blij lijstje 2

Blij Lijstje #70 | Privé-brownie, presentatietraining & pietluttige keuzes

 • 10 november 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Naast kleurige muren en een bouwput die langzaamaan in een huis met gemetselde muurtjes verandert, is er ook nog genoeg anders om blij van te worden. Zo moest ik hard lachen om een proefmodellenactie van mijn lieftallige vriend, was een gordijneninmeter wel erg recht voor z’n raap, hebben we een stiekeme vakantievierder in ons nieuwe huis en volgde ik een training die een hoop zelfvertrouwen in me aanwakkerde. Dat én een privé-brownie waren nog maar een paar van de blijmakers van afgelopen weken. Tijd voor een boel blijheid in een lijstje!

 • De mega-lieve berichtjes die ik laatst kreeg op mijn blogartikel “Je bent 20 en je zoekt wat”. Ik heb ze helaas nog niet kunnen beantwoorden (daar wil ik dit weekend uitgebreid voor gaan zitten). Maar weet dat ik ze enorm waardeer en er soms zelfs een beetje emotioneel van werd. Dank jullie wel!
 • Regelmatig een beetje moeten grinniken om de keuzes die we nu weer moeten maken voor de verbouwing. Zo braken we deze week ons hoofd over de kleuren van het voegspul in het toilet (blijkbaar bestaan daar wel 30 kleuren van…), of we vlakke of geribbelde radiatoren willen en hoe het ijzeren randje bij het tegelwerk eruit moet zien. Ik ben dan vervelend genoeg ook nog zo iemand die er met liefde een uur googelen aan wijd voordat ik zelfs ook maar mijn voegkleurvoorkeur (goed Galgje-woord!) weet… Sorry Bart!
 • De zwarte kozijnen voorzien van een lichter kleurtje en al na één laag witte grondverf een enorm verschil zien met hoe het was.
 • De buurkat die in ons huis zijn logeeradres heeft gevonden en laatst op z’n dooie gemak van de zoldertrap af trippelt als wij er zijn, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat hij hier een uur vakantie viert. Note: hij glipt door de openstaande deur naar binnen en we proberen hem uiteraard altijd naar buiten te sturen, zodat zijn baasje hem niet zoekt.
 • Dat onze vloer op de bovenverdieping nu echt ligt, waardoor het huis opeens écht een huis lijkt. Dat een paar van onze zo zorgvuldig geschilderde muren boven weer zijn gesloopt voor de uitbouwconstructie neem ik maar voor lief.
 • De gordijneninmeter als hij mijn werkkamer instapt: “Zijn dit de muurkleuren of gaan jullie ze nog verven?”. Wij: “Dit zijn ze.” Hij: *lange stilte*. Zo extreem vond ik heel lichtroze en terra cotta ook weer niet. Laten we het erop houden dat smaken verschillen 😉
 • Als teksten in één keer goed zijn en een opdrachtgever nul feedback heeft. Ik nodig feedback op teksten altijd enorm uit; het is heel logisch dat mensen nog puntjes zien of toevoegingen hebt. Maar als iemand een keer zegt “Niets aan te merken, perfect zo!” is dat natuurlijk extra leuk.
 • Na een paar dagen héél vroeg (6 uur) opstaan voor afspraken op zaterdag om half 8 mijn bed uitkomen. Voor mij als vroege vogel voelde dat al als uitslapen, aangezien mijn natuurlijke wekker meestal stipt om 7 uur afgaat.
 • De serie ‘De poli’ bingewatchen in een weekend waarin ik heel veel foto’s te bewerken had (een klusje dat ik altijd perfect te combineren vind met series kijken!). De serie is vooral superfout en te dramatisch om realistisch te zijn, maar wel o zo vermakelijk. Via NLZIET kun je de hele serie al vooruitkijken; ik geloof dat de afleveringen nu op tv te zien zijn.
blij lijstje
 • Een prachtige dag op de Veluwe beleven met Barts gezin om zijn (helaas drie jaar geleden veel te jong overleden) moeder te herdenken. Het was een dag met veel tranen, maar het was ook mooi om er op die manier bij stil te staan en samen te zijn.
 • Een vriendin van een vriendin (die een geweldige lifestyle-fotograaf is) helpen aan teksten voor haar nieuwe site en dan haar superenthousiaste reacties daarop ontvangen. Over een paar maanden komt ze mij in ons nieuwe huis fotograferen als bedankje voor de teksten. Superleuk!
 • Een training presenteren volgen bij Frankwatching (met dank aan het STAP-budget!). En daar een heel stuk zelfverzekerder vandaan komen dan dat ik ernaartoe ging.
 • De lunch bij Seats2Meet in Utrecht. Daar werd de training gegeven en alleen vanwege het fantastische lunchbuffet vond ik het al een toplocatie. Het is dat mijn maag beperkte ruimte heeft, maar anders had ik wel vier borden kunnen volladen.
 • Een privé-brownie geserveerd krijgen omdat ik had doorgegeven dat ik vegan eet. En vervolgens vijf jaloerse blikken op me gericht krijgen van andere deelnemers (die een karige American cookie hadden gehad). “Nu ben ik ook vegan”, zei een nuchtere mede-deelnemer. Ik bood hem nog de helft van mijn brownie aan, maar hij gunde me deze hele chocolade-heerlijkheid.
 • Dat Bart me na de training als privéchauffeur kon komen oppikken omdat hij pal naast de trainingslocatie werkt. Wat een luxe én vooral wat een gezelligheid!
 • Meteen van de gelegenheid dat we in Utrecht zijn gebruikmaken door langs H&M Home te gaan en daar geheel per ongeluk meer mooi servies kopen dan mijn bedoeling was.
 • Direct daarna een afspraak maken bij een ademhalingscoach, omdat ademcontrole mijn belangrijkste presentatie-verbeterpunt is. Ik adem volgens mij al vanaf mijn puberteit verkeerd, maar heb dankzij de presentatietraining geleerd dat je er zelfs na al die jaren prima nog wat aan kunt doen. Bij dezen ligt de lat voor de coach alvast hoog 😉 Ik zal er wellicht nog eens een apart artikel aan wijden als ik eenmaal gestart ben.
 • Een mooie review krijgen over de schrijftraining die ik laatst gaf. Juist omdat ik nog niet zo vaak trainingen heb gegeven, is het tof om zoiets terug te krijgen.
 • Alvast een paar eerste opruimslagen slaan in ons appartement, zodat we straks minder in dozen naar het nieuwe huis hoeven te sjouwen.
 • Dat de gepimpte eikenhouten kast voor onze woonkamer klaar is. Die hadden we overgekocht van de vorige bewoner en kon wel een opknapbeurt én een mooi kleurtje gebruiken. Kroost Vintage heeft er iets mega-moois van gemaakt. Over een maandje kan ik het resultaat laten zien!
 • De (superenthousiaste!) koper van ons nieuwe huis op bezoek hebben én een prachtige zoutlamp-waxinelichthouder van haar cadeau krijgen.
 • Dat haar vriend net als Bart uit Utrecht blijkt te komen (wat hier 45 minuten vandaan ligt) en ook nog in hetzelfde jaar op dezelfde school als Bart heeft gezeten. Hoe toevallig!
 • Mijn interviewartikel over mijn blog in Mijn Geheim. Ik vond die publicatie van tevoren best spannend. Want welke kop staat er boven? Wat wordt er uit je verhaal geplukt en wat verdwijnt in de prullenbak? Maar met dit artikel was ik heel gelukkig.
 • Als ik ergens iets lekkers heb geproefd (zoals laatst een vegan brownie met sinaasappel) acuut willen experimenteren met dat ding namaken (zonder recept en dus enigszins op goed geluk). Je begrijpt: als dat goed uitpakt, ben ik extra gelukkig.
 • De ontdekking dat je radiatorverf in alle kleuren van de regenboog kunt kopen. Daardoor hebben wij straks matchende radiatoren met de muren.

