30 3

Blij Lijstje #72 | 58202 dozen, 50 bloembollen, 5 traprensessies & 1 mooi besef

 • 25 januari 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zo. De afgelopen weken waren een tamelijke achtbaan. Tussen de korte nachten en “In welke doos zit dít nu weer?”-zoekacties door een heel mooie achtbaan eigenlijk vooral. Ik schreef driftig mee met alle fijne, blije en grappige momenten die op mijn pad kwamen. Van bijna-overdatum-chocotoetjes (wat jammer nu!) tot cadeaus voor mezelf. Van baby’s bij vriendinnen tot balletjes bij IKEA. En van volle tv-gidsen tot een heel mooi besefmoment. Dit is al mijn blijheid van de afgelopen weken op een rij.

 • Een lieveheersbeestje dat me 7 dagen lang gezelschap hield tijdens de laatste week in ons oude huis. Je kunt denken “Lieveheersbeestjes zitten in elk huis”, maar ik vond het betekenis genoeg om er traantjes (van geluk) om te laten.
 • Door een verkeerde instelling van onze Ring-deurbel wel heel erg aan mijn stappentrekken komen. De bel ging elke keer af als er iets langs de bel waaide, waardoor ik wel vijf keer voor niets sprintjes van zolder naar beneden trok. Goed voor de dagelijkse beweging wel!
 • Dat ons huis eindelijk van stopcontacten is voorzien, waardoor we niet meer overal “zwarte gaten” in de muur hebben. Waar je na een verbouwing al niet blij van wordt!
 • Dankzij onze lieve buren en vrienden van Bart sinds de verhuizing nog nooit zonder bloemen hebben gezeten.
 • Dat Bart morgen bolletjes in de voortuin gaat planten, waardoor we binnenkort een klein beetje kleur in onze tot nu toe beton-en-grindsteen-look-tuin hebben.
 • Voor het eerst slapen met gordijnen in plaats van met uitgeklapte verhuisdozen voor de ramen.
 • Mezelf deze fantastische (maar eigenlijk iets te dure) etagère cadeau doen, omdat ik die 1) al vijf jaar op het oog had, 2) helemaal vind matchen met onze keuken, en 3) we nog écht een fruitschaal nodig hadden. Of dit een praktische fruitschaal is weet ik niet. Maar mooiheid vond ik een goede aanschafreden op zich.
 • Chocolademousse die bijna over de datum is, waardoor we dat wel móesten eten als toetje. Hè, wat jammer nou!
 • Voor het eerst sinds lange tijd weer eens boodschappen halen bij Lidl en helemaal enthousiast worden van hoeveel goedkoper veel producten (kokosmelk, cashewnoten, groenten…) daar zijn dan bij mijn vertrouwde Ap.
 • Een opdrachtgever die tijdens haar vakantie in Parijs een doos met bijzondere theesmaakjes had gekocht met daarop de tekst “Té pour le bureau”. Ik weet wat me te drinken staat op werkdagen voortaan. Een heel leuke én toepasselijke verrassing voor een theeleut als ik!
142A3161 2
 • Als een geïnterviewde helemaal niets heeft aan te merken op een artikel en allerlei enthousiaste woorden over het verhaal mailt. Daar word ik dan weer heel enthousiast van!
 • Helemaal trots zijn wanneer ik 12 GB aan foto’s van mijn SD-kaart heb verwijderd. (Helaas wel weer pas op het moment dat ik nog maar 6 MB vrij had… Iets met een een klusje waarbij ik áltijd last heb van uitstelgedrag.)
 • Het vooruitzicht dat onze trap volgende week wordt gerenoveerd én dat er een trapkast komt, waardoor de gang als eerste ruimte in het huis gewoon bijna helemaal af is.
 • Gnocchi krokant bakken in een sausje van pindakaas. Klinkt gek, was – in elk geval voor een pindakaasliefhebber als ik – enorm geslaagd.
 • Mijn allerlaatste businesscoachings-sessie. Ik vind het jammer, sentimenteel en een beetje gek dat de tien sessies erop zitten. Maar ben trots, blij en dankbaar voor alles wat ik ervan opstak.
 • Daarna dit lijstje met zakelijke doelen opstellen en daar extra geïnspireerd van raken om met plezier, volle bak (en soms juist met iets meer rust) aan het freelancen te gaan dit jaar.
 • Bij gebrek aan passievruchten in de supermarkt (ik had een bananen-passievruchtbroodplan, maar dat sneuvelde dus toen ik voor het groenteschap aan) spontaan aan het perenmuffins bakken slaan. Ze waren bij de eerste poging direct geslaagd.
 • Ik tegen een vriendin: “We houden vier oude eettafelstoelen en ik heb er twee nieuwe bij uitgezocht.” Zij: “Welke kleur heb je gekozen?” Ik: “Roze”. Zij lachend: “Ah, zoiets dacht ik al…”.
 • Mijn eerste fietstochtjes door de buurt, en dan beseffen hoe blij ik ben dat ik precies op deze plek woon. In mijn artikel over “Je bent 20 en je zoekt wat…” schreef ik al eens over mijn eerste herinneringen aan deze plek en hoe bijzonder het eigenlijk is om nu precies hier te wonen.
 • De blik op Spotify als er maar liefst 5 nog te beluisteren podcasts in mijn lijstje staan. Rond Kerst lijkt er altijd niets boeiends op tv, Spotify en YouTube te komen. Ik word zó blij als ik in het nieuwe jaar weer omkom in het kijk- en luistervoer.
 • Laatst voor SharePeople een inspirerende ondernemer mogen interviewen die na arbeidsongeschiktheid een prachtig nieuw bedrijf is gestart.

