blij lijstje 13

BLij Lijstje #62 | Valentijnsdiners, vegan kroketten & dé verjaardagsmaand

 • 20 februari 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

De verjaardagen volgen elkaar altijd snel op in februari. Mij hoor je niet klagen, want het levert veel gezellige weekenden op. Dat was dan ook één van de fijnste dingen op dit Blije Lijstje. Daarnaast werd ik erg blij van een Valentijnscadeau dat ik stiekem van tevoren al geraden had, van een heel gaaf (en mega-spannend!) project voor werk, van luisterboeken, van onverwachte motiverende woorden van de bouwmarkt en van een film die meer mijn ding bleek dan ik ooit had gedacht. Dat en meer glimlachmomenten verzamelde ik op dit Blije Lijstje.

 • Dat ik Barts Valentijnscadeau voor mij al twee weken van tevoren goed had gegokt. Iets met Bart die te geïnteresseerd reageerde toen ik vertelde dat mijn lievelingsparfum net op was gegaan (en nee, dat was níet als hint bedoeld). Bart baalt er altijd van dat ik op een of andere manier verrassingen bijna altijd door heb 😉
 • Een cursus volgen over het feedbackproces bij schrijfopdrachten en daar in een uur meer van opsteken dan in menig cursus van 8 uur.
 • Goed gelukte rijstepap maken (kersen en dessertrijst bleken dé succesingrediënten).
 • Dat er best wat stellen bij Married at First Sight zijn die er tamelijk verliefd uitzien. Ik ben zo’n tv-kijker die niet houdt van pure drama, maar het liefst gewoon gelukkige verliefde stellen ziet bij zulke programma’s.
 • Met mijn lieve vader uit eten gaan.
 • Nieuwe takjes ontdekken aan ons “boompje” in huis. Altijd fijn om een teken van de plant te krijgen dat je blijkbaar iets goeds doet qua verzorging.
 • Een typische toeristenwinkel in Amsterdam binnenstappen en daar zowaar twee Valentijnscadeaus voor Bart spotten: een herbruikbare koffiemok voor in de auto en “koffiebonen uit de bajes”.
 • Vermoeden dat je de trein niet meer haalt en dan toch op het nippertje nog in de trein kunnen glippen.
 • De laatste tijd vaker voor opdrachtgevers bestaande teksten redigeren in plaats van ze zelf te schrijven, en daardoor ontdekken dat ik dat ook heel leuk blijf vinden om te doen. Ik word er altijd blij van als ik in detail met mijn rode pen door teksten heen mag gaan.
 • Bij een restaurant uit eten zijn waar de combinaties wat verrassend waren. Ik bestelde een “curry” en kreeg een tomatenprutje met parelcouscous en gevulde courgettes. Nu sta ik meestal juist wel open voor vernieuwende ingrediëntencombinaties, maar deze vond ik best interessant als “curry”.
 • Na een nacht vol nachtmerries de nacht erna weer slapen als een roosje. Dan waardeer je het des te meer als je de dag erna wel weer over unicorns en rainbows (of gewoon over iets onbenulligs) droomt.
 • Blijven eten bij broerlief en daar mijn lievelingsgerecht voorgeschoteld krijgen (zoals alleen hij dat kan maken: een heerlijke traybake met bonen, tomaten en rozijnen).

Krokussen spotten, daarna sneeuwklokjes tegenkomen en vervolgens zelfs de eerste bloesem van het jaar ontdekken. Het is bijna lente. En wauw, wat ga ik daar toch altijd goed op!

