mijn liefdes op één foto – daar word ik echt een weekdier van.
 • Afscheid nemen van mijn allereerste plant ooitde pannenkoekenplant. Helaas is hij te groot, zwaar en kaal geworden. Maar het voelde als een heuse mijlpaal: de plant die mij ooit plantenmoeder maakte, heeft het hier 2,5 jaar gered. *geeft zichzelf een schouderklopje*
 • Mezelf om dat te vieren iets cadeau doen en dat was… *tromgeroffel* … een nieuwe plant natuurlijk.
 • Na de vakantie weer in mijn eigen bed onder mijn nieuwe verzwaringsdeken slapen (die ik sinds twee weken heb). Ik besefte pas echt hoe blij ik met die deken ben, toen ik hem op vakantie een paar dagen moest missen.
 • Me elke keer dat we op vakantie gaan afvragen hoe het kan dat wij voor een weekend weg de hele auto volgestauwd hebben. Meer mijn “schuld” dan die van Bart trouwens.
 • Vervolgens door mijn broertje uitgelachen worden omdat hij laatst een weekendje weg wist te gaan met alleen een halve rugzak mee. Ik ga maar eens een cursus bij hem volgen.
 • Lunchen met een broodje oude kaas. Had ik heel lang niet gegeten!
 • Rodelen, voor het eerst sinds járen. De hele tijd grapte ik tegen Bart dat we vooral “nicht mussen bremsen” (niet remmen). Als kind rodelde ik vaak in Oostenrijk als we daar op vakantie waren, en negeerden we veel bordjes met “bremsen” stiekem, omdat hard door de bochten gaan het allerleukst is. #snelheidsduivels
 • Dat Bart hier in huis gezellig de kaarsjes aansteekt, terwijl ik dat bijna altijd vergeet.
 • Fijne hulp krijgen bij een lastig technisch issue dat helaas al een tijdje speelt op mijn blog, en dat me al heel wat hoofdzorgen en heen-en-weer-gemail. Als het goed is, zou het binnenkort eindelijk verholpen moeten zijn.

Online een grap tegenkomen over een nieuw gemaakte brug. Zegt de ene: “Komen jullie hem dan brengen?” De ander: “Eh nee, het is een ophaalbrug!”. Sorry, om dat soort dingen moet ik iets te hard lachen.

