blij lijstje

Blij Lijstje #58 | Knijpfles-vreugde, kleurenconsult & kittenpret

 • 20 oktober 2022
 • 8 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Je weet pas wat je hebt als je het mist. Dat is iets wat ik de afgelopen maand in meerdere contexten ervoer. Zo waardeerde ik mijn vrije luchtwegen nog meer, was ik extra blij met een 5 kilo wegende deken op bed en kon ik überhaupt nog meer waarderen dat ons bed breder is dan 1,40 meter. Daarnaast werd ik hieperdepiepblij van pindakaas in bijzondere vorm, deed ik mezelf een bijzondere ervaring cadeau én moest ik voor het eerst van mijn leven huilen van het lachen tijdens een videocall. Komt-ie: mijn Blije Lijstje.

 • Bart die tijdens mijn videocall van de ene naar de andere kant van de kamer wil komen zonder in mijn beeld te verschijnen, maar die was vergeten dat ik nu een breedbeeld-webcam heb. Zijn strategie van bukken, over de grond tijgeren en dan weer omhoog krabbelen was dus niet meer helemaal waterdicht en resulteerde in mijn grootste lachbui van het hele jaar. Mijn opdrachtgever die alles live kon volgen, lag ook aardig dubbel. Sorry schat!
 • De Overblijvers-boxen van Albert Heijn helemaal ontdekt hebben. Voor € 4,95 bestel je een vegetarische box (niets vlees- of visachtigs, yay!) en krijg je een heleboel producten die bijna overdatum zijn. Ik ben er nogal fanatiek mee en bestel zeker wekelijks een box.
 • Door de Overblijvers-box plantaardige grilworst ontdekken voor op brood. Niet het soort product dat ik normaal zelf zou kopen, maar wel héérlijk (vooral verwarmd!) om te proberen.
 • Dat er weer een nieuwe Allerhande lag bij Albert Heijn.
 • De documentaire ‘Inside the mind of a cat’ kijken en daarin horen dat katten gemiddeld zeven keer hun eigen lengte kunnen springen. Vervolgens toekijken hoe Pip zichtbaar haar koppie breekt over hoe ze bij ons op de bankleuning (lees: 80 cm hoog) moet springen nu er een kussen wat in de weg ligt… Pip, je zou hiervoor gemaakt moeten zijn!
 • Een nieuwe winterjas ontvangen die er én leuk uitziet én weer en wind buitenhoudt. Meestal heb ik een zwak voor winterjassen die het moeten hebben van hun looks, maar die verder weinig doen qua kou-bescherming. Deze perfecte combinatie is dus een unicum.
 • Dat ik mijn verzwaringsdeken weer kan gebruiken. Ik vind dat ding fantastisch, maar heb hem tijdens de snikhete zomerweken toch maar links laten liggen (te dik, te heet!). Dat maakt het extra fijn om er nu wel weer onder te liggen.
 • Voor het eerst beslag voor chocolademuffins maken met mijn Kitchenaid-foodprocessor en ontdekken dat dat wel heel veel soepeler gaat dan hoe ik het altijd deed in onze totaal niet meewerkende oude blender.

Zo enthousiast zijn over mijn KitchenAid dat er in mijn filmrol op mijn telefoon nu allemaal filmpjes staan van de KitchenAid in actie. Ach ja, de één heeft een telefoon vol babyfilmpjes; mijn telefoon is gevuld met content over mijn nieuwe keukenapparaat.

