blij

Blij Lijstje #42 | Streepjestrui, sportschoolbelevenissen & supermarktverrassingen

 • 27 oktober 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ik deed mezelf mede door jullie reacties iets geweldigs cadeau, werd verrast door iets waar ik tamelijk sceptisch over was en waagde me aan een lesje HITT in de sportschool. Was het een hit of niet? Daarnaast bezorgde een klant in de supermarkt me een welkome verrassing en een mooie les én deed ik mijn crazy cat lady-zijn eer aan met een bijzondere Pippa-aankoop. Kortom: een nieuw Blij Lijstje op de blog!

Blij Lijstje #42

 • Na een iets te gehaast supermarktbezoekje achterna gerend worden door een lieve andere klant die me mijn vergeten tuinbonen kwam brengen. Het zoveelste bewijs dat haastige spoed zelden goed is (en dat er gelukkig heel lieve mensen bestaan).
 • Dat mijn broertje een kookboek aan het maken is. Onwijs trots op hem en op alle stappen die hij heeft gezet!
 • Dankzij zijn voorliefde voor koken regelmatig met plakjes bananenbrood naar huis gaan of worden uitgenodigd voor een lopend buffet of een lekkere lunch. Een restaurant is er niets bij!
 • Een dagje naar Nijmegen gaan om mijn andere broertje en zijn vriendin op te zoeken.
 • Een ietwat verouderde versie van 30 Seconds met hen spelen, en daardoor regelmatig mensen moeten omschrijven die we allemaal echt niet kennen.
 • Zo’n kattenvrouwtje zijn die een muismat met een foto van haar eigen kat heeft. Scoor ik daarmee extra hoog op de crazy cat lady-ladder?
 • Een tikkeltje sceptisch groentesapjes proberen en ontdekken dat veel van de flesjes hartstikke goed te pruimen zijn.
 • Voor het eerst een lesje HITT (High Intensity Training) doen in de sportschool, en daarna besluiten het maar bij pilates en zelf met apparaten trainen te houden. Het was geen hit(t).
 • De bijzondere introductie van de sportschooldocent bij een van de HITT-oefeningen: “In deze plank-houding voelt het alsof je geen lucht meer krijgt. Dat doe je dan 20 seconden en dan kun je weer even ademhalen.” Mijn hoofd: “Eh pardon? Is dat dan gezond voor je ofzo?”.
 • Goed gelukte linzen dahl maken die hier wel een grote hit was aan tafel.
 • Na een lastig gesprek besluiten om eens niet meteen te werken, maar tot rust te komen door een wandeling te maken met Bart samen. Deed me zo goed dat ik direct besloot dit vaker te moeten doen in plaats van altijd maar direct door te gaan als ik een keer uit een moeilijk gesprek kom.
 • Het Perfecte Plaatje kijken. Lang niet gezien, maar zo leuk! Vooral de hondenfotoshoot was een feestje om te zien.
 • Na een maand van excuses eindelijk de deur van de kast lijmen. Bleek puntje bij paaltje alleen een kwestie van tien minuten werk en een poos wachten te zijn. Gefixt!
 • Voor het eerst in mijn leven risotto maken. Het was dit recept van Miljuschka (maar dan met wat extra groentjes) en het smaakte supergoed.
 • Een appje krijgen van iemand die mijn warme havermoutpap had gemaakt. Ik voel me op een of andere manier altijd vereerd als iemand anders dan Bart mijn recepten probeert.

Bart bloedserieus tegen mij als ik rondloop met een fotografieplaat: “Jij hebt ook een plaat voor je kop.”

