blij

Blij Lijstje #57 | Brabantse wandelingen, boodschappenmazzeltjes & de beste nieuwe keukenaanwinst

 • 19 september 2022
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Oh boy, is het al woensdag? Dan wordt hier iets bezorgd dat mijn leven zéker weten nog veel leuker gaat maken. Iets keukenachtigs waar ik al laaiend enthousiast over ben voordat ik het überhaupt in huis heb. Daarnaast werd ik blij van een vriendin opzoeken in Brabant, de eerste tekenen van de herfst (ja, ook als zomermens kan dat!), zeldzame bingewatchsessies en van eindelijk een diagnose krijgen na twee jaar strugglen met buikklachten. Soms gooit het leven een kleine rotte tomaat naar je, maar er zijn ook dan altijd blije momenten om te koesteren. Die waren er gelukkig de afgelopen maand meer dan genoeg. Van grappige besefmomentjes bij de glasbak tot laatste beetjes paarse heide – dit is mijn Blije Lijstje.

 • Zelf knapperige tofu maken die verrassend goed uitpakte. Ik ben de tofu helemaal gaan ontdekken de laatste tijd. Met de juiste bereiding kun je zo’n saai wit blok écht omtoveren tot iets heel lekkers.
 • Bij mijn schoonzusje thuis: “Zoek maar een plekje. Je kunt alleen niet op die stoel zitten. Daar zit George.” Haar kitten van net 10 weken oud kent zijn koningsplek in het huishouden al.
 • Een dierenartsbezoekje dat alles meeviel. We moesten de dierenarts twee flinke klitten uit haar vacht laten weghalen en Pip maakte er gelukkig niet zoveel drama van als eerder. Helemaal van harte ging het zeker niet, maar het was al een hele verbetering.
 • Dat Pippa na het wegscheren zelf in het reismandje ging zitten (eerder rende ze dan altijd de behandelkamer door) omdat ze blijkbaar dacht “Wat jullie ook nog met me willen doen, ik zit hier en ga naar huis.”
 • Na maandenlang dubben en veel klagen over onze smoothiemaker die precies niets kan (als in: hij komt niet door harde dingen heen en loopt voortdurend vast), eindelijk mezelf trakteren op hét apparaat onder de keukenapparaten: een KitchenAid foodprocessor. Dat is een blender, keukenmachine en nog veel meer dan dat. Je kunt er onder andere smoothies mee maken, beslag kneden, pastasauzen in bereiden, wortel raspen, beslag mee maken en nog veel meer. Dit gaat zo’n verademing zijn en is me de rib uit mijn lijf (€ 200, slik!) zeker waard. Is het al bijna bezorgdag? Ik weet wat ik die avond ga doen: alles maken wat met die krakkemikkige smoothiemaker nooit lukte.
 • Ergens de schrijfwijze ‘roest vast staal’ (in plaats van ‘roestvast staal’) tegenkomen en daar dan bij bedenken dat je bij dát staalbedrijf vooral niet moet zijn als je staal wilt hebben dat niet vast wel roest. (Of denk ik gewoon te diep door over taalfoutjes als taalfreak?).

Het nieuwe huis bewonderen van een lieve vriendin die naar Brabant is verhuisd en urenlang bijkletsen.

 • Wandelen door de Loonse en Drunense Duinen. Het voordeel van vrienden die naar een plek buiten de Randstad verhuizen, is dat je nog eens schitterende stukjes Nederland leert ontdekken die niet Amsterdam, Utrecht of Leiden heten.
 • In de duinen nog wat verdwaalde paarse heide tegenkomen.
 • Omdat ik mijn eigen jas was vergeten, van een vriendin een gele regenjas lenen (nadat ik in Kopenhagen ook al een gele regenjas leende van mijn schoonzusje) en me afvragen of dat misschien een teken is dat ik zelf ook maar een gele regenjas moet nemen. Ben er in elk geval verliefd op.
 • De eerste knutselpakketten voor kerst tegenkomen bij Action en er daar uiteraard drie van meenemen, omdat ik uit ervaring weet dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met kerstkaarten maken (anders kun je in december geen kerstkaarten meer zien).
 • De vuurwerkshow in Aalsmeer bewonderen die jaarlijks wordt gehouden. Ik heb zelf niet veel met de feestweek, maar vond de vuurwerkshow bij het water wel een romantische besteding van onze zaterdagavond (ook al stond de helft van de Aalsmeerders hutje mutje om ons heen).
 • Mijn truien weer uit de kast kunnen halen. Ik mag dan 100% een zomermens zijn, ik word er wel heel gelukkig van om mijn vrolijke truien weer van de plank te halen nadat ze een half jaar achterin de kast hebben gelegen.
 • Ook los van de truien mezelf betrappen op lichte herfstzin. Lekker cliché, maar ik heb heel veel zin in pompoensoep, warme havermoutontbijtjes, kaarsen in huis, appels plukken bij De Olmenhorst en extra veel XXL-koppen thee zonder dat je daar zweetdruppels op je voorhoofd van krijgt.
 • Net tandpasta nodig hebben op het moment dat er een ‘3 halen 2 betalen’-actie is bij Albert Heijn.
 • Eindelijk weten waar mijn buikpijn vandaan komt. Ik heb na een lange zoektocht (meer dan twee jaar!) toch een diagnose gekregen, die anders is dan prikkelbare-darm-syndroom. Ik heb adenomyose: een vorm van endometriose. Een hele opluchting om eindelijk te weten wat het is en verder te kunnen (hoewel de diagnose op zich uiteraard geen feest is)! (P.S. Binnenkort wil ik er zeker meer over delen, omdat dit iets is waar meer vrouwen dan ik veel te lang mee rondlopen. Ik wil alleen eerst verder komen in de zoektocht die ik zelf nog heb af te leggen.)
blij 2

