blij lijstje 6

Blij Lijstje #55 | Gefixte issues, gevulde pasta & gelukkigmakende keuzes

 • 20 juni 2022
 • 10 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Terwijl ik het aantal dagen tot mijn zomervakantie al bijna op twee handen kan aftellen, geniet ik ook zonder vakantie gelukkig goed van het leven. Zo was ik intens gelukkig dat ik na vele maanden strugglen eindelijk van een hoop website-issues ben verlost, ging ik een autorij-uitdaging aan die minder heftig bleek dan gedacht, en gaf een collega-ondernemer het beste eetadvies ooit. Daarnaast barstte ik tijdens een yogales in lachen uit om een iets te ambitieuze opdracht en bleek maar weer dat je met een beetje recht-voor-zijn-raapheid een hoop bereikt. Dit is mijn blije lijstje van deze maand!

 • Een online yogales volgen waarbij de docent zegt “Misschien voel je dat je navel nu je bovenbeen aanraakt.” Bart en ik kijken elkaar vreemd aan: “Eh, misschien niet.” 
 • Dat ik een doosje chocolade van een klant ontving omdat ze een recordomzet had behaald met haar website. Klanten die chocola sturen, zijn natuurlijk de beste klanten die je je kunt wensen.
 • Geboortekaartjes ontvangen. Er is weinig post zo leuk als dat (oké, tenzij de Belastingdienst je een brief stuurt dat je door een fout € 4.000 terug krijgt).
 • Dat de bloemen voor mijn verjaardag er na 1,5 week nog steeds florissant bij stonden.
 • Voor het eerst in mijn leven voetreflexologie ervaren. Ik schreef laatst teksten voor een voetreflexoloog en zij bood me een gratis sessie aan om het zelf te ervaren. Heel fijn en ontspannend, zo’n anders-dan-anders-voetmassage!
 • Op het nippertje een envelop in de brievenbus gooien voordat de brievenbus wordt geleegd. Niet dat die post per se de volgende dag moest aankomen, maar het voelde toch als een “Did it!”-moment.
 • Een prachtig oud vorkje krijgen dat van mijn oma is geweest. Die staat nu mooi te shinen in de servieskast en af en toe op foodfoto’s.
 • De vakantie die steeds dichterbij komt. Over ruim twee weken is het al zover.
 • Steeds meer leuke lunchtentjes ontdekken waar ik nodig naartoe moet. De lijst groeit gestaag.
blij lijstje 6

 • Ontdekken dat er een vrouwelijke huisarts is bij mijn praktijk, die 1000x beter is dan de andere huisarts en die spontaan tegen me zei “Je moet je nooit een zeur voelen, hoor. Altijd gewoon langskomen!”. Als iemand de prijs huisarts van het jaar verdient, dan is zij het. En als iemand het niet verdient, dan is het de huisarts die ik hiervoor had.
 • Rondtouren in een oude eend voor de Escape Vroom met Bart. 
 • Genoeg verjaardagsboodschappen hebben ingeslagen. Ik ben altijd bang te weinig te hebben, vooral omdat ik door corona de hele kringverjaardagen-ervaring lange tijd niet had gehad. Maar het kwam allemaal perfect uit. 
 • Hardlopen in een miezerbui. Gek genoeg kan ik de verkoelende spatjes regen vaak wel waarderen. 
 • Mattie & Marieke op Qmusic. Ik zet bijna altijd de radio uit als ik in de auto stap (en een podcast aan). Maar als hun show op staat, blijf ik luisteren.
 • Een artikel schrijven over omgaan met hooggevoeligheid. Dit was een samenwerking die haast te mooi was om waar te zijn: een consult met een HSP-coach volgen in ruil voor een artikel. De lessen uit dat ene anderhalf uur helpen me nog bijna elke dag.
 • Uit eten gaan met het team van een marketingbureau waar ik voor werk. In het restaurant door de vele bordjes met lekker eten vertwijfeld vragen “Is dit het voorgerecht of het hoofdgerecht?”. Mijn collega: “Geen idee. Gewoon dooreten zoveel als je kunt!”. Oké, kan geregeld worden. (Het bleek overigens het voorgerecht te zijn.)
 • Als enige in de groep een sapje bestellen in plaats van alcoholische cocktails en dan als reactie krijgen “Wat goed dat je niet drinkt!”. Ik was zo verrast door die reactie, omdat ik bij etentjes met groepen vaak eerder het gevoel heb dat ik moet verantwoorden waarom er geen alcohol in mijn glas zit. Dit keer totaal niet nodig dus!

Op zondagochtend om half acht spontaan de voorraadkast opruimen. Soms krijg ik dat soort acute opruimneigingen en die móeten dan gewoon gestild worden.

 • Een vriendin van de middelbare school na vijf jaar weer zien en spreken in haar gezellige woning in Limburg.
 • Steeds zelfverzekerder rijden in de auto van Bart. Bart heeft een gloednieuwe leaseauto van zijn werk en ik vermeed liever de plek achter het stuur tijdens ritjes samen. Want als er iets zou gebeuren, dan had ik een auto gesloopt die niet van mij is… een auto die gloednieuw is… en die ook nog eens van Barts baas is… Niet dat ik ooit brokken heb gemaakt achter het stuur overigens. De laatste tijd ben ik de uitdaging toch aangegaan. Blijkt helemaal niet zo spannend allemaal en het gaat helemaal prima! (Zijn er meer mensen die dit hebben? Ik heb geen rij-angst, maar ben wel altijd huiverig om in andere auto’s dan de mijne te rijden.)
 • Tien potten pindakaas ophalen via de Too Good To Go-app bij de Pindakaaswinkel.
 • Fietsritjes aan het begin van de avond. Als het lekker lang licht blijft, dan doe je me daar echt een plezier mee. Is ook een stuk koeler dan overdag!
 • Na een week van ongesteldheidsperikelen weer kunnen hardlopen. 
 • Windowshoppen. Ik ben zo iemand die twee uur door een winkelcentrum kan rondstruinen en dan met een taartvormpje van 2 euro thuiskomt. Alsnog heb ik een heerlijke dag gehad met al het kijken, kijken, niet kopen.
 • Mijn websitebouwer die nadat mijn website 16 uur offline lag door een hostingprobleem (vorige week donderdag was dat) mailt “Joh, ik vind het echt een geweldig verhaal. Maar kunnen jullie gewoon je klant helpen?”. Daarna was het binnen twee minuten geregeld. Ik zei al tegen Bart: “Iedereen heeft een [naam van die persoon] in zijn leven nodig.”
 • Een wethouder bij De Rijdende Rechter in een issue over een verkeerssituatie: “Ik gebruik liever geen borden.” Ik tegen Bart: “Joh, dat eet ook lastig. Zou hij wel aan vorken doen?”.
 • Bij de supermarkt een prei afrekenen en dan van de caissière de vraag krijgen “Ehm, wat is dit voor groente?”. Ligt het aan mij of is prei niet heel exotisch?
 • Dat mijn website na vele maanden struggelen (en goede hulp van Lamper Design, heel blij met al het harde werk dat zij hebben verzet!) weer naar behoren werkt. Als het goed is, merk je er qua lay-out weinig van, maar achter de schermen is het een wereld van verschil. Kan ik me gelukkig weer bezighouden met wat ik leuk vind: schrijven, foto’s maken en reacties beantwoorden in plaats van website-issues fixen. Intens blij mee! Overigens klopt het dat sommige dingen nog niet helemaal goed staan. Dat is nog work in progress 🙂 Zo wordt nog aangepast dat je bij je reactie ook een URL kunt achterlaten en wordt het reactieformulier groter gemaakt.
 • Dat ik daardoor ook klaar ben met oude artikelen overzetten. Mocht je je afvragen wat ik afgelopen 1,5 maand naast werk en bloggen heb uitgespookt: 1900 blogs nalopen. Wel een leuke trip down memory lane!
 • Op Instagram trots vertellen dat onze vetplant bloeit. Vervolgens een DM krijgen: “Zo’n uitloper is vaak een laatste drang van de plant om zich voort te planten voordat hij sterft.” Bam, weg illusie dat ik groene vingers heb 😉 Wel goed om te weten!
 • Dat het goed lukt om ‘nee’ te zeggen tegen opdrachten die vanwege mijn vakantie niet passen en dat ik ook gerust zeg “Kan wel, maar pas over zes weken!”. Stukje achtergrondinformatie: tot twee jaar geleden vond ik dat allemaal zo lastig dat ik in mijn vakantie gewoon doorwerkte als er iets tussenkwam. Blij dat ik dat nu anders aanpak! Op vakantie gaan als ondernemer kan prima, zo heb ik gemerkt. Op tijd proactief aangeven wanneer je er niet bent en wat je voorstelt voor die periode (vooruitwerken, dingen alvast inplannen, etc.), is dé truc.  
 • Onze perfect isolerende kozijnen, waardoor het ook op de snikhete dagen goed vertoeven was binnen. Ik ben trouwens ook eeuwig dankbaar dat onze voor-de-vorige bewoners in zonneschermen hebben geïnvesteerd.
 • De serie ‘Tropenjaren’ (terug te kijken via NLZIET of NPO Start). Als je wilt lachen om grotendeels lekker onrealistische verhalen van nieuwbakken ouders, kijk dit!
 • Na een paar weken zonder mijn lievelingspasta weer de enige vegan gevulde pasta in het schap van Albert Heijn vinden. Gratis tip: altijd naar een groter filiaal gaan als ze in je vertrouwde supermarkt je lievelingsproduct niet meer hebben!

Welk product zou jij nooit willen missen in de supermarkt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 juni 2022 op 7:17 am - Beantwoord

  Oh wauw, 1900 oude artikelen doorlopen! Dat moet een behoorlijke klus geweest zijn.
  Heel herkenbaar trouwens hoor, dat je liever niet in een andere auto rijdt. Ik weet inmiddels dat het weinig verschil maakt, maar ik rijd toch het liefst in mijn eigen auto (inderdaad vanuit het idee dat je dan geen brokken voor een ander maakt).
  Fijn dat de issues weer opgelost zijn hier! Ik kreeg donderdag zelf al bijna een hartverzakking toen ik de foutmelding kreeg; bang dat het aan mij lag. Maar (voor mij gelukkig) nee dus.

 2. Audrey 20 juni 2022 op 8:13 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer! Chocola en geboortekaartjes zijn inderdaad perfect om in je brievenbus te vinden – of van je pakketbezorger te krijgen.

  Enne: ik kan je vertellen dat hoewel de verhalen in Tropenjaren misschien een tikkeltje onrealistisch zijn, de baby-gerelateerde situaties wel echt uit het leven gegrepen zijn.

  En mijn favoriete supermarktproduct is sowieso de naturel ribbelchips van de Lidl. Zo lekker!

 3. Daenelia 20 juni 2022 op 8:42 am - Beantwoord

  Ik kan me de frustratie voorstellen als je site niet lekker loopt (of er compleet uitligt …) Maar voor mij is dat meer een startsein om zelf aan de slag te gaan – voor mijzelf of voor een klant 🙂 Foutmeldingen moeten je ook een beetje bang maken, maar als je weet wat er bedoelt wordt, valt het vaak mee hoor. En die laatste dingetjes zijn vast ook snel aangepast.
  Autorijden doe ik niet, dus geen idee … Ik laat wel liever mijn gozer de bakfiets besturen, ondanks dat hij degene is die het gelukt is met een drie-wieler-bakfiets om te vallen. Ach. En bij de supermarkt ben ik alleen zeer gehecht aan onze yogurt. Die is ook alleen daar te krijgen en er is niks dat als alternatief kan diene voor mij, wat smaak en structuur betreft.

 4. Darina 20 juni 2022 op 11:24 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Wat een klus om 1900 artikelen door te lopen. Dan kwam de chocolade wel op tijd 🙂
  Mijn favoriete supermarktproduct is toch wel de skyr van het eigen merk, zo lekker!

 5. Irene 20 juni 2022 op 12:49 pm - Beantwoord

  Balen, die websiteproblemen! Gelukkig is het zo goed als opgelost allemaal 🙂 Ik moet ook nog altijd een heel deel blogs eens doornemen en terug publiceren. Het zijn er (gelukkig misschien) wel geen 1900 :p
  Ik rijd ook liever niet in iemand anders zijn auto. Moest bij een vorige job eens na een werkfeestje iedereen naar huis rijden in de dure auto van mijn baas (want ja, ook de enige die nooit drinkt hier). Dat deed ik toch ook niet helemaal op mijn gemak.

 6. Gouden Momenten 20 juni 2022 op 1:48 pm - Beantwoord

  Hier heb ik al zomervakantie (opleiding houd zijn zomerstop en in September start ik weer om die in Januari af te ronden). Ik wil jullie helemaal niet jaloers maken hoor 😉 Maar.. goed nieuws, ik begin voorzichtig aan terug te schrijven achter de schermen. Ik heb er weer zin in, tot school terug start, haha. Fijne vakantie voor wie net als ik al kan genieten van vrije dagen . 🙂

 7. Johanna 20 juni 2022 op 3:09 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje, en ja. zoveel blog teruglezen daar kun je nu een boek over schrijven. Succes!

 8. Meaghan 20 juni 2022 op 3:34 pm - Beantwoord

  Wat een blij lijstje! Ik word er zelf ook helemaal vrolijk van! Wat een leuke reactie ook op het sapje dat je bestelde. Ikzelf drink ook geen alcohol en bij mij zijn de reacties ook altijd gemend, van wat goed tot “waarom niet?!”. Mooi dat dit gezelschap er wel prettig op reageerde! En wat fijn dat je je zo goed voelt bij die vrouwelijke huisarts. Dat is zo ontzettend belangrijk. Ik heb ook een negatieve ervaring gehad met mijn vorige huisarts. Maar ik ben een aantal weken geleden verhuisd en moest toen een nieuwe huisarts zoeken, na een kennismaking heb ik daar al een veel beter gevoel over dan mijn oude huisarts. Ik ben blij dat ik daar nooit meer naartoe hoef te gaan!

 9. Zo simpel is dan geluk 23 juni 2022 op 11:51 am - Beantwoord

  En patiënten de chocola langsbrengen (of taart!!) zijn de beste patiënten! 🙂
  Leuk zo’n trip down memory lane.

 10. Anna 27 juni 2022 op 3:12 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Tropenjaren vind ik ook zo’n geweldige serie, haha.

Recente blogs

5 leuke herfstactiviteiten om je niet te vervelen

23 oktober 2018|Lifestyle|

Voor mij als zomerliefhebber is de herfst misschien niet direct het seizoen waar ik het hele jaar naar uitzie. Maar als het najaar zich eenmaal aandient, kan ik daar tegenwoordig zeker wel van genieten. Deze herfst alleen al heb ik heel wat fijne dingen gedaan die mij oprecht blij maakten. Zo genoot ik van het uitvoeren van een aantal herfstplannen, maar ook van spontane uitjes die de herfst (nóg) leuker maakten. Ook inspiratie nodig om je niet te vervelen deze herfst? Deze 5 fijne herfstactiviteiten kan ik jou van harte aanbevelen.

"Negatieve" eigenschappen kunnen ook positief zijn (en andersom!)

28 juni 2019|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Bij sollicitatiegesprekken is het bijna een standaardvraag geworden: "Wat is jouw slechte eigenschap?". Het bijzondere is dat bijna iedereen wel een of meerdere - laten we het 'verbeterpunten' noemen - weet van zichzelf. Maar een positieve eigenschap benoemen is soms een stuk lastiger. Wat nu als ik je vertel dat er soms juist in negatieve eigenschappen tegelijkertijd een kracht schuilgaat? Ik plaatste er laatst een Instagram-post over, maar vond mijn hersenspinsels ook een blogartikel waard.

Kringloopvondsten #7 | Jurkjes, boeken & een mini-broekje

14 november 2018|Lifestyle|

Worden jullie al gek van mijn vele kringloopvondsten? Ik hoop het niet! Ik ben zelf het rondstruinen bij kringloopwinkels namelijk nog lang niet zat. Een tijdje geleden ontdekte ik met Johanne de Kringloop Centrum ARM in Utrecht en ik greep dit weekend de kans om met mijn vader terug te gaan. Ik ging met een tas vol boeken weer naar huis. Daarnaast vond ik bij mijn twee "vertrouwde" kringloopwinkels een paar prachtige jurkjes, een roze vest en een kort broekje dat ver buiten mijn comfortzone is. Goed, genoeg gepraat! Kijk je mee naar mijn nieuwste kringloopvondsten?