1 1

Blij Lijstje #52 | Ritjes rijden, sollicitatiespanning & vergissingen die verrassend goed uitpakken

 • 15 maart 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Juist in deze slecht-wereldnieuws-weken vind ik het belangrijk om ook bij de mooie dingen stil te staan. Zeker niet om mijn kop in het zand te steken (ik leef intens mee met Oekraïne), maar wel om te beseffen dat gelukkig niet alles verdrietig en moeilijk is. Door wat er gebeurt aan de andere kant van Europa mag je voor de mooie dingen extra dankbaar zijn. En dus: een blij lijstje! Met onder andere een slimme opmerking van Bart, de blussende werking van kwark en spannende autoritjes.

 • Mijn nieuwe tweedehands jas van Appel & Ei (zie hierboven). Ik voel me er zo fijn in. En met dit heerlijke lenteweer is-ie perfect!
 • Als het huis fris ruikt naar schoonmaakspul na een grote poetsbeurt.
 • ‘An eternal flame’ op de radio horen. Dat liedje heb ik als 13-jarige grijs gedraaid (ik was heel trots op mijn Atomic Kitten-cd!) en ik kan het nog steeds grotendeels meezingen. Zo zo mooi!
 • Voor het eerst in Barts auto rijden. Rijangst heb ik niet meer, maar in de auto van iemand anders rijden vind ik wel mega-spannend (zéker als het een auto van iemands werk is). We begonnen dan ook – dèja vu naar mijn eerste rijles! – op een parkeerplaats met 20 kilometer per uur. Ging gelukkig zonder brokken en stoten!
 • De eerste keer zonder mondkapje de supermarkt ingaan (hoera, geen beslagen brilglazen meer!). 
 • Precies 2,5 jaar samenzijn met Bart en dat vieren met een afhaalmenu van de Thaïse toko. 
 • Het feit dat ik nog een bak kwark in de koelkast had staan, die goed van pas kwam om mijn mond na datzelfde afhaalmenu te blussen. 

 • Op een goh-ik-moet-wat-eten-maken-maar-heb-geen-zin-avond een pesto-ovenschotel improviseren die onverwachts een groot succes bleek.
 • Dat Bart iets voor mij relativeert waar ik mee zit. En dat ik de volgende dag zijn eigen advies aan hem mag geven, omdat hij met iets bijna soortgelijks zit. 
 • Na een acute stressreactie omdat ik per ongeluk een document in Google Docs had overschreven in plaats van gekopieerd ontdekken dat er zoiets als versiebeheer bestaat. Twee minuten later had ik al mijn werk terug. Geniale functie!
 • Bart als hij in de winkel een roze sjaal ziet hangen: “Dit is wel een leuke voor jou!”. Ik: “Eh schat, die heb ik al!”. Hij: “Oh echt, nooit gezien!” *2 seconden stilte* Ik: “Die heb ik vorig jaar van jou gekregen, slimmerd!”
 • De serie ‘Adem in, adem uit’ op Videoland (yup, ik had er een gratis proefabonnement voor genomen!) kijken. Een fantastische mix van thriller en komedie! 
 • Vergeten om mijn proefabonnement op Videoland stop te zetten, waardoor ik nu onverwachts nog een maand heb om de leukste series te kijken (wel betaald, maar dat komt niet slecht uit!)
 • Dat er een artikel van mijn hand op BEDROCK verscheen over multipotentialisme. Een onderwerp waar ik járen eerder over had willen horen, omdat het voor mij veel opheldering gaf over mijn onderprikkeling en snelle wisseling van banen. 
 • Bart die altijd moet grinniken als hij wakker wordt en ik druk in de weer ben met ontbijtjes maken, die fotograferen en daarvoor de hazelnoten precies goed neerleggen. “Goedemorgen schat! Ik was net de hazelnoten goed aan het leggen in mijn ontbijtfotostudio!” is een uitspraak waar hij niet meer vreemd van opkijkt. 
 • Bij mijn schoonzusje op bezoek gaan om haar nieuwe huis te bewonderen. 

 • Onverwachts een heel mooi gesprek hebben met iemand. Ik was twee dagen een tikkeltje on edge, maar na dat gesprek voelde ik me alsof ik een rugzak vol dikke schoolboeken van de berg had laten storten. Opgelucht!
 • Een ondernemer die aangaf dat ik haar niet hoefde te betalen voor een kleine dienst, maar in plaats daarvan een donatie mag doen aan Stichting Ambulancewens. Dat deed ik natuurlijk met alle liefde. Wat een mooi initiatief! 
 • Vanwege een werkopdracht opeens heel veel flessen wijn in huis hebben en daar andere mensen blij mee maken. Tja, er was eens een vrouw die geen alcohol dronk en twaalf flessen wijn had staan…
 • Precies tussen de buien door hardlopen. Altijd goed voor een dubbel yes-gevoel: yes dat ik mezelf bij elkaar heb geraapt om te hardlopen en yes dat ik aan de hoosbui ben ontkomen. 
 • Ons eerste gezamenlijke uitstapje naar de woonboulevard. Weer een relatietest succesvol doorstaan, ook al kwamen we met lege handen thuis. 
 • Het prachtige boek ‘Hoogsensitieve personen in de liefde’ lezen. Het is zo’n waardevol boek, goed voor heel veel oja- en aha-momenten. Ook als je geen partner hebt trouwens; het boek gaat ook over relaties met vrienden, familie, etc.

