blij 1

Blij Lijstje #44 | Bloopers, bakken & buiten mijn comfortzone

 • 12 januari 2022
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Met het sparen van mooie momenten en grappige anekdotes ga ik ook in het nieuwe jaar vrolijk door. Ik heb meteen een hele waslijst daarvan klaarstaan in dit Blije Lijstje. Ik begin onder andere de grootste blooper ooit toen ik een klant van mij wilde verrassen. Ook had ik een heel mooi dierbaar gesprek met mijn 89-jarige oma en zei ik ‘ja’ tegen iets wat compleet buiten mijn comfortzone ligt, maar waar ik wel heel veel zin in heb. Komt-ie: mijn lijst vol blijmakers.

Blij Lijstje #44

 • Tijdens een dagje Amsterdam weer langs de Zevenlandenhuizen wandelen (zie de foto hierboven). Dit is zo’n prachtig en goed verstopt stukje Amsterdam. Drie jaar geleden schreef ik eens een artikel over de Zevenlandenhuizen en het verhaal erachter. As ik in de buurt van het Museumplein ben, sla ik dit straatje het liefst niet over.
 • Een nogal gênante blooper waarbij ik een opdrachtgever wilde verrassen met een kerstgeschenk en per ongeluk de factuur naar hem liet sturen in plaats van naar mij. Ook goedemorgen!
 • Niet eens Formule 1 hoeven te kijken om te weten dat Max laatst had gewonnen. Letten op het gejuich en gestamp van de bovenburen is een goed alternatief voor de NOS-site elke paar minuten refreshen.
 • Met z’n drieën (Bart, Pip en ik) thuis zijn met Oudejaarsavond, helemaal niets hoeven en dat eigenlijk heel fijn vinden.
 • Een recept voor lasagnette bedenken en maken. Zó lekker en veel minder werk dan lasagne uit de oven! Binnenkort zal ik het recept hier delen.
 • Dat je denkt € 20 kwijt te zijn voor boodschappen, maar dan om een of andere magische reden voor de boodschappen maar € 15 moet afrekenen. Ongemerkte kortingen zijn de beste.
 • Verrast worden door een Bijenkorf-bon van een opdrachtgever. 
 • Vervolgens dagenlang zitten te broeden op wat ik daarvan wil kopen. Dat is voor mij altijd onderdeel van het cadeaubon-krijgen-plezier.
 • Lang nadenken over mijn 2022-doelen en in week 1 al het gevoel hebben dat ze precies passen bij wat ik dit jaar wil bereiken (en dat is dus vooral: iets minder hoge latten, iets meer fun en zorgen voor mezelf).
 • Een paar boeken over fotografie te leen hebben, waardoor ik het jaar meteen met extra fotografiezin start.
 • Alvast de btw-aangifte op de allerlaatste dag van het jaar doen. Dan voelt het nieuwe jaar voor mij pas echt als een schone lei. Doe ik nu al een paar jaar op rij zo.
 • Een groeisessie met mijn businesscoach waarin we hebben besproken wat ik in 2022 anders zou willen voor mijn bedrijf, wat me daarin tegenhoudt en hoe ik dat kan omdenken. Daarna bruisde ik weer van de plannen.
 • Twee Magic Boxen ophalen bij HEMA uit de Too Good To Go-app. Helaas kan dat (voor zover ik weet) alleen in Amsterdam, maar we waren erg gelukkig met de inhoud. Er zaten zelfs glutenvrije koekjes bij!

De magie van Nieuwjaarsdag vroeg (of nou, half acht valt mee!) beginnen. In alle rust en stilte, zonder kerstkookstress, sociale verplichtingen en met weer het lekker normale leven voor de boeg.

