A2

Blij Lijstje #53 | Vakantieplannen, vaatwas-verhalen & verrassende vragen

 • 25 april 2022
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Hoe blij kun je worden van iets wat niet op bananenderrie lijkt! Heel blij, zo merkte ik de afgelopen weken. Daarnaast hadden we een enorme opluchting toen een bijzonder vochtig vaatwas-verhaal van de bovenburen toch nog goed afliep. Ook lag ik dubbel om een slimme paasei-actie van opa en kregen we bij een babyshower een tikkeltje onhandige vraag van de ober. Kortom: tijd voor een blij lijstje om die paar vage nieuwsgierigmakende zinnen concreter te maken!

 • Alle ontzettend lieve berichtjes, reacties, appjes en mooie woorden die ik vanuit allerlei kanten kreeg na het overlijden van opa en oma. Dank jullie wel ook aan iedereen die een reactie onder mijn blog had geplaatst. Ik heb daar enorm veel steun uit gehaald. 
 • Het feit dat er in de koffiekamer geen kleffe cake maar Aldi-stroopwafels werden geserveerd. Opa en oma aten die zelf bij de koffie en wij kregen ze als (klein)kinderen ook altijd. Heel toepasselijk dus! En stiekem een stuk lekkerder dan een kleverige plak marmercake.
 • Voor het eerst een samenwerking als tekstschrijver stopzetten omdat ik oprecht geen klik voelde met de klant en diegene voortdurend over grenzen heen ging en zich er niets van aantrok als ik dat aangaf. Was doodeng om te doen, maar achteraf voelde ik me vijf kilo lichter. 
 • ‘De slechtste chauffeur van Nederland’ kijken. Ik vond dat altijd een vreselijk programma, omdat er overduidelijk één en ander in scène is gezet. Maar na lang aandringen van Bart ben ik het toch gaan proberen, en nu vind ik het best vermakelijke tv.

Van een opdrachtgever te horen krijgen dat ze emotioneel werd van de ‘Over ons’-tekst die ik voor haar webshop had geschreven. Een mooier compliment kan ik niet krijgen!

 • Drie keer is scheepsrecht. Blij dat dat spreekwoord bleek te kloppen toen mijn bananenbrood na twee eerdere cakeblikken vol mislukte bananenderrie wél een groot succes bleek. Ik ben helemaal enthousiast over het recept en ga het binnenkort delen. 
 • Het vele samenzijn met mijn ouders, ooms, tantes, nichtjes en neefjes de laatste tijd rondom het overlijden van opa en oma. Ik merk dat samen herinneringen ophalen het mooiste is om te doen nu en dat ik daar veel troost uit haal.
 • De Belgische podcast ‘Punt aan de lijn’ ontdekken over copywriting. Reuze-interessant! Ik vond vooral de podcast over schrijven voor verschillende persoonlijkheidstypen heel interessant. Dat was er zo één waarbij ik ook driftig zat mee te pennen. 
 • Snode plannen smeden om gezondere brownies te maken. Ik ben er nog een recept voor aan het ontwikkelen, maar kan niet wachten om daar dit weekend de keuken voor in te duiken. 
 • Nieuwe afzuigroosters voor de keuken kopen. Ik geloof dat je nog nooit twee mensen zo blij gezien hebt met een paar roosters als Bart en ik. De oude waren niet meer om aan te zien en zogen ook voor geen meter af.
 • Elk weekend met mijn camera langs de bloesembomen lopen en ontdekken dat er weer iets nieuws in bloei staat. Eén en al liefde voor de lente!

