pindakaasemmer albert heijn

Blij Lijstje #63 | Aardbei-blijdschap, alleskunners & aan mezelf denken

 • 3 april 2023
 • 10 Reacties
Categorieën: Positiviteit, Persoonlijk

Ik zal je niet vermoeien met mijn zoveelste blije praatje over het feit dat het lente is. Dat ik dáár vrolijk van word, roep ik elk jaar in maart/april. Maar er was nog meer waar ik de afgelopen weken van ging glunderen. Zo speelden we met de hele familie een levensecht ‘De Alleskunner’-spel, koos ik de laatste tijd vaker voor mezelf, lag ik nog net niet op de vloer van het lachen in Carré, had ik wat bijna-30-inzichten en werd ik gelukkig van een paar trotse volwassen-leven-momenten. Dit is mijn Blije Lijstje!

 • Mijn iets minder warme winterjas weer aantrekken. Oftewel: deze beige jas met ruitjes. Ik vind die altijd véél mooier dan mijn andere winterjas, maar hij is iets te fris voor de eerste maanden van het jaar. Blij dat ik er nu weer een paar maanden in kan rondlopen!
 • Leeggeruimde wasrekken. En het goede gevoel dat het geeft als je (in ons geval vaak net een dag later dan ik van plan was) als er weer een vrije doorloop is op de wasrekplek.
 • Een workshop over “schrijven voor het brein” volgen van iemand die helemaal in de marketingpsychologie zit. Interessante materie!
 • Dat die workshop plaatsvond midden in het bos in Hilversum, waardoor wandelen naar de parkeerplaats een fijne bezigheid op zich was.
 • Mezelf trakteren op een bakje aardbeien, ook al zijn ze niet in het seizoen en zijn ze wel peperduur. Gewoon omdat ik daar héél veel zin in had.
 • Tijdens een wandeling zó veel bloginspiratie opdoen dat ik na afloop direct achter de computer moest kruipen om wat dingen uit te werken (ook al was het eigenlijk tijd om te koken).
 • De laatste tijd heel veel ‘nee’ zeggen, zowel op werkvlak als privé, en me daar best fijn bij voelen. Het is op het moment zelf nooit leuk, maar ik merk dat het me vaak tien minuten later al een enorm opluchtend gevoel geeft als ik daarmee voor mezelf, voor mijn agenda en voor mijn rust kies.
 • Dat mijn nieuwe laptop eindelijk volledig geïnstalleerd en up & running is. Ik zie daar altijd als een berg tegenop bij nieuwe apparaten omdat er zó veel werk bij komt kijken (in mijn geval vooral bestanden doorzoeken, verwijderen en overzetten). Maar als het eenmaal is gebeurd, ben ik vooral heel blij dat mijn oude trage apparaat is ingeruild voor een veel sneller model.
 • Een familiedag met 16 man op een vakantiepark, wat zoveel betekende als heel veel oud-Hollandse spellen in een creatief jasje spelen. Mijn tante had namelijk De Alleskunner Veul-editie georganiseerd (Veul is onze achternaam). Ik ging zelf af bij het spijkerpoepen (was ik als kleuter al slecht in en veel heb ik daarna niet meer geoefend!). Maar Bart bleek te spijkerpoepen als de beste, kon torens bouwen met moertjes en overleefde ook het balletjes gooien in plastic bekertjes. Ik ben dan ook trots op de tweede plek van mijn “Alleskunner van de Veulen”.
 • Na de grote spelshow buiten op het terras zonnestralen opvangen. De eerste keer dit jaar! Wel in winterjas, maar dat doet er niet toe. We waren aan het ZONNEN.
 • Afgelopen zaterdag naar de cabaretshow van Pieter Derks in Carré, waarbij ik regelmatig bulderend van het lachen op de tribune zat.
 • Een goed gelukte aardbeiencake die voor herhaling vatbaar bleek (en ja, dat rijmt!).
 • De high tea van een lieve vriendin die 30 werd, en dit artikel over 30 worden schrijven over de inzichten die na wat goede (bijna)dertigersgesprekken door mijn hoofd heen gingen.
 • Dat er speciaal voor mij allerlei vegetarische en lactosevrije hapjes waren besteld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me vaak een beetje bezwaard voel om aan te geven dat ik naast vegetarisch ook lactosevrij eet. Als een restaurant daar dan allerlei lekkere dingen voor heeft bedacht, word ik daar helemaal blij van.
 • Na een drukke zaterdag de zondag rustig starten met een volle kom met havermout.

Dat Pippa vandaag acht jaar is geworden. Wat gaat dat hard! Ik herinner me nog zo goed dat ik haar als vierjarig poesje kwam ophalen (en voel me net een moeder die haar “baby” voor het eerst naar de kleuterklas brengt nu ik dit zeg).

