blij lijstje 54

Blij Lijstje #54 | Beelddenker, B&B’s boeken & boeiende levenslessen

 • 23 mei 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De eerste lentezonnestralen weer voelen na een quarantaineweek – pure magie! Gelukkig bleef het niet bij alleen dat lichtpuntje. De afgelopen week barstten van de leuke dingen. Ook op de lome bankligdagen met het beruchte virus waren er blije momenten te ontdekken tussen de tissues en het kuchen door. Dit keer op mijn Blije Lijstje onder andere een opmerking die ik iets te letterlijk opvatte, de ultieme Airbnb voor een plantenliefhebber, pure emoties na een bevalling van een kind dat ik niet eens zelf op de wereld heb gezet en een boeiende levensles die iets met blauw, paars en een regenboog te maken heeft.

blij lijstje 54

Blij Lijstje #54

 • De vrouw in de supermarkt die een paar seconden in stilte naar me keek en toen zei “Jeetje, wat zie jij er leuk uit. Gewoon zo je haar, wat je aan hebt en alles bij elkaar!”. Dat alleen al maakte mijn dag. Het feit dat ze dit ook nog zei toen ik net met de hormonen gierend door mijn lijf en een enorm opgezette buik door de winkel liep (lees: complimenten waren welkom!), maakte het alleen maar beter.
 • Met Barts gezin naar de film van Fantastic Beasts gaan. Mijn eerste bioscoopbezoekje sinds Bart en ik aan het daten waren (oeps, dat is al bijna 3 jaar geleden!). Wat was het fijn! En wat was het een mooie film!
 • Nog steeds genieten van mijn tweedehands aanwinsten van Koningsdag. Vooral de paarse jurk en de blouse met bloemen heb ik al heel vaak gedragen.
 • Eindelijk een sportarmband ontdekken waar mijn (blijkbaar wat groot geschapen) telefoon wél in past.
 • Iets bakken waar Bart supersceptisch over was (zwartebonenbrownies – moet toegeven: het klinkt ook niet als het lekkerste wat je ooit hebt gegeten) en dat hij het dan tóch lekker vindt. Dan is mijn missie geslaagd.
 • Dat mensen zo lief zijn om speciaal voor mij iets te koken of bakken wat lactosevrij is. Ik vind zelf lactosevrij eten niet zo’n probleem met koken, maar het wordt wat lastiger als je ergens anders eet of naar een restaurant gaat (dan wil ik niet altijd diegene zijn die de restaurantopties drastisch beperkt). Zo lief als mensen er uit zichzelf rekening mee houden! 
 • Op verjaardag langsgaan bij broerlief en zijn vriendin en daar door hen getrakteerd worden op een feestmaal (terwijl zij degenen waren die de slingers, ballonnen en cadeaus verdienden).
 • Gezellig langsgaan bij een vriendin die op het punt van bevallen stond (niet toen ik daar langsging overigens; anders was ik wel een andere keer op de thee gekomen).
 • Het spel Werewords spelen. Weerwolven vind ik zelf niet zoveel aan (dat heb ik op de middelbare school vaker met de vriendengroep gespeeld dan me lief is), maar Werewords is wel erg leuk. Zeker voor taalliefhebbers (waaronder ondergetekende).

Een compliment krijgen van de mondhygiëniste over mijn tandenpoetskunsten. Ik sloof me uiteraard voor het bezoekje op de stoel altijd extra uit, dus fijn om te horen dat daar iets van te zien is.

 • Onze Airbnb’s boeken in Duitsland en Kopenhagen. In Kopenhagen boekten we een appartement met heel veel planten (te leuk!) en in Duitsland zitten we in een knus huisje midden op de berg met houten schrootjes op het plafond. We hadden het slechter kunnen treffen.
 • Voor mijn recepten op mijn blog een handige plug-in ontdekken waardoor ik ze voortaan veel makkelijker op mijn blog kan zetten (voor wie nieuwsgierig is: het is de plug-in WP Recipe Maker). Het ziet er zo hip uit met aparte ingrediëntenlijstjes, de bereidingstijd erbij en een knop waarmee je het recept kan printen. Nu nog een boel blogs omzetten naar die plug-in!
 • Dat een opdrachtgever door de paar honderd artikelen die ik voor hun kennisbank heb geschreven nu 6x zoveel bezoekers heeft als eerst. Nog toffer is het dat ze mij daar ook steeds van op de hoogte houden en zo dankbaar zijn. Daar word ik dan weer blij van!
 • Na een heel vol weekend een maandagavond zonder plannen hebben. Ik kan überhaupt een dag “gewoon werken” na zo’n druk weekend dan echt als ontspannend zien. Scheelt ook dat ik mijn werk leuk vind natuurlijk. 
 • De persoonlijke Bonus van Albert Heijn. Zo fijn als we korting krijgen op onze literemmers (ja, in de letterlijke zin van het woord!) pindakaas.
 • Bart die vertelt over een vakantie-uitstapje waarbij hij uit de auto stapte en toen “zijn broek vergeten” bleek te zijn. Hij bedoelde dat hij geen lange broek mee had, maar uiteraard zag ik die uitspraak iets te letterlijk voor me (als in: iemand die in onderbroek de auto uitstapt en zich plots realiseert iets essentieels vergeten te zijn) en heb ik er een minuut of 15 om dubbel gelegen. Als enige in de groep overigens. #beelddenker 
 • Pippa die me komt halen als ze tien minuten na de gebruikelijke etenstijd nog niets eetbaars heeft gekregen. “Eh hallo, hoe laat denk je wel niet dat het is?”, zeggen haar ogen zonder dat er een woord voor nodig is. 