Dat mijn blog vorige week precies 6 jaar bestond. Ik twijfelde even om weer een verhaal op te hangen over hoe erg de tijd vliegt, hoe ik ooit begon op mijn meisjeskamer en hoe dol ik nog elke dag op bloggen ben. Maar ik besloot dat ik er in deze blog vooral één ding over wil zeggen: dank je wel dat jij er bent! Want dankzij jou (als lezer, reageerder, volger of alle drie!) is schrijven, kletsen en gedachtespinsels, foto’s, recepten en outfits droppen op Vaker Vrolijk al 6 jaar een feestje.

 • Autorijden door Den Haag en ontdekken dat daar een fantastisch bos is, waar ik heel snel maar eens naartoe ga. Die komt ook op het lijstje te staan met leuke herfstdingen om deze herfst te doen.
 • Alvast plannen maken voor ons dagje en nachtje weg op de Veluwe volgend weekend.
 • In de voorstelling van Paulien Cornelisse laatst: “De zin ‘We gaan langzamerhand maar eens aanstalten maken om…’ is mijn favoriete zin. Het is lekker vrijblijvend en is eigenlijk alles tussen ‘laten’ en ‘doen’ in.”
 • Dit artikel over herstellen van een eetstoornis plaatsen. Ik heb er heel lang over gedaan en vond het ook best spannend om er zo open over te spreken, maar ben steeds achteraf heel blij als ik me open opstel. Het voelt goed om van mijn “mess” van toen toch iets positiefs te maken door er hopelijk iemand – al is het maar één iemand – wat steun mee te bieden.
 • Nadat ik laatst twee samenwerkingen (uiteraard met enige spanning: komt er wel iets nieuws voor in de plaats?) afzegde, er nu officieel een waanzinnige opdracht bij krijgen. Ik mag teksten gaan schrijven voor 365 Dagen Succesvol en ben daar dus echt op het niveau schreeuw-het-van-de-daken zo blij mee.
 • Dat het precies ging regenen op het moment dat Bart en ik amper 1 minuut van het boodschappen doen (op de fiets) terug waren.
 • Barts suggestie om vegan Ben & Jerry’s-ijs mee te nemen. Daar zei ik geen nee tegen. Binnenkort eindigt het ‘cookies on cookie dough’-ijs in mijn mond en ik kan niet wachten.
 • Bijna wekelijks twee lege potten pindakaas wegbrengen naar de glasbak. Bij anderen gaat de drank er hard doorheen, bij ons vooral de pindakaas.
 • Dat mijn broertje voor zijn kookboek geïnterviewd werd door Het Parool en daarin heel open praat over zijn hersenbloeding, het herstel daarvan (wat niet altijd over rozen gaat) en zijn liefde voor koken. Zo trots op hem (ook vóór het artikel al uiteraard)! Mocht je het artikel willen lezen, stuur me even een mailtje op romy@vakervrolijk.nl. Dan stuur ik je een kopie.
 • Na het bingewatchen van Dertigers (ik was in drie weken door 24 afleveringen heen…) nu fanatiek Oogappels kijken. Voor daarna staat Flikken Rotterdam op de planning. Ik hou van de periode na komkommertijd: dan ga je leuke tv zoveel meer waarderen.