 • Mijn joggingbroek met gat, die ik nu alweer acht jaar heb (uiteraard heel lang zonder gat) omruilen voor een gloednieuw en gatenvrij exemplaar.
 • Na een slechte nacht weer slapen als een roosje.
 • Een vegan kaassaus van Willicroft hebben ontdekt die helemaal fantastisch is. Dit is één van de eerste bakjes nep-kaassaus die ook echt naar kaas smaakt (terwijl er geen druppel melk aan te pas komt).
 • Mijn filmrol gevuld met bloesemfoto’s, narcissen en die gele bloemen waarvan ik de naam even ben vergeten. Toch een veel vrolijker gezicht dan de winterse plaatjes!
 • Enorm genieten van Storytel, het cadeautje dat ik mezelf begin dit jaar gaf. Vooral tijdens autoritten vind ik het ge-wel-dig. Ik “lees” nu veel meer boeken dan voorheen.
 • Voor mijn opdrachtgever 365 Dagen Succesvol de laatste tijd veel interviews afnemen met mensen die een inspirerend verhaal te vertellen hebben. Ik vind het echt één van de allermooiste dingen om hun krachtige en kwetsbare verhalen op papier te mogen zetten.
 • Dat de pakketjesbezorger de Stokke-kinderstoel en kinderwagen van de bovenburen bij nader inzien toch bij hun kon bezorgen, waardoor ik niet mijn videocall in hoefde te gaan met een complete babyuitzet op de achtergrond (geeft toch te denken! 😉).
 • Ontdekken dat je als lid van een Vereniging van Eigenaren ook de Duurzaamheidslening van de VvE mag aftrekken. Scheelde mij € 500! Kun je toch weer een heel aantal keer luxe van uit eten.
 • Nadat ik vanwege mijn prikkelbare darmen een tijdje geen pindakaas mocht eten (wat echt niet leuk is voor een pindakaasfanaat als ik) eindelijk weer mijn mes in de literemmer van deze foto kunnen zetten. Een heuglijk moment uiteraard!
 • Net voor het slapengaan een laatste energiestuip hebben en daardoor in de slechte-woordgrappen-modus komen en daar dan met Bart dikke lol om hebben voordat het lampje uitgaat.
 • Na een mega-vol weekend op maandagavond geen plannen hebben en dat dat dan voelt als een soort-van-vakantie.
 • Vakantieplannen maken voor deze zomer. Waarschijnlijk gaan we met de trein naar Londen voor een paar dagen en huren we daarna een auto om iets van de typisch Britse omgeving te verkennen. Maar we zijn er nog niet helemaal uit, dus het zou ook zomaar alsnog Normandië of Duitsland kunnen worden.

Op een weg waar áltijd file staat om de tijd dat ik er rijd een keer niet in de file belanden. Mag ook gezegd (en gewaardeerd!) worden.

 • Pippa die onder het plaid tegen me aan kroop om dekking te zoeken voor de glazenwasser. Meestal vlucht ze dan naar een andere kamer. Nu kwam ze bij me zitten, en ik voelde me helemaal een trotse kattenmoeder die haar “kindje” wat troost kon bieden.
 • Opeens ontdekken dat het volgend weekend Pasen is. Geen idee onder welke steen ik had geleefd…
 • Die kans met beide handen aangrijpen om extra pure (85% cacao – yum!) paaseitjes in huis te halen.
 • Veel in Amsterdam rondlopen afgelopen maand. Hoewel ik altijd hard roep dat ik er niet wil wonen, word ik er wel heel blij van om (het liefst minimaal één keer per week) in “mijn” stad te zijn.
 • Dat mijn belastingaangifte weer is ingediend. Altijd een heel fijne to-do om van je lijstje te kunnen afvinken!

Wat is zo’n ding waarvan jij altijd blij bent als het er weer opzit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Dekker 3 april 2023 op 7:52 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met Pippa! Dat ze nog maar heel veel jaren jullie als personeel mag inzetten! Moet haar ook hartelijk feliciteren van Amy die op de dag af 4 jaar geleden bij ons kwam en over een week of 5 haar 8ste verjaardag hoopt te vieren. Fijne dag én week!

