blij lijstje

Blij Lijstje #69 | Bloemenshoot, babyshower & bietenprobeersels

 • 20 oktober 2023
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Eindeloos lang staren naar de foto hierboven was misschien wel mijn lievelings-blije ding van de afgelopen tijd. Maar oké, uiteraard deed ik – zeker in deze verbouwingstijd – meer dan alleen verliefd en dromerig naar deze bloemige foto kijken. Zo werd ik ook blij van toilet-plannen smeden (iets met bloemetjestegels en doortrekknoppen), nachtelijke feestjes van onze kat, heel veel ‘nee’ zeggen en een bijzondere vraag van onze nieuwe buurjongens over een stiekeme hobby van Bart. Oké, genoeg roddelblad-achtige lekkermakers. Dit is mijn Blije Lijstje van afgelopen tijd!

 • De prachtige bloemenveldfoto’s ontvangen, die Marissa een tijdje geleden van ons maakte. Zij is een vriendin van een vriendin van mij en maakt schitterende lifestyle-, familie- en trouwfoto’s (en is hartstikke in te huren!). Onze dromerige bloemenfoto’s krijgen ook zeker een mooi plekje in het nieuwe huis straks.
 • Er staan twee kleine jongens aan de deur bij ons nieuwe huis. Als Bart opendoet: “Wij hebben een waterpistool gevonden. Is dit misschien van jou?”. Tja, je weet nooit wat 32-jarige mannen voor bijzondere hobby’s hebben natuurlijk.
 • Van Melissa een mega-pakket krijgen met allerlei glutenvrije bakmixen, pasta’s en meer. Gewoon zomaar! Dat komt wel op.
 • Gezellig een paar uur met haar bijkletsen over eten, koken, het leven en meer.
 • Dat Het Perfecte Plaatje weer is begonnen en ik daar pas na drie weken achterkwam, waardoor we opeens héél veel terug te kijken hadden.
 • Zelf bietenhummus maken en ontdekken dat dat reuze-makkelijk én lekker is.
 • Een geweldig gave blogsamenwerking voor iets wat met slapen te maken heeft. Als het goed is, kan ik er binnenkort meer over vertellen.
 • De laatste tijd voor mijn doen ontzettend veel ‘nee’ zeggen en merken dat ik er steeds beter en zelfverzekerder in word. Op het moment zelf voelt het vaak helemaal stom, maar achteraf voel ik me er meestal zó fijn bij. Dus dit is je reminder als jij ook vaak moeite hebt met ‘nee’ over je lippen krijgen: doe het toch, het opluchtingsgevoel achteraf is het helemaal waard!
 • ’s Ochtends de kamer binnen stappen en mijn sokken aan twee kanten van de kamer vinden en mijn panty van de dag ervoor compleet uitgerekt over de kattenbak zien hangen. Nee hoor, hier hadden geen heftige feestjes met alcoholische versnaperingen plaatsgevonden. Mijn kat zag er gewoon leuk speelgoed in om haar nachtelijke energie op kwijt te kunnen en had al mijn kleding blijkbaar uit de badkamer gesleurd…
 • Op zaterdagavond de nieuwe wc-inrichting uitzoeken. Yup, sommige mensen vieren feestjes op zaterdagavond om 11 uur. Wij breken ons hoofd over doortrekknoppen voor het toilet.
 • Wel erg tevreden zijn met de doortrekknop die we vonden. Met een beetje goed zoeken zijn die dus ook gewoon in allerlei soorten en maten verkrijgbaar.
 • Dat mijn o zo geliefde bloemetjestegels voor de toiletachterwand zijn goedgekeurd door mijn wederhelft. Ik wilde zó graag iets “niet standaards” en ben dolblij dat dat met deze tegels zéker gaat lukken.
 • Dat er in het receptentijdschrift van Jumbo een recept staat voor broodjes kroket, dat neerkomt op “Besmeer je broodje met boter, frituur de kroket, leg die erop en eet smakelijk!”. Ik denk dat ik volgende week maar een recept ga delen voor broodjes hummus met komkommer (met slechts 3 ingrediënten).

Van die dagen waarop ik een heleboel koelkastrestanten en halve blikjes bij elkaar gooi en daar dan stomtoevallig iets eetbaars uit komt rollen. Dan voel ik me haast een goed gelukte huisvrouw.