 • Voor Bart een glutenvrij broodje met kip bestellen en dan gebeld worden “Hoi, het broodje is wel glutenvrij, de kip niet. Is dat een probleem?”. Ehm… Moest er stiekem een beetje om lachen hoe naïef mensen daar soms in zijn. Maar het goede nieuws: we kregen extra eten vanwege die fout.
 • Het antwoord op compleet random vragen bij De Slimste Mens weten doordat ik toevallig goed had opgelet bij die geschiedenisles of ooit een tekst over dat onderwerp heb geschreven.
 • Net op het moment dat ik een beetje sip was onwijs lieve woorden op een kaart ontvangen.
 • Codenames spelen met mijn broertjes en ouders. Een verrassend leuk spel als je zeg maar “iets” hebt met taal!
 • Dat ik binnenkort in een podcast te gast ben. Mégaspannend en een metertje of honderd buiten mijn comfortzone, maar het voelt als een te gekke kans.
 • Ovenschotels maken uit ons nieuwe kookboek ‘De groene bakplaat’.
 • Teksten schrijven voor de site van een opruimcoach en door haar helemaal geïnspireerd raken om zelf ook een nieuwjaarsschoonmaak in te lassen.
 • Om te beginnen een heleboel nagellak wegdoen. Voor iemand die al twee jaar geen nagellak op heeft gehad, waren 25 potjes in de kast misschien wat overdreven.
 • Pippa’s grote vertederende ogen als ik een nieuw zakje snoepjes tevoorschijn haal. Ken je het beeld van de gelaarsde kat in Shrek met zijn onweerstaanbare grote pupillen? Zo zag het er dus ook bij Pip uit.
 • Na een intense hardloopsessie door de regen (note to self: voortaan weer Buienradar checken!) veilig thuiskomen.
 • Een mooi gesprek met mijn oma, die vertelde over hoe mooi ouder worden is. Ik moet bekennen dat ik door de overlijdens om me heen de afgelopen 1,5 jaar wat angstiger ben geworden voor ouder worden. De woorden van mijn oma waren daarom zo mooi en raak. Ze vertelde geheel spontaan “Weet je, kind, het is zo mooi om oud te zijn. Dan heb je zoveel om over na te denken en over te praten, en ga je vroeger nog meer waarderen.” Ik ging met een brede glimlach weg. Van die magische woorden die alleen oma’s kunnen uitspreken!
 • Een vraag over het heelal bij De Slimste Mens goed hebben die de kandidaten niet wisten. Op de middelbare school was aardrijkskunde mijn slechtste vak. Ik vond vooral alles over het heelal niet interessant en snapte er geen bal van. Dat ik die vraag wist, voelde als een overwinning. De 3,8 voor mijn aardrijkskundetoets over het heelal destijds stond namelijk nog altijd in mijn geheugen gegrift.
 • De pilates- en buikspiervideo’s van Strong Body. Veel van haar video’s duren maar een kwartier (lees: precies lang genoeg voor mij!) en zijn heel fijn.
 • Een heel waardevol gesprek met iemand die me motiveerde om me nog vaker kwetsbaar op te stellen. Soms heb je van die gesprekken die precies op het juiste moment de juiste snaar raken.
 • Meteen in de eerste week van het nieuwe jaar weer mooie, nieuwe opdrachten krijgen.
 • Als verrassing eten bestellen bij een Italiaans restaurant voor Bart en mij. Ik heb nog nooit zulke lekkere (vega) ravioli geproefd.

Ben jij ook stiekem blij met een nieuwe start van het jaar na de feestdagen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 januari 2022 op 9:01 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje. De Zevenlandenhuizen ga ik onthouden. Ik ben te lang niet meer in Amsterdam geweest. En prachtige en rake woorden van je oma!