 • Per ongeluk een mes met pindakaas op de grond laten vallen en er dan een minuut later achterkomen dat je kat de boel al heeft schoongelikt. Ahum! Pippa: voor al uw schoonmaakwerk waar pindakaas bij komt kijken.
 • Een fotocollage ontvangen waarmee we eindelijk de lege witte muur in de slaapkamer gaan opvrolijken. 
 • Dat ik de woorden ‘collage’ en ‘collega’ altijd verkeerd typ en door elkaar haal. Hierboven dus ook eerst 😉 
 • Bij een babyshower zitten met drie (overduidelijk!) zwangeren en met overal ballonnen “Baby boy” en dat dan de serveerster aankomt “Willen jullie beginnen met prosecco of met een glas sinaasappelsap?”. Euh, is dat het beste babyshower-drankje? 
 • Restjes opmaken. Ik voel me altijd een goed gelukte en redelijk gestructureerde huismoeke als we precies uitkomen met de koelkastinhoud tot onze boodschappendag en alle restjes exact op tijd hebben opgemaakt. Missie geslaagd! (Ik kan trouwens écht niet voedsel verspillen; ik eet liever drie dagen op een rij iets wat ik “mwah” vind dan dat ik eten in de kliko gooi.)
 • Sinds corona weer voor het eerst het OV nemen en zo blij worden van mijn vertrouwde OV-ritjes (ook naar plekken waar je prima met de auto kunt komen) dat ik weer zeker wekelijks in de bus en trein zit. 
 • Bij een cursus timemanagement door een fout van Google Maps (die me om onverklaarbare redenen tien minuten heen en tien minuten terug de verkeerde kant op liet lopen!) op het nippertje op tijd aankomen. Goed mijn tijd gemanaged wel.
 • Een gezellige paasbrunch met de schoonfamilie.
 • Een prachtig schilderij krijgen dat oma heeft gemaakt. Ik kan niet wachten om het een bijzondere plek te geven.
 • Een etentje met een opdrachtgever samen met een paar andere freelancers. Zo vaak maak ik het als freelancer niet mee dat ik op een teametentje word getrakteerd. Een aangenaam cadeautje!

Een door onszelf veroorzaakte kortsluiting in huis weten op te lossen zonder met Liander aan de lijn te moeten hangen. 

 • Dat na een week eindelijk de oorzaak van een enorme lekkage is gevonden. Een heel verhaal, waar ik in mijn inkiekje nog wel wat meer over uitweid binnenkort! De korte samenvatting: de afvoer van de vaatwasser bij de bovenburen was eruit gefloept, waardoor al hun vaatwaswater over hun vloer en door ons plafond stroomde. Wat een opluchting toen de oorzaak duidelijk was en het lekken stopte!
 • Een gesprek bij mijn opa en oma over de paaseischaal waar geen enkel puur eitje in te bekennen is en dan vanuit onze ooghoek in het hoekje van de kast een paar rode papiertjes zien glimmen. Wat bleek? Opa gaf bloedserieus toe dat hij ze had verstopt omdat hij anders niets puurs meer te eten had die avond. Je begrijpt: ik lag twee minuten dubbel. 
 • De laatste tijd veel Too Good To Go-boxen bij Hoogvliet halen en steeds mega-enthousiast zijn over de inhoud. 
 • Via een vriendin die ook tekstschrijver is een supertoffe opdracht krijgen voor webteksten voor een reisorganisatie. Elke keer dat ik me verdiep in de mooiste stranden op een tropisch eiland, krijg ik zelf ook reiskriebels. 
 • Zelf ook vakantieplannen maken. Niet naar een eiland met palmbomen, wel naar het prachtige Zwarte Woud en naar Kopenhagen.
 • De kennismaking tussen Pippa en een hond (een HOND!), namelijk de hond van Barts vader. Ze tolereerden elkaar en dat is al heel wat.
 • Denken Pip te verrassen met een flesje kattenmelk, maar dat mevrouw vervolgens met een vreemde blik aan het bakje met wit spul snuffelt, haar neus dan ophaalt en vervolgens de kamer uitloopt. Gelukkig nam de kat van mijn ouders ons het cadeautje meer in dank af.
 • Plannen smeden voor Koningsdag. Van alle feestdagen en verjaardagen heb ik dát feest het meest gemist. Puur vanwege de fantastische vrijmarkt in Amstelveen overigens. Ik ben geen fanatieke festivalganger en drink liever muntthee dan bier. Maar de vrijmarkt – dáár heb ik me toch naar uitgekeken de afgelopen twee jaar. 

Heb jij al plannen voor Koningsdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 25 april 2022 op 9:16 am - Beantwoord

  De truc van de pure paaseitjes verstoppen ga ik onthouden:).
  Dat met die kleffe cake snap ik wel, dat je blij was dat dat aan je voorbij ging. Ik heb pas ook weer kleffe cake zitten eten en phoe, wat was dat smerig. Viel nog behoorlijk zwaar op de maag ook… En dan te bedenken dat degene die toen overleden was volgens mij nooit cake at. Tja, iets met vastgeroeste gewoontes zeker?