Wat is jouw favoriete serie op dit moment?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 19 september 2022 op 7:19 am - Beantwoord

  Onze tv-smaak is hetzelfde: ik heb ook ‘Dertigers’ zitten bingewatchen en ben nu bezig met ‘Oogappels’. Flikken volg ik trouw wekelijks;).
  Ik ben blij voor je dat er nu een antwoord is op je klachten qua buik, maar ik kan me voorstellen dat de nieuwe diagnose ook wel even slikken is. Ik hoop wel dat het je ook kan helpen om het iets te laten verbeteren.

 2. Johanna 19 september 2022 op 9:02 am - Beantwoord

  Ach….Pippa. Wij knippen Myra haar klitten er zelf uit. Ook zij had laatst een aantal hele grote dicht op haar huid,. maar als mijn man haar vasthoudt en ik de klitten er voorzichtig met een goede kappersschaar eruit knip, is het te doen. Wel kun je de klit er niet in 1x uitknippen, je moet er eerst stukjes afknippen. Verder houden we haar vacht met een “onderwolsnijder” korter. Scheelt ook. En het spaart ons en haar een dierenaarts bezoek. Fijn dat je meer weet over je buik klachten. Nu maar hopen daat ze ook nog een oplossing hebben.

 3. Daenelia 19 september 2022 op 9:14 am - Beantwoord

  Mooi dat je een diagnose hebt! Het blijft me altijd verbazen dat je als patiënt soms echt niet doordrammen om van een algemene (luie) diagnose af te komen. Misschien was dat voor jou anders en heb je een goede huisarts die je doorverwijst en zo… maar zelf heb ik dat nooit meegemaakt.
  Op dit moment volgen we op maandag nog steeds Better Call Saul. Echt zo’n fijne serie. En zaterdag is voor The Sandman, maar dat lijkt me echt niks voor jou.

  • Romy 19 september 2022 op 10:25 am - Beantwoord

   Yup, helaas heb ik precies die ervaring met de huisarts. Gelukkig heb ik sinds een tijdje binnen dezelfde praktijk een andere huisarts, die wél verder wilde kijken en heel meedenkend is. Maar daarvoor heb ik voor mijn gevoel heel lang aardig moeten doordrammen inderdaad.

 4. Simone 19 september 2022 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je eindelijk een diagnose hebt voor je buikpijn. Ik lees er graag meer over. Hopelijk kun je er iets voor krijgen.

 5. Lisa 21 september 2022 op 8:15 am - Beantwoord

  Mooi blij lijstje! Serie: Shetland detective. En verder had ik wol nodig: blij dat je wol van nederlandse schapen kunt kopen. En héél blij met de herfst!

Recente blogs

15 tips voor minder chaos in je hoofd (in 15 minuten!)

12 november 2018|Lifestyle|

De maandagochtend beginnen met een volgestroomde mailbox? Of heb je een hoofd vol rondspokende gedachten waarin de orde ver te zoeken is? Dan is een beetje meer rust en een beetje minder chaos in je hoofd natuurlijk van harte welkom. Maar ja, een saunaweekend of een vakantie naar een tropisch oord plannen midden in de week is natuurlijk niet altijd een optie. Gelukkig hoeft het niet veel tijd te kosten om minder chaosgevoel te krijgen. Ik geef je 15 tips voor minder chaos in je hoofd die niet meer dan 15 minuten kosten.

Vaker Vrolijkheid #17: navigatie-apps, heldendaden & lege snelwegen

15 februari 2018|Positiviteit|

Fijne, vrolijke momenten. Die had ik de afgelopen weken in alle soorten en maten. Er waren grote en belangrijke dingen waar ik volop van genoot, maar ook kleine genietmomenten die minstens zo fijn waren. Ik voerde een paar keer grappige gesprekken, genoot van liters thee én van een bijna lege snelweg. Daarnaast profiteerde volop van apps die bijna iedereen waarschijnlijk al jaren gebruikt, maar waarvan ik me nu pas afvraag hoe ik het ooit zónder had kunnen doen. Dat en meer vrolijke momenten vind je in deze derde editie van Vaker Vrolijkheid.

Note to self | Mijn pleidooi voor stilstaan

16 augustus 2017|Persoonlijke groei|

Stilstaan en terugblikken op wat ik hebt bereikt. Joh, dat vind ik nog best een dingetje. Ik schroef mijn spreekwoordelijke lat bijna vanzelfsprekend continu iets omhoog. Bij stap 1 denk ik alvast na over stap 10. Want ja, ontwikkelen is goed en alles uit mezelf halen voelt bijna als een must. Stilstaan? Ik vond het jarenlang bijna een vies woord. Inmiddels probeer ik me er toch soms aan te wagen, juist om verder te komen. In dit kleine pleidooi voor stilstaan deel ik graag mijn ervaringen met je. Dit is waarom stilstaan óók heel goed kan zijn.

Ga naar de bovenkant