 • Voor een zakelijke afspraak bij mij thuis door Bart ons nieuwe superdeluxe koffiezetapparaat uitgelegd krijgen (ik drink zelf nul koffie!), vervolgens helemaal voorbereid zijn op hoe ik een latte macchiato of extra sterke cappuccino moet maken en dat diegene dan zegt “Doe mij maar water!”. #kanook
 • Dat er onverwachts een pakketje wordt bezorgd, waar een slagroomtaart in blijkt te zitten. Die had een klant me spontaan gestuurd als dank voor mijn werk. Ik heb er een dag lang van lopen glunderen.
 • Die avond een slagroomtaartrit houden om mijn ouders en de buren van mijn ouders ook op stukjes taart te trakteren. Andere mensen blij maken met taart maakte dat lieve cadeau misschien wel nóg leuker.
 • Mijn nieuwe bloemetjesjurk aantrekken en daar wel drie complimenten over krijgen.
  Een gezonde frambozen-bananencake maken.
 • Na lang twijfelen een klant voor wie ik nog voor mijn oude tarief teksten schreef mailen dat mijn tarief omhoog gaat. Dat soort dingen vind ik echt zenuwslopend spannend. Maar ja, als ondernemer moet je nu eenmaal dingen doen die spannend zijn, en vaak blijken die dingen dan achteraf zo extreem spannend nog niet te zijn.
 • De verjaardag van mijn lieve opa. Ik word altijd zo blij van bij mijn opa en oma zijn, en ben het door corona alleen maar nog meer gaan waarderen. 
blij lijstje 4
 • Dankzij mijn DM-bezoekje een lipbalsem met bananengeur hebben. En ja, de geur lijkt écht.
 • Mijn tante die vertelde dat ze een kamer met opklapbedje hadden geboekt in een hotel, maar om een of andere gekke reden opeens een VIP-verblijf kregen inclusief een golfkarretje dat hen over het hele park meenam. Tja, soms moet je niet vragen, maar gewoon accepteren.
 • Mijn auto die na de APK (en een peperdure rekening: € 900, slik!) weer piekfijn rijdt.
 • Dat Bart later zegt: “Fijn dat het issue van de uitlaat ook is gemaakt hè?!”. Ik: “Eh, wat was er met de uitlaat?”. Hij: “Dat vertelden ze toch en het staat op de factuur.” Ik: “Oh ja, ja, heel fijn, ja.” Goed op de hoogte enzo. Ik ben zo’n type dat vooral roept “Mijn auto doet het niet!” als er ook maar iets aan de hand is. Geen idee wat er speelt 😉
 • Een onwijs leuke, te gekke samenwerking voor mijn blog met een merk waarvan ik al heel lang hoopte er eens mee samen te werken. Heel veel zin in!
 • Dat Pippa dit keer al een uur nadat de glazenwasser weg was haar kop weer om de hoek van de kamer liet zien. Vraag me niet waarom, maar Pip vindt de glazenwasser zó eng dat ze meestal vier uur daarna nog ergens in een hoekje verstopt zit. Go Pip, een persoonlijke overwinning!
 • Mooie liedjes die een bijzondere betekenis voor je hebben en die op precies het goede moment op de radio komen. Ik kan daar dan (in positieve zin) heel emotioneel van worden.
 • Bart die ook als ik mijn feestweek (a.k.a. vrouwelijke-feestje-week) heb, lief en geduldig is, terwijl ik met hormonen gierend door mijn lijf zeker niet de vrolijkste persoon op aarde ben.
 • Deze vlog van Sanny Zoekt Geluk waarin ze (in het begin) een fijne tip deelt voor hoe je het kunt loslaten als je veel in “Wat is het een rotdag!” blijft hangen. Vond het echt een mooi inzicht!
 • Me op de valreep aanmelden voor de toffe cursus foodfotografie van Denise Kortlever (waar mijn broertje ook aan deelneemt, hoe leuk!). Ik volg vaak cursussen over persoonlijke ontwikkeling, maar wilde nu eens iets doen wat geen hoger doel dient, maar wat ik gewoon ontzettend leuk en lekker creatief vind. Zoveel zin in! Vandaag start ik al. 

Wat was jouw mooiste inzicht van afgelopen week of weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 27 september 2021 op 8:21 am - Beantwoord

  Een heel mooi blij lijstje. En wat een leuke cursus ga je volgen, ik ben benieuwd.

 2. Daenelia 27 september 2021 op 9:39 am - Beantwoord

  Ahh, binnenkort dus nóg mooiere foto’s van je food-creaties? Ik denk dat jij ook wel wat tips kan geven daarover. En taart is er om te delen, daar is het taart voor. Soms is zelfs een cupcakeje er om te delen. Of een eierkoek. We hebben nog een eierkoek. Die kan ik niet alleen naar binnen proppen; veel fijner om even te delen met mijn thuiswerk-collega.

  • Zo simpel is dan geluk 27 september 2021 op 9:50 am - Beantwoord

   Een taart cadeau krijgen, dat is echt te leuk!
   De vlog waar je het over hebt ga ik eens even op mijn gemak bekijken.

 3. Meaghan 27 september 2021 op 10:05 am - Beantwoord

  Super leuk! Wat lief dat je van die opdrachtgever taart kreeg en het ook nog eens kon delen. Dat moet vast een gezellig moment zijn geweest! Ik ben trouwens ook blij dat Dreamschool weer is begonnen. Ik zit weer vol fascinatie te kijken! En dapper dat je je klant hebt gemaild over je verhoogde tarief. Dat is inderdaad een grote drempel waar je overheen moet, maar ik vind het goed dat je het hebt gedaan! Je moet immers betaald krijgen naar wat je waard bent!