 2. Daenelia 12 januari 2022 op 9:23 am - Beantwoord

  Heel fijn om te horen dat ouder worden voor jouw oma zo’n fijne belevenis is. Dat wens ik iedereen toe. Ikzelf vind het ook niet erg hoor. Maar ik hoor ook wel eens andere geluiden. Ach.
  Weetje, elk oud en nieuw is eigenlijk rustig voor ons: we gaan al jaren de deur niet uit ivm dat ik de huisdieren niet alleen wil laten. Het vuurwerk verplicht mij om thuis te blijven, zeg maar. Echt feestjes vieren met oud en nieuw ken ik dus niet eens. (Want de feestjes van anderen verpesten dat voor mij, maar ach, … ach. Kom vooral niet aan de rechten van anderen om het nieuwe jaar in te mogen knallen. ) Wat me wel opvalt, nu ik ouder word, is dat ik heel blij ben als de kerstversiering weer is opgeruimd. Ik kijk absoluut uit naar de versiering weer tevoorschijn halen eind van dit jaar, maar dat het weer weg is, voelt ook als een nieuw begin. En mijn lat ligt niet erg hoog voor dit jaar, overigens. Dat is voor mij misschien het probleem: ik mag best wat meer van mezelf verwachten 😉

 3. Naomi 12 januari 2022 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke, lange lijst! Oud worden lijkt me heel mooi, maar als het met veel gebreken komt, lijkt het me ook een behoorlijk pittige opgave. Mooi wat je oma erover zei.

 4. Johanna 12 januari 2022 op 9:32 am - Beantwoord

  Die Zevenlandenhuizen ken ik niet, maar zijn erg m ooi. Snel je blog erover lezen. Het nieuwe jaar vind ik altijd “magisch”, een groot leeg papier ligt voor je, en je mag het helemaal zelf invullen. Natuurlijk niet 100%, maar toch, ook over die dingen kun je kritisch nadenken. En in die fase zit ik nog een beetje en geniet er van. Verder heb ik sinds kerst een verkoudheid die nu is overgegaan in de allergie van de boom hierachter, die bloeit. Doet hij altijd om deze tijd, zouden ze moeten verbieden!

 5. Ilona Wielinga 12 januari 2022 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst. Wat mooi ook, dat gesprek met je oma. Ik weet ook nooit zo goed wat ik van ouder worden moet vinden, maar ja, tegenhouden kunnen we het niet.

 6. Geke 12 januari 2022 op 11:10 am - Beantwoord

  Mooi, zo’n lekker lange lijst!
  Wat fijn, dat gesprek met je oma. Koesteren, het gesprek en natuurlijk bovenal je oma. En mooi hoe ze er tegenaan kijkt. Zo’n stemmen zouden meer gehoord moeten worden.

  Hmm, ik zou niet zo vergevingsgezind zijn met de gluten vrees ik. Ik bestempel het eerder als laks dan als naïef eigenlijk. Op de trouwerij van mijn schoonbroer maakte de traiteur al de vergissing met lactosevrij. En dan later: ja hoor, het is zeker glutenvrij. Maar aangezien de broodjes er identiek uitzagen als de ‘gewone’ heb ik er niet van gegeten. En maar goed ook, want later klonk: oja, enkel het beleg is glutenvrij… Tja… En helaas ook geen goedmakertje, geen verontschuldiging, niets. Letterlijk ook, want geen eten.

  Ja, die nieuwe start heeft toch altijd nog wel iets. Vooral in een nieuwe agenda beginnen vind ik heel fijn 🙂
  Zo het idee van dat er weer (hopelijk) zoveel nieuwe dagen, zoveel kansen in het verschiet liggen.

  • Romy 4 februari 2022 op 8:03 am - Beantwoord

   Ah wat vervelend zeg van die traiteur! Ik snap dat je daarvan baalt, zeker als je dan helemaal niets kon eten. Ik vind die laksheid soms ook wel gek. Zeker als mensen dan blijkbaar verwachten dat jij wel alleen beleg zou kunnen eten.
   Ik weet dat Bart ook weleens bij een etentje van zijn werk te horen kreeg dat ze glutenvrij eten zouden hebben. Bleek dat ze voor hem gewoon alle saus van de rijst hadden gehaald. Tja, kale rijst met alleen wat bosui is wel glutenvrij, maar niet erg smaakvol 😉

 7. Saskia 13 januari 2022 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een heerlijk lang lijstje met super fijne dingen! Ik ben ook heel veel dingen aan het wegdoen, ook mijn nagellak toevallig uitgezocht e.d. Zoveel dingen die gewoon echt niet meer goed zijn of die te verkopen zijn. Ligt te verstoffen in de kast dus maak ik er liever iemand anders blij mee (en vang er graag een klein centje voor, voor Noa zijn spaarpotje)

 8. Shirley 13 januari 2022 op 2:36 pm - Beantwoord

  Pilates van 15 minuten klinkt ideaal. Ik ga het account eens checken, want een uur vind ik vaak te lang en doe ik daardoor dus bijna nooit.

 9. Janne 13 januari 2022 op 9:16 pm - Beantwoord

  De HEMA in Nijmegen doet soms ook mee met Too Good To Go! Maar ik heb er nog nooit wat gehaald. Ik ben dan bang dat er toch veel vlees bij zit of allerlei dingen die ik in mijn eentje niet op tijd op krijg.

  Code Names is trouwens ook hilarisch met mensen die niet zo talig zijn, maar wel goed in associëren. Mijn dyslectische broertje kan soms de wildste dingen bedenken.

 10. Zo simpel is dan geluk 15 januari 2022 op 9:56 am - Beantwoord

  Pilates, dat wil ik graag nog eens proberen! Een kwartier klinkt heel kort, maar ik ga er dit weekend eens naar kijken.

Recente blogs

Geld sparen voor een huis, hoe heb ik dat gedaan? (7 tips)

22 december 2018|Lifestyle|

Wil je een huis kopen? Een auto aanschaffen? Een mooie droomreis maken? Of iets anders doen waar een prijskaartje aan hangt? Dan is sparen geen overbodige luxe. Ik zit zelf op een grote roze wolk nu ik mijn allereerste eigen huis heb gekocht. Dat was voor mij als single in de Randstad vooral mogelijk doordat ik jarenlang (namelijk sinds mijn 13e!) heb gespaard. Omdat ik hier van meerdere mensen vragen over heb gekregen, vertel ik je graag meer over hoe ik mijn spaarpotje bij elkaar heb gekregen. Dit zijn mijn 7 tips om geld te sparen voor een huis  (of voor iets anders). En daar komen geen extreme bezuinigingen of een torenhoog salaris aan te pas!

Review vleesvervangers | Garden Gourmet-burgers, vegan soepballetjes, seitan-gyros & meer

17 november 2023|Lifestyle|

Als ik een favoriete rubriek op mijn blog moet kiezen, dan is het sowieso deze: de vleesvervanger-reviews. Alleen al omdat het proberen van nieuwe vleesvervangers een feestje is. Tenminste, meestal! Heel af en toe zitten er exemplaren bij die onmogelijk weg te krijgen zijn, maar in deze editie valt het mee. Op enkele "mwah"-vleesvervangers na, vond ik er meerdere aanraders bij zitten. Ik testte onder andere de kimchi-burger van Garden Gourmet en de bloemkool-pastinaakburger van Jumbo. Over die laatste was ik nogal sceptisch. Was dat terecht? En hoe bevielen de andere vleesvervangers? Dit is mijn goudeerlijke oordeel!

Recept voor kruidkoek met rozijnen (vegan & glutenvrij)

26 november 2023|Recepten|

Werd jij vroeger ook regelmatig met een plak Peijenburg naar school gestuurd? Ik heb als kind heel wat ontbijtkoek gegeten. Tegenwoordig maak je me gelukkiger met bananenbrood, notenbrood of... met dit recept voor kruidkoek met rozijnen. Dit recept voor kruidkoek levert je een heerlijke cake op met de kruidige smaak zoals je die van kruidkoek kent. Denk: kaneel, koek- en speculaaskruiden en uiteraard rozijnen tussendoor. Door de dadelstroop is de kruidkoek ook nog suikervrij, én er komen geen gluten in voor. Zo kan bijna iedereen van een plak van deze kruidkoek genieten. En genietwaardig is dit recept voor kruidkoek zeker. Zo maak je het recept zelf in weinig tijd!