  • Romy 2 mei 2022 op 9:20 pm - Beantwoord

   Klopt, die kleffe cake is echt zo’n gewoonte waar we eigenlijk van af zouden moeten. Tenzij de overledene daar zelf dol op was natuurlijk.

 2. Daenelia 25 april 2022 op 9:20 am - Beantwoord

  Ik heb geen plannen voor koninginneeh, koningsdag. In het Engels heb ik steeds over Qu-ingsday, want ik ben nog steeds gewend aan koninginnedag. Pf. Ik ben geen fan (meer) van de vrijmarkt. En kijk even goed waar in Amstelveen wél een vrijmarkt is, want niet alle gebieden zijn open daarvoor. Er is ook een avond-programma de avond er voor en heel even dacht ik dat ik daar misschien heen wilde, maar toen bedacht ik me dat ik dat nooit leuk zou vinden. Het is puur omdat we 2 jaar niks ‘groots’ gedaan hebben buitenshuis en ik nu wel weer tussen de mensen wil staan. Maar dan wél bij de dingen die ik ook echt leuk vindt.
  Pippa is een echt kat 🙂 Onze prinses haalt ook haar neus op voor bepaalde snacks. Maar ik heb eindelijk snacks gevonden die ze echt lekker vindt. Dat stopt haar niet om toch te proberen mijn yogurtbakje schoon te likken.

  • Romy 2 mei 2022 op 9:22 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk eigenwijze dieren zijn katten toch ook!
   En goede keuze denk ik dat je het avondprogramma maar voorbij hebt laten gaan. Wij gaan zelf altijd naar de vrijmarkt langs de Amsterdamseweg. Dat is de grootste die ik ken 🙂 Maar misschien zijn de andere, kleinere vrijmarkten ook heel leuk.

 3. Ilona Wielinga 25 april 2022 op 9:32 am - Beantwoord

  Wat een mooi en dapper lijstje. Soms is het stopzetten van iets juist een stap vooruit. Ik ga met Koningsdag niet veel bijzonders doen behalve hard werken om mijn crowdfunding te verspreiden #fingerscrossed

 4. Darina 25 april 2022 op 1:47 pm - Beantwoord

  Een mooi lijstje, Ik heb geen plannen voor Koningsdag, omdat ik twee dagen later ook naar Parijs ga. Misschien wat plantjes kopen ofzo 🙂

  • Romy 2 mei 2022 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je naar Parijs bent geweest! Ik hoop dat je er enorm van geniet nu 🙂

 5. Johanna 25 april 2022 op 1:58 pm - Beantwoord

  Wat fijn zo’n blij lijstje. Overigens fijn dat hond en kat ontmoeting zo goed ging. Wij moeten dat ook nog eens uitproberen. Overigens drink onze kat ook geen kattenmelk. En heb je het zelf geprobeerd? Het is zeer sterk gesteriliseerde melk, en die drink ik ook zo niet. Ruikt extreem vies. Dus daar geef ik poes gelijk in. En vandaag hebben wij in de stad een feestdag, Sächsilüüte, en dan nog 1 mei, maar dat valt al op zondag. En iets speciaals doen, nee.. Wel moeten er deze week nog planten, potten etc komen. Voor het balkonseizoen. Succes!

  • Imke 25 april 2022 op 2:04 pm - Beantwoord

   Kopenhagen is een erg leuke stad. En vooral ook schoon. Ben er zelf geweest met een dagje Malmö gecombineerd.

   • Romy 2 mei 2022 op 9:25 pm - Beantwoord

    Ja, Malmö en Kopenhagen is een leuke combinatie 🙂 Ik ben er zelf ook een aantal jaar geleden geweest en wij gingen toen ook een dagje naar Malmö. Zo bijzonder dat je dan opeens in een totaal ander land staat!

  • Romy 2 mei 2022 op 9:24 pm - Beantwoord

   Ruiken aan de kattenmelk heb ik nog niet gedaan. Maar ik vroeg me wel al af wat die kattenmelk anders maakt dan gewone melk. Lijkt mij ook niet heel smaakvol inderdaad 😉

 6. Audrey 26 april 2022 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat leuk dat die opdrachtgevers ook aan freelancers dacht met een teametentje! Ik ga het ook onthouden – al wonen veel freelancers waar ik mee samenwerk in het buitenland. Kopenhagen is heel tof, al ben ik er maar heel kort geweest. En je opa is echt mijn spirit animal met zijn paaseitjes, haha. Ik zou precies hetzelfde doen (maar dan juist niet met de pure).

  • Romy 2 mei 2022 op 9:32 pm - Beantwoord

   Haha, geweldige actie van opa, hè?! En ja, zo’n teamuitje met freelancers is zeker een goede om te onthouden 🙂 Ik merk dat ik me door zoiets als freelancer ook extra betrokken voel bij een bedrijf.

 7. bychristiana 26 april 2022 op 11:52 am - Beantwoord

  Wat fijn dat de kennismaking tussen Pippa en de hond goed ging. Je moet het inderdaad altijd maar even afwachten. Ik moest lachen om je stukje over de afzuigroosters in de keuken;-) ‘Wie het kleine niet deert;-)’ (Ik kan ook zo blij worden van zulke dingen haha!)

 8. Zo simpel is dan geluk 26 april 2022 op 12:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooi compliment van je opdrachtgever. Ik wens je bij deze alvast enorm veel plezier op de vrijmarkt morgen!

 9. Anna 26 april 2022 op 1:00 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik herken dat stukje over geen voedsel willen verspillen heel goed, haha. Gister toevallig nog wat restjes opgemaakt! Morgen hoop ik eindelijk weer wat te kunnen werken, want de afgelopen dagen was ik niet fit. Met Koningsdag heb ik niet zoveel en het is ook niet echt lekker weer om naar een festival te gaan of iets. En ik weet niet of ik de drukte op de markt wel aan kan haha, dat is zo lang geleden!

Recente blogs

De kracht van iets doen voor een ander

14 november 2017|Lifestyle|

"Mooi mens!" Dat is wat er in me opkwam toen ik mijn moeder gisteren een welverdiende prijs in ontvangst zag nemen voor haar vrijwilligerswerk. Al bijna 20 jaar zet zij zich als vrijwilliger in voor ouders van couveusekinderen. Niet een paar uur per week, maar meteen all the way en met al haar enthousiasme en passie. De impact die ze daarmee heeft gehad, inspireerde me om dit artikel te schrijven. Want hoe waardevol is het om - zonder iets terug te vragen - iets voor een ander te betekenen? Hoe krachtig is het als je je inzet om wat voor een ander te doen? En hoe kun jij ook je steentje bijdragen?

Meisje-meisje? | Over omgaan met vooroordelen

6 oktober 2017|Persoonlijke groei|

Gewoon jezelf zijn. Het klinkt zo simpel, maar is af en toe nog best een uitdaging. Zeker als je te maken krijgt met verwachtingen of vooroordelen over wie andere mensen denken dat jij bent. Regelmatig merk ik dat mensen je denken te kennen op basis van één eigenschap of een eerste indruk, terwijl je eigenlijk zoveel meer bent dan dat. Misschien sta je bekend als een meisje-meisje, het moederfiguur, de carrièrevrouw of de ideale schoondochter. Of misschien zie je jezelf ook wel op die manier. Maar wat nu als je als meisje-meisje een tomboy-outfit wil aantrekken? Of als je als ideale schoondochter dat imago eens flink van je af wilt schudden?

Blij je bed uit? | Begin de dag met een doel!

28 mei 2018|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Kun jij wel een kickstart van je dag gebruiken? Heb je moeite om ’s ochtends je bed uit te komen? Of zie je zelfs op tegen de dag, om welke reden dan ook? Ik heb iets ontdekt wat mij helpt om met een goed gevoel wakker te worden. Zelfs op doodnormale dagen waarop mijn wekker naar mijn zin iets te vroeg gaat. Het is heel simpel: bedenk een doel voor de dag! Iets groots of kleins dat je een extra stimulans geeft om onder de dekens vandaan te komen en blij aan je dag te beginnen. Klaar voor een kickstart? Hier komt-ie.