 4. bychristiana 27 september 2021 op 10:12 am - Beantwoord

  Ah die Pip, dat ze zo bang is van de glazenwasser. Soms zou ik willen dat Sketch wat banger, vooral voorzichtiger zou zijn. Zij is namelijk nergens bang voor en rent dus op alles en iedereen af, daar word ik dus soms bang van! Ah lastig die technische problemen op je site. Ik zit er nu ook mee en we zijn al 1,5 week heen en weer aan het mailen voor een oplossing. Ik word daar zo zenuwachtig van:-(

 5. Audrey 27 september 2021 op 10:27 am - Beantwoord

  Hahaha, die grap over die brug! Ook echt mijn humor 🙂 Dream School vinden wij ook echt tof. En foto’s van mijn vriend met (een van) de hondjes… Smelt inderdaad. Dat wordt nog wat als er straks ook nog baby’s zijn.

  Mijn mooiste inzicht van afgelopen week was toch wel dat juist me kwetsbaar opstellen heel sterk is.

 6. Nell Nijssen 27 september 2021 op 10:38 am - Beantwoord

  Nou, Romy, je hebt met je vrolijke verhalen mijn dag weer helemaal gemaakt! Zo ontzettend fijn om te mogen delen in jouw positieve kijk op het leven. Every day a new party!

 7. Naomi 27 september 2021 op 11:05 am - Beantwoord

  O help, de auto… Ik doe het ook zo hoor. Zelfs als ik wéét wat er aan de hand is, komt in de garage spontaan een hulpeloze versie van mezelf naar boven. En ja, Dream School vind ik een prachtig programma. Zoveel respect voor de jongeren én de begeleiders.

 8. Johanne 27 september 2021 op 1:02 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk (en ook mooi lang!) lijstje heb je weer gemaakt. Ik ben precies zo met mijn auto. Gelukkig weet Iván het altijd haarfijn uit te leggen.

 9. N8W8 27 september 2021 op 4:12 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je een storing bij je blog hebt.
  De tekst/foto’s zijn weliswaar goed te lezen/zien maar er staan allemaal technische woorden door o.a. de bovenkant van je blog heen.

Recente blogs

12 (niet-standaard) leuke dingen om te doen in de zomer

8 juni 2017|Lifestyle|

De zomer staat weer voor de deur en daarmee ook waarschijnlijk veel warme dagen. Maar wat kun je doen in de zomer als het snikheet is en je ook geen zin hebt om binnen te zitten? En als je geen zin hebt om, zoals de rest van Nederland, naar het strand te gaan? Speciaal voor die momenten stelde ik een lijstje op met 12 dingen om te doen in de zomer. Voor als je even inspiratieloos bent en niet zo goed weet wat je met een snikhete dag aan moet.

Weg met de innerlijke stem! (5 tips)

18 oktober 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een irritant stemmetje dat jou vervelende dingen influistert? Misschien is het een vervelend piepstemmetje of juist een indringende basstem die te pas en te onpas opdoemt in je hoofd? Dat noem je ook wel een innerlijke stem, die wel weet hoe hij jou de put in moet praten of je een slecht gevoel kan geven. Ook mijn innerlijke stem heeft nogal eens een negatieve mening over dingen die ik doe of zeg. Dit zijn een paar manieren die mij helpen om mijn innerlijke stem zo af en toe de mond te snoeren. Misschien heb jij ook iets aan deze 5 tips.

Mijn nieuwe Nordkisa nachtkastjes

3 april 2020|Interieur|

Tja, je moet toch wat met je extra vrije tijd. Een Ikea-bestelling plaatsen leek mij de ideale bezigheid. De inhoud? Onder andere twee Ikea Nordkisa nachtkastjes, waar ik al maanden geleden mijn oog op had laten vallen. Inmiddels staan de nachtkastjes in elkaar gezet en wel naast mijn bed te pronken. Hoog tijd om je de mini-upgrade van mijn slaapkamer én mijn nieuwe nachtkastjes te laten zien.