 • Op Dierendag ongegeneerd heel Instagram vol Pippa-spam gooien, omdat 4 oktober me daar een perfect excuus voor leek.
 • De 82e verjaardag van mijn opa bezoeken en sommige lieve ooms en tantes voor het eerst sinds heel lang weer in het echt zien.
 • Na hard hollen nog precies om 17.58 uur enigszins buitenadem in een winkel staan om iets op te halen voordat ze over 2 minuten dicht gaan. Ik weet het: gevalletje unsuccesful adulting, maar het pakte uiteindelijk toch nog succesvol uit toen ik nét niet voor een dichte deur stond.
 • Een nieuwe opdrachtgever voor wie ik alle webteksten onder handen mag nemen. Als mensen tegen me zeggen “Ga helemaal los en doe wat jij denkt dat goed is”, dan slaat mijn tekstschrijvershart daar helemaal van op hol. Niets zo fijn als de vrije hand krijgen met schrijven!
 • Bewust besluiten om in deze gekke periode van slecht nieuws de NOS-site meer links te laten liggen. Ik merkte dat ik best wel sip en gespannen werd van al het negatieve nieuws over de energiecrisis, oorlog en andere nare dingen. Daarom maar besloten om het niet meer allemaal tot op de bodem uit te zoeken en elke minuut op de hoogte te zijn. Focus op waar jij persoonlijk impact op hebt, wees lief voor anderen en doe wat jij kunt doen voor je medemens en voor de planeet. Daar bereik je het meeste mee.
 • Het weekend weg met Bart naar Buitenplaats Beekhuizen. Ik heb nog niet eerder zo origineel en romantisch overnacht als daar.
 • Daarna thuiskomen in ons eigen vertrouwde huis en genieten van het feit dat we weer een bed van 1,80 meter breed tot onze beschikking hebben in plaats van 50 centimeter kleiner. Minder knus, wel fijn! (Ik ben zo’n ongezellige partner die in haar slaap helemaal naar het uiteinde van het bed rolt omdat ik blijkbaar het beste slaap met privéruimte om me heen.)
 • Een brief van de Belastingdienst ontvangen dat ik weer kwartaalaangifte mag doen en dan denken “Eh hallo, dat héb ik al gedaan!“. Telt dat als succesful adulting?
 • Mezelf iets heel gaafs cadeau doen wat ik al lange tijd wilde doen: een kleurconsult. Mocht je denken “Eh wat?”, dat is dus iemand die meekijkt welke kleuren kleding het beste bij jouw “type” passen. Zo kun je nog beter kleding kopen die goed bij je past. Ik vermoed zelf dat ik iemand ben bij wie vooral warme kleuren (okergeel, bordeaux, koper, oudroze en legergroen) goed passen. Maar wie weet heb ik het helemaal mis en blijken fuchsia, zwart en knalgroen toch meer mijn ding.

Na veel te lang uitstellen mijn computer weer eens updaten en ontdekken dat dát was waarom de boel zo traag werkte.

 • Een hele babyclub aan stekjes ontdekken in onze pannenkoekenplant. Die plant zich weer eens nogal snel voort.
 • Het moment dat het wasrek weer is opgeruimd uit de keuken en we eindelijk weer fatsoenlijk aan het aanrecht kunnen staan.
 • Plannen maken om – lekker cliché-herfstactiviteit – appels te plukken dit weekend. Ik ga maar alvast appelrecepten bedenken om onze nieuwe voorraad op te krijgen. Alhoewel, deze appeltaart-havermout kan ik ook niet vaak genoeg eten.
 • Eindelijk eens werk maken van mijn goede voornemen van laatst om vitamine B12, ijzer en vitamine D weer structureel te gaan slikken. Zo zie je maar: goede voornemens kun je ook al vóór het vuurwerkspektakel en de oliebollen maken en waarmaken.
 • Een dag in Antwerpen doorbrengen voor een housewarming.
 • De volgende dag onverwachts meer tijd voor mezelf hebben, wat ook héél fijn was omdat ik na 24 uur onder de pannen in een groep aardig uitgeblust was.
 • Gaatjesvrij door de controle bij de tandarts komen. Ik heb al lange tijd geen gaatjes gehad. Maar toch, altijd fijn om dat zo te houden.
 • Solliciteren op een freelance functie die me he-le-maal het einde lijkt en daar zelfs zo enthousiast van worden dat ik er al mijn productiviteitstips voor aan mijn laars lapte en direct voor een sollicitatiebrief ging zitten. Hopelijk hoor ik binnenkort meer!
 • Voor het eerst in mijn leven een uitgebreide spoedcursus SEO-schrijven geven aan iemand (voor een werkoverdracht) en ontdekken dat ik dat eigenlijk hartstikke leuk vond om te doen.
 • Heel blij zijn dat Pip haar speelse kittenjaren al achter de rug had voordat ik haar kreeg nu ik van mijn zwager en schoonzusje hoor wat hun kittens allemaal uitspoken (inclusief slapeloze nachten, gesloopte planten en alles).
 • Dat Bart en mijn broertje me enigszins in de waan lieten dat mijn pompoenprobeersel best goed te eten was toen ik hen laatst een niet al te best gelukte creatie voorschotelde.
 • Na een paar weken met maar één pyjamabroek (mijn oude exemplaar had na vier jaar niet-te-maken-gat) eindelijk weer een tweede exemplaar hebben, waardoor ik de was er niet meer op hoef af te stemmen dat ik ’s avonds die ene broek weer droog moet kunnen aantrekken.
 • Kletsen met een vriendin uit Dordrecht en gezellig samen de stad in gaan.
 • Chocolade bij de post. Need I say more?
 • Een heel leuk gesprek met iemand hebben voor een blogsamenwerking en spontaan besluiten om samen naar de KreaDoe te gaan binnenkort.
 • Op een terras dineren en na 15 minuten in de kou ontdekken dat er wél terrasverwarmers zijn.
 • Vegan Paturain tegenkomen in de supermarkt en die (uiteraard) mee naar huis nemen. Dit wíl ik gewoon proeven.
 • Me na een week verkoudheid (geen corona gelukkig) weer helemaal goed voelen. Je waardeert pas dat je vrij kunt ademen als je het een tijdje niet kunt…
 • Mijn nieuwe roze mantelpakje van de IJ-hallen aantrekken en me daar helemaal chic in voelen, ook op een doodnormale dag.
 • Een knijpfles pindakaas tegenkomen en daar misschien wat overdreven blij van worden in de supermarkt. Bart moest hardop lachen om mijn hyperenthousiaste gezicht na het bemachtigen van een fles pindakaas.

