blij

Blij Lijstje #64 | Verbrande-neus-tradities, verhuiskriebels & verjaardagstaart-experimenten

 • 12 mei 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Nog maar twee weken totdat ik de 30 jaar aantik! Ik bereid me ondertussen alvast voor door volop taartenbakexperimenten te doen, zodat ik straks het best eetbare exemplaar aan de visite kan voorschotelen. Verder deed ik mezelf iets cadeau wat ik al tien jaar niet meer had gedaan, raakten Bart en ik in de hieperdepiepstemming van een huis, bleek een nieuwe badkamerventilator dé aankoop van het jaar en bezorgde een verzekeringsmeneer ons op één avond even € 1.000,-. Kortom: ik kon genoeg kleine lichtpuntjes verzamelen om weer een heel Blij lijstje mee te vullen.

 • Voor het eerst sinds minimaal 10 jaar weer eens een bezoek aan de schoonheidsspecialiste brengen. Als cadeautje aan mezelf en om mijn acné wat te verminderen (die heb ik sinds kort door de mini-pilverder nog steeds heel blij met die pil trouwens!).
 • Als de schoonheidsspecialiste vertelt over haar hondje en ik laat blijken dat ik een dierenvriend ben: “Hij zit in de keuken. Zal ik hem even halen?”. Mijn antwoord laat zich vast raden. Een kwartier later zat ik een ultra-fluffy pomeriaanhondje te aaien.
 • Een berichtje op Instagram ontvangen met een supergoed samenwerkingsvoorstel: of mijn kat en ik het zien zitten om huisdierenbandana’s te promoten. Nou, ik geloof dat ik dát er bij de grote baas (Pippa dus!) niet doorheen ga krijgen…
 • Dat Kopen Zonder Kijken weer is begonnen: één van de weinige programma’s die ik absoluut moet zien op de dag dat het op tv komt.
 • Tegenwoordig hardlopen in mijn nieuwe hardloopoutfit en me daardoor helemaal profi voelen (ook al is mijn tempo zeker niet super-profi).
 • Een nieuwe ventilator in de badkamer hebben en nu pas ontdekken hoe ontieglijk veel herrie het vorige ding maakte. Wat een rust opeens tijdens het tandenpoetsen!
 • Dat na een jaar (!) eindelijk een discussie over waterschade door een niet goed geïnstalleerde vaatwasser van de bovenburen is opgelost. Zo blij dat ik 1,5 jaar geleden op het idee kwam om een rechtsbijstandsverzekering te nemen! Zij hebben de hele zaak overgenomen en binnen 5 dagen stond de € 1.000 voor het schadeherstel weer op onze rekening.
 • Helemaal happy zijn als ik voor het eerst sinds lange tijd weer een Too Good To Go-box van Lidl scoor.
 • Sriracha-saus (pittige Thaïse saus) ontdekken en dat nu het liefst op alle rijst-, noedel- en Aziatisch-achtige gerechten gooien. Dat spul smaakt echt bijna overal lekker bij.
 • Een paar keer berichtjes ontvangen van mensen die een recept van mij hebben gemaakt. Ik word daar altijd mega-blij van.
 • Een dagvullende afspraak die niet doorging, wat eigenlijk ontzettend goed uitkwam. Is het een introvertending dat ik het bijna nooit erg vind om onverwacht meer tijd voor mezelf te hebben?
 • Mijn eerste verjaardagskaart voor mijn 30e verjaardag al hebben ontvangen (en die voorlopig nog braaf in de envelop laten zitten, omdat ik pas over twee weken officieel zoveel kaarsjes uitblaas).
 • Onze rommellade uitmesten en ontdekken dat een groot deel van de inhoud inderdaad rommel is, waardoor we nu een heerlijk opgeruimde niet-rommella hebben.
 • Bart bloedserieus aan tafel: “Hoe groots mag ik het maken qua verjaardagsversiering?”. Ik: “Hoe bedoel je?” Hij: “Nou, mag het in huis zijn? Of misschien ook buitenshuis?”. Ik met grote ogen: “Ehm, doe zoveel als je wilt. Maar binnenshuis is prima, hoor!” Ik zag al helemaal voor me hoe er posters aan het raam hangen en de hele flat weet dat ik mijn twintigerjaren achter me laat.
 • Sinds kort blogartikelen schrijven voor Studio Bambacht (een superleuke webshop met producten voor baby’s en kinderen) en dat fantastisch vinden. Iris is één van de meest enthousiaste webshopeigenaren die ik ken en ze heeft zó veel verstand van alles rondom speelgoed en kinderen dat het een feestje is om haar kennis naar mooie blogs te vertalen.