 • Dat Kroost Vintage (dat merk van de mooie vintage kasten op Instagram) van onze oude eikenhouten kast een mooi taupekleurig pareltje gaat maken.
 • Bij een Indiaas restaurant eten afhalen na een dag klussen en daar aankomen in een met verf besmeerde slobberbroek, witte spetters in mijn haar en een cashual lounge-trui. De ober: “Oh, u komt voor de bruiloft. Die is daar!” en wijzen naar een hal met mensen in cocktailjurken en driedelige pakken. Ik geloof dat er vervolgens 5 seconden stilte vielen van mijn kant. Ik snap dat niet iedereen op chic gaat naar een bruiloft, maar dit was toch wel lichtelijk underdressed geweest, nietwaar?
 • Dat onze roze eetkamerstoelen binnen zijn. De hele woonkamer moet nog onder handen genomen worden. Maar aangezien oktober woonmaand is, konden we de stoelen nu met dikke korting kopen.
 • Na een ochtendje appels plukken nu met zó veel appels zitten dat mijn culinaire creativiteit met appels op volle toeren is geslagen. Zo heb ik de appel-havermout helemaal ontdekt, blijkt appel ook best lekker door maaltijden met vega kip-kerrie en kun je er uiteraard ook heerlijke muffins mee maken.
blij lijstje
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Marissa Zandvliet.
 • Grinniken als Bart uitdrukkingen op zo’n manier door elkaar haalt dat het iets heel grappigs wordt. Zo zei hij laatst “Dan voel je je zeker de vierde poot aan de wagen” (in plaats van “het derde wiel”).
 • Naar het piano-concert van Iris de Hond gaan waarbij mijn schoonzusje in het strijkorkest speelt.
 • Dat slapen onder de dekens weer zweet- en plakvrij kan nu de temperaturen zijn gedaald. Je kunt veel zeggen over het gure herfstweer, maar slapen doe ik wel een stuk beter in dit seizoen.
 • Voor een klant blogartikelen mogen schrijven over mentale gezondheid bij tienermeiden, een onderwerp dat mij persoonlijk ook erg aan het hart gaat. Zo mooi om er door haar meer over te weten te komen én om haar kennis te vertalen naar praktische blogs voor haar site.
 • De babyshower van een lieve vriendin beleven, inclusief een verrukkelijke high tea met de allerlekkerste vegan gebakjes (waar ik na een tijdje zó propvol van zat dat ik een doggy bag meekreeg om Bart er thuis van te laten proeven).
 • Daarna – helemaal geïnspireerd door de babysferen – een artikel maken met allerlei tips voor duurzame kraamcadeaus. Het komt binnenkort online!
 • Regenbogen spotten tussen de heftige regenbuien door.
 • Zaterdagochtenden starten met chocoladetaart bakken.
 • Dat we sinds kort de trotse eigenaren van een eigen schildertrappetje zijn, en dat je die dingen tegenwoordig ook kunt kopen met een speciaal bakje voor de kwast. Mind-blowing!

Dat er steeds iets meer beetjes kleur op de muren in ons huis komen. We zijn inmiddels een grijsgroene werkkamer voor Bart, een roze werkkamer voor mij en een oudroze slaapkamer rijker.

 • Mezelf na een dag lang klussen in een chique stippenrok hijsen en net doen alsof ik er de hele dag al zo flatteus bij loop.
 • Een heel mooi berichtje op Instagram krijgen dat een volger een paar van mijn teksten aan haar tienerdochter had laten lezen en dat zij daar iets aan had.
 • Dit fragment van Oogappels over de term ‘papadag’. Ik moet eerlijk bekennen dat die term ook in mijn allergiezone zit.
 • Dat de aannemer maandag voor het echie start in ons huis én dat de planning is dat hij in 5-6 weken de complete benedenverdieping af heeft.
 • Voor komende week een leuke toneelvoorstelling met mijn moeder op de planning hebben staan. Zo ga je nooit naar het theater, zo opeens een paar keer in drie weken!
 • Onszelf trakteren op een plafondschilder die alle plafonds netjes heeft gemaakt, nadat we eerder op een paar kleine verfobstakels stuitten. Tip: direct over stuc heen verven (zoals de vorige bewoner van ons huis had gedaan) is geen best idee. Bij ons kwam daardoor alle verf mee met de afplaktape.
 • Als een randje dat we zonder tape moesten verven tóch tamelijk recht was geworden en ik bere-trots op mezelf was.
 • Per ongeluk veel te veel koken en daardoor een extra lekkere lunch hebben voor de volgende ochtend.
 • Ontdekken dat je écht meer via Marktplaats kunt verkopen dan je denkt. Wij zouden eigenlijk de oude houten vloer laten verwijderen en afvoeren door de aannemer (kosten: € 500). Een vriend van Bart tipte ons om de vloer op Marktplaats te zetten. We bleken er zowaar nog € 50 voor te krijgen, waarbij die persoon de vloer ook nog zelf komt demonteren. Resultaat: € 550,- winst en het huis is meteen ontvloerd.
 • De onwijs toffe online cursus ‘Schaamteloos & Slim Spreken’ volgen van Anne Ermens en daar fijne tips & tricks uit halen om me zelfverzekerder te voelen tijdens bijvoorbeeld presentaties of borrels.
 • Een soort niet onder woorden te brengen gevoel dat ik de laatste tijd heb dat zegt “Wauw, ik voel me gewoon echt mezelf!”. Komt deels doordat we naar een plek verhuizen waar ik me heel fijn voel. Deels door het vaker ‘nee’ zeggen. Deels doordat ik naar vrienden, familie en ook online meer van mezelf durf te laten zien. En nee, niet alles is perfect. Ja, ik heb ook struggles en onzekerheden. En nee, dit gevoel heb ik vroeger niet altijd gehad. Juist daarom ben ik zo dankbaar dat die gedachte me nu zo overviel: “Ik voel me gewoon echt mij”.

Waar werd jij afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 20 oktober 2023 op 8:47 am - Beantwoord

  Ja, je zit in een kinderrijke buurt. Voor je het weet heeft Bart een verzameling waterpistolen, voetballen en stepjes. 🙂
  Heerlijk als je kan loslaten wat je denk dat je voor anderen moet zijn. Dat is al zo’n ingewikkelde zin, het is veel simpeler om te kunnen zeggen: ik ben gewoon blij met wie ik ben. Houen zo!

 2. Ina 20 oktober 2023 op 9:06 am - Beantwoord

  Haha ik zie het al voor me, bij het Indiase restaurant 😂. Nou ben ik wel benieuwd of die waterpistool van Bart was 😉. Tja, mijn man (36) heeft pas nog een paar Nerf Guns gekocht (met van die zachte pijltjes), en een lol dat hij ermee heeft 😂. Ze worden zelfs op zijn werk gebruikt door collega’s 😅.

 3. Naomi 20 oktober 2023 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat een lekker lang blij lijstje! Heerlijk dat die jongens kwamen vragen of het waterpistool van de buurman was. Je weet ’t maar nooit. Misschien kunnen ze ‘m vast uitnodigen voor een watergevecht in de zomer;). De foto’s zijn overigens prachtig!

 4. Ria 20 oktober 2023 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige, romantische foto van jullie tussen de bloemen, de blijdschap spat er vanaf !
  En wat heb je weer allemaal bijzondere dingen opgeschreven, over wat je allemaal meemaakt en die tip over de houten vloer was wel een schot in de roos, niet gek !

 5. Anne 21 oktober 2023 op 1:47 am - Beantwoord

  Ooooh! Ik ben vereerd dat mijn training een plek in deze lijst heeft bemachtigd 😍

  En wat een prachtig laatste punt. Dat je je zo ‘jij’ voelt. Heerlijk!

 6. elisabethwenst 21 oktober 2023 op 7:05 pm - Beantwoord

  Geweldig! Het vijfde wiel aan de wagen natuurlijk 🤭 Ik geniet elke keer weer van jouw mooie teksten, dankjewel.

 7. Zo simpel is dan geluk 21 oktober 2023 op 7:08 pm - Beantwoord

  Dat laatste punt is toch echt wel het mooist! Fijn om je zo te voelen!
  Oeps, en ik maar denken dat het het vijfde wiel aan de wagen is.
  Ik ben wel benieuwd hoe de mensen van de bruiloft zelf hadden gereageerd als je in die outfit naar binnen was gestapt.

Recente blogs

Vegan tarte tatin met nectarine (glutenvrij & makkelijk!)

31 maart 2024|Recepten|

Tarte tatin is een van de bekendste Franse klassiekers. Ook in Heel Holland Bakt duikt hij regelmatig op als grote favoriet onder de taarten. En dat snap ik wel: zo'n omgekeerde taart met gesuikerd fruit ziet er leuk uit én smaakt verrukkelijk. In mijn eigen zoektocht naar vegan tarte tatin kwam ik vooral veel "dunnetjes" tegen: van die flinterdunne taarten die hap-slik-weg zijn. Dus besloot ik zelf een recept te bedenken dat wél was wat ik zocht. Een heerlijk zoete tarte tatin, met een luchtige cake-achtige bodem en heerlijk gesuikerd zomerfruit. Ontdek hieronder hoe je deze zomerse tarte tatin met nectarine zelf maakt.

Mijn 9 favoriete artikelen uit 2016

30 december 2016|Persoonlijk|

Oké, ik geef toe dat ik de prijs voor originaliteit niet verdien met deze blogpost. Toch kan ook ik het niet laten om vandaag een overzichtje met mijn favoriete artikelen van 2016 te laten zien. Of nou ja, van de laatste vier maanden van het jaar, want zo lang blog ik nu. Ik heb gekozen voor een mix van goed scorende artikelen en artikelen waar ik zelf trots op ben. Benieuwd? Lees dan snel verder en klik op de artikeltitels om ze te lezen.

Vegan notenbrood met gedroogde vruchten, zaden & pitten (simpel)

22 oktober 2023|Recepten|

Kan je maag wel een goede bodem gebruiken én vul je hem het liefst met iets lekkerders dan een boterham? Dan is dit vegan notenbrood misschien de snack die je zoekt. Het doet mij en Bart altijd denken aan kerststol, maar dan zonder de amandelspijs. Het brood barst namelijk van de rozijnen, gedroogde abrikozen, dadels en ander gedroogd fruit. En er zitten dus ook noten, zaden en pitten in. Kortom: een goed vullend broodje dat geen beleg nodig heeft om lekker te zijn! Je maakt dit eenvoudige notenbrood ook nog eens razendsnel. Snijd de noten en gedroogde vruchten fijn, gooi alles door elkaar, schep in een bakvorm en wacht totdat de oven je 50 minuten later een heerlijk brood voorschotelt!