Waar werd jij “Wauw dit is fantastisch”-blij van de laatste tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 20 oktober 2022 op 9:19 am - Beantwoord

  Moet ik toch weer even zeggen dat je, ook als Mac gebruiker, gewoon aan het einde van je werkdag de updates die er zijn op je laptop kan uitvoeren zonder dat je daar last van hebt. Wat is dat toch, dat je daar zo tegenaan hikt? Het is een kwestie van klik en klaar! Doen, want die update is er niet voor niks.
  En wat betreft een kleine nieuwsstop, dat begrijp ik ook. Maar sluit je aub niet helemaal af van het nieuws omdat alles ‘naar’ is. Wissel het af met leuk nieuws zoeken en lezen, dat is er ook. Als ik nu hoor dat er mensen zijn die niet eens op de hoogte zijn van allerlei nieuws rond geld en de kostencrisis, dan beeft mijn hart als ze straks de afrekening krijgen en helemaal verbaasd zijn. Nieuws is nieuws omdat je ervan op de hoogte moet zijn. Niet van alles, maar wel van de dingen die belangrijk zijn voor je situatie. Bijvoorbeeld dat er nu voor VvE’s ook gekeken wordt naar een energieplafond. Best belangrijk en FIJN om te weten als je in een appartement woont en NU dus niet in aanmerking komt voor een tegemoetkoming als je blokverwarming hebt. Zo. Ik stap weer van mijn geleende zeepkistje af.
  Een leuk moment om te delen is dat ik een fijne en zuinige nieuwe wasmachine heb en al bijna opperde dat dat dan wel ‘mijn’ kerstkado kan zijn, ivm de kosten. Maar dat is natuurlijk onzin, we maken er allebei gebruik van. En voor kerst ben ik ook blij met een flinke doos luxe chocolade. Of twee.

  • Romy 7 november 2022 op 7:43 am - Beantwoord

   Een zuinige wasmachine is goud 🙂 Snap helemaal dat je er blij mee bent!
   Enne, zeker mee eens dat struisvogelpolitiek qua nieuws ook weer niet de bedoeling is. Ik zoek zelf altijd de balans: ik kijk wel één keer per dag het nieuws en spiek af en toe op NOS.nl, maar dat doe ik niet meer (zoals eerder) tien keer op een dag. Dus ik ben wel op de hoogte, maar niet meer elk moment van de dag. En als ik koppen zie waarvan ik denk “Dat is de zoveelste update over iets waar ik niet happy van word én het is geen breaking news”, dan laat ik hem gerust zitten.