 • Na een regenbui getrakteerd worden op een onwijs mooie lucht, die deed vermoeden dat we over het Spaanse strand in plaats van door een Aalsmeerse woonwijk wandelden.
 • Mijn nieuwe winterjas die me ervan bewust maakte dat een warme jas absoluut geen overbodige luxe is. Had ik veel eerder moeten doen!
 • Pippa die een (voor haar) vreemde spontaan kopjes gaf aan zijn schoen. En dat dan minutenlang. Gelukkig vond diegene het niet zo’n probleem.
 • Nee zeggen tegen een afspraak waar ik me echt niet fijn bij voelde. En achteraf heel blij zijn dat ik dat heb gedaan.
 • De week starten met een taak waar ik totaal geen zin in had en er daardoor meteen van af zijn. Viel overigens in de praktijk reuze mee!
 • Het nieuws dat ik bijna alle kleding die ik bij Appel & Ei had ingeleverd heb verkocht. Toch weer een mooi zakcentje verdiend én andere mensen blij gemaakt met dingen die ik niet meer draag.
 • De bijzondere reacties die je soms krijgt als je in een bakkerij of supermarkt vraagt of ze ook glutenvrije gebakjes verkopen (Bart heeft glutenallergie). Dit weekend nog: “Nee, maar we hebben wel suikervrij gebak!”. Een beetje alsof je tegen een vegetariër zegt dat ze wel tarwevrij vlees verkopen.
 • Mezelf de gestreepte trui uit dit artikel cadeau doen, onder andere door de reacties van een paar van jullie dat ik die móest hebben.
 • Onverwachts een geboortekaartje in de brievenbus krijgen.
 • De hele ochtend zitten broeden op een recept voor pompoentaart, daarna een hele tijd in de keuken staan en dat het resultaat dan nog lekkerder smaakt dan ik had gehoopt. Binnenkort volgt het recept! 
 • Deze week voor het eerst pompoenen uithollen (en de inhoud daarvan natuurlijk weer in een lekkere soep verwerken). Ben benieuwd hoe het gaat worden.
 • Dat Bart stiekem alvast een snijhandschoen voor mij regelde, omdat ik de afgelopen tijd iets te vaak snij-ongelukjes met keukenmessen heb gehad. Oepsie! 
 • De film Legally Blonde kijken, die ik gek genoeg (in mijn  middelbare-schooltijd heb ik tientallen romcoms gezien) nooit had gekeken. Heel leuk-is ie!

Welke film heb jij heel laat gezien?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 27 oktober 2021 op 8:27 am - Beantwoord

  Legally blonde is gewoon een goede komedie, voor mij geen romcom. En chihuahua, dat zegt genoeg.
  Yay voor de trui! Gemaakt voor jou! Weer veel leuke dingen op je lijst!

 2. Audrey 27 oktober 2021 op 8:31 am - Beantwoord

  Leuk om alles te lezen! En de serie wij kijken nu is: Nine perfect strangers – te zien op Amazon prime! (Er is ook een boek !). Heerlijk en bizarre, psychologies drama met de vreemde Nicole Kidman!

 3. Meaghan 27 oktober 2021 op 8:54 am - Beantwoord

  Heel leuk om allemaal te lezen! Wat gaaf dat je broertje een kookboek gaat uitbrengen. Niet zo heel gek ook, aangezien je altijd lovend bent over zijn kookkunsten! En Legally Blonde is echt een leuke film hè. Ik heb die wel een aantal keer in mijn tienerjaren gezien. Er is ook nog een deel twee die ik net zo vermakelijk vind. En wat dapper dat je nee tegen een afspraak hebt gezegd waar je je niet goed bij voelde. Dat vind ik zelf ook altijd wel lastig, maar achteraf kun je er vaak alleen maar opgelucht over zijn. Heel goed dat je je grenzen blijft aangeven!

 4. Audrey 27 oktober 2021 op 9:25 am - Beantwoord

  Ik heb de Harry Potter-films heel laat gezien, haha! Legally Blonde kan ik me nog wel goed herinneren.

  En wat megatof dat je broertje een kookboek gaat maken! Daar kunnen we hier tegen die tijd vast alles over lezen 🙂

 5. Darina 27 oktober 2021 op 9:25 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je broer een kookboek maakt! Ik ben heel benieuwd!

 6. Naomi 27 oktober 2021 op 9:57 am - Beantwoord

  Die trui staat je zó goed! Groot gelijk dat je die gekocht hebt. Verder weer een heerlijke lijst vol blijheden.