 • Na drie tandartsbezoekjes in drie weken het project tandarts weer voor een half jaar kunnen afvinken (iets met een controle, een afgebroken vulling en toen nog een keer denken dat een deel van een vulling was afgebroken…).
blij 2
 • Mezelf eindelijk Loop-oordopjes (oordopjes waarmee je overdag geluid kunt dempen, bijvoorbeeld tijdens het werk) cadeau doen. Binnenkort zal ik er een review over schrijven! *affiliate link
 • Elke keer (al is het met véél vallen en opstaan) weer wat bijleren over voor mezelf opkomen en het mezelf niet te druk maken (qua werk en privé). Zo besloot ik dat ik van mezelf in een mega-drukke week de VvE-vergadering wel mocht overslaan, gaf ik aan dat een spoedopdracht onmogelijk ging passen en verplaatste ik de mondhygiëniste een hele maand omdat ik vond dat het na drie tandartsbezoekjes wel even genoeg gewroet in mijn mond was geweest.
 • Zaterdag naar een leuke markt in Haarlem gaan én daar een eettentje bezoeken dat ik door een paar mensen aangeraden kreeg en waar ze de heerlijkste vegan én glutenvrije broodjes en taartjes schijnen te serveren.
 • De laatste tijd weer veel good hairdays hebben dankzij mijn nieuwe kapper. Zo fijn dat mijn haar weer – zonder dat ik er iets aan hoef te doen (ik ben veel te lui qua haarroutines om elke dag te föhnen!) – ’s ochtends gewoon goed zit.
 • Met Melissa kletsen over eten, eten maken, eten fotograferen, eten kopen en… nou ja, over alles met eten gewoon.
 • Dat ons basilicumplantje weer opkrabbelt nadat het er twee dagen daarvoor nog heel sip met alle blaadjes naar beneden hangend bij stond.
 • Potten die al te lang in de voorraadkast staan eindelijk opmaken. Ik voel me altijd helemaal trots als ik zo’n vergeten product een half jaar later toch in een gerecht heb weten te verwerken dat nog goed te eten was ook.
 • Een zangcoach bezoeken. Zij helpt me trouwens niet zozeer om prachtig te zingen (ik heb nul ambities in die richting en heb ook totaal niet de illusie dat mijn gezang voor ook maar iemand anders dan de douchekop leuk is om aan te horen). Wel geeft de coach me tips om meer volume met mijn stem te maken en krachtiger te spreken. Ik vind het echt megafijn, omdat ik er vaak tegenaan liep dat ik hoog in mijn adem zit en mede daardoor te weinig volume had om boven geluiden uit te komen.
 • Volop experimenteren met feestelijke taarten, zodat ik op mijn verjaardag de lekkerste van alle probeersels aan de visite kan voorschotelen. Oefenen met daarvoor bakken is trouwens ook geen straf. De probeersels opeten (iemand moet het doen…) ook niet.
 • Helemaal hyped zijn over de tompoucevormige schuurspons van HEMA. Vanavond ga ik hem eindelijk halen! Ik denk dat ik meteen groots insla. Schoonmaken was nog nooit zo leuk als met de tompouce-spons, denk ik zo.
 • Sinds een tijdje werken voor een tekstbureau waar ook mijn eerste leidinggevende (ook als freelance tekstschrijver) voor werkt. Zo grappig om binnenkort samen naar een teamdag te gaan! En ik vind het sowieso helemaal leuk om onderdeel te zijn van een team en op schrijfvlak van elkaar te leren.
 • Een superleuk samenwerkingsvoorstel in mijn inbox krijgen van een product dat ik eigenlijk zelf net wilde kopen. Heel veel zin in om het te testen en er binnenkort meer over te vertellen op de blog!
 • Traditiegetrouw op de eerste zonnige lentedag van het jaar mijn neus verbranden. Ik hoop dat ik die “traditie” er volgend jaar toch eens uit kan krijgen.
 • Maandag een huis bezichtigen waar Bart en ik allebei laaiend enthousiast over zijn. Het is het eerste huis waar we allebei al na het zien van de Funda-foto’s van in de hieperdepiepstemming raakten. Duim je met ons mee dat, als het huis ook in het echt bodwaardig blijkt, het misschien ons nieuwe thuis mag worden?