 • Een sollicitatiegesprek voor een leuke freelance opdracht waar ik mogelijk blogs voor mag schrijven. Spannend!
 • Morgen een leuke fotoshoot gepland hebben staan voor mijn blog (omdat ik weer eens nieuwe foto’s wilde, maar eigenlijk vooral omdat ik zoiets een feestje vind om te doen). Dit keer niet in een hip koffietentje, maar gewoon bij mij thuis. Duimen jullie mee dat Pip bereid is ook op een paar foto’s model te staan?
 • Dat oma weer uit het ziekenhuis is na een korte (maar onverwachte) opname, en dat we daardoor weer van haar kunnen genieten. En haar 90e (!!) verjaardag konden vierden. 
 • Bart als hij is vergeten de was op te hangen en ik naar een leeg wasrek kijk: “Joh, het is zó schoon. Je ziet de was niet eens meer.” Slimmerik!
 • Dat een LinkedIn-post van mij zowaar viral ging. Ik ben daar nooit zo mee bezig en er zit totaal geen strategie achter mijn posts. Des te toffer dat er opeens allemaal mensen op reageerden van wie ik de naam niet uit mijn bescheiden lijstje met connecties herkende.
 • Een dagje Haarlem inclusief Bagels & Beans. Beter wordt een zaterdag niet!

Wat vrolijkte jou de afgelopen weken op?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mimi 15 maart 2022 op 7:09 am - Beantwoord

  Wat staat je jas je leuk!

 2. Audrey 15 maart 2022 op 8:11 am - Beantwoord

  Hahaha, die sjaal! Leuk lijstje weer. Maaltijden die toevallig goed lukken zijn altijd mooi meegenomen. Ik word blij van het lenteweer en de lachjes van mijn baby’s. Zo schattig!

 3. Naomi 15 maart 2022 op 8:37 am - Beantwoord

  Het verhaal van de sjaal vind ik geweldig! En verder ook veel blije dingen.
  Ik ben zelf de laatste weken toch wel het meest blij geworden van wandelingen zonder jas. Ik houd niet van jassen, dus ja;).

 4. Darina 15 maart 2022 op 8:38 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Mooie momentjes. Ik word heel blij van het weer en veel buiten zijn!

 5. Daenelia 15 maart 2022 op 9:00 am - Beantwoord

  Generatieverschil. Ik denk bij Eternal Flame natuurlijk aan The Bangles.
  Wel de ultieme zwijmelplaat.

  • Rianne 15 maart 2022 op 12:33 pm - Beantwoord

   Haha, dat dacht ik dus ook 🙂

  • Geke 15 maart 2022 op 5:03 pm - Beantwoord

   ook hier herinneringen aan The Bangles 🙂
   (de andere versie ken ik eigenlijk niet eens moet ik bekennen. Zo houden of een keer op zoek naar gaan?)

Recente blogs

Favorieten der favorieten | Mijn beste aankopen en ontdekkingen uit 2020

29 december 2020|Lifestyle|

Elk jaar ontdek je wel van die producten, plekken, series en aankopen waarvan je denkt "Wauw, had ik die maar eerder ontdekt!". Ook in 2020 had ik dat regelmatig. Dit keer niet zozeer met geweldige plekken overal ter wereld, maar wel met fijne producten die ik vaak thuis liet bezorgen en met smakelijke etenswaren. De hoogste tijd om mijn grootste favorieten voor dit jaar weer in één artikel allemaal op een rij te zetten. Met onder andere mijn beste keukenhulpje, mijn favoriete spellen, mijn beste tweedehands aanwinst en de allerlekkerste dingen die ik dit jaar proefde.

Een tweeling zijn: hoe is dat?

4 november 2016|Lifestyle|

Voor mij zijn tweelingen eigenlijk heel normaal geworden. Mijn broertjes zijn namelijk een (twee-eiige) tweeling, dus ik ben er min of meer mee opgegroeid. Bovendien hebben mijn ouders mijn broertjes altijd als twee individuen behandeld en sta ik er daardoor vaak niet bij stil dat ze ooit 5 minuten na elkaar geboren zijn. Toch merk ik dat mijn broertjes als tweeling iets bijzonders met elkaar hebben. Vaak voelen ze elkaar bijvoorbeeld haarfijn aan en lachen ze om precies dezelfde grappen. Ik was daarom benieuwd hoe het is om een tweeling te zijn en legde ze een aantal prangende vragen voor.

Kringloopvondsten #10: vrolijke tas, stoere kleding & roodborstje

2 februari 2019|Lifestyle|

Wauw, editie 10 alweer van mijn kringloopvondsten! En voorlopig ben ik nog niet klaar met shoppen bij de kringloopwinkel. Zeker nu er al heel wat geld in mijn uitzet gaat zitten, vind ik het een feestje om tweedehands spullen voor een fijn prijsje op de kop te tikken. Ik kwam ook de afgelopen weken met mooie vondsten thuis en laat je die graag zien. In deze editie van kringloopvondsten zie je onder andere de meest vrolijke tas ooit, een wel heel lief schilderij en twee stoere kledingstukken die je misschien niet snel bij mij zou verwachten.

Ga naar de bovenkant