30

Blij Lijstje #68 | Boeken verslinden, bouwen, buren-hapjes & krimpvrije mortel

 • 3 oktober 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Positiviteit, Persoonlijk

Al behang schrapend en naar woonwinkels rijdend verslond ik de afgelopen weken luisterboeken alsof mijn leven ervan afhing. Wat een feest is dat! Maar er was meer waar ik blij van werd dan alleen de woorden die uit mijn telefoonspeaker kwamen. Zo had ik een bijzonder boeiend gesprek met een vloerlegger, startte ik met een leuk businesscoachings-traject, mochten we een ‘Verkocht’-sticker over ons ‘Te koop’-bord plakken, kwam ik een te gek koopje tegen bij de IJ-hallen en bleek Marktplaats na lange tijd van negeren nu toch weer mijn beste vriend. Dit is mijn Blije Lijstje van afgelopen tijd!

 • Dat een zelfontspannersessie deze foto met ons Pippa-meisje opleverde. Eén van de zeldzame foto’s van ons samen waarop Pippa niet op het punt van wegvluchten staat.
 • Zonnige oktoberdagen waarop ik nog gewoon in een T-shirt met korte mouwen kan hardlopen.
 • Het er bij de Pieterpad-wandeling van 20 kilometer in Maastricht best goed van afbrengen in de septemberhitte en zonder voorbereiding. Ik had nul spierpijn, alleen een oververhit hoofd naderhand.
 • ‘Verkocht’-stickers over het ‘Te koop’-bord aan ons huis plakken. Ons appartement was binnen twee weken aan een heel leuke, enthousiaste koper verkocht. Superfijn dat het zo snel en soepel is gegaan én dat hier een leuk nieuw iemand komt te wonen.
 • Dat we langzaam maar zeker de eerste meubels voor ons huis aan het bestellen zijn: eind december zijn we eigenaar van een eikenhouten eettafel, een fijne grijze hoekbank en twee roze eettafelstoelen. Hoera!
 • Het businesscoachingstraject voor tekstschrijvers dat ik nu volg bij Tim Daalderop. Ik heb er pas twee van de tien sessies op zitten, maar kom uit elke sessie tot nu toe met een flinke dosis extra peper in mijn kont om nieuwe dingen te starten, sommige oude dingen overhoop te gooien en wat overbodige kritische stemmetjes uit mijn hoofd te gooien.
 • Dat de Albert Heijn-schappen barsten van de nieuwe vleesvervangers. In deze review van de Albert Heijn Terra-lijn deel ik mijn eerlijke mening.
 • Tijdens het klussen heel veel luisterboeken wegluisteren. Zo las ik afgelopen maand de boeken ‘Steeds beter’ (superleuk boek geschreven door Jelle van So Chicken!), Asociale media en Focus AAN/Focus uit. Sinds ik Storytel heb, krijg ik weer meer boeken uit dan ooit. Dat abonnement is misschien wel mijn beste aanschaf van dit jaar!

Kennismaken met onze nieuwe buren en uit beleefdheid een Indiase snack van tafel pakken om vervolgens te ontdekken dat het pittigheidsgehalte ervan ietsiepietsie hoger ligt dan ik aankan. Het kostte me enige moeite om mijn gezicht in de plooi te houden.

 • Dat de website van In Je Kracht Als Mam live staat. Heidi is een opdrachtgever van mij die, als coach voor moeders, een heel mooi online programma voor kersverse mama’s heeft ontwikkeld. Het was een prachtig project om aan te werken. Ik mocht o.a. alle materialen voor het programma redigeren, een redactieslag doen bij alle blogartikelen en webteksten schrijven.
 • Dat ik via het Instagram-account van Denise Kortlever een heel pakket met “fast fruit” (diepvriesfruitzakjes waar alles in zit om een goede smoothie bowl te maken!) heb gewonnen. Echt een prijs voor mij! Ik ben al plek aan het maken in de vriezer voor deze nieuwe fruitvoorraad 😉
 • Autorijden met uitzicht op de volle maan. Op mijn telefooncamera leek het meer op één van de lantaarnpaalbolletjes dan dat je een grote ronde bol zag schitteren. Een extra reden om er vooral in het echt en niet vanaf een telefoonscherm van te genieten!
 • Bart die me extra stevig vasthoudt als ik net een nachtmerrie heb gehad. Ik ben bij vlagen een onrustige slaper; Bart is zo lief om me altijd wakker te maken als hij me hard ziet ademen of woelen (hét signaal van een nachtmerrie bij mij).
 • Op een willekeurige vrijdagmiddag met haastige spoed naar een kozijnenleverancier aan de andere kant van Noord-Holland rijden omdat we door een tegenvaller binnen een paar uur ergens anders kozijnen moesten bestellen. Superfijn dat hij nog een ander adres kon vinden!
 • Dat we daardoor binnenkort de trotse eigenaar zijn van een mooie achterpui met openslaande deuren, goede isolatie en verder vooral niet te veel poespas.
 • Er een paar leuke nieuwe opdrachten bij hebben waarvoor ik maandelijks blogartikelen mag schrijven.
 • Pippa die heel hard en ongegeneerd naast me ligt te snurken onder werktijd.
 • Eindelijk dé kleur roze hebben gevonden voor onze nieuwe slaapkamer. Het mag een wonder heten nadat we *kuch* wel 15 testers en staaltjes hadden geprobeerd.
 • Dat Pippa haar narcose-avonturen voor de tandsteenbehandeling weer is vergeten en ons het hele gebeuren volgens mij heeft vergeven.