Wat was jouw fijnste lichtpuntje van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 12 mei 2023 op 7:42 am - Beantwoord

  Wat spannend van die bezichtiging! Ik hoop dat het wat gaat worden.
  Je neus verbranden vind ik met dit voorjaar gewoon bijna knap;).

 2. Daenelia 12 mei 2023 op 10:10 am - Beantwoord

  Ik duim heel hard voor jullie huis! Hoewel ik altijd zeg: het hoeft natuurlijk niet meteen hét huis te zijn … Maar … wie weet … is het voor jullie juist wel in 1x raak!
  Ik heb afgelopen weken alles geregeld zodat ik met mijn gozer mee kan op work-ation (werk-kantie?) naar London. En nu zit ik me om de 15 minuten te verkneukelen op wat ik allemaal ga doen, buiten mijn werkuren om. Of tijdens mijn werkuren. Want ik kan heel goed werken op de bovenste verdieping van Waterstones, waar een heerlijke koffiehoek is boven de heerlijke boekhandel.

 3. Nehalennia 12 mei 2023 op 12:34 pm - Beantwoord

  Jouw blog lezen natuurijk!!!
  Oja en tekeningetjes bedenken en maken om op mijn instagram account te zetten.

 4. Rianne 12 mei 2023 op 8:47 pm - Beantwoord

  Mijn roodharige Barbie Looks binnen krijgen 🙂 Ik hoop dat het huis in het echt ook zo leuk is en dat het dan aan jullie verkocht mag gaan worden 🙂 Een fijn Blij Lijstje weer. Ik ben benieuwd naar welk bakexperiment het gaat halen voor je verjaardagstaart, ik neem aan dat dat recept dan hier ook te bewonderen zal zijn 🙂

 5. Simone 13 mei 2023 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat leuk van die bezichtiging, ik duim!

 6. Zo simpel is dan geluk 15 mei 2023 op 3:41 pm - Beantwoord

  Stiekem ben ik wel heel erg benieuwd met welke versiering Bart gaat komen voor je verjaardag.
  Vandaag de bezichtiging, spannend hoor!

Recente blogs

Beter slapen? 15 tips voor een goede nachtrust!

21 februari 2020|Lifestyle|

Vrolijk de dag doorkomen begint met een goede nachtrust. Al is het maar omdat het niet helpt als je de dag begint met knallende koppijn, drie snoozesessies en vooral frisse zin in het moment dat je 's avonds weer je kussen zult zien. Goed slapen is dus nogal belangrijk! Meestal ben ik gelukkig vrij snel in dromenland en word ik uitgerust wakker, maar zo nu en dan lig ook ik eerst een tijdje naar het plafond te staren. Deze 15 tips voor een goede nachtrust helpen mij om alsnog als een roosje in slaap te vallen.

Voorkom chaos in je hoofd met een notitieboek! – 14 fijne lijstjes om te maken

14 september 2023|Carrière en ondernemen, Lifestyle, Persoonlijke groei|

Nergens ga ik naartoe zonder een notitieboekje binnen vijf meter afstand. Vrolijke boekjes zijn mijn eerste hulp bij chaos in mijn hoofd en brengen me meer rust, vrolijkheid en focus op wat écht belangrijk is. Als je chaos in je hoofd hebt, kan ik dan ook maar één ultieme tip bedenken die voor mij altijd werkt: gris zo snel als je kunt een boekje uit je tas. Schrijf dingen op, maak lijstjes, leeg je hoofd of noteer dingen die je juist blij of zelfverzekerd maken. Wat voor lijstjes mij zoal helpen om de chaos vanuit mijn hoofd in een notitieboekje te krijgen? Dit zijn mijn 14 life-saver-lijstjes.

*26* | Het is mijn verjaardag!

25 mei 2019|Persoonlijk|

Na een jaar wachten (sorry, flauw!), is het moment daar: ik ben 26! Hoewel het niet meer zo is dat ik niet kan slapen van de spanning over cadeautjes en traktaties, voelt mijn verjaardag toch nog altijd als een bijzondere dag. Ik ben zo iemand die op 25 mei even extra stilstaat bij de mijlpalen van het afgelopen jaar en die van ieder berichtje of kaartje wel blij wordt. Deze verjaardag is ook nog eens speciaal: het is de eerste verjaardag in mijn nieuwe huis. En waarschijnlijk ook nog eens de dag voordat ik iets héél leuks en spannends ga doen. Maar daarover later meer.