30 3

Blij Lijstje #67 | Wegleesboeken, Waaghals-diners & als een wervelwind door het huis

 • 11 augustus 2023
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

De afgelopen maand bracht ik vooral op twee plekken door: in Londen (hoera, wat een feest was dat!) en thuis (wat ook een feest was voor mij als huismus!). We gingen als een wervelwind het hele huis door voor Project Huis Funda-proof Maken. Behangetjes die ooit verstopt zaten, werden weer zichtbaar en ik werd een pro in elke centimeter van lades benutten. Maar er was tussen dit soms enerverende en soms vooral grappige avontuur door, meer om blij van te worden. Zoals spontaan aanvliegende vlinders, dineren bij De Waaghals, tóch het perfecte verjaardagscadeau voor Bart weten te vinden en na Pippa’s hard to get-taferelen gelukkig weer lief worden gevonden. Dit is mijn Blije Lijstje van de afgelopen tijd!

 • Me na tien jaar weer door de Londense roltrappen laten meevoeren door King’s Cross Station, boven de stad uittorenen vanuit de London Eye en de zonsondergang bekijken vanaf de Tower Bridge. En dan weer beseffen hoe fijn Londen is, hoe gelukkig ik word van korte stedentrips en hoe blijk ik ervan werd om hier op mini-avontuur te zijn.
 • Het besef dat we in Londen eigenlijk heel veel regen hebben gehad, maar dat die regen steeds op magische wijze precies viel op het moment dat wij al in ons appartement zaten. Daardoor roep ik nog steeds tegen iedereen dat we heel mooi weer hebben gehad (wat ook echt zo voelt), terwijl dat op papier best meeviel.
 • Nu al fantaseren over hoe ik de foto’s uit Notting Hill een mooi plekje in ons nieuwe huis wil geven, omdat ik sinds ons bezoek aan die wijk drie weken geleden stapelgek ben op dat stukje Londen.
 • Ondertussen ook aan iedereen die het wil weten (of niet wil weten) verkondigen dat Windsor een te gekke plek is om naartoe te gaan. Ook daar vermaakten we ons prima. In een artikel zette ik 12 leuke dingen om te doen in Windsor op een rij, mocht je je afvragen “Wat is dáár nu weer te beleven?”.
 • Na onze reis naar Londen uitstappen bij Blaak in Rotterdam en opeens heel hard en vooral heel enthousiast uitroepen: “Wauw, dat zijn de kubuswoningen!”. Die had ik nog nooit in mijn leven gezien en nu doken ze opeens op terwijl wij met vakantiekoffers op een random overstapstation in Rotterdam stonden.
 • Nadat Pippa besloot om ons 24 uur na thuiskomst van vakantie compleet te negeren (“Júllie gaan een week weg. Dan is het echt niet meteen weer koek en ei tussen ons!”, zo dacht onze hard to get-spelende kat vast) de volgende dag toch weer blij worden ontvangen en weer dikke vriendjes zijn.
 • De eerste dag weer in je eigen keuken koken na een vakantie. Ook al hadden we op vakantie prima gasfornuizen tot onze beschikking en waren er hartstikke oké supermarkten, ik vind het toch het allerfijnst om daarna weer mijn eigen pannen, volle keukenlades en potten met 10 soorten noten bij de hand te hebben.
 • Dat Bart na twee weken vakantie met zijn familie weer thuis is en we dus weer gezellig samen hier leven. Ook al vermaak ik me tijdens een soort van single-leven hier in huis ook helemaal prima, het is toch veel gezelliger met Bart erbij. En dat is vast een goed teken 🙂
 • Stiekem ook wel genieten van de slechte maar fijne gewoontes die ik erop nahoud als ik alleen ben ’s avonds. Denk aan avondeten met YouTube-filmpjes op, tot veel te laat ’s avonds interieurwebshops bekijken en later avondeten dan de bedoeling was.
 • Ondertussen ook een traantje wegpinken toen de vriend des huizes terug was en ik hem weer in het echt kon vastpakken in plaats van tegen een telefoonschermpje te praten.
 • Luisteren naar het heerlijke wegleesboek ‘Dagboek van een verloskundige’. Het is lang geleden dat ik een boek bijna in één ruk uitlas, maar dit boek kreeg me zover.
 • Dat Bart speciaal voor mij DM-aankopen had gedaan op vakantie. Lees: zes flessen douchegel waarmee ik weer een heel jaar vooruit kan. Hoera, de DM-douchegels zijn altijd de lekkerste én spotgoedkoop!
 • Na weken broeden eindelijk op hét perfecte verjaardagscadeau voor Bart komen: een tosti-ijzer. De arme jongen klaagt al twee jaar dat hij zijn tosti’s altijd in de pan moet maken (iets met een gebrek aan ruimte voor nog meer grote apparaten in de keuken of kastjes). Nu we een nieuw huis en een nieuwe keuken met meer opbergplek krijgen, gunde ik hem zijn écht goed gesmolten tosti’s met kaas. Gelukkig vond hij dat net zo’n geslaagd plan als ik.
 • Een vegan kaassaus ontdekken die écht naar kaas smaakt. De combinatie van edelgistvlokken, sojasaus, cannellinibonen, uienpoeder en een beetje water werkt goed.
 • Iets weggooien in de prullenbak bij het raam en opeens een vlinder naast me zien zitten en daar even heel gelukkig van worden. Op de tweede etage is vlindergezelschap niet heel gebruikelijk, dus het voelde als een cadeautje.

