30 3

Blij Lijstje #66 | Verbouwkeuzes, vakantievooruitzichten & verbintenissen bij de notaris

 • 10 juli 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Er was en is een hoop om blij van te worden deze weken. Hoewel ik zo nu en dan veranderde in een stresskippie vanwege de verhuisperikelen (sorry, Bart!), stuiterde ik vooral vaak de dagen door uit blijheid over leuke plannen en toffe dingen. Ik verzamelde dan ook weer eens een lijst vol blijheid voor de blog! Zoals een geslaagde kastdeuroperatie, levelen met iemand van mijn oma’s leeftijd op een luidruchtig feestje, Londen-plannen smeden, potten pindakaas in koffers proppen en naar de notaris gaan voor een niet heel romantisch maar wel belangrijk verbintenis-ding. Dit is mijn lijstje vol blije dingen!

 • Op een feestje van familie aan de praat raken met een 80-jarige vrouw en het samen uitgebreid hebben over het onderwerp “Waarom staat die muziek hier zo hard? Ik versta er niets van!” om vervolgens te beseffen dat ik het hele feestgen duidelijk nooit heb geërfd.
 • Een dag varen bij Vreeland en Nigtevecht met het team van een tekstbureau waar ik voor werk.
 • Dat ze speciaal voor mij broodjes met vegan tonijnsalade en vegan kaas hadden geregeld. (Ik vind het dus nog steeds vaak stom om aan te geven dat ik het liefst vegan eet, en ben altijd oprecht heel dankbaar als iemand daar totaal geen probleem van maakt en iets lekkers regelt.)
 • Van de mondhygiëniste terugkomen met een 100% fris gebit.
 • Voor het eerst een dagvullende training in bloggen geven en daar ontzettend van genieten. Hoe leuk is het om te vertellen over wat je al zeven jaar het allerliefst doet in de hoop om met mijn tips, tricks en ervaringen ook anderen met het blogvirus te besmetten.
 • Dat Bart zo lief was om me daarna op Schiphol op te halen, omdat ik vanuit Rosmalen nog een flinke treinreis te gaan had. Wat een lieverd! Ik vond het supertof om de training te geven, maar merkte ook dat zo’n dagvullende training een stuk meer energie kost (op een positieve manier!) dan een dag teksten tikken achter mijn PC.
 • Dat de operatie kastdeur is geslaagd! De kit van onze kastdeur had losgelaten, waardoor het glas loskwam. Beetje jammer! Gelukkig is Bart handig met de kitspuit en had mijn schoonvader nog een stel spanbanden liggen. Nu is de kast weer zo goed als nieuw.
 • Regenbuien na een paar dagen enorme hitte. Grappig dat ik dan bijna zin heb om een spontane regendans te maken als er na alle droogte eindelijk weer vocht uit de hemel komt vallen.
 • Hartje Rotterdam parkeren en bang zijn dat je een fortuin kwijt bent aan parkeerkosten, maar dan ontdekken dat het voor een halve dag net aan tien euro kost. Wauw! Zo kan het ook, Amsterdam 😉
 • Bart die kalm en rustig blijft in deze best drukke weken qua verhuisregelwerk, terwijl ik zo mijn stresskip-neigingen kan hebben. Ons huis komt over iets meer dan een maand op Funda en we willen nog best wat dingen fixen en opruimen voordat de Funda-fotograaf langskomt. Ik ben heel blij dat Bart er nuchterder in staat en me met beide benen op de grond houdt als ik weer eens door alle moetjes het overzicht niet meer heb.
 • De vragenlijst voor de verkoop van ons huis invullen en bij sommige vragen grinniken. Zo was één van de vragen “Is jouw woning een rijksmonument?” en grapte ik al tegen Bart “Zeker wel! Ons appartement is cultureel erfgoed.” Ook van de vragen over onze kruipruimte werd ik wat melig. Technisch gezien is de woning van onze onderburen onze kruipruimte. Maar oké, na een korte lachbui om dat flauwe idee besloot ik toch maar braaf ‘n.v.t.’ in te vullen.
 • Een heerlijke vegan rabarbertaart voorgeschoteld krijgen op de verjaardag van mijn moeder.
 • Een heuse cocktailparty bij mijn schoonzusje, inclusief een complete cocktailbar in Caribische sferen die Bart en zijn zus als verrassing voor de jarige job in elkaar hadden geknutseld. Het was een superleuke middag (en ook voor de niet-alcoholdrinkers, zoals ik, was er genoeg lekkers!).
 • Zo goed als alle hometours van Interior Junkie op YouTube kijken. Ik vind haar kanaal heel tof en haal regelmatig leuke inspiratie of DIY-tips uit haar binnenkijkers in mooie huizen. Leuke kijktip als je, net als ik, nooit genoeg interieurinspiratie kunt opdoen.
 • Fris geknipt het weekend in gaan bij mijn nieuw ontdekte favoriete kapper. Ik vind het zo fijn als kappers tegen je zeggen “Nou, ik zou X niet doen met jouw haar, maar Y wel!”. Dat is precies wat ik altijd zocht in een kapper en nu eindelijk heb gevonden. En dat ook nog in mijn nieuwe woonplaats! Nu moet ik er nog twintig minuten voor rijden. Straks kan ik er lekker op de fiets naartoe.