Dat onze vertrouwde supermarkt op de hoek eindelijk weer open is na een grote verbouwing. We zijn blijkbaar zodanig verwend geraakt met een afstand van twee minuten lopen naar de supermarkt dat op de fiets moeten stappen voor boodschappen al als een wereldreis voelt.

 • Stof uit het allerlaatste plinthoekje halen, wat betekent dat het weer gedaan is met de schoonmaaktaken van het weekend. Blij moment altijd!
 • De afgelopen tijd veel inzichten opdoen en daardoor beter in mijn vel zitten. Daarvóór voelde ik me overigens ook prima, maar ik heb het idee dat ik de laatste tijd steeds meer mezelf kan zijn. Het mooiste besef? Dat jij niet blauw hoeft te worden als de rest blauw is; en dat je ook een goed mens bent als jij als enige van de tien paars bent. Daar wijdde ik deze Instagram-post aan. Iets met de wereld kleur geven met jouw eigen kleur.
 • Na een week hormonaal feestje weer mijn minder-hormonale zelf zijn en de tampons kunnen wegstoppen. Hoera voor betere weken van de maand!
 • De serveerster als ze mijn gnocchi zonder kaas komt brengen: “Alstublieft, uw lactosevrije gnocchi.” Ik vijf minuten later tegen Bart: “Goh, dat klinkt natuurlijk wat fancy’er dan “Hier uw gnocchi. We hebben de kaas weggelaten.”. 
 • Een paar oude blogs teruglezen en die dan heel “schattig” vinden. Het allerschattigst vind ik deze blog met 3 simpele recepten toen ik net op mezelf woonde. Kwam erop neer dat ik gewoon een zak roerbakgroenten opentrok, aardappeltjes maakte en een vega-burger erbij legde. Doet de naam ‘simpel’ wel echt eer aan!
 • Dat ik alleen heel milde klachten had van corona en er volgens mij goed van afgekomen ben.
 • Na de quarantaine eindelijk weer de zonnestralen in het echt voelen in plaats van ze door het glas heen op te pikken.
 • Een lieve vriendin die bevallen is van haar eerste kindje. Zo bijzonder! Ik was er de hele dag emotioneel van.
 • Alvast bedenken welke taart ik voor mijn verjaardag wil maken. Deze crumble met bosbessen is het geworden (of nee, moet het worden!).
 • Het boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ lezen. Eén en al herkenbaarheid als introvert: hopen dat je onder werklunches uitkomt, sip zijn als je denkt een avond alleen te hebben en dat er dan iemand onaangekondigd op de stoep staat, of jezelf haast door de grond voelen zakken als je plotseling de beurt krijgt in een vergadering – ik kon een hoop introvert-uitdagingen van de bingokaart wegstrepen.
 • Een CoolBest-pak zien staan met daarop ‘Nu 30% minder suiker’ en ook ‘70% sap, 30% water’. Stelletje slimmeriken! Zo kan ik alles suikerarmer maken.
 • Een weekendje weg naar de Veluwe met de schoonfamilie.
 • Dat Bart in een stroomstoring nog een laptop met volle accu ergens vandaan wist te toveren. De held! Ik had net een deadline te halen.
 • Dat ik blijkbaar tot de selecte kring behoor die van Toedels (de hond van Barts vader) een dolenthousiast welkom krijgt. Een hele eer!
 • Na het weekend thuiskomen in ons eigen vertrouwde huis met een harige huisgenoot die al net zo goed is in een warm welkom geven. Die lieve Pip had ik zelfs tijdens twee dagen weg al enorm gemist.

Wat mis jij het meest van thuis als je weg bent (geweest)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 23 mei 2022 op 9:16 am - Beantwoord

  Jouw vroege blogs, zeker die met de recepten die ik me herinner, waren gewoon super-handig en heel duidelijk voor iemand die voor het eerst alleen woont en kookt! Schattig? ja, dat ook. Maar ik zag vooral iemand die erg praktisch was. Denk je dat ik een drie gangen diner kookte voor mezelf, toen ik net in mijn eigen woning zat? … denk je dat ik dat nu doe?? 😀 (… soms …)
  Voor de kat ben ik altijd blij dat we weer thuis zijn, en ik mis haar ook wel, natuurlijk. Maar als ik haar mee kon nemen, dan deed ik dat. Misschien toch maar eens proberen. Katten kunnen net zo goed reizen als honden. En de hond neem ik altijd mee. (Want die mis ik nog erger dan de kat …)

 2. Naomi 23 mei 2022 op 9:34 am - Beantwoord

  Heerlijk dat de quarantaine voorbij is. Dat lijkt me, zeker als je alleen milde klachten hebt, ongeveer het heftigst aan corona, dat je niet even lekker naar buiten mag.
  Ik moest overigens drie keer kijken naar het woord literemmers. Ik vroeg me af wat lite-remmers waren;), maar pas toen ik pindakaas zag, had ik door dat ik iets verkeerd deed:).
  O, en wat ik het meest mis van thuis, weet ik niet. Maar ik weet wel wat me écht het gevoel geeft dat ik weer thuis ben: als ik mijn ‘eigen’ kerkklok (binnen honderd meter van huis) hoor slaan. Dat is het ultieme gevoel van thuis zijn.