Voor het eerst sinds de bezichtigingen op ons gemak door ons nieuwe huis rondlopen en bij elke kamer zeggen “Wauw, was dit echt zó groot!”? Grappig genoeg had ik sommige kamers in mijn hoofd kleiner gemaakt dan ze zijn.

 • Ondertussen heel gelukkig naar buiten kijken vanuit onze toekomstige slaapkamer en beseffen hoe erg we boffen dat dit straks ons fijne thuis is.
 • De serie Dertigers helemaal afkijken. Ik blijf het een prachtige serie vinden, omdat er tussen de vele drama en grappige momenten door ook belangrijke maatschappelijke thema’s voorbijkomen. Zo jammer dat die serie voorbij is! Dát punt hoort dan weer niet thuis op dit Blije Lijstje.
 • Voor het eerst een pompoentaart maken en tot de conclusie komen dat die, zeker voor een eerste keer, goed te pruimen was.
 • Zo veel hebben opgeruimd in de hobbykamer/kastenkamer dat ik me nu opeens verbaas over hoe mooi het behang in die kamer wel niet is. Dat had daarvoor al die tijd achter twee grote kasten verborgen gezeten.
 • Naar een nieuwe plek rijden die zo makkelijk aan de snelweg ligt dat ik zonder Google Maps naar huis terug kon rijden. Dat is voor een navigatiekneus als ik een compleet wonder!
 • Heel veel dagen rondlopen in de rode kanten jurk die ik laatst tweedehands kocht en me daarin
 • Hardlooprondjes in dit frissere weer. Ik mag dan een zomerliefhebber zijn, hardlopen vind ik veel fijner in het herfstachtige weer dan tijdens de wegpufhitte.
 • De laatste tijd vaker open durven zijn naar dierbaren toe over dingen waar ik mee zit of die ik stom vind, ook al vind ik het dan weer stom dat ik vertel over stomme dingen. Ik merk dat dingen delen altijd helend is en dat het superbelangrijk is om je gevoelens niet weg te stoppen.
 • Twee prachtige oude houten kasten overnemen van de verkoper van ons huis. Die willen we met een likje verf compleet naar onze smaak gaan maken. Heel gelukkig mee, want we hadden al ontdekt dat onze wensen voor een buffetkast iets boven budget waren. Dit is een budgetproof én te gekke oplossing.
 • Daardoor inmiddels het hele internet afstruinen op zoek naar dé verfkleur voor de kast.
 • Bart voor zijn verjaardag meenemen naar het restaurant De Waaghals in Amsterdam en daar een fantastisch en tamelijk luxe driegangendiner eten. Alles is vegetarisch en als je van tevoren aangeeft dat je glutenvrij of vegan eet, kunnen ze een speciaal menu voor je maken. Ik vond het fantastisch, en Bart gelukkig ook.
 • Door wegafzettingen worden omgeleid door de hele stad en dat helemaal niet erg vinden, omdat ik altijd heel gelukkig word van heel veel glimpjes van Amsterdam opvangen.
 • Dat het keukenontwerp definitief is én dat het definitief fantastisch mooi is geworden. Ik zal er binnenkort eens iets over delen op de blog.

