blij lijstje 9

Blij Lijstje #60 | Kapperssuccessen, kleding verkopen & kerstdagen die nét even anders verlopen

 • 26 december 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Terwijl ik dit typ, klinken de kerstliedjes op de achtergrond en staat de oven onze kerstlunch te verwarmen. Onze kerstdagen liepen door het beruchte virus (niet bij Bart en mij, maar bij de schoonfamilie) ietsje anders dan anders. Maar we hebben thuis in kersttruien alsnog een fantastische dag gehad. Daarnaast was er de afgelopen maand ook een heleboel niet-kerstachtigs om blij van te worden. Dit is mijn Blije Lijstje. Met dit keer onder meer de eerste kapper die wél begreep hoe klein “de puntjes” zijn, kleding verkopen zonder verzendgedoe, een paar kerstclichés (iets met Robert ten Brink) en een beslissing waarmee ik mezelf veel decemberstress bespaarde.

 • Op visite gaan bij een vriendin en haar superschattige zoontje van zeven maanden die met zijn felblauwe ogen op deze leeftijd al menig vrouwenhart weet te stelen.
 • De afgelopen weken van het jaar nog even knallen qua werk en daardoor nu zo goed als alles af hebben voor dit jaar. Ik werk dinsdag nog één dag en geniet daarna van een mini-kerstvakantie. Cadeautje van mij voor mij!
 • Naar een nieuwe kapper gaan en daar voor het eerst sinds een jaar weer helemaal blij vandaan komen omdat zij mijn haar niet té kort knipte. (Wat is dat toch altijd met kappers die “de puntjes” als een stuk meer dan de puntjes interpreteren? Deed deze kapper gelukkig niet.)
 • Mijn kerstjurk uit 2017 uit de kast halen om ook dit jaar weer te dragen, omdat ik ‘m nog net zo mooi vind als toen ik ‘m voor het eerst droeg. Waarom iets nieuws kopen als je nog heel veel moois hebt hangen?
 • Dat mijn eerste kledingstukken om te verkopen nu op Sellpy staan. Mocht je nieuwsgierig zijn, je vindt mijn verkooppagina hier. Ik vind het tot nu toe een heel fijn platform om kleding die je niet meer draagt een tweede leven te geven en daar zonder gedoe (Sellpy doet alle verkoop en verzending) een zakcentje aan over te houden.
 • Dat mijn eerste item via Sellpy al is verkocht. Yes! Leverde me toch weer € 25,30 op.
 • Het kerstdiner met vrienden in een huisje op de Veluwe. Ik heb nog nooit zo restaurantwaardig gekerstdineerd als daar.
 • Wandelingen maken door de prachtige bossen bij Hoenderloo. Soms – heel soms – klinkt het toch best aanlokkelijk om uit de Randstad weg te gaan.
 • Dit artikel voor 365 Dagen Succesvol schrijven over 45 originele gespreksstarters voor het kerstdiner (voor als je eens iets anders aan je achterneef wilt vragen dan “Hé, hoe gaat het op je werk?”).
 • Dat Bart voor het boodschappenlijstje voor het vriendenweekend had gezegd dat ik van bananen houd en dat een vriend toen met 15 bananen kwam aanzetten. Twee waren op zich genoeg geweest 😉 We hebben uiteindelijk de resterende 13 bananen mee naar huis gekregen, wat dan wel weer een extra goede reden was om bananenbrood te maken.
 • Dat onze risotto in de smaak viel bij de rest. Ik vind het gek genoeg altijd spannend om mijn kookkunsten aan veel mensen voor te schotelen en ben dan toch bang dat het misschien niet zo geslaagd uitpakt als ik in mijn hoofd heb.
 • Dat we toch nog een goede plek in huis vonden voor onze uit de kluiten gewassen kerstboom die een stuk meer vierkante meters vraagt dan gedacht
 • Kerstkaartjes schrijven en posten. (Dat was dit jaar extra leuk omdat we ons eigen kerstportret verstuurden.)
 • Besluiten om dit jaar helemaal geen kerstkaarten zelf te maken. Natuurlijk vind ik het jammer en schoot er even door mijn hoofd “Ja maar, daar rekenen mensen wel op”. Maar ik weet inmiddels dat zo’n simpel lijkend project bij mij als perfectionist kan uitmonden in compleet gekkenwerk en dat het dat totaal niet waard is. Dus gunde ik mezelf een december zonder kerstkaartenstress, en sprak ik mezelf streng toe: niemand vindt me er een minder mens om als er niet iets zelfgemaakts op de deurmat valt.
 • Dat mijn receptenpagina op mijn blog compleet vernieuwd is, waardoor je nu gericht kunt zoeken naar bijvoorbeeld hoofdgerechten, suikervrije recepten of recepten onder de 30 minuten. Met veel dank aan Lamper Design voor het ontwerp!
blij lijstje 10

Dat Pippa zich tot nu toe (op één nachtelijk avontuur met de zilveren slinger na) voorbeeldig gedraagt met de kerstboom in huis.