Heel trots zijn op mezelf dat ik de vlindervormige schuursponsjes bij Blokker wist te weerstaan en niet in mijn winkelmandje gooide.

 • Maar wel de hele Dille & Kamille leegshoppen aan glazen voorraadpotjes, omdat ik allerlei spannende lades-organiseerplannen heb en het potjes shoppen al onderdeel is van de voorpret.
 • Bart terugzien na een weekend weg met zijn vrienden (waarin ik voor het eerst alleen in dit drieverdiepingenhuis leefde, wat best groot, burgerlijk en volwassen enzo voelde).
 • Dat we een eettafel hebben. Een echte eettafel. En dat we daardoor na een paar weken weer voor het eerst echt aan een eettafel kunnen avondeten. Dat voelt opeens helemaal chic in plaats van tamelijk normaal.
 • Dat een lieve vriendin is bevallen van een heel mooi dochtertje.
 • En dat ik dankzij mijn opdrachtgever Studio Bambacht (waarvoor ik o.a. veel heb geschreven over kraamcadeaus) dit keer totaal niet om kraamcadeau-inspiratie verlegen zat.
 • Spontane Duitsland-tripjes met Bart om onze PAX-deuren op te halen én gewoon eens op een ongepland avontuur over de grens te gaan.
 • De plantaardige Zweedse balletjes van IKEA.
 • Dat Married at First Sight weer is begonnen en dat we daar zo erg mee achterlopen dat we nu iedere avond wel een stukje aflevering terug te kijken hebben.

Bij gebrek aan een mes (de keuken was door de schilders onbetreedbaar en ik was vergeten een smeermes mee te nemen!) maar met een (ongebruikt!) verflatje in de pindakaaspot roeren. Verbouwen maakt innovatief, zullen we maar zeggen.

