1 1 16

Blij Lijstje #5: kerstvakantie, Valencia & Taal voor de Leuk

 • 14 januari 2019
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Van dit Blije Lijstje had ik wel een heel boekwerk kunnen maken. De laatste week van december en het begin van januari heb ik heel wat fijne momenten beleefd. Ik genoot van twee weken kerstvakantie propvol met leuke dingen, werd spontaan verrast door een vriendin en besloot net zo spontaan om een mini-vakantie te boeken. Ook werd ik blij van een bank die eindelijk wél was wat ik zocht en las ik een wel heel leuk taalboek. En en…nou ja, ik zal niets meer verklappen. Lees snel verder voor al mijn blijmakers.

blij lijstje
 • Het boek ‘Taal voor de leuk’ van Paulien Cornelisse lezen. Haar anekdotes en observaties zijn zo grappig en soms stiekem heel herkenbaar.
 • Dat Lily na een dierenartsbezoekje en een kleine ingreep binnen een paar uur weer helemaal de oude was. Ik zal Lily’s privacy maar beschermen door je de vieze details te besparen. #obstipatie
 • Een vriendin uit Alkmaar die geheel spontaan opbelde om langs te komen.
 • En dat maar meteen als dé gelegenheid zien om mijn kamer razendsnel op te ruimen.
 • Bij de kringloopwinkel een petrolblauwe stoel opduikelen, waarmee ik flink in mijn nopjes ben.

 • Dankzij de vele reacties op mijn vraag naar leuke interieurwinkels heel wat toffe winkels ontdekken.
 • En bij een van die winkels (Zitmaxx in Ter Aar!) slagen voor dé bank. Het is een azuurblauwe bank geworden waar ik hopelijk over 12 weken heerlijk op kan zitten.
 • Mijn ouders (nog als Sinterklaascadeau) meenemen naar de film All You Need Is Love. Geen meesterwerk, maar wel gewoon heel grappig!
 • Kaarten maken met Jolanda. Of beter gezegd: vooral kletsen en winkelen bij Action samen.
 • Op Oudejaarsavond de film Theory of Everything kijken. Een heel indrukwekkende film over het leven van Stephen Hawkins. Gaat dat zien (tenminste, als je hem nog niet kent)!

 • Oudejaarsavond lekker burgerlijk thuis vieren met mijn ouders en één broertje. En met twee sterretjes in mijn handen die ik op mijn sloffen buiten “afstak”. #heldopsloffen
 • Mijn gloednieuwe en vrolijke header op mijn blog plaatsen en daar heel veel lieve en leuke reacties op krijgen.
 • Familieleden die me verrassen met spullen die ik mag overnemen voor mijn woning. Bijvoorbeeld de Senseo van mijn oom en tante. Zo lief!
 • Mijn broertjes die tijdelijk weer thuis wonen. Stiekem wel heel gezellig!
 • Een paar toffe freelance-opdrachten als tekstschrijver ontvangen en daar binnenkort mee aan de slag gaan. Let’s do this!

 • Een lakstiftje voor mijn auto bestellen en ophalen. En me in die garage met mijn hakken aan en lipstick op heel even een pro voelen als ik de man achter de toonbank vraag naar tips voor het stiften. Eerst zien dan geloven!
 • Mijn broertje die zijn best doet om enigszins enthousiast te reageren (niet helemaal gelukt) als ik hem wijs op een roze bank die ik oprecht wel tof vond.
 • Heel wat afleveringen van Jane the Virgin kijken in de vakantie. Ik ben fan. Groot fan.
 • Mijn ouders voor het eerst mijn nieuwe woning laten zien. Goedgekeurd! Gelukkig.
 • Zo’n beetje iedere vrije dag besteden in woonwinkels, kringloopwinkels en online op zoek naar wooninspiratie of met mijn neus in de folders om huishoudelijk spul voor minder op de kop te tikken (de Tefal-koekenpan van Kruidvat is al in the pocket!).

 • Bij de huidige bewoners van mijn woning langsgaan en daar door hun dochtertje (vijf en een half jaar oud – met de nadruk op de “en een half”, die niet vergeten mag worden!) worden getrakteerd op live karaoke.
 • Lily die na 3 uur alleen thuis, doet alsof ze het wekenlang zonder enige vorm van aandacht of eten heeft moeten redden. Drama queen!
 • En alvast een geweldig vooruitzicht hebben! Een vriendin gaat nogal plotseling naar Valencia voor een stage en we komen net zo plotseling samen tot het idee dat ik haar daar kan opzoeken. Een paar dagen later was mijn weekendje Valencia (in februari) geboekt. Ik heb er zin in, zeker nu ik dagelijks op Instagram haar jaloersmakend zonnige foto’s van Valencia voorbij zie komen.
 • Beseffen dat het vandaag Blue Monday is en dat ik me eigenlijk helemaal niet zo “blue” voel.

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 januari 2019 op 6:37 am - Beantwoord

  Wat een leuke blijmakers. Geweldig dat je naar Valencia gaat, dat lijkt mij echt een hele mooie stad.

  • Romy 15 januari 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Ja, Valencia is echt een fijne stad! 🙂 Ik ben er 3 jaar geleden eens geweest en kan niet wachten om er weer een paar dagen te zijn.

 2. Judith 14 januari 2019 op 6:46 am - Beantwoord

  Wat een leuk vooruitzicht Valencia! Hele toffe stad dus veel plezier alvast 🙂

 3. Marije 14 januari 2019 op 6:52 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer en leuk verwerkt zo in je journal. Daar zou ik nog blijer van worden.

  • Romy 15 januari 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Dat gaat vast helemaal lukken. Valencia is inderdaad zo’n leuke stad.

  • Romy 15 januari 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ja, bullet journaling is ook zo leuk om te doen. Ik had nooit verwacht het zó leuk te vinden om daarmee bezig te zijn.

 4. Anouk 14 januari 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Het boek van Paulien heb ik ook van genoten!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij het boek van Paulien ook hebt gelezen! Ik vind haar schrijfstijl zo leuk en grappig.

 5. Shirley 14 januari 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Goed teken dat je van je blijmakers van de afgelopen tijd een boekwerk had kunnen maken. Hopelijk worden al je meubels straks lekker op tijd geleverd in je nieuwe huis. Valencia is een heerlijke stad, leuk dat je je vriendin daar gaat bezoeken.

 6. Josephine 14 januari 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Haha, Taal voor de leuk, dat klinkt als een tenenkrommende titel en dat maakt mij heel nieuwsgierig!

  Al over 12 weken op je nieuwe bank zitten? Ben je dan al verhuisd? Of krijgen je ouders gewoon eventjes een tweede loungeplek in de woonkamer? 😉 Ik ben benieuwd hoe al je nieuwe spullen voor de inrichting eruit zien!

  • Romy 14 januari 2019 op 7:46 am - Beantwoord

   Ik denk dat ‘Taal voor de leuk’ ook wel wat voor jou zou zijn als mede-taalfanaat. Er gaat zelfs een aparte column over de uitdrukking ‘voor de leuk’ waar ik hard om moest lachen 😉

   Ik krijg de sleutel van mijn nieuwe woning op 4 maart en kan er eigenlijk zo intrekken, op een beetje verven en behangen na. De bank wordt waarschijnlijk half april gebracht, dus die kan ik mooi direct daar neerzetten en hopelijk snel daarna echt in gebruik nemen 🙂

 7. Mirjam 14 januari 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje om te lezen. Geniet van het reisje naar Valencia! Zelf ben ik erg blij met alle projecten die ik de afgelopen weken heb kunnen afronden, of juist starten. En alle gezelligheid met vrienden en familie.

  • Romy 15 januari 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Ja, Valencia is zo’n leuke stad! Ik kan niet wachten tot ik daar een paar dagen kan doorbrengen. Dat beetje Spaanse zon is natuurlijk ook niet verkeerd 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Wat een fijne dingen om blij van te worden! Ik word al vrolijk als ik jouw lijstje zo lees 🙂

 8. Femke 14 januari 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen allemaal. Fijn dat je zo lekker met je huisje bezig bent :-)!

 9. Yvonne 14 januari 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Leuk vooruitzicht nog zo’n weekendje Valencia voordat de verhuisdrukte begint! Ik ben erg benieuwd naar die stad, dus kijk al uit naar je verhalen 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Zeker heerlijk om juist vlak voor de verhuizing nog even een mini-vakantie te hebben 🙂 Ik ben drie jaar geleden een keer in Valencia geweest en vond het toen al een geweldige stad. Ik kan niet wachten om de stad nu wat uitgebreider te kunnen bekijken en dan ook nog eens samen met een vriendin die daar inmiddels vast helemaal thuis is 😉

 10. Irene 14 januari 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Oh leuk dat je naar Valencia gaat! Altijd fijn hé zo’n impulsieve tripjes! 🙂 Taal voor de leuk staat hier ook nog op mijn leeslijstje. Heb er al veel positieve dingen over gehoord. Ben ook heel benieuwd naar je bank! Dat was bij ons volgens mij de eerste aankoop voor ons huis (en het heeft wat voeten in de aarde gehad hoor!) 😀 Ben er nog altijd super blij mee!

 11. Mevrouw Marloes 14 januari 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Dat boek ‘Taal voor de leuk’ staat nog op het lijstje met boeken die ik graag wil lezen. En die petrolblauwe stoel is echt zo mooi! De afgelopen weken waren de kerstdagen en oud en nieuw natuurlijk wel hoogtepunten. Tijdens oud en nieuw hebben we met een groep vrienden zo ongeveer de hele avond 30 seconds gespeeld (ook met zelfgemaakte kaartjes). Verder heb ik al twee boeken gelezen dit jaar, ‘Trainen als een topatleet’ en ‘Erebos’. Dat vind ik ook wel een hoogtepuntje, haha: twee boeken in twee weken tijd lezen.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 15 januari 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Zeker weten! Zo’n tripje is eigenlijk nog leuker als je het lekker spontaan plant. Zo veel zin in!
   Wat fijn dat jullie bank nog steeds zo goed bevalt! Mijn bank was ook nog een flinke zoektocht, waarbij de plannen wel vaker nogal gewijzigd zijn 😛 Zo blij dat ik er nu uit ben. Het is ook meteen mijn eerste echt grote aankoop voor mijn woning geweest. Best wel leuk en spannend! 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Het boek van Paulien Cornelisse is zeker een aanrader, al helemaal omdat jij volgens mij mede-taalfanaat bent 🙂
   Wauw, twee boeken in twee weken? Klinkt als een persoonlijk record, dat vast naar meer smaakt 😉 Tof dat jullie zo’n geslaagde Oud & Nieuw hebben gehad met een hele groep lieve mensen!

 12. Sarah 14 januari 2019 op 11:15 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje. Valencia in het vooruitzicht is plezant, zeg! Geniet alvast van de voorpret 🙂 Wat mij de afgelopen weken voornamelijk blij maakte waren de feestdagen. Gezellig thuis zijn met de familie en lekker eten. Genieten was dat. Ik krijg er nog steeds een warm gevoel van als ik eraan terugdenk!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:19 am - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je zo hebt genoten van de feestdagen! Heerlijk altijd om die dagen met je dierbaren te kunnen doorbrengen 🙂

 13. Anna 14 januari 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Valencia gaat, dat lijkt me echt een prachtige stad! Ben stiekem wel een beetje jaloers, haha :p. Wat een leuke momentjes heb je weer verzameld, altijd een feestje om te lezen! <3 En oh, die petrolblauwe stoel is zooo tof!!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik word andersom weer helemaal blij van jouw enthousiaste reactie <3
   Valencia is inderdaad zo'n heerlijk vooruitzicht. Ik ben er één keer geweest en vind het zo'n leuke, mooie en gezellige stad 🙂

 14. Mariska 14 januari 2019 op 11:44 am - Beantwoord

  Azuurblauw is wel een hele mooie kleur, ik ben benieuwd! Laat je hem hier ook zien? 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was ook meteen weg van deze kleur.
   Ik ga de bank zeker laten zien zodra hij in mijn nieuwe woning staat 🙂 Ik heb helaas nu nog geen foto, omdat ik een bestaande bank in een andere kleur en stof en een iets ander model heb besteld. Zelfs voor mij is het dus nog even een verrassing hoe dat er straks uit zal zien 😉

 15. Lianne 14 januari 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

  Leuke blijmakers en leuk dat je zo bezig bent met interieurshoppen! En gaaf ook dat je naar Valencia gaat! Allemaal weer leuke terugblikken en vooruitzichten 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik word ook helemaal blij van het interieurshoppen 🙂 Zelfs als ik met lege handen een winkel uitkom, vind ik het leuk om volop inspiratie op te doen.

 16. Else-Marie 14 januari 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijk lijstje! Alvast veel plezier in Valencia.

 17. Lizzy 14 januari 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Ja, Jane the Virgin is zo leuk! Ik kan niet wachten op het laatste seizoen dat in Maart op Netflix verschijnt. Ik had helemaal niet door dat het vandaag Blue Monday was, haha. Het zonnetje schijnt hier vandaag heel mooi, dus ik ben eigenlijk de hele dag al vrolijk.

 18. Johanne 14 januari 2019 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje en wat fijn dat je naar Valencia gaat. Lijkt me een heerlijke stad om heen te gaan! En ik wil ook zo graag interieurshoppen. Vind dat zo leuk. Heb besloten dat ondanks dat we misschien niet op de lange termijn hier wonen, ik toch een paar dingen ga kopen om het iets gezelliger te maken!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Oh, komt er binnenkort een nieuw seizoen van Jane the Virgin aan? Ik ben nu al enthousiast! 🙂
   Ik ben nu bijna door seizoen 3 heen en kan nu al niet wachten op de nieuwste afleveringen.

   Fijn om te horen dat jij een geslaagde (en heerlijk zonnige) dag achter de rug hebt!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Je hebt groot gelijk, hoor! Reden genoeg om wat leuke spullen voor in huis te kopen. Met een paar niet al te dure aankopen kun je er vast al een plekje van maken dat net iets meer jij/jullie voelt 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar je aankopen én naar het resultaat!

 19. Simone 14 januari 2019 op 1:53 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Maar het is pas volgende week maandag blue monday trouwens (Love Google 😛 ). Al voelt het voor mij vandaag juist wél als een blue monday.

  • Romy 15 januari 2019 op 12:33 am - Beantwoord

   Oh oeps! Dankjewel voor de tip 😛 Dan heb ik dat blijkbaar ergens verkeerd gelezen.
   Jammer dat vandaag niet zo geslaagd was voor jou. Hopelijk heb je vandaag dan je ‘blue’-heid voor de rest van de weken gehad en wordt morgen een betere dag <3

 20. Geke 14 januari 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer 🙂
  En ’t valt me weer zo op, de meeste leuke momentjes schep je gewoon zelf, niet wachten op ‘grote’ momenten, nee, die kleine, fijne momentjes van genieten zijn vaak de mooiste.

  Ik ben blij met mijn nieuwe werkplanning / dagindeling. Ik werk geconcentreerder met meer focus in minder uren 🙂 vorige week zonder enig haasten mijn deadline gehaald, zo fijn 🙂

  • Romy 15 januari 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs leuke en enthousiaste reactie! En wat fijn om te horen dat jij zo’n fijne nieuwe planning hebt kunnen opstellen. Ideaal dat je zo in minder tijd meer gedaan krijgt en ook nog eens met een voldaan gevoel de dag kunt afsluiten 🙂

 21. Nikita 16 januari 2019 op 8:32 pm - Beantwoord

  Ondanks de moeilijke periode waar ik nu inzit, heb ik wel nog veel blijmakers. Ik kies er ook voor om daar op te letten. Een van de grootste blijmakers was vorige week dinsdag. Ik had examen gehad en in de namiddag had ik een serieus dipje. Maar ik moest studeren, helaas. Jacqueline, ons vogeltje kwam bij me zitten. In stilte. Normaal is die altijd enorm luid en zwijgt geen seconde. Deze keer was ze stil en maakte af en toe een lief geluidje. Ze voelde dat ik het moeilijk had en kwam me steunen. En dan voel je je meteen een beetje beter. Ik heb echt een schat van een huisdier 🙂

  Een fijn vooruitzicht in alle paniekaanvallen en down-dagen is ook dat ik na volgende week donderdag geen examens meer heb en geen school tot ergens midden februari. Dus ik heb twee weken vakantie 🙂 Enorm fijn, want ik kan ze gebruiken!

  • Romy 16 januari 2019 op 9:59 pm - Beantwoord

   Zo schattig dat je vogeltje juist op dat moment zo rustig en stil was. Alsof ze het aanvoelde dat dat was wat je nodig had op dat moment 🙂 Een fijne blijmaker in een periode die zo te horen verre van makkelijk is. Ik wens je veel sterkte toe de komende weken. Succes met leren en – vooral – pas goed op jezelf in deze tijd. Nog heel even en dan kun je eindelijk van een meer dan verdiende vakantie genieten! <3

Recente blogs

7 ingrediënten voor een goede start van de week

20 februari 2017|Positiviteit|

Maandag betekent het begin van een nieuwe week. Het is een frisse start, een schone lei of hoe je het ook wilt noemen. Toch zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik elke maandag stralend en met het goede been mijn bed uit stap. Maandag betekent immers ook weer wakker worden door de wekker, je haasten voor de bus en werk dat op je wacht. Hoe kun je toch zorgen voor een goede start van de week? Dit zijn 7 ingrediënten om de week meteen goed mee van start te gaan.