 2. Naomi 20 oktober 2022 op 9:31 am - Beantwoord

  Zo’n kleurenconsult lijkt me heel erg leuk om te doen. Ik ben ook wel benieuwd of er dan echt nieuwe dingen uitkomen of dat blijkt dat je toch wel goed zit met je eigen smaak/intuïtie.
  Ik moest heel hard lachen om de actie van Bart bij de webcam. Dat moet aan de andere kant van het scherm ook echt hilarisch zijn geweest.

 3. Zo simpel is dan geluk 20 oktober 2022 op 3:23 pm - Beantwoord

  Hopelijk pakt je sollicitatie positief uit!
  Fijn om weer zoveel blije momenten te lezen.

 4. Simone 20 oktober 2022 op 5:20 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar de Kreadoe beurs gaat! Ben er jaren geleden best een paar jaar achter elkaar geweest. Maar ik kan er nu beter weg blijven. Ik kom dan met te veel potentiële hobby’s thuis waar ik vervolgens geen tijd voor heb. Ik ga dus los op van die beursaanbiedingen en ik vind (te) veel leuk. Maar ik ben wel benieuwd naar je samenwerking hiermee!

  • Romy 7 november 2022 op 7:40 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Ik moet me ook inhouden om niet allerlei starterskits te kopen voor nieuwe hobby’s waar ik de tijd niet voor heb 😉

 5. Dorine 21 oktober 2022 op 2:36 pm - Beantwoord

  Hoi, wat leuk dat je een kleuren analyse gaat doen! Ik denk dat jij een warm lentetype gaat worden. Kijk maar eens op warm spring. Het hangt er helemaal van af waar jij je consultdoet. Sommige consulenten werken alleen met de vier seizoenen. Dat is naar mijn mening te beknopt. Veel plezier met je consult en ik ben benieuwd naar het artikel er over.

  • Romy 7 november 2022 op 7:37 am - Beantwoord

   Je zit goed 🙂 Ik ben een lentetype, maar dan wel een licht lentetype. Wel heel fijn trouwens dat de consulent verder keek dan de seizoenen alleen. Ik heb er echt veel aan gehad 🙂

Recente blogs

Toerist in eigen land uithangen | Zo vind je de leukste plekken!

14 september 2019|Op reis|

Over het algemeen ben ik geen wereldreiziger die de ene maand in de jungle en de volgende maand op de Noordpool loopt met een loodzware tas op haar rug. Hoewel ik graag zo nu en dan iets nieuws van de wereld zie, speel ik met net zoveel plezier voor toerist in eigen land. Regelmatig ontdek ik nieuwe plekken waarvan het me soms zelfs verbaast dat die zich binnen de Nederlandse landsgrenzen bevinden. Hoe ik dat aanpak, leuke plekken vinden in eigen land? Dit zijn 12 handige tips waarmee jij ook voor toerist in eigen land kunt spelen. En dat nog leuk vindt ook!

Zo ontdekte ik mijn eigen kledingstijl!

12 augustus 2017|Outfits|

“Dat jurkje past helemaal bij jou!” en “Oh, dat rokje is écht jouw stijl!”. Veel mensen in mijn omgeving weten inmiddels dat je mij kunt uittekenen in vrolijke jurkjes en rokjes. Als het maar zwiert en het liefst in vrolijke kleuren en met een rok op knielengte. Inmiddels ben ik helemaal happy met de kleding die ik in mijn kast heb hangen, maar dat heeft best wel een zoektocht en de nodige miskopen gekost. Hoe zie ik mijn kledingstijl? Wat is het verhaal erachter? En hoe heb ik in de loop der tijd mijn eigen stijl ontdekt?

Een vraag per dag | Een leuk boek als cadeau (voor jezelf)!

12 oktober 2018|Lifestyle|

Al een tijdje geleden kocht ik het boek 'Een vraag per dag' als verjaardagscadeau voor iemand anders. Maar – zoals dat bij mij wel vaker gaat met cadeaus – ik vond het boek zó leuk dat ik het ook graag aan mezelf cadeau wilde doen. In dit leuke, roze boek beantwoord je vijf jaar lang elke dag een vraag. Ieder jaar krijg je op dezelfde datum (bijvoorbeeld 12 augustus) dezelfde vraag voorgelegd. Zo heb je na vijf jaar een heel boek vol met antwoorden en herinneringen. Leuk om te geven of om lekker zelf te houden! Omdat ik zelf vrolijk word van dit boek, geef ik je graag een inkijkje in 'Een vraag per dag'.