 • Pippa die onze tijdelijke deur (we hebben nog geen benedendeur!) soms weet open te breken, dan om half vijf ’s ochtends onder de slaapkamerdeur door luidkeels miauwt om te checken of wij niet ook al aan de dag zijn begonnen… Vind ik altijd achteraf heel grappig, op het moment zelf (als we Pip weer als een peuter naar beneden moeten brengen met de woorden “Nog even slapen, Pip!”) is het iets minder.
 • Bericht van pakketbezorger: “Morgen wordt je bestelling geleverd tussen 6.37 uur en 7.37 uur”. En dat dan maar als de perfecte stok achter de deur gebruiken om vroeg aan die ene uitstelwaardige werktaak te beginnen. Mission accomplished!
 • Laatst in mijn pyjamabroek en in Barts oude T-shirt hardlopen omdat mijn joggingbroek en hardloopshirt ergens in één van de 58375 verhuisdozen zaten en ik geen idee meer had in welke. Gelukkig kon de broek in het donker wel doorgaan voor iets joggingachtigs en kwam ik niet net nieuwe buren tegen op straat.
 • Naar Eindhoven met Niki om elkaar daar (na heel veel videogesprekken) in het echt de oren van het hoofd te kletsen, pancakes te eten en Dille & Kamille leeg te kopen.
 • Tot de ontdekking komen dat vanuit onze nieuwe woonplaats zo’n beetje elke willekeurige bestemming een half uur dichterbij is met het openbaar vervoer. Hoera!
 • Dat we de fantastische verrijdbare elektrische kachel van mijn schoonzusje mochten lenen, waardoor het zelfs zonder radiatoren oké vertoeven is op zolder.
 • Kleur op de muur. Elke kleur op onze benedenverdieping heeft een kleurtje gekregen. Niets bleef wit, en ik had niet blijer kunnen zijn.
 • Ons oudroze trapgat. Die verdient een speciale vermelding. Het voelt elke keer een beetje als een droom als ik naar boven wandel!
 • Het vooruitzicht dat we morgen gewoon een voorraadkast hebben, waardoor we eindelijk van 7 verhuisdozen af zijn én ik weer fatsoenlijk mijn ingrediënten kan vinden in plaats van steeds te denken “Oeps, dat zit nog ergens in een doos. Dan maar geen orzo vanavond!”.
 • Tot de ontdekking komen dat ik me nu al enorm thuis voel hier. Ondanks dat niets af is, er nog geen lampen hangen, de zolder een puinhoop is, en eigenlijk alles nog één grote dozenverzameling is. Toch voelt het als thuis. Ons thuis. Met veel onuitgepakte dozen, maar ook met kleur op de muren en steeds meer beetjes “ons” in de inrichting. Ik kan hier wel aarden!

Waar werd jij afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 25 januari 2024 op 8:43 am - Beantwoord

  Die laatste vind ik heel mooi. Hoe heerlijk om je echt thuis te voelen op je nieuwe plek. Verder weer een prachtige lijst met blije dingen. Het verflatje om pindakaas mee te smeren vind ik overigens briljant bedacht;).

 2. Ilona 25 januari 2024 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om je al zo thuis te voelen, ik werd de afgelopen week blij van het voorjaar dat er toch echt aankomt, het licht is anders, zingende merels en (bloem) bollen die al verheugd de sprietjes boven het gras laten uitkomen én van tulpen in mijn eigen vaas. Het is een cliché maar nadat wij al de het derde afscheid van een dierbare hadden in 2024 ben ik dankbaar voor iedere dag!

 3. Daenelia 25 januari 2024 op 9:24 am - Beantwoord

  Ik mis het winkelcentrum van mijn oude buurtje nog wel eens … drie supermarkten om uit te kiezen, heerlijk. Maar dat is waar ik een beetje nostalgisch van word. Waar ik blij van werd de afgelopen tijd is dat onze kat steeds volwassener wordt en al die puberstreken achter zich laat. Eindelijk. Deze kat heeft wel de meest fantastische en lange jeugdtijd gehad, hoor. En ik ga zodadelijk blij worden omdat ik een kop koffie buiten de deur ga drinken … met mijn chihuahua. Hij is gewend dat we eigenlijk elk weekend met hem iets leuks doen en dat is er de afgelopen weken niet van gekomen. Het wordt zonnig vandaag, ik wil even de deur uit en hij mag mee. En hij geniet daar ook echt van. En ik dan dus ook.

 4. Irene 25 januari 2024 op 10:10 am - Beantwoord

  Haha, wij hadden dat ook met onze Ring deurbel in het begin :p En die laatste is mooi! Fijn dat het zo vlot gegaan is 🙂

 5. Rianne 25 januari 2024 op 3:15 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje 🙂 Ik werd blij van mijn kat die op mij in slaap viel terwijl ik zelf ook lekker op de bank lag met een dekentje tv te kijken 🙂

 6. Anoniem 25 januari 2024 op 3:30 pm - Beantwoord

  In Italië zeggen we dat lieveheersbeestjes geluk brengen. Wat mooier dus dan een lieveheersbeestje een week lang als gast in een nieuw huis te mogen ontvangen? 🙂

Recente blogs

Blij Lijstje #8 | Warm welkom, kleurrijk kantoor & nieuