blij lijstje vaker vrolijk

Ha, ik start deze week met een lijstje met blije momenten. Ook tijdens de weken die ik vooral vervend, schurend en schoonmakend, doorbracht waren er namelijk heel wat blijmakers. Mijn favoriete blije momenten zet ik – zoals elke maand – met plezier op een rij. Iets met een roze muur, huisvrouwvibes en een vreetmonster op het aanrecht. Lees snel verder voor mijn volledige lijstje.

 • Van mijn ouders onder andere de paars-blauwe pannenonderzetters op bovenstaande foto cadeau krijgen. Een toffe kleurrijke vondst van Flying Tiger!
 • Het geweldige gevoel toen mijn slaapkamermuur van een mintgroene naar een oudroze muur was omgetoverd. Blij met dat kleurtje!
 • En het minstens zo euforische gevoel toen er lichtblauw op mijn woonkamermuur zat en toen ik één muur in de logeerkamer volledig zelf okergeel had weten te schilderen. Het wordt steeds meer mijn huisje!
 • De katten die een paar keer allebei tegelijk op mijn bed sliepen ’s nachts. Alhoewel het nog een hele kunst is om daar een plekje voor mezelf tussen te vinden!
 • Weer regelmatig naar de radio luisteren en steeds weer enthousiast worden als ik het nieuwste nummer van Krezip hoor.
 • Een omweg rijden als ik mijn oma naar huis breng en blij worden van hoe zij zichtbaar geniet van de narcissen langs de kant van de weg.
 • Alvast tweedehands jurken scoren voor de zomer. Je kunt de zomer niet vroeg genoeg in je bol hebben!
 • Lily – a.k.a. het grootste vreetmonster ooit – betrappen tijdens een wel heel stoute actie. Tegenwoordig zetten we Paco’s eten, als hij niet alles heeft opgegeten, op het aanrecht neer met een tijdschrift erop. Je begrijpt vast dat ik stiekem hardop moest lachen toen ik even later het tijdschrift op de vloer, een leeg bakje op het aanrecht en een onschuldig kijkende Lily aantrof in de keuken.
 • Weer zonnestralen zien na een week met enkel regen en wind.
 • Kringloopshoppen met Johanne in Utrecht. En bij een voor mij nieuwe winkel een geweldige broek vinden. Flared, kleurrijk en vrolijk – best wel een buiten-mijn-comfortzone-ding, maar ik ben er helemaal weg van.
 • Postpakketjes langsbrengen bij de vorige bewoners van mijn huis en dan onder het genot van een kop thee meteen maar even gezellig bijkletsen over de verhuisperikelen bij ons allebei.
 • Trots zijn op mijn narcissen die na 1,5 week nog steeds leven. Een hele prestatie voor iemand zonder groene vingers! Alhoewel ik me, nu ik dit typ, realiseer dat ik mijn narcissen al drie dagen geen water heb gegeven en morgen ook niet in die gelegenheid ben. Oeps!
 • Mijn opa die mijn oma verraste met 61 rozen omdat ze 61 jaar getrouwd waren. Nogal #couplegoals maar vooral heel ontroerend en mooi om te zien!
 • Met Diana een bezoekje brengen aan Madame Tussauds. Een gezellige middag die ook nog eens heel wat cliché foto’s met onder andere een George Clooney-lookalike opleverde.
 • Benaderd worden door een merk met badkamerspullen voor een samenwerking. Een betere timing had ik me niet kunnen voorstellen, want mijn zwart-witte badkamer kon wel wat kleurrijke handdoeken gebruiken. Het artikel volgt binnenkort.
 • De geweldige Pip Studio-dekbedovertrekset die ik al een tijdje op het oog had, uiteindelijk (gloednieuw!) van iemand kunnen overnemen voor een veel fijner prijsje dan in de winkel.
 • Een middagje in Ikea doorbrengen met mijn moeder. En – totaal tegen mijn eigen verwachtingen in – spontaan tegen twee schilderijen aanlopen die ik geweldig vind.
 • Heel veel vegetarische recepten opslaan op Pinterest (zie hier het Pinterest-bord) voor de nodige kersverse kookinspiratie.
 • Een cadeautje voor een bijna jarige vriendin kopen waarvan ik zeker weet dat ik haar er heel blij mee maak.
 • Tijdens een hardlooprondje overal bloesem aan de bomen zien en daar blij van worden.
 • De hilarische serie Working Moms op Netflix kijken. Het is voor het eerst dat ik Netflix stalk om te zien of de nieuwste aflevering al online staat.
 • Kaartjes winnen voor het creatieve evenement Creative Life en daar binnenkort met een vriendin naartoe gaan.
 • Ontdekken dat Action blijkbaar knalroze en felblauwe schoonmaakdoekjes verkoopt en als een ware huisvrouw in spe stiekem een beetje hyper worden daarvan.
 • Na een hardlooprondje met windkracht ontelbaar (althans, zo voelde het!) weer thuiskomen en extra genieten van een warme douche.
 • In de Ikea worden gebeld door De Telegraaf of ik wat wil vertellen over mijn huizenzoektocht en daarvoor op de foto gezet wil worden. En zo werd ik in mijn lege woning op een keukentrapje, met een pas gekocht Ikea-servies op mijn schoot en een verfblik naast me (totaal niet in scène gezet uiteraard!) op de foto gezet. Ik ben benieuwd hoe ik er uiteindelijk bij sta in de krant!
 • Lieve reacties op mijn blog. Keer op keer maken die me blij. Dank jullie wel! ♥