 • Veel leuke dingen in de agenda hebben staan voor februari en maart. Die maanden barsten bij ons altijd van de verjaardagen en het lijkt wel alsof de weekenden gevuld zijn voordat we er erg in hebben. Geen ramp! Een goede weekendbesteding is altijd leuk (en als introvert zorg ik er vaak wel voor dat ik daarna nog wat uren – of beter: een hele dag – heb om bij te komen).
 • Bijna met udon noedels van € 3,50 naar de kassa gaan en dan ontdekken dat Jumbo-huismerk ze ook heeft liggen voor iets meer dan € 1,-. Geld in je zak houden is soms makkelijker dan je denkt.
 • Denken dat je hebt uitgeslapen en dan ontdekken dat het pas 7 uur is. Op dat soort momenten kan ik maar één ding denken (sorry voor de uitslapers!): “Zo heb je nog eens wat aan je dag.”
 • Vegan ovenkrokketten tegenkomen bij Albert Heijn (voor de liefhebbers: ze liggen in het vriesvak!).
 • De laatste tijd meer leuke sociale dingen met anderen plannen. Bij mij is het altijd balanceren tussen voldoende tijd voor mezelf inlassen maar ook vaak genoeg leuke dingen met anderen plannen en niet in een kluizenaar veranderen. Blijft een zoektocht. Maar ik begin steeds iets beter te ontdekken waar die subtiele grens ligt, en geniet oprecht van meer met andere mensen zijn.
 • Dat Bart en ik altijd de slechtste woordgrappen produceren in elkaars bijzijn, en dat we dan vaak ook alleen om onze eigen slechte woordgrappen lachen en die van de ander maar suf vinden.
 • Helemaal in ‘Wie is De Mol?’ zitten. Ik heb dat jarenlang niet gekeken, maar Bart heeft me twee jaar geleden toch zover gekregen om het te gaan volgen. Dankbaar dat hij dat heeft gedaan, want ik tel elke week de dagen af naar de nieuwste aflevering.
 • Bart om 15.00 uur: “Ik wil morgen soep maken. Zullen we een erwtensoeppakket halen?” Ik: “Wacht heel even, we gaan vanavond de Too Good To Go-box bij Plus halen. Je weet maar nooit.” Bart om 18.30 uur: “We hebben een erwtensoeppakket in de box!” Lucky bastards!
 • Sowieso flabbergasted zijn over deze box. Het hele aanrecht lag vol met boodschappen (vooral veel groenten) voor € 4,99 en bijna alles was super-bruikbaar. Hier gaan we zéker vaker boxen halen!
 • Belastingbrieven krijgen waarin alleen maar staat “Uw automatische incasso is verrekend”, terwijl je dacht dat het alwéér een rekening zou zijn.
 • De aflevering van Arjen Lubach over de mannenpil. Zo fijn dat er aandacht wordt besteed aan anticonceptie en aan de nadelen die aan veel middelen kleven! Het wordt vaak als vanzelfsprekend gezien dat je als vrouw “wel de pil slikt” of “iets anders regelt”, terwijl het voor vrouwen soms best een zoektocht is naar het minst vervelende middel. Zo fijn dat ook grote platforms als Lubach hier aandacht aan besteden!
 • Bezig zijn met een heel gaaf project voor werk waar ik tegelijkertijd mega-enthousiast over ben én best wat zenuwen voor heb. Maar ik heb mezelf ooit beloofd om nooit alleen vanweger zenuwen dingen te laten die me wel heel erg leuk lijken. Dus let’s go for it! Met zenuwen en al, ook die mogen er zijn.
 • De laatste tijd fanatiek boeken luisteren via Storytel. Ik vind het echt een uitkomst, dat luisteren naar boeken. Eerder was ik al fan van podcasts, maar door de luisterboeken zit ik al helemaal nooit meer om luistervoer verlegen tijdens autoritten.
 • Na een week met veel avonden weg op vrijdagavond 1,5 uur doelloos door Pinterest en Instagram scrollen en dat héérlijk vinden.
 • Weer goed slagen bij de kringloopwinkel en met drie kledingstukken de deur uit gaan (voor de duidelijkheid: uiteraard pas nadat ik had afgerekend).
 • Voor het eerst in mijn leven een nachoschotel maken. Hij was verre van perfect, maar ik kreeg er wel helemaal zin van om nog veel meer pogingen te wagen.
 • Pluisjes spotten op het aanrecht, terwijl ik nog steeds oprecht het idee had dat Pip daar nóóit zit (of zou het toch opdwarrelende pluis zijn geweest en beschuldig ik nu iemand die compleet onschuldig is?).
 • Langs een GAMMA-filiaal met heel groot de tekst “Ik kan het” op de muur fietsen terwijl Bart en ik net met enorme tegenwind een barre tocht naar huis fietsen. Perfect getimede motiverende woorden!
 • De film Avatar in de bioscoop zien en oprecht enorm verrast zijn. Ik dacht dat het niet per se mijn film zou zijn, maar er zaten prachtige stukjes in en de film is sowieso onwijs mooi gemaakt.
 • Het moment dat het internet het weer doet na een kwartier zonder (ik weet het: wat is een kwartier? Maar het was wel heel fijn toen het lampje weer groen flikkerde).
 • Gezellig op verjaardagsvisite gaan bij mijn jarige vader.

