blij 2

Blij Lijstje #43 | Babykleertjes-wiskunde, bad hairdays & boekenpost

 • 7 december 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ik spaar geen badeendjes, postzegels of balpennen. Wel spaar ik graag geluksmomentjes. Of je je nu on top of the world voelt of juist compleet ruk, blije momenten opschrijven kan je humeur veel goeds doen. Dat deed ik dan ook weer fanatiek de afgelopen weken. Het resultaat is een lijst vol. Met onder andere de wiskundige puzzel die babykleding kopen heet, een moment van pure trots vanuit Bart om mijn Star Trek-kennis, en blijdschap om een boek per post.

Blij Lijstje #43

 • Zonder twijfel het aller-allerleukste: dat een van mijn liefste vriendinnen zwanger is (en dat ik grappig genoeg zonder heel duidelijke redenen al zo’n voorgevoel had voordat ze het zelf vertelde). Ik had die week helaas ook minder leuk nieuws gekregen (over een dierbare van iemand die mij dierbaar is), dus het was oprecht een cadeautje om dit te horen.
 • Ook hier in huis babynieuws, maar dan iets minder spectaculair: de pannenkoekenplant is opnieuw in blijde verwachting van een stekje.
 • De eerste kom snert (ja sorry, ik vind dat zo’n geniaal woord dat ik weiger om gewoon “erwtensoep” te typen) van het seizoen.
 • Ik als Bart voor het klaarmaken van mijn zoete curry met banaan vraagt wat daar ook alweer in zit: “Het recept staat op mijn blog, schat!”. Vond ik op een of andere manier heel cool klinken 😉
 • Van mijn permanente bad hairdays zijn verlost doordat mijn lok nu de vervelende net-niet-lengte voorbij is. Hoera!
 • Een enorme file op de A4 zien staan en daarom maar naar mijn afspraak bellen dat het niet gaat lukken. Dat op zich was geen blijmaker, maar wel het feit dat ik meteen besloot dat dit ‘m niet ging worden in plaats van mezelf te pijnigen om er hoe dan ook te komen. Zelf de regie nemen is soms zo fijn, ook voor de ander.
 • Mezelf midden op een werkdag een uurtje vrij gunnen om een bananenbrood te maken.
 • Erachter komen dat ik mijn energiecontract bij Vandebron begin dit jaar voor drie jaar had vastgezet. Komt dat even goed uit met de stijgende energieprijzen!
 • Sinterklaas (in superkleine kring) vieren. En door de vriendin van mijn broertje verrast worden met onder andere een hartvormige springvorm en muffinvormpjes. Bakkersgerei klaar? Bakken maar!
 • Als dank voor mijn deelname aan een doelgroeponderzoek het boek ‘Think big and grow rich’ ontvangen. Heel benieuwd naar!
 • Dat de lok die ik laat bijgroeien, inmiddels een stuk langer is waardoor ik minder vaak last heb van bad hairdays.
 • Maar voordat ik aan dat boek begin, eerst nog drie andere geweldige boeken uit te lezen hebben. De voorpret voor het binnenkort lezen van een boek is bij mij onderdeel van het leesplezier.

Na een barre fietstocht naar de mondhygiëniste (tip: fiets niet een half uur door de mist in een dunne panty!) en terug (tip: doe het terug ook niet!) eindelijk thuis zijn met de verwarming aan en een kop thee in mijn handen.

 • Een warmtesjaal (een kersenpitkussen, maar dan anders) in huis hebben. Geweldig ding! Dat hij ook okergeel is, maakt hem nog veel geweldiger.
 • Thuis komen van een rondje hardlopen in de regen en me heel trots voelen dat ik me niet door de nattigheid heb laten tegenhouden.
 • Precies genoeg boodschappen in huis hebben voor zeven dagen. Ik ben altijd buitenproportioneel trots als we zelfs op de laatste dag voor boodschappendag nog net genoeg hebben liggen voor een fatsoenlijke maaltijd.
 • Na een dag van buikkrampen ‘s avonds mijn buik horen knorren. Ik weet dat veel mensen er een hekel aan hebben als hun buik knort, zeker in gezelschap. Ik word daar juist heel blij van. Een teken dat de boel werkt!
 • Het kookboek van mijn getalenteerde broertje redigeren.
 • Bij de quiz Weet Ik Veel een vraag krijgen over Star Trek en daar (zonder ooit Star Trek gekeken te hebben) het antwoord op weten, omdat Bart zo’n fan is en me regelmatig Star Trek-woorden leert. Je begrijpt dat Bart nog trotser was dan ikzelf.
 • Ontdekken dat er een nieuwe aflevering van een van mijn lievelingsprogramma’s klaarstaat op NLZIET.
 • Dankzij een nieuwe tetanusprik weer tien jaar lang “Ja” kunnen roepen op de vraag “Ben je ingeënt tegen tetanus?” (uitleg: ik was vrij diep in mijn hand gebeten door een kat (niet Pippa!) en tetanusprikken gelden maar tien jaar, dus ik moest een nieuw shot hebben.)
 • Als het na een druk weekend vol afspraken weer maandag is. Noem me gek, maar ik vind maandag oprecht een heerlijke dag.
 • De laatste tijd vaker het leven naar mijn hand zetten door bijvoorbeeld afspraken te verplaatsen als ik mezelf al iets te veel hooi op de vork heb gehaald.
 • Mijn geweldige duurzame kerstboom aan de muur. Dat ik ook een exemplaar heb voor mijn oma maakt het nog geweldiger.
 • Het programma ‘Even tot hier’. Een ludieke bespreking van het nieuws van afgelopen week!
 • Mijn nieuwe agenda voor 2022 kopen en daardoor eindelijk mijn tandarts- en fysio-afspraken voor volgend jaar ergens anders dan in een Word-kladje kunnen noteren.
 • Een werkafspraak die werd afgezegd net op een dag waarop ik het megadruk had. Kwam goed uit!
 • Voor mijn zwangere vriendin babykleertjes kopen bij HEMA en direct ontdekken dat dat nog een hele uitdaging is als je zelf geen kinderen hebt. Moet je opeens gaan uitrekenen welke kledingmaat het kindje in de zomer en winter heeft en of je dus iets met lange of korte mouwen moet hebben en in welke maat dan. Hogere wiskunde, hoor! Maar wel ontzettend leuk om te doen <3

Wat koop jij het liefst als kraamcadeau?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 7 december 2021 op 8:16 am - Beantwoord

  Dat van die lok is zó herkenbaar. Blij voor je dat je nu door die irritante lengte heen bent. En jij bent volgens mij ook heel blij, want staat er zelfs twee keer in. Vond ik wel grappig:).
  Superslim om een afspraak bij het zien van file gelijk af te bellen. Ik blijf dan gefrustreerd staan, maar daar schiet je dus niets mee op.
  Het probleem met babykleertjes uitzoeken heb ik ook. Mijn oplossing: ik geef -als boekenwurm- één of meerdere boekjes cadeau. Ideale oplossing.

 2. Janne 7 december 2021 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een enthousiasme over je haar! Het is nog best snel gegroeid geloof ik, want het is niet heel lang geleden dat je om tips vroeg voor die onhandige lok.

  Goed dat je je tetanusvaccinatie op orde hebt. Veel mensen denken er niet aan dat die dingen verlopen.

 3. Audrey 7 december 2021 op 9:35 am - Beantwoord

  Jaaa, Even tot hier is fantastisch! Enne, met die babykleertjes is het nog ingewikkelder als je een tweeling verwacht die waarschijnlijk eerst nog even begint in maat 44, waardoor alle opvolgende maten dus ook later zullen zijn dan de indicatie op het kaartje (maar hoeveel later weet je dan weer niet…)

  Mijn favoriete kraamcadeau zijn sowieso kinderboeken. Ik heb een enorme wishlist voor onze kindjes, maar ik vind ze ook heel leuk om te geven.

 4. Daenelia 7 december 2021 op 9:37 am - Beantwoord

  … Dat je nog geen Star Trek gekeken hebt … 😮 Dat kan natuurlijk, want niet iedereen is Star Trek fan (hoewel ik meer fans ken dan geen-fans en Bart alweer een streepje voor heeft door dit puntje). Maar … Wil je een lijstje met afleveringen? 🙂 Wist je dat er een Star Trek kookboek is? Van Neelix (zeg maar tegen Bart). Ik denk dat je nog wel fan wordt. Onvermijdelijk.
  Ik ben ontzettend slecht in kinderkleding voor babies kopen, want verdorie: ze groeien zo snel. Ik geef dan ook meestal een boek of een stoere knuffel zoals een robot of een dinosaurus. Ik vind namelijk dat je meer hebt aan een stoere robot of sterke dino als je ’s nachts niet kunt slapen: die kunnen de monsters onder het bed tenminste aan.

 5. Ida 7 december 2021 op 2:03 pm - Beantwoord

  Hihi wat leuk om te lezen! Ik was afgelopen zondag op kraamvisite en ik heb dit keer geen kleertjes gekocht maar een leuk kraampakket met een leuk babydoekje en knuffeltjes. Die babykleertjes zijn zo schattig, maar baby’s groeien zo snel zodat ze alweer een nieuwe maat hebben haha. Wat goed van je dat gewoon blijft hardlopen terwijl het regent! Ik vraag me of je nog steeds naar de sportschool gaat of ben je daarmee gestopt?

  • Romy 28 december 2021 op 9:46 pm - Beantwoord

   Oeps, ik zag dat ik je vraag over de sportschool nog niet had beantwoord 🙂 Ik had nog wat lessen staan van vorig jaar op mijn rittenkaart en die wilde ik graag opmaken. Maar ik merk dat ik zelf de groepslesjes en zelf hardlopen leuker vind dan echt sporten in de sportschool. Bij ons kun je alleen óf een abonnement nemen óf niet gaan, dus voor nu vind ik een abonnement niet zo aantrekkelijk. Maar wie weet wil ik nog eens bij een yogaschool of een andere sportschool losse groepslessen nemen, want onder andere spinning en pilates vind ik wel heel tof. Voor nu doe ik pilates en yoga vooral met YouTube-video’s. Ook fijn 🙂

 6. Johanna 7 december 2021 op 5:01 pm - Beantwoord

  Babykleertjes van een winkel die in Nederland niet aanwezig is. Dan is het iets anders. Verder een boekje.

 7. Zo simpel is dan geluk 7 december 2021 op 6:07 pm - Beantwoord

  Hartstikke leuk dat je vriendin zwanger is!
  Knap van je dat je steeds beter de afspraken rondom werk zo kan regelen dat jij er blij van wordt en niet over loopt.

 8. Meaghan 8 december 2021 op 12:49 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je vriendin die zwanger is. Wat moet dat bijzonder zijn om dat van zo dichtbij mee te maken en heerlijk met haar babykleertjes te shoppen! En zo leuk om te lezen dat je broer een kookboek aan het maken is die jij redigeert. Ik lees natuurlijk regelmatig op je blog over je broer zijn fantastische kookkunsten! Dus hopelijk kan ik het boek nog eens lezen en heerlijk gaan koken, haha!

 9. Maaike 9 december 2021 op 3:08 pm - Beantwoord

  Aww, wat een tof lijstje! <3

 10. Odetta 11 december 2021 op 8:30 pm - Beantwoord

  Een kinderboek! Altijd leuk om te geven. Kinderkleertjes zijn namelijk nogal smaakgevoelig bij de toekomstige ouders.

Recente blogs

13 dingen waarover ik van mening ben veranderd

11 december 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Soms moet je terugkomen op eerdere beslissingen en ideeën. Merel van Groene Meisjes schreef er ooit een prachtig artikel over. En net als zij, heb ook ik vaker moeten concluderen dat ik het al die tijd niet bij het juiste eind had. Of dat een keuze die ik eerder maakte, gewoon niet meer bij me paste. Hieronder deel ik 13 dingen waarover ik de afgelopen 5 jaar van mening veranderde. Van halsstarrige vooroordelen die ik heb losgelaten tot ietwat naïeve gedachten waar ik niet meer in geloof.

Vaker Vrolijkheid #21: een geheim, Netflix & kittenspam

15 juni 2018|Persoonlijk|

Sinds het begin van mijn blog houd ik maandelijks een blijheidslijstje bij. Oftewel Vaker Vrolijkheid, zoals ik die lijstjes noem. Ook de afgelopen weken waren er genoeg dingen die mijn dagen wisten op te vrolijken. Zo werd ik vrolijk van mijn eerste serie op Netflix waar ik sinds een week een abonnement op heb, maar ook van een warme ontvangst bij thuiskomst, vertederende kittenfoto's en een leuk nieuwtje waar ik binnenkort meer over kan vertellen. Over al die dingen (oké, behalve het geheimpje dus!) lees je meer in editie #21 van Vaker Vrolijkheid.

Hoe is het écht om vegetariër te zijn (al 10 jaar!)?

3 november 2017|Groen doen, Persoonlijk|

Alweer bijna 10 jaar ben ik vegetariër en nog altijd ben ik blij met die keuze. De laatste jaren begint vegetariër zijn ook steeds ‘normaler’ te worden in Nederland. Toch krijg ik nog heel regelmatig vragen over het feit dat ik vegetariër ben. Wat vind ik ervan als andere mensen wel vlees eten? Hoe moeilijk is vegetariër zijn? En wat eet ik dan wel? In dit artikel zet ik een paar vragen over vegetariër zijn op een rijtje die mij héél vaak worden gesteld. Voor als jij ook overweegt om vegetariër of flexitariër te worden of gewoon omdat je het misschien interessant vindt om over mijn ervaringen te lezen.