Een appje van mijn lieve opa krijgen op een warme augustusdag: “Alvast over Sinterklaas: wij vieren het 25 november”. Beter te vroeg dan te laat, toch?! Maar ik kon een kleine grinnik niet onderdrukken.

 • Het luisterend lezen volledig hebben ontdekt en laatst zelfs in één weekend twee boeken hebben afgeluisterd. Dat is dan weer het voordeel van veel klussen en opruimen in huis: je hebt alle tijd om luisterboeken te beluisteren. Ik beluisterde trouwens onder meer deze 6 boeken.
 • Zelf de Funda-tekst voor ons huis schrijven (op eigen verzoek trouwens, omdat dat me een mooie manier leek om ons fijne huis een laatste eer te bewijzen).
 • Helemaal klaar zijn voor de Funda-fotograaf die maandag op de stoep staat, ook al vind ik het ook wel een beetje spannend.
 • Deze kikkererwtencurry met mango! Dat is zonder twijfel één van mijn lievelingsgerechten van de afgelopen tijd. Romig, zoet en zomers tegelijk!
 • Als Bart ligt te slapen en ik nog een keer door Instagram scrol een enorme lachbui onderdrukken tijdens een filmpje van een kat op een stofzuiger. Laatst kon ik het niet houden en schrok Bart wakker van mijn geluiden. “Wat is er?”, vroeg hij. Dat ik dan proestend van het lachen moet uitleggen dat ik een kat op een stofzuiger hílarisch vond, maakt meestal niet zoveel indruk rond dat tijdstip 😉 Sorry, Bart!
 • Dankzij Lamper Design nu ook de optie hebben voor lezers om één keer per week per e-mail een overzicht te ontvangen van alle artikelen die in die week zijn geplaatst. Eerder kon je alleen dagelijks een mail krijgen, nu dus ook één keer per week. Mocht je dat leuk vinden, je kunt je inschrijven via het formulier hieronder en dan het vinkje bij “Ik ontvang liever een wekelijkse update” zetten (omdat ik het zelf nooit zo op heb met de schreeuwerige pop-ups, vond ik dit een fijner alternatief) 🙂
 • Dat er weer kraskaarten zijn bij Albert Heijn waarmee je gratis boodschappen krijgt. Ik ben zeer tevreden over alles wat we tot nu toe bij elkaar hebben gekrast (zoals de peperdure Lenor-wasparels en het scheerschuim dat Bart altijd al gebruikt).

Heb jij al boodschappen bij elkaar gekrast (of iets anders leuks meegemaakt de afgelopen weken)? Laat vooral jouw ultieme blijmaker hieronder achter!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 11 augustus 2023 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik vind het zó leuk dat je zelf de tekst mag schrijven voor Funda. Dat is echt een prachtig eerbetoon aan je fijne appartement.
  En eh, dat Dertigers afgelopen is, is inderdaad heel jammer. Bij mij vloeide er zelfs een traantje bij de laatste aflevering.

  • Romy 27 augustus 2023 op 10:18 pm - Beantwoord

   Ja, ook hier viel een klein traantje bij die laatste aflevering. Hij was zó mooi gemaakt! Ik was zelfs een beetje trots op de karakters uit de serie toen ze een recap deden 😉 Ik hoop echt dat er misschien toch nog een serie Veertigers komt binnenkort.

 2. Daenelia 11 augustus 2023 op 9:15 am - Beantwoord

  Je hebt weer fijne dingen neergezet waar ik ook een glimlach van kreeg (Regen in London voelt ook niet als regen). Ik ben wel heel blij dat de kraskaarten digitaal zijn. Maar ik vind het dan weer stom dat je die dan wel moet krassen. Zon onzinnige stap. Geef me gewoon meteen de plaatjes van wat ik eventueel gratis mag proberen. Geen geze— doe. Ik heb nog maar één ding geprobeerd en dat ding staat in de koelkast. Het is meestal troep met veel suiker/zout (of ben ik de enige die 99% snoep en chipskaartjes krijg …). En ik heb niet zoveel vertrouwen in dat de proteine drank ook echt lekker is, maar dan weet ik dat. En dan hoef ik het niet meer te proberen. (Ik check even mijn kaartjes: 5x suikerdrank, 4x snoep, 2x onnodige producten, 1x chips, en 2x en huishoudelijk product wat ik niet ga aanschaffen.)