Heb jij ook zo’n maand in het jaar waarin iedereen in je omgeving jarig lijkt te zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 februari 2023 op 8:03 am - Beantwoord

  Altijd gezellig, zo’n alle-verjaardagen-tegelijk-maand (hier is dat in september/oktober), maar ook wel intensief. Gelukkig kun je er ondanks dat van genieten.

 2. Daenelia 20 februari 2023 op 9:27 am - Beantwoord

  Bij ons zijn de verjaardagen heel mooi over het jaar verspreid. Hooguit twee in dezelfde maand. Maar goed, ik ben ook niet zo heel gek op verjaardagen: niet die van mezelf en niet die van wat verder-staande familieleden. Ik ga veel liever gewoon tussendoor naar iemand toe, niet per se om iets te vieren. Daar staat dan wel weer tegenover dat ik elk jaar meer geniet van de kersttijd en eigenlijk ook de lentetijd, met name het paasontbijt. En dat hoef ik dan ook niet altijd uitgebreid met iedereen te vieren, maar dat maakt het voor mij juist zo leuk.
  Over goedkopere boodschappen ben ik meestal wat sceptisch. Ik kijk dan wel heel grondig het etiket na, omdat het soms gewoon niet kan dat een product goedkoop wordt gemaakt. Dan is er vaak toch iets gedaan met goedkopere (en minder voedzame) ingredienten. Of! Het is een product wat lokaal geproduceerd wordt en mijn vaste duurdere merk komt uit het buitenland. En dan is lokaal natuurlijk weer beter voor het milieu.

 3. Anne 20 februari 2023 op 12:32 pm - Beantwoord

  Ik vind het zo gezellig om zo’n lijst te lezen, echt heeerlijk hoe jij van kleine dingen kan genieten.

  Hier valt het mee met verjaardagen, heb denk ik inmiddels ook duidelijk aangegeven dat mensen mij echt niet hoeven te verwachten op kinderverjaardagen. Scheelt ook dat ik door mijn werk (ik geef bijvoorbeeld standaard zangles op vrijdagavond en vaak workshops op zaterdagmiddag) niet altijd kan. Moet zeggen dat ik dat niet per se heel erg vind 😅

 4. Simone 21 februari 2023 op 9:41 pm - Beantwoord

  Hier is de maand september en april en mei druk met verjaardagen. De rest is wel redelijk verspreid gelukkig. Leuk blij lijstje weer!

Recente blogs

Welk advies zou jij jezelf willen geven?

3 april 2018|Persoonlijke groei|

"Wat zou jij doen in mijn situatie?”. Als twijfelachtige knopendoorhakker stel ik die vraag soms in de hoop dat iemand me een geweldig, baanbrekend advies geeft waar ik nooit zelf aan had gedacht. En weet je wat het grappige is? Vaak ben ikzelf mijn beste adviseur. Net zoals jij waarschijnlijk soms ongemerkt jouw eigen beste raadgever bent. Soms weet je zelf beter dan wie dan ook wat jou zou kunnen helpen naar een vrolijker en gelukkiger leven. Daarom daag ik je uit om vandaag jouw eigen adviseur te zijn. Welk advies zou jij jezelf willen geven?

Eerste blogpost

11 september 2016|Persoonlijk|

Oké, het is zover. Dit is mijn allereerste post op Vaker Vrolijk en wat vind ik dat spannend. Het idee om een blog te beginnen is vaak door mijn hoofd geschoten. Maar waar schrijf je dan over? Lezen mensen het wel? Zijn mijn foto’s wel goed genoeg? Dat was totdat ik in een boek over bloggen het beste advies ooit las: “niet nadenken, gewoon beginnen!”. Toen was Vaker Vrolijk dus een feit.

Koken met Romy | 5 vegetarische maaltijden die ik maakte

27 november 2019|Lifestyle, Recepten|

Een kookgenie ben ik niet, maar interessant vind ik koken wel. Zolang ik niet úren in de keuken hoef te staan, doe ik graag mijn best om iets lekkers op tafel te zetten. Ik heb een aantal favoriete recepten en handige altijd-in-huis-ingrediënten ontdekt, waardoor koken soms zowaar een feestje wordt. Zelfs na een werkdag. Omdat ik zelf graag nieuwsgierig rondneus in de eetdagboekjes van anderen, leek het me leuk om 5 goed gelukte (vond ik zelf) avondmaaltijden in het zonnetje te zetten. Of nou ja, in het zonnetje? In de felle kunstlampen die boven de eettafel hangen.