Een sprinter nemen die er 5 kwartier over doet om ergens te komen (terwijl de intercity het met overstap in 30 minuten redt), puur omdat ik het in de trein zo fijn werken vind. Verklaar me voor gek, maar ik had een productief en fijn ritje!

 • Barts onbegrijpelijke appjes als hij vanuit de auto met (niet denderende) spraakherkenning appt. Met mijn beste detectivewerk kan ik er soms nog enigszins een boodschap uit halen. Zo bleek “Rita heel chill ja” zoveel te betekenen als “Niet heel chill, ja!”. En ik maar denken “Wie is Rita in dit verhaal?” en “Waarom is dit dan chill?” (het bericht ervoor luidde “Mijn auto is APK-afgekeurd”) 😉
 • Dat mijn auto inmiddels de APK-keuring weer heeft doorstaan dankzij de nieuwe schokdempers.
 • Gelukkig worden van het feit dat we voor veel dingen in huis niet-standaard opties hebben gekozen. Zo kozen we ervoor om de houten kozijnen allemaal een beige-achtig likje verf te geven, krijgen we bloemetjestegels in het toilet, is onze toiletpot taupe en hebben in de kamers boven álle muren een kleurtje. Zo blij daarmee! Het voelt heerlijk om in mijn ogen écht los te kunnen gaan.
 • Een matras (!) ontvangen voor een samenwerking. Ik heb nog nooit zo’n grote samenwerking gehad en heb misschien wel een paar happy dances door de kamer gemaakt toen ik hoorde dat dit merk met mij wilde samenwerken.
 • Goed bezig zijn met het “leeg-eten” van onze voorraadkast, nadat ik laatst ontdekte dat daar sommige producten in vijfvoud in stonden die we niet vijf keer nodig hadden en dat sommige blikjes, potten en pakken daar al maanden stonden te verpieteren.
 • De bussinesscoaching van Tim Daalderop. Ik liep al een tijdje tegen wat dingen aan (vooral wat betreft ‘nee’ zeggen, focus houden en duidelijk hebben wat ik wel en niet doe). Hij prikt superknap door mijn twijfels en angsten heen en weet me keer op keer mijlenver uit mijn comfortzone te pushen voor mijn eigen bestwil. Op het moment zelf vaak eerder confronterend dan leuk, maar het heeft me wel al veel opgeleverd.
 • Vandaag voor werk een dagvullend live-event van 365 Dagen Succesvol bijwonen om daar artikelen over te schrijven.
 • Ontdekken dat er een nieuw woonprogramma op RTL 4 is: Kopen of Slopen. Ik benoem mezelf na aflevering 1 alvast tot fan. Een fijne tijdelijke vervanger voor deze Kopen zonder Kijken-loze tv-periode!