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 18 maart 2019 op 6:07 am - Beantwoord

  Die onderzetters vind ik echt tof! Lekker niet standaard. Ik was gisteren heel blij toen ik wakker werd en zag dat de zon scheen. Gelijk naar buiten gegaan en toen was er ook nog eens blauwe lucht! Was ik behoorlijk aan toe, na alle grijze, regenachtige dagen.

  • Romy 19 maart 2019 op 7:49 am - Beantwoord

   Wat is het inderdaad heerlijk om weer op te staan als het licht is! Ik werd daar vanochtend ook helemaal blij van. Zó veel beter dan het saaie, grijze weer 🙂

 2. Darina 18 maart 2019 op 6:45 am - Beantwoord

  Wat een mooi en blij lijstje. Die onderzetters zijn geweldig! Ik werd heel blij van het afgelopen weekend toen ik twee daagjes weg was met mijn ouders en man. We hebben erg genoten.

  • Romy 19 maart 2019 op 7:50 am - Beantwoord

   Wat heerlijk zeg, dat weekendje weg samen! Ik kan me voorstellen dat dat een weekend met een gouden randje was 🙂

 3. Marije 18 maart 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en ik zag je net al stralen op de Telegraaf. Stoer hoor!

  • Romy 19 maart 2019 op 7:50 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je me op de site van De Telegraaf zag staan! 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

 4. Shirley 18 maart 2019 op 7:15 am - Beantwoord

  Je bent echt superproductief geweest. Wat heerlijk dat je je huis steeds meer eigen ziet worden. Nog even en dan kun je er iedere dag van genieten. Ik ben benieuwd hoe je in de Telegraaf staat.

  • Romy 19 maart 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Ja, ik kan niet wachten! Het zou geweldig zijn als ik over een tijdje iedere dag kan genieten van mijn geverfde en ingerichte huisje 🙂

 5. Tineke 18 maart 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Zien we dat stukje in de krant ook terug op jouw blog?

  • Romy 19 maart 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Op mijn Facebook-pagina staat een linkje naar het online artikel. Ik ga proberen om nog een foto te maken van het krantenbericht om over een tijdje te delen 🙂

 6. Josephine 18 maart 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Gefeliciteerd met je opa en oma! En wat leuk dat je in de krant komt; die zien wij hier wel verschijnen, toch? 😉

  Ik word blij van mijn kookboek dat nu echt uit gaat komen! 😀

  • Romy 19 maart 2019 op 7:55 am - Beantwoord

   Ontzettend leuk dat je een kookboek gaat uitbrengen! Ik werd al enthousiast bij het lezen van je blogartikel erover gisteren 🙂
   Ik denk dat ik binnenkort het krantenartikel wel op mijn blog zal delen. Online staat er ook al een kort stukje over.

 7. Audrey 18 maart 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Ik ben zo benieuwd naar hoe je huisje er straks uitziet! Je gaat vast veel foto’s delen van je kleurrijke muren, toch?

  Ook tof dat je leuk contact hebt met de vorige bewoners. Dat ging bij mij helaas heel anders, wat ik best wel jammer vind. Ook de periode voor de overdracht en de overdracht zelf, echt zo bizar hoe ze deden…

  • Romy 19 maart 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Absoluut! Na alle verfwerk dat ik heb gedaan, kan ik niet wachten om die te laten zien op mijn blog over een tijdje 🙂 Hopelijk kan ik vanaf april wat interieurartikelen gaan delen, zodra de eerste meubels er staan. Ik kan niet wachten!

   Wat rot om te horen dat het bij jou met de overdracht en het contact met de vorige bewoners niet zo fijn verliep. Ik vind het ook wel bijzonder dat ze zo geïnteresseerd zijn in mij en andersom. Wel heel leuk!

 8. Ilona Wielinga 18 maart 2019 op 8:08 am - Beantwoord

  Weer leuk om te lezen. En die pannenonderzetter is echt lekker vrolijk! Ik had het nieuwe nummer van Krezip even gemist dus heb ‘m net direct opgezocht en i love it :).

  • Romy 19 maart 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Leuk leuk! Wat een mooi nummer is het, hè?!

 9. Mirjam 18 maart 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Blije lijstjes zijn heerlijk om te lezen! Super dat je zo geniet van je eigen huis! Een vriendin van mij vertelde dat die schoonmaakdoekjes van de Action supergoed schoonmaken, dus dat komt helemaal goed met je huis 😉 Op dit moment word ik vooral heel blij van de zon die mijn werkkamer in schijnt 🙂

  • Romy 19 maart 2019 op 7:58 am - Beantwoord

   Ha, goed om te weten dat de doekjes nog goed schoonmaken ook! Heb ik ze toch niet alleen voor de vrolijke kleuren gekocht 😛
   Het zonnetje is inderdaad ook een echte blijmaker. Ik werd blij wakker vanochtend toen de zon ’s ochtends vroeg nog scheen.

 10. Lianne 18 maart 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Ik word gewoon jaloers op jouw huis! Die pannenonderzetters zijn zo leuk en dat Pip-studio dekbed en die gekleurde kamers klinken helemaal geweldig. Ik kan dan weer zo verlangen naar de tijd dat ik alleen woonde, haha! Maar gelukkig heb ik nu ook een werkkamer die ik straks helemaal naar mijn eigen smaak in kan richten dus dat maakt veel goed 🙂 Wat leuk dat je door de Telegraaf gebeld werd! Ik snap dat je dat je geen twee keer laat zeggen. Ik had dit weekend een heel inspirerende middag tijdens het event van Marloes van Goals on heels en ik ben dit weekend twee keer naar het theater geweest. Dat was ook wel om blij van te worden 🙂

  • Romy 19 maart 2019 op 8:02 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je zo benieuwd bent naar mijn huisje! Kun je er niet een gekleurde muur (niet roze, maar wat anders) doorheen proberen te krijgen bij Stefan? 😉 Maar even zonder dollen, een werkkamer helemaal naar jouw smaak is ook al hartstikke tof. Die wordt vast prachtig straks!
   Het event van Marloes klinkt ook heel tof, net als de bezoekjes aan het theater. Zo te horen heb je een heerlijk weekend achter de rug.

 11. Janne 18 maart 2019 op 9:32 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijk lijstje!
  Ik ben zo benieuwd naar hoe je huis wordt, en je nieuwe broek.
  Ga je ook recepten delen als je ze uitgeprobeerd hebt? Ik kan altijd wel wat vega receptinspiratie gebruiken 🙂
  Wat lief van je opa, en wat lang al, 61 jaar. Ze boffen wel.

  • Romy 19 maart 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Zeker! 61 jaar is al echt een lange tijd. Heel mooi om te zien dat ze al zó lang samen zijn.
   Wie weet ga ik ooit ook wat uitgeprobeerde recepten delen, maar dan moet ik eerst de keukenprinses in mezelf beter leren kennen, haha. Komt vast goed als ik straks in mijn eigen keuken kan koken 🙂

 12. Yvonne 18 maart 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Leuk hoor, die verhuisblijmakers. Het kost wat energie maar is het ook zo waard! En die bloesem is genieten he? Vanuit ons keukenraam kan ik ook al een boom in de roze bloesem zien staan. Zo mooi!