Als experiment pecan pie in muffinvorm maken, denken dat ze nog om de nodige verbetering vragen en dan na terugkomst thuis ontdekken dat ze precies zijn geworden zoals ik wilde. Ik werd er zó blij van dat ik wel een paar rondjes door de kamer danste.

 • Met een vriendin die bij mij in de straat woont meerijden naar een verjaardag in Ede en daardoor gezellig 2,5 uur extra kletstijd hebben samen.
 • Vegan Mac ’n Cheese geserveerd krijgen bij mijn lieve broer. Hij is een ster in dit gerecht en kan het zonder ook maar een grammetje kaas laten lijken alsof er toch echt kaas in zit.
 • De nieuwe vegan Indische balletjes scoren bij Albert Heijn. Ik las er veel lovends over op internet en ben benieuwd of ik het met die lovende reacties eens zal zijn.
 • Heel fanatiek achter elkaar de laatste vier afleveringen van de superspannende serie Anoniem kijken (terwijl ik ondertussen een poging deed om mijn SD-kaart zoveel mogelijk leeg te maken voor onze Londen-trip). Die serie is echt een aanrader! Er zitten veel verrassende wendingen in en ik vond het verhaal steengoed in elkaar zitten.
 • De afleveringen van ‘De moeite waard’ (over huizenflippers die een klushuis/bouwval kopen en dat met winst proberen te verkopen) kijken en na elke aflevering blij zijn dat onze verbouwing straks vergeleken daarmee alles meevalt.
 • Dat Bart bouwkunde heeft gestudeerd en daardoor goed met de aannemer en architect (je hebt blijkbaar een architect nodig als je wilt uitbouwen – nooit geweten!) kan sparren, inclusief allerlei lastige vaktermen. Een pak van mijn hart dat Bart het aannemersstuk regelt! Ik vond het zelf dan weer helemaal leuk om het financiële stuk uit te pluizen. Zo zijn we een goed team.
 • Voor het eerst een meubel tegenkomen dat een serieuze kanshebber is voor ons nieuwe huis, namelijk een mooie eikenhouten eettafel. We gaan er nog even op broeden, ook omdat we eerst de definitieve vloerkeuze willen maken. Maar dit was überhaupt het eerste meubel waarvan we allebei dachten “Wauw, tof!”.
 • Doordat mijn broertje een prijs had gewonnen bij de podcast Vegan Lekkerbek (echt een toffe podcast trouwens, ook als je niet vega(n) eet!) nu een nieuw vegetarisch kookboek in de kast hebben staan. Ik ben een blij mens!
 • Bezig zijn met de keukenontwerpen voor onze nieuwe keuken. Het allerleukste nieuws van alles: waarschijnlijk gaan we voor subtiel roze tegeltjes op de keukenmuur. En ja, Bart vindt dat net zo leuk als ik (ik moest dan wel beloven dat we voor het toilet een ander kleurtje dan roze kiezen, maar daar kan ik mee leven ;)).

Deze week op de trein stappen naar één van mijn lievelingssteden waar ik al zeker acht jaar niet meer ben geweest: Londen.

 • Dat mijn vader nog een paar wereldstekkers had liggen, waardoor we die niet zelf voor zeven dagen Engeland hoefden te kopen. Fijne meevaller!
 • Vorige week heerlijk in de werkflow zitten en daardoor mijn ietwat ambitieuze agenda in de voor-de-vakantieweek tóch afgewerkt krijgen.
 • Het superleuke nieuws dat een vriendin van mij in verwachting is.
 • De hele week al plannen smeden voor onze dagen in Londen en Windsor. Op de planning staan – naast de bekende toeristische trekpleisters – onder andere een rondje in de London Eye, ronddwalen door de Londense parken, slenteren door de kleurrijkste wijk van Londen (Notting Hill), Kew Garden bewonderen, een paar hipstertentjes bezoeken waar ik online mijn oog op had laten vallen en een bezoekje brengen aan één van de restaurants van Ottolenghi.
 • Door het vele opruimen voor de verhuizing de spullen die ik heb en houd extra gaan waarderen. Ik vind zelf ontspullen altijd heerlijk. Het dwingt je om nog kritischer te zijn op wat betekenisvol voor je is en wat je niet nodig hebt in je leven. En het laat me ook altijd inzien dat spullen niet veel waarde van zichzelf hebben. Natuurlijk is het even stom om bijvoorbeeld een verzameling dvd’s weg te doen. Maar het volgende moment besef ik dan “Geluk zit ‘m niet in die paar dvd’s. Het zit hem in de herinneringen die ik heb aan het kijken ervan, en die herinneringen houd ik ook als ik de dvd’s naar de kringloop breng.”
 • Nog steeds meerdere keren in een werkweek heel blij zijn met mijn Loop-oordoppen (lees hier mijn review). Ik vind ze een enorme uitkomst als de buren aan de overkant een feestje geven of als er bouwvakkers de hele dag bezig zijn. Oortjes in en ik zit weer in mijn bubbel!
 • De pindakaaspot alvast hebben ingepakt voor onze reis, zodat ik die sowieso niet vergeet. Als pindakaasfanaat is het écht geen optie voor mij om een week geen hap pindakaas binnen te krijgen. Dus ja, ik ben zo’n typische Nederlander die een pot pindakaas in haar tas mee op reis neemt.
 • Vandaag een leuke bruiloft op de planning hebben op een prachtige locatie. Elke reden om mijn lievelingsjurk uit de kast te trekken, is een goede reden. Maar de liefde vieren op een fijn feestje is één van de allerbeste redenen.
 • Morgen zelf ook een stap in de verbinding met elkaar zetten: geen trouwerij, ook geen ringen of achternaamuitwisseldingen, wel een samenlevingscontract opstellen. Overigens is er van wat ik heb gehoord weinig romantisch aan zo’n papiertje met allerlei afspraken over de verdeling van bezittingen. Maar toch, “samenlevingscontract” klinkt op zich vrij romantisch, nietwaar?

Wat was jouw meest blije moment van afgelopen weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 juli 2023 op 8:00 am - Beantwoord

  Haha, de onderburen als kruipruimte. Dat is wel een flinke kruipruimte dan;).
  Fijne dag vandaag op de bruiloft!

 2. Aukje 10 juli 2023 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, en leuk, al die voorbereidingen voor het nieuwe huis. Natuurlijk ook heel spannend! Vooral als jullie eigen huis binnenkort op Funda staat. Toen ons huis in de verkoop stond, reed ik regelmatig met volle wasmanden en allerlei rommel achter in de auto naar mijn werk als er een bezichtiging stond gepland.

 3. Daenelia 10 juli 2023 op 8:39 am - Beantwoord

  Klinkt allemaal weer heel erg fijn! Toch, ontspullen is een ding. Ja, ik geef veel overtollige dingen aan de kringloop Daar hoort niet bij de unieke dvd’s en cd’s die ik vaak terugkijk en terugluister. Zo af en toe ga ik door de verzameling en dan verdwijnen er echt wel stapels naar de kringloop. Maar dat zijn juist de films die ik me NIET kan herinneren. Die zijn voor mij waardeloos… en de films waarvan ik eigenlijk hele scenes kan naspelen – die hou ik juist. Ik hou namelijk enorm van goede films en dat zijn films die je tot in den treure kunt herhalen.
  Ik heb nog steeds spijt van dat ene kleine potje wat ik naar de kringloop heb gebracht ‘omdat ik al zoveel serviesgoed heb’. Ik ontspul niet meer. Ik kijk wat er niet meer toe doet in mijn kast en dat gaat weg. Niet spullen wegdoen omdat ik spullen weg moet doen. Dat gezegd: een verhuizing is wel de tijd om juist daar naar te kijken. 🙂

 4. Darina 10 juli 2023 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje om te lezen! Heel veel plezier op de bruiloft!

Recente blogs

Je bent 20 en je zoekt wat…

3 november 2023|Persoonlijk|

Meestal zijn mijn artikelen gestructureerd. Netjes geordend met tussenkoppen, een begin en een eind. Wat uitleg bovenin. Een lijstje met tips onderaan. Een paar keurig gekaderde anekdotes tussendoor. Maar dit keer wilde ik het niet doen "zoals het heurt" en ook mijn eigen vakkundig aangeleerde tekstschrijfregeltjes overboord gooien voor een blog vanuit het hart. Een blog over twintig zijn (tien jaar geleden!), fietsen tot in de oneindigheid, moeite hebben om het lichtknopje te vinden. En over tien jaar later opeens beseffen hoe anders je leven is, dat stilletjes staren over het water fijn is en dat je op elk moment van je fiets af kunt stappen.

Even lachen | 15 awkward momenten uit mijn leven

5 augustus 2017|Persoonlijk|

Vrolijk word ik niet alleen van geluksmomenten of bijzondere mijlpalen. Ook van momenten die een beetje klungelig verlopen, kan ik achteraf heel vrolijk worden. Gewoon omdat ik dan naderhand niet anders kan dan zachtjes grinniken. Ik heb het over 'awkward' momenten. Oftewel momenten waarop je even niet weet hoe je moet reageren en die daarom onwijs ongemakkelijk zijn. En toch vind ik ze juist daarom soms zo grappig. Achteraf kan ik altijd wel lachen om dat 'oh jee, wat moet ik hier nu mee?'-gevoel. Lach je mee? Ik deel vandaag namelijk 15 van dit soort awkward momenten uit mijn leven. 

Ik trakteerde mezelf op een nieuwe fiets (en hij is blauw!)

29 maart 2021|Lifestyle|

Op mijn knalrode fiets heb ik een jaar of vier rondgefietst. Gescoord op Marktplaats en grondig gebruikt totdat-ie het steeds vaker liet afweten. Mijn versnellingen hadden het al een jaar begeven, een heuveltje op fietsen voelde als een heuse marathon (terwijl mijn conditie best prima is!), mijn kettingkast hing met ducktape aan elkaar en het spatbord zat zo los dat je mij al van een paar honderd meter afstand hoorde aankomen door het gerinkel. Toen laatst ook nog mijn kratje van de fiets viel, drong het tot me door: een nieuwe fiets was zo'n slecht idee nog niet.