Dat Boer Zoekt Vrouw weer op tv is en ik mijn kneuterige-tv-avond op zondag terug heb.

 • Met Bart samen nog meer genieten van de afleveringen van vtwonen weer verliefd op je huis nu we in hetzelfde schuitje zitten als de kandidaten. Behalve dan dat wij al verliefd zijn op het huis. Maar ook wij hebben smaakverschillen en een hoop dingen te kiezen.
 • Door Amsterdam autorijden en beseffen dat het eigenlijk wel heel tof is dat ik dat gewoon durf, terwijl ik acht jaar geleden nog grote rij-angst had.
 • Een heerlijk fleece vest hebben besteld dat er lekker kleurrijk en zeker niet te degelijk (naar mijn smaak) uitziet.
 • Wandelen door onze nieuwe buurt en elkaar dan elke keer aankijken en zeggen “Wauw, we hebben gewoon een park op de hoek!”.
 • Tegen visite in het nieuwe huis kunnen zeggen “Zullen we even in de tuin gaan zitten?“. Een tuin? We hebben gewoon een tuin!
 • Dat we de vaatwasser en de achtergebleven kast uit onze woning zowaar nog voor € 50,- per stuk wisten te verkopen (inclusief zelf demonteren). De les die deze verbouwing me tot nu toe heeft geleerd: altijd kijken of je dingen nog op Marktplaats kunt zetten. Door jou afgedankte spullen leveren soms meer op dan je denkt.
 • Via Marktplaats zelf een tweedehands stofzuiger op de kop tikken voor de verbouwing. Echt een handige tip trouwens! Zo gaat je goede stofzuiger niet kapot door het bouwgruis en hoef je niet veel geld uit te geven aan een nieuw exemplaar dat je na de verbouwing niet meer gebruikt.
 • Je weet dat je middenin een verbouwing zit als je onder werktijd telefoontjes krijgt die starten met “Mevrouw, wilt u onder de vloer een dorpel op het houten latje laten maken of wilt u met krimpvrije mortel werken?“. Ik ben normaal helemaal voor de independent woman uithangen, maar besloot nu toch maar te zeggen “Ehm, vindt u het goed als ik hier even met mijn vriend over overleg?”. Overigens bleek later dat een “dorpel” gewoon een drempel is en dat “krimpvrije mortel” zoiets als niet-krimpend cement betekent. Waarom makkelijk doen als het ook met dure woorden kan?
 • Dat de pompoenen weer in de winkel liggen en mijn pompoenliefhebbersbrein dus he-le-maal los kan gaan met ideeën voor wat te maken met pompoen. Voor nu staan onder andere pompoencurry, pompoen-dahl, pompoennaanpizza’s en pompoentaart op het menu.
 • Vrijdag naar een event van 365 Dagen Succesvol gaan voor een werkopdracht. Nieuwe dingen opsteken over persoonlijke ontwikkeling én daar teksten over schrijven – tja, ik voel me soms best een bofkont met mijn werk.
 • Spontaan besluiten om weer eens naar de IJ-hallen te gaan op een zondagochtend. Even geen werk, geen verbouwdingen regelen en ook niet klussen of schoonmaken, maar gewoon struinen langs tweedehands kraampjes. Niets doe ik liever dan dat!
 • Bij de IJ-hallen een schitterende jurk van Ted Baker tegenkomen voor maar € 30,-. Precies in mijn maat en precies met het bloemetjesmotief dat ik zo mooi vind. Wat een lucky bastard!
 • De eerste interieuraankopen doen die we direct konden neerleggen: een badmat, toiletborstel en zeepbakje. Geen grote prio om in huis te halen uiteraard, wel te leuk om niet te kopen!
 • Lubach-afleveringen bingewatchen als we een tijdje geen afleveringen hebben gekeken en dus een heleboel heb terug te kijken.
 • Vrijdagavonden na een drukke week. Soms gaat er niets boven even helemaal niets. Yup, de tijd van vrijdagavonden graag de deur uitgaan ligt volledig achter me, geloof ik.