 • Mijn verloren want na een half jaar eindelijk terugvinden achter het schoenenrek.
 • Dat we voorlopig weer even van het krabben van de autoruiten verlost zijn. Trouwens, tip van mij: koop een antivriesspray. Bart heeft zo’n ding en het is geweldig.
 • Voor het eerst bananenbrood maken met boekweitmeel en daar heel enthousiast over zijn. Het heeft van alle glutenvrije meelsoorten best wat weg van volkoren meel en bakt daardoor heel fijn.
 • Dit recept voor een rijstdessert online zetten en daar stiekem best trots op zijn. De foto’s van het toetje waren trouwens één van de eerste fotoseries die ik met mijn nieuwe camera maakte.
 • De Vomar Groente- Fruit- en Broodbox: mijn nieuwste Too Good To Go-ontdekking. Ik vind ‘m tot nu toe elke keer fantastisch. De inhoud is bij mij altijd vegetarisch en bijna altijd ook vegan, en we kunnen altijd wel wat met de inhoud. Zo had ik dankzij de box heerlijke afbakbroodjes met kerst.
 • Op bezoek bij Barts vader door de hond altijd zó enthousiast welkom worden geheten en dat het net voelt alsof je zojuist in Hello Goodbye bent beland.
 • De finale van Het Perfecte Plaatje kijken. Ik heb zo genoten van dit programma en vond de drie laatste finalisten ook gewoon zulke mooie, oprechte mensen. Een feestje om naar te kijken!
 • Na een minder leuke gebeurtenis (de crematie van de vader van een vriend) nog even Amersfoort in gaan om de dag toch nog fijn te eindigen, en daar een fantastisch lunchtentje tegenkomen waar we onze lunchtrek konden stillen.
 • Met havermeel, cacaopoeder, banaan en amandelmelk een gezonde chocoladepudding maken en ontdekken dat die prima doorkan als voedzaam ontbijt.

Op vrijdagavond tot diep in de nacht blijven kletsen met twee vriendinnen (en daar dan de volgende dag – ook al kwam er geen druppel alcohol, alleen wat liters thee, aan te pas – compleet brak van zijn van de “korte nacht”.

 • Met vriendinnen kletsen over manieren om je keukenlades uit te sorteren. Je weet dat je vaak vrienden aantrekt die zijn zoals jij als je het over dat soort onderwerpen hebt.
 • Een paar mensen blij maken met spontane kerstcadeautjes (normaal doen we nooit aan kerstcadeaus) en al voorpret hebben bij het idee van de cadeaus uitdelen.
 • Bart het boek ‘Grote panda & kleine draak’ cadeau doen: een boek dat veel wegheeft van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ en dat ook barst van de mooie quotes om in je oren te knopen.
 • Onverwachts een paar lieve en leuke kerstattenties ontvangen van opdrachtgevers, waaronder een heleboel chocola.
 • De kerstfototraditie in stand houden met wat onvrijwillige medewerking van Pip: een foto maken van Bart, Pip en mij. Missie weer geslaagd!
 • En nog een check zetten achter de andere kersttraditie waar ik niet onderuit kan: All You Need Is Love kijken (in etappes wel, drie uur achter elkaar zwijmelen vind zelfs ik veel).
 • Dat ondertussen de eerste leuke plannen voor het nieuwe jaar binnendruppelen. Zo heb ik al een gezellige lunch in Amsterdam en een high tea in de agenda staan.
 • Net op het moment dat ik me even rot voel en lichtelijk zwelg in zelfmedelijden een lief appje krijgen van een vriendin (en dat terwijl ze helemaal niet wist dat ik me niet zo fijn voelde).
 • Er eindelijk aan denken om opdrachtgevers te vragen om LinkedIn-reviews te schrijven en spontaan gaan blozen van de mooie woorden die ik terugkreeg.
 • Volop bezig zijn met mijn terugblikartikelen van 2022. Daar gaat altijd heel veel werk in zitten, maar ik vind het een feestje om te doen.
 • Ons geïmproviseerde kerstdiner op Eerste Kerstdag. Helaas ging het gourmetten bij Barts vader niet door, omdat zijn zusje corona had. Maar volgende week doen we het dunnetjes over! In plaats daarvan hadden we een heerlijk kerstdiner met z’n tweeën met alle dingen die we lekker vinden. Niet verkeerd eigenlijk om met kerst lekker thuis te zitten in je kersttrui en badjas!
 • Vanavond voor een gezellig kerstdiner aanschuiven bij mijn ouders en daarvoor helemaal niets hoeven te koken.
 • Daarnaast andere kerstvakantieplannen smeden, zoals een massage, een Amsterdam-uitstapje, ontbijtpannenkoeken maken, een cheesy kerstfilm kijken in de bioscoop en weer eens kaarten maken (maar dan niet voor kerst).