  • Romy 3 april 2023 op 10:10 pm - Beantwoord

   Ah wat mooi dat Amy ook bijna haar verjaardag viert én vandaag haar adoptieverjaardag mag vieren 🙂 Ook dat laatste blijft toch een bijzondere datum! Ik zie ook nog elk jaar helemaal voor me hoe ik Pippa destijds (op 26 mei) in haar mandje ging ophalen. Wat gaat het dan hard allemaal!
   Ook voor jou een fijne week en een fijne adoptieverjaardag van Amy nog even 🙂

 2. Daenelia 3 april 2023 op 10:08 am - Beantwoord

  Ook mijn puppy wordt dit jaar 8 jaar. Raar, hoor. Ik ben continue in de war met hoe oud hij nu is (van 6 jaar tot 9 jaar, heb ik de afgelopen maanden beweerd). Had ik mijn kleine Chi dan al 4 jaar toen jij Pippa in huis haalde? Jeetje. Ik ben zo blij dat ze lekker bij jullie op haar plekje is! Gek genoeg vind ik vooral het bed verschonen een rotklus. In mijn hoofd duurt dat namelijk uren, maar het is natuurlijk maar een klusje van 10 minuten. (Misschien dat ik in mijn hoofd ergens meereken dat het wassen en strijken er ook achteraan komt…)

  • Romy 3 april 2023 op 10:09 pm - Beantwoord

   Wat gaat dat hard met dieren hè?! In mijn hoofd is Pippa ook eeuwig vier 😉
   Het bed opmaken vind ik trouwens ook nooit de leukste klus. Het scheelt wel sinds ik met Bart samenwoon. In mijn eentje het bed opmaken vond ik een grotere crime dan het samen doen 🙂

 3. Johanna 3 april 2023 op 12:29 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd Pippa! Een volwassen leeftijd voor een poes! En veel succes met alle andere plannen. Weer zo’n gezellig blog!

 4. Naomi 3 april 2023 op 6:51 pm - Beantwoord

  O, nee! Ik kocht geen paaseitjes, maar nu lees ik hier over extra puur en heb ik spijt;).
  En van harte gefeliciteerd met Pippa!

  • Romy 3 april 2023 op 10:07 pm - Beantwoord

   Haha, ik zeg: nog een keer teruggaan naar Albert Heijn dan maar 😉 De extra pure eitjes zijn het meer dan waard!

 5. Simone 3 april 2023 op 9:03 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met Pippa! Ik heb nog steeds geen paaseitjes gekocht, dan wel gegeten. En je bent niet de enige hoor die pas laat door had dat het al bijna Pasen is. Ik weet niet waar de rest van de tijd is gebleven…

  • Romy 3 april 2023 op 10:07 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd vliegt hè?! 🙂 Voor mijn gevoel is januari ook pas net voorbij.

 6. Pappens Marleen 6 april 2023 op 2:39 pm - Beantwoord

  Dat de nieuwe blokhut, die het oude tuinhuis moet vervangen bijna komt.

Recente blogs

Recept pasta pesto met ricotta & heel veel groenten

26 november 2020|Recepten|

Pasta pesto kende ik heel lang als hét studentenrecept waar nogal weinig groenten in zitten. Maar inmiddels heb ik allerlei lekkere variaties op dit recept ontdekt waar wel de nodige vitamine C in zit. Zondag had ik zin om mijn eigen geïmproviseerde pasta pesto met broccoli en ricotta te maken. Meer dan 200 gram groenten zit er sowieso in verstopt (naast een hele lading kaas) en ik vond de pasta ook nog eens mega-lekker. Alle reden om dit recept voor pasta pesto met ricotta, broccoli en champignons met je te delen.

Inkiekje #8 | Plantenpraat, pakketjes & Pippa-acties

3 juni 2020|Persoonlijk|

Joehoe, ik schoot mijn telefoon weer eens vol met vrolijke plaatjes. Deels voor de leuk en deels om je weer op een foto-overzichtje te kunnen trakteren. Zo laat ik je mijn huis vol feestelijke slingers zien, praat ik je bij over de huidige status van een wel heel bijzondere plant en laat ik je meegenieten van mijn adembenemende thuiswerkuitzicht (spoiler: het is niet wat je denkt).

Kringloopvondsten #7 | Jurkjes, boeken & een mini-broekje

14 november 2018|Lifestyle|

Worden jullie al gek van mijn vele kringloopvondsten? Ik hoop het niet! Ik ben zelf het rondstruinen bij kringloopwinkels namelijk nog lang niet zat. Een tijdje geleden ontdekte ik met Johanne de Kringloop Centrum ARM in Utrecht en ik greep dit weekend de kans om met mijn vader terug te gaan. Ik ging met een tas vol boeken weer naar huis. Daarnaast vond ik bij mijn twee "vertrouwde" kringloopwinkels een paar prachtige jurkjes, een roze vest en een kort broekje dat ver buiten mijn comfortzone is. Goed, genoeg gepraat! Kijk je mee naar mijn nieuwste kringloopvondsten?