  • Romy 27 augustus 2023 op 10:17 pm - Beantwoord

   Haha, ik snap je wat betreft het onnodige krassen! Tegelijkertijd draagt het krassen dan weer wel bij aan het verrassingsgevoel, vond ik 😉
   Wij hadden best goede producten trouwens bij onze kraskaartjes. Zo kraste ik vorige week een drinkyoghurt van Alpro (heel blij mee!), hadden we een Engelse thee van Pickwick en kregen we Barts favoriete scheerscheum. Maar ik moet zeggen: het scheelt wel dat we met z’n tweeën zijn en dat Bart sommige dingen eet of gebruikt die ik dan weer niet lekker vind (of – zoals bij het scheerschuim) niet nodig heb 😉

 3. Zo simpel is dan geluk 12 augustus 2023 op 4:54 pm - Beantwoord

  Jouw opa is er in ieder geval op tijd bij!
  Helemaal leuk dat je zelf de tekst voor Funda gaat schrijven.

 4. Saskia 12 augustus 2023 op 8:53 pm - Beantwoord

  Wat een fijn dingenlijstje. Ik kan ook echt helemaal gevouwen liggen om filmpjes op Instagram haha. Kijkt M. ook van what?!

 5. Giovanna Jansen 18 augustus 2023 op 9:08 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje weer!

Recente blogs

37 originele cadeaus om sterkte te wensen (die géén boeket zijn)

21 maart 2024|Lifestyle|

Wat geef je iemand die een lastige tijd doormaakt, door ziekte thuis zit of om een andere reden een hart onder de riem kan gebruiken? Een bos bloemen of een reuze-teddybeer met hartjesballon is misschien het eerste waar je aan denkt. En ja, dat is een prachtig cadeau. Dát je aan iemand denkt en iets langsbrengt, is immers al het mooiste wat je kunt doen. Maar iemand die door omstandigheden thuis zit, heeft vaak al een ware bloemenkiosk om zich heen verzameld. Daarom heb ik originelere ideeën verzameld voor cadeaus om sterkte te zeggen. Met deze 37 cadeaus laat je weten dat je er voor iemand bent. Er komt geen bezoekje aan de bloemenstal aan te pas.

Omgaan met belemmerende overtuigingen | 7 tips

6 januari 2020|Persoonlijke groei|

Wie zit er nu op mij te wachten? Kan ik dat wel echt? En is succes wel voor mij weggelegd? Het zijn stuk voor stuk belemmerende overtuigingen die je niet bepaald helpen je doel te bereiken. Als een rood lint met pionnen dwarsbomen ze de weg om waar dan ook te komen. Helaas bestaat er geen toverstaf waarmee je die lastige overtuigingen in één keer naar de maan stuurt. Wel kun je leren omgaan met belemmerende overtuigingen, zodat ze je minder in de weg zitten. Ik ben daar de afgelopen maanden als kersverse ondernemer mee aan de slag gegaan. Ik deel 7 tips die mij hierbij helpen.

Millennialkwesties | Groots en meeslepend leven (of toch niet?!)

24 april 2018|Persoonlijke groei|

“Is dit het nu?” Jaren geleden was die vraag vooral weggelegd voor mannen die op middelbare leeftijd een motor kochten en vrouwen die op latere leeftijd té korte leren rokjes besloten te dragen. Maar tegenwoordig is het ook een heuse millennialkwestie. Want wat nu als je 25 bent en nog geen wereldreis hebt gemaakt, in je weekenden geen jaloersmakend spannende avonturen beleeft en de voorkeur geeft aan huisje boompje beestje boven thrillseeking? Heb je dan wel écht geleefd? Soms lijkt een groots en meeslepend leven bijna een must te zijn voor menig millennial. Maar hoe hard is dat écht nodig? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.