Waar werd jij afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 3 oktober 2023 op 8:58 am - Beantwoord

  Die tweedehands stofzuiger is echt een heel goed idee! Ik gebruikte destijds bij de verbouwing mijn net nieuw gekochte stofzuiger en hij knapte er niet van op. Ik ga dit onthouden voor een eventueel volgende keer.
  Verder weer een heerlijk lijstje om te lezen.

 2. Daenelia 3 oktober 2023 op 9:23 am - Beantwoord

  Stofzuigers begeven het inderdaad vaak vlak na een verbouwing. Goede zet om er een tweedehands voor aan te schaffen. Onze oude stofzuiger overleefde de verbouwing echter wel en heeft het langer volgehouden dan onze gloednieuwe aanschaf van na de verbouwing. Dus wie weet!

 3. Ina 3 oktober 2023 op 10:16 am - Beantwoord

  Ik las het even verkeerd, konijnenleverancier ipv kozijnenleverancier 😂, maar gelukkig dat jullie nog op tijd iets anders konden vinden! En zo’n tweedehands stofzuiger is een heel goede tip, bij ons was er bij de eerste verhuizing ook een kapot gegaan.

 4. Johanna 3 oktober 2023 op 10:50 am - Beantwoord

  Mooie lijst. Blij werd ik vooral van het super mooie weer. En van de uitstapjes die we ondernomen hebben. Gewoon vakantie!

 5. Rianne 3 oktober 2023 op 1:34 pm - Beantwoord

  Spelletjesdag met mijn man en broertje afgelopen zondag was een heerlijke dag en ook nog met vegan shoarma pizza erbij 🙂 Meerdere potjes Carcassonne gespeeld in de middag en na de pizza nog 2 rondes Levensweg en daarna nog 7 potjes van de oude originele Cluedo.
  Ik ben ook al zo blij met alle AH Terra producten, zowel de nieuwe als de oudgedienden in hun nieuwe jas en nog mooier is dat ik nu standaard 10% korting krijg op die producten door mijn Premium abonnement, zo word boodschappen doen toch iets goedkoper 🙂
  Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe meubels straks 🙂 en een tuin is heerlijk om te hebben he 🙂

 6. Anne 12 oktober 2023 op 9:38 am - Beantwoord

  Ik vind het zo heerlijke dat jij zo vaak met zo’n enorme lange lijst komt en dus blijkbaar heel vaak heel blij bent 😍

Recente blogs

Unsuccessful adulting #2 | Niet zo volwassen?

28 juli 2019|Persoonlijk|

Volwassen worden is een proces dat je hele leven doorgaat. Waarschijnlijk heb je het zelfs als tachtigjarige nog niet tot het laatste level van het volwassenheidsspel geschopt. Gelukkig maar! Toen ik laatst een artikel aan het schrijven was over mijn bescheiden huisvrouwsuccesjes (komt binnenkort online!), realiseerde ik me dat ik ook aardig wat niet zo volwassen uitspattingen heb. Of gewoon onhandige dingen waar ik nog van moet leren in mijn prille bestaan als ik-heb-een-huis-en-ik-doe-alsof-ik-volwassen-ben-persoon. Daarom hieronder 15 situaties van unsuccessful adulting waaraan ik me "schuldig" maak.

Outfit: Desigual paarse bloemenjurk + Q&A oproep

2 april 2017|Outfits|

Wat doe je als het winderig en frisjes is buiten, zoals een paar weken geleden? Juist ja, dan trek je gewoon je meest kleurrijke jurkje uit de kast om er toch nog iets zomers van te maken. Althans, dat was wat ik dacht voor de shoot met José Chan in Den Haag. Mijn haren wapperden alle kanten op en het was soms al een uitdaging om mijn ogen open te houden. Maar het is gelukt: ik ging in mijn paarse Desigual jurk met felgekleurde bloemen op de foto. Vandaag laat ik je mijn outfit zien. Ook staat er onderaan dit artikel een Q&A-oproep. Lees dus snel verder als je altijd al een prangende vraag aan mij hebt willen stellen.

Basisrecept om havermoutpap te maken (met kaneel & banaan)

2 april 2023|Recepten|

Havermoutpap maken is zo'n beetje dagelijkse routine voor mij. Ik ben gek op havermout en eet er allerlei varianten van. Maar er is één recept waar ik altijd naar teruggrijp als ik een simpele én lekkere havermoutpap wil maken. Dat is dit basisrecept voor havermoutpap. Kruidig door de kaneel, voedzaam door de banaan en lekker smeuïg qua structuur. Ben jij nog niet overtuigd of havermout wel een ontbijt is voor jou? Wie weet kan dit recept je overtuigen om het toch eens te proberen. Was getekend, een ex-havermouthater die nu bakjes havermout toch enorm is gaan waarderen.