Welk tv-programma of welke serie vind jij een aanrader op dit moment?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 november 2023 op 9:46 am - Beantwoord

  Toevallig ook gisteren de eerste aflevering van Kopen of slopen zitten kijken en nog een fan hier. Heerlijk programma. Ik moest lachen om de gordijninmeter. Zo kwamen ze bij mij ooit rode fauteuils brengen. “Eh, mevrouw, ze zijn rood. Klopt dat?” Jep!

 2. Ria 10 november 2023 op 10:19 am - Beantwoord

  Jij bent echt een “bezige bij” en wat hebben jullie veel keuzes moeten maken voor het nieuwe huis, ik ben heel benieuwd naar de foto’s, als alles straks af is, het zal echt een droomhuis worden !
  Veel succes verder ermee.

 3. Daenelia 10 november 2023 op 11:18 am - Beantwoord

  Uhoh. In het Stadshart opent binnenkort ook een H&M Home. En oh, een buurkat! Heb je Pippa daar al over verteld? En is het een leuke kat, beetje knap? Is er een kattenromance (of minstens diepe vriendschap) mogelijk?? (Ik weet wel dat je altijd benadrukt dat Pippa een kat is die graag alleen is … maar met de juiste kat kan dat ineens heel anders lopen!)
  Wat series betreft is het lastig om echt iets aan te raden. Ik kan zelf echt genieten van Frasier en ben ook blij verrast door de nieuwe serie. Ik weet niet of dat ook naar jouw smaak is.

 4. Evelyne-Gouden Momenten 10 november 2023 op 2:42 pm - Beantwoord

  Hoe leuk dat je leuke en grote onverwachte samenwerkingen hebt. En hoe leuk dat iemand je wil bedanken met een fotoshoot (zou ik misschien ook wel doen 😉 ) Geniet er van! Ik kan al niet wachten op het resultaat 😉

 5. Simone 10 november 2023 op 5:46 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje dit!

Recente blogs

Wat ik tegen mijn 20-jarige ik zou willen zeggen?

11 augustus 2019|Persoonlijk|

Ja hoor, ik weet het. Oud ben ik met mijn 26 niet. Wel ben ik minder jong dan toen ik net de twintig had aangetikt. Niet alleen feitelijk, maar ook sta ik in sommige opzichten anders in het leven dan toen. Ooit las ik dat je lichaam biologisch gezien aftakelt vanaf je 25e. De gruwel! Maar gelukkig merk ik steeds meer dat mijn leven juist vele malen leuker is dan toen ik net om het hoekje van de twintigerjaren kwam kijken. Dit zijn 4 dingen die ik - zes jaar en wat levenservaring rijker - tegen mijn twintigjarige zelf zou willen zeggen.

23 (al dan niet) levensveranderende dingen die ik de laatste tijd ontdekte

11 november 2021|Persoonlijk, Lifestyle|

Gelukkig hoef je niet op school te zitten om waardevolle dingen te leren. Ook roerend in een pan, lopend door de supermarkt of starend naar de tv leer je dagelijks wel wat bij. Vind ik mooi! Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om wat random nieuw geleerde dingen te delen. Het ene ding overduidelijk vrij onbenullig, het andere wat bepalender. Van parkeerpalen tot EHBO-poppen, en van leren loslaten tot Leukoplast-functies.

Nieuwe kleur op de muur: Flexa Rich Butterscotch

14 oktober 2020|Interieur|

De één zweet peentjes voorafgaand aan een mega-belangrijke presentatie. Een ander waagt zijn leven aan een bungeejumpkoord. En ik? Ik deed ook iets spannends: mijn muur een ander kleurtje geven. Zaterdag moest het gebeuren. In onze verfoutfits en met kwasten, rollers en afdekzeil in de aanslag waren Bart en ik er klaar voor. Voortaan zou de muur achter mijn bank niet meer lichtblauw zijn, maar de kleur Flexa Rich Butterscotch krijgen. Gelukkig beviel de kleur me in het echt net zo goed als in de pot. Oftewel: geen retourtje GAMMA, wél een blogartikel om je de kleur te laten zien!