 3. Johanna 23 mei 2022 op 2:21 pm - Beantwoord

  Quarantaineplicht is hier al een maandje of langer afgeschaft. Ook voor de positief geteste persoon. (super) En momenteel hoor ik weinig mensen die echt ziek zijn. In de zomer heb je meer weerstand, door de vitamine D (zonlicht)…. Ja, ik zou misschien onze poes ook het meest missen. En verder gewoon al mijn spullen, het uitzicht etc.

 4. Irene 23 mei 2022 op 4:24 pm - Beantwoord

  Hahaha, om dat met die vergeten broek zou ik ook enorm moeten lachen :’) Ik zie dat dan ook helemaal voor me, hilarisch.
  Ik moet nog even kijken of ik kan vond ik ook echt een heel herkenbaar boek. Ik heb dat gelezen toen ik eens op weekend was met mijn schoonfamilie en eigenlijk constant overprikkeld raakte maar doordat ik het boek aan het lezen was, kon ik er makkelijk over praten met mijn schoonzus en -mama.
  Fijn te lezen dat je beter in je vel zit de laatste tijd! 🙂

 5. Audrey 23 mei 2022 op 7:23 pm - Beantwoord

  Dat zijn mooie vakantieplannen! De Veluwe staat ook nog op mijn wishlist. Ik vond het ook heel mooi om na mijn eigen bevalling de ontroering bij anderen te zien.

 6. Geke 23 mei 2022 op 8:52 pm - Beantwoord

  Ik zou ook zo moeten lachen om die vergeten broek, want ja, hier ook een beelddenker. (hoewel sommigen echt wel hun broek lijken te vergeten als je vb Eurosong zag, of in ‘de boekjes’ kijkt)

  Mooi lijstje! En heel fijn dat je niet zoveel last van corona gehad hebt.

 7. Zo simpel is dan geluk 24 mei 2022 op 8:10 am - Beantwoord

  Heerlijk dat jullie een weekendje weg zijn geweest.
  Bijzonder dat er een lieve vriendin van je is bevallen. Het blijft toch altijd iets magisch.

Recente blogs

Blij Lijstje #74 | Terugkijk-tv, fantasierijke fotoplannen & letters in de lucht

29 maart 2024|Persoonlijk, Positiviteit|

Ik weet niet wat het is met de lentedagen. Maar het lijkt wel alsof mijn energieniveau opeens keihard omhoog is geschoten en ik een acute drang heb om allerlei creatieve plannen uit te voeren. Met als gevolg onder andere een nogal spontane aanmelding voor een out-of-the-box-workshop, een fotoshoot met letters in de lucht en de eerste gesmede tuinplannen. Ook werd ik blij van op het nippertje dingen halen, interieuraankopen die in één keer door de kritische keuring komen en nieuwe mini-mensjes op aarde. Dit is mijn Blije Lijstje.

Romige pompoen-pindasoep met kokosmelk (simpel & smaakvol!)

20 december 2023|Recepten|

Gooi twee van mijn lievelingsingrediënten bij elkaar en je krijgt de allerlekkerste soep ooit: pompoen-pindasoep. Pompoensoep is lekker, pindasoep is lekker, maar deze combinatie van de twee is al helemaal verrukkelijk. Verwacht een stevige, romige soep met wat kruidigheid en een duidelijke pindasmaak. Het klinkt misschien als een verrassende mix van ingrediënten, maar het proberen waard is-ie zeker. Zowel bij mij als bij Bart kreeg deze soep meteen het label "nóg lekkerder dan pompoensoep" bestempeld. En geloof me: als pompoenliefhebber strooi ik niet zomaar met dat label. Dus trek in een kom met comfort food die ook nog goed vult? Dan is deze pompoen-pindasoep misschien ook jouw nieuwe favoriet.

10 dingen die ik dus écht NIET kan

27 oktober 2017|Persoonlijk|

Niemand is een alleskunner of een duizendpoot. Ook ik heb de nodige dingen waar ik niet bepaald goed in ben en waarvan ik dat gelukkig al járen heb geaccepteerd. Soms is het mischien lastig of frustrerend, maar regelmatig ook best wel grappig. Zo laat ik plattegronden lezen en spinnen vangen liever over aan anderen en durf ik te zeggen dat ik niet de lekkerste koffie maak. Benieuwd welke 10 dingen ik nog meer écht NIET kan? Dit zijn 10 dingen waar ik met mijn 24 jaar nog steeds niet zoveel van bak.