  • Ida 27 oktober 2021 op 10:05 pm - Beantwoord

   Leuk blij-lijstje! De trui is zeer mooi, hij staat je heel goed! Ik ben benieuwd naar je nieuwe jas! Die zal vast ook kleurrijk zijn Wat goed dat je ‘nee’ kon zeggen tegen die afspraak! Je hebt dan dus eigenlijk ‘ja’ tegen jezelf gezegd! Heel goed van je. Ik had laatst nog Mulan gezien op Disney+ maar ik vond hem erg tegenvallen t.o.v. de animatiefilm.

 7. Johanne 27 oktober 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Jaa, Legally Blonde is geweldig. Ik ben heel benieuwd naar je pompoentaart. Ben sinds een paar dag helemaal into pompoen en heb al mini pompoentaartjes gemaakt (maar dan zonder suiker) en pompoenpannenkoeken (ook zonder suiker, haha…iets met jonge kinderen). En hoe gaaf dat je broertje een kookboek aan het maken is + ja, die trui! <3

 8. Noor 27 oktober 2021 op 10:29 am - Beantwoord

  Eeb HIIT-training heb ik ook eens een keer gedaan en vond de adrenaline geweldig! Gaf me echt een kick.

  Ps: het is HIIT, en niet ‘HITT’.

 9. Samaja 27 oktober 2021 op 4:04 pm - Beantwoord

  Legally Blonde is zo’n leuke film!

 10. Maaike 28 oktober 2021 op 2:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! En heel gaaf dat jouw broer bezig is met een kookboek. Zelf heb ik laatst de film Major Movie Star gezien. Deze is echt hilarisch.

 11. Irene 29 oktober 2021 op 4:03 pm - Beantwoord

  Yay voor die trui! Past inderdaad perfect bij jou! En zo tof en spannend dat je broer een kookboek uitbrengt. Lijkt me super leuk (en inderdaad handig voor jou, haha :D).

 12. Laurine 29 oktober 2021 op 8:20 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje weer! Zo stoer dat je broer een kookboek gaat uitbrengen! Ik heb Legally Blonde ook nog niet gezien, oeps. Daar moet ik dan maar eens werk van maken.

 13. Zo simpel is dan geluk 30 oktober 2021 op 4:48 pm - Beantwoord

  Ik kijk niet zoveel films dus ben altijd laat! Met series ook trouwens.

Recente blogs

Te fanatiek sporten (en daarvan afkomen) | Mijn verhaal & tips

4 juni 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten? En met welke training verbrand je snel dat stukje taart? Als je zoekt naar artikelen over sporten, dan staan vele bloggers en media te popelen om jouw motivatie voor een intensieve sportsessie flink aan te zwengelen. In dit artikel wil ik het over een totaal andere boeg gooien. Want er zijn ook mensen die juist zó fanatiek en gemotiveerd zijn dat ze doorslaan in sporten. Ook ik was als begintwintiger een ongezond fanatieke sporter. Ik vertel je wat mij heeft geholpen om dat fanatisme los te laten.

Mijn aankopen op vakantie | Tweedehands en nieuwe kleding

2 september 2020|Lifestyle|

Na zeker 7 maanden geen enkele kledingwinkel van binnen te hebben gezien, dook ik er op vakantie weer eens een paar in. Dat is het voordeel van shoppen op de Veluwe: daar is het 's ochtends nog heerlijk rustig. Ik - normaal totaal geen grote shopper - deed heel wat aankopen die al lange tijd hoog op mijn lijstje stonden. Zeker voor mijn doen ben ik enorm goed geslaagd. Tijd om je van mijn aanwinsten te laten meegenieten! Ik laat je de tweedehands en nieuwe kledingaankopen zien die ik vanuit het mooie Gelderland mee naar huis nam.

Een paar onmisbare en minder onmisbare dingen op mijn najaars-lijstje

13 oktober 2021|Lifestyle|

Terwijl het weer buiten guur wordt en het om zeven uur al pikdonker is, vermaak ik me wel achter mijn computer. Onder andere met fantaseren over mijn verlanglijstje van dingen die ik mezelf misschien wel, misschien niet cadeau wil doen. De één meer onmisbaar dan de ander. Dit is mijn wishlist voor het najaar. Voor Sinterklaas, voor Kerst of eigenlijk gewoon voor zomaar.