  • Romy 19 maart 2019 op 8:34 am - Beantwoord

   Zeker! De bloesem is prachtig om te zien. Al helemaal leuk dat je er vanuit jullie keukenraam van kunt genieten 🙂

 13. Iris - Thebeautymagazine.nl 18 maart 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een vrolijk lijstje! Zo te horen ben je helemaal een huisvrouwtje geworden. Super leuk!

 14. Katrien 18 maart 2019 op 10:11 am - Beantwoord

  Ik ben ook helemaal fan van de felgekleurde poetsdoekjes van Action. Maakt het poetsen veel leuker en stiekem word ik ook heel blij wanneer ik er nieuwe nodig heb ;-). Mooi lijstje! Ik werd de laatste tijd blij met de lenteschoonmaak in huis, veel spullen weg, veel opruimen én als beloning veel meer ruimte en een fris gevoel om de lente en zomer tegemoet te gaan.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Haha, precies! Schoonmaken wordt een stuk leuker met vrolijk schoonmaakgerei 🙂 Zo kan ik ook blij worden van schoonmaakproducten die lekker ruiken. Dat maakt er toch net iets meer een “feestje” van 😉
   Heerlijk, jouw voorjaarsschoonmaak, zeker als je daarna van een fris en geordend resultaat kunt genieten!

 15. Laura Louise 18 maart 2019 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke lijst met mooie dingen zeg!
  Ik werd ook weer blij om eindelijk het zonnetje af en toe weer te zien. Poeh, kan niet wachten tot het weer lekker weer is, die harde wind ben ik nu wel weer zat!

  • Romy 19 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Echt hè?! Doe mij ook maar snel weer het fijne lentezonnetje!

 16. Johanne 18 maart 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Oh, ik ben me toch een potje benieuwd naar je Telegraaf-foto. Wat leuk dat ze je daarvoor belden! Jeetje, ken gewoon een bekende Nederlander (H). Dat is straks alweer je tweede publicatie, toch? Ben enorm benieuwd naar hoe je huisje er uit komt te zien. Ben zo jaloers op al die kleurtjes op je muren (moet nog steeds stiekem de slaapkamermuur verven, ssst!).

  • Romy 19 maart 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Klopt! De redacteur belde me vanwege mijn stukje over mijn Funda-“verslaving”. Ze zochten nog met spoed iemand. Wel heel leuk om hier zo spontaan aan mee te werken én om een paar foto’s te hebben van mezelf tussen alle klusspullen, haha.
   Snel doen, hoor, die gekleurde muur! Dan kan je vriend er vast aan wennen 😉

 17. Rianne 18 maart 2019 op 12:01 pm - Beantwoord

  Ja, ik zag je vandaag al stralen op de Telegraaf foto 🙂 Je foto met artikelvermelding stond op msn.nl dus niet alleen de telegraaflezers zien je vandaag stralen 🙂 Leuk hè, zo’n eigen huis om in te richten. Je huis klinkt heel vrolijk, ben heel benieuwd naar het eindresultaat, mocht je dat natuurlijk willen delen. Ik ben zelf afgelopen jaar verhuisd en zit ook nog in die fase van je huis lekker inrichten met de kleuren die jezelf mooi vindt en meubels en accessoires zoeken in de juiste stijl. Moet trouwens bekennen dat ik bij het afspeuren van marktplaats meerdere malen Blond servies tegenkwam en dan altijd gelijk aan jou moest denken haha. Ik ga hier straks mijn nieuwe gordijnen in de woonkamer ophangen, die na 6 weken levertijd er eindelijk zijn 🙂 Ik wens je een fijne dag toe en veel (klus)plezier in je huisje.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Ha, wat leuk dat het artikel ook op MSN te vinden was! Ik heb er zó veel reacties van mensen op gekregen. Wel echt leuk en grappig om te merken 🙂
   Heerlijk dat jij je eigen huis nu ook volop aan het inrichten bent. Wat geeft het toch een fijn gevoel om er echt een eigen plekje van te maken met leuke en persoonlijke spullen. Geniet van je nieuwe gordijnen! 🙂

 18. Amy 18 maart 2019 op 1:05 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje zeg, super vrolijk! En je interview in Telegraaf is heel gaaf, super leuk dat je daarvoor gevraagd bent!

  • Romy 19 maart 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook wel heel gaaf om eens aan zo’n interview (en een bijpassende foto) mee te werken.

 19. Nikita 18 maart 2019 op 2:09 pm - Beantwoord

  Supertof lijstje! Die stunten van je kat herken ik bij ons vogeltje. Hij haalt ook vaak streken uit, ook al is het maar een simpel vogeltje. Zo is hij niet in het dagelijks leven. Ik ben vooral blij dat ik terug rust heb, maar ook met alle steun die ik kreeg van veen mensen afgelopen tijd. Dat doet echt iets met je, niet te beschrijven. Daarnaast kreeg ik vanmiddag een berichtje op Facebook van een schoolgenootje van vroeger en ze had echt de tijd genomen om mijn volledige blog te lezen, van het eerste tot laatste artikel. En de complimenten die volgden waren zo mooi! Mijn dag is alvast goed vandaag. En volgend geluksmomentje: mezelf trakteren op een kop kamillethee tijdens het bloggen omdat ik verkouden ben geworden helaas.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:47 am - Beantwoord

   Wat ontzettend lief dat een oud-schoolgenootje je blog heeft gelezen en je daar zo enthousiast op reageerde. Zoiets kan ook gewoon echt je dag maken 🙂
   Hopelijk voel je je, mede door de kamillethee, snel een heel stuk beter!

 20. Anouk 18 maart 2019 op 4:11 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst zo aan het begin van de week! Ik dacht dat bloembollen amper water nodig hebben, dus ze overleven het vast wel zonder jou. Maar ik heb al 3 vetplanten en een cactus verzopen, een hele goede bron ben ik dus niet ?

  • Romy 19 maart 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Haha, dat geeft hoop! Ik ga vanavond maar eens kijken hoe mijn narcissen er op dit moment bij staan 😉

 21. Mariska 18 maart 2019 op 6:48 pm - Beantwoord

  Nu jij zo begint over de kleuren op je muur wil ik ook echt gaan schilderen! Heb nu veel wit en grijs, maar grijs is zo… het past overal bij maar staat niet echt gezellig. Of ik ga kiezen voor een leuk behang 🙂

  • Romy 19 maart 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen dat je ook enthousiast wordt om kleur op de muren te gebruiken. Behang is altijd leuk, maar een pot kleurrijke muurverf kan ook al wonderen doen 🙂

 22. Evelyne 18 maart 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

  Ik zag je foto in de telegraaf op Facebook. Je staat er best goed op 😉 Een omweg rijden met je oma.. geniet vooral van die momenten! Mijn week was niet zo bijzonder behalve op vrijdag heb ik met een oud-collega waar ik nog een goeie band mee heb, maar eigenlijk veel té weinig zie, iets gaan drinken.

  • Romy 19 maart 2019 op 8:49 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond de foto ook wel leuk geworden 🙂 Lekker toepasselijk met het keukentrapje!
   Fijn dat jij kon afspreken met een oud-collega vrijdag. Heerlijk om gezellig bij te kletsen, zeker als je elkaar niet vaak ziet.

 23. Femke 19 maart 2019 op 6:06 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer Romy. Wat mega lief van je opa!! Enne fijn dat je huisje steeds meer echt jouw huisje wordt. Ha, Madame Tussauds, die stond laatst nog op je bucketlist toch? Gaaf dat je zo snel al bent geweest :-).

  • Romy 19 maart 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Klopt, Madame Tussauds was ooit een puntje op mijn bucketlist. Alleen al daarom is het leuk dat ik er nu geweest ben! Het viel ons eerlijk gezegd wel een beetje tegen, maar ik ben toch blij dat ik er eens ben geweest 🙂

 24. evelien 20 maart 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke happy moments!
  De onderzetters die je cadeau hebt gekregen is echt super leuk, en prachtige kleuren!
  Liefs,
  Evelien

 25. Evelien 20 maart 2019 op 10:03 pm - Beantwoord

  Zonnestralen, narcissen, een blije oma.. oh, ik word hier zo vrolijk van, en dat was ik al dankzij je “gele items” artikel!!
  Jouw blog maakt mij blij!

  • Romy 21 maart 2019 op 7:54 am - Beantwoord

   Wat een lief en leuk compliment! Dat maakt mij dan weer blij 🙂