Hoe vier jij Kerst dit jaar? Maak er hoe dan ook nog een mooie Tweede Kerstdag van! En mocht deze kerst om welke reden dan ook moeilijk voor je zijn, weet dat er aan je wordt gedacht en dat het vanzelf weer 27 december wordt ♥

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 december 2022 op 8:50 am - Beantwoord

  Die geïmproviseerde Eerste Kerstdag klinkt best heel fijn, ondanks dat de reden natuurlijk minder fijn is.
  Fijne minikerstvakantie deze week!

 2. Kylie 26 december 2022 op 10:28 am - Beantwoord

  Fijne feestdagen! Ik heb dit jaar voor het eerst vegetarisch gegourmet, was prima te doen!
  Wow 25 euro met 1 item via sellpy. Ik heb nu 12 items verkocht en heb in totaal rond de 30 euro verdiend; zijn hele andere bedragen omdat je zoveel moet afstaan aan ze.
  Geniet van je vakantie!

  • Romy 1 januari 2023 op 6:56 pm - Beantwoord

   Ja klopt, je moet helaas best wel een flink bedrag afdragen aan Sellpy. Aan de andere kant vind ik het wel een uitkomst dat je zelf geen gedoe hebt met verzending enzo.
   Het verkochte item van mij was trouwens wel een prijzige jurk (stond te koop voor € 60). Met een ander item verdiende ook maar een paar euro 😉

 3. Johanna 26 december 2022 op 11:10 am - Beantwoord

  Wat een keuke foto’s! Natuurlijk fijne feestdagen en veel rust en tijd voor julliezelf gewenst! Wij hebben, of beter mijn partner, 2 weken vrij, vaneege de vele overuren op zijn aafdeling, maar echte plannen zijn er nog niet. Komt nog, eerst uitrusten en me-time.

  • Romy 1 januari 2023 op 6:55 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat hij even vrij is! Hopelijk zijn jullie van fijne weken én tijd voor jullie zelf aan het genieten.

 4. Darina 27 december 2022 op 8:20 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje en foto’s! Ik ga eens kijken op Sellpy, heb zelf ook nog genoeg kleding om te verkopen.

 5. Simone 29 december 2022 op 6:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Kerst is inmiddels weer voorbij, maar gezellig met schoonouders en mijn eigen ouders gevierd. Net zoals altijd eigenlijk. Fijne jaarwisseling alvast!

Recente blogs

STOM | Lijstje met onbenullige dingen waar ik iets van vind

10 maart 2023|Persoonlijk|

Meestal blijf ik op Vaker Vrolijk vooral ver weg van klagen. Maar af en toe lucht het best op om eens flink te benadrukken wat je STOM vindt én om te beseffen hoe erg je eigenlijk boft als dát jouw first world problems zijn. Daarom maar weer eens een lijstje op de blog! Met dit keer een paar onbenullige (en soms minder onbenullige) dingen die ik STOM vind. Van patronen waar de feminist in mij niet blij van wordt tot vuilniszakstruggles.

Lentekriebels | Waarom ik vrolijk word van de lente?

22 februari 2018|Persoonlijk|

Meestal gaan de overgangen van seizoenen vrij onopgemerkt aan mij voorbij. Maar er is één seizoen waarvoor ik nog net geen kalender maak om de dagen af te tellen totdat het zover is: de lente. Na maanden van kou, donkere dagen, gure wind en dorre takken, is er niets waar ik zo naar uitzie als de lente. Hoewel ons eerst nog een frisse winterse week te wachten staat, heb ik stiekem de lentekriebels al in mijn buik en is het voorjaar in mijn hoofd al een beetje begonnen. Waarom ik nu al blij word van het idee van de lente? Ik geef je graag een inkijkje in mijn vrolijke lentekriebels.

Favorieten der favorieten | Mijn beste ontdekkingen van 2023

28 december 2023|Lifestyle|

Elk jaar ontdek ik wel dingen waarvan ik denk "Verrek, waarom kende ik dit nog niet?" of "Waarom bestaat dit nu pas?". Soms zijn dat geniale podcasts waar ik graag naar luister. Soms boodschappen die opeens wekelijks in mijn mandje belanden. Soms restaurants waar ik het liefst elke week zou aanschuiven. En soms tv-programma's waarvoor ik met alle liefde thuis blijf op een zondagavond. De laatste week van 2023 vond ik een goed moment om traditiegetrouw mijn favorieten der favorieten op een rij te zetten. Dit waren mijn beste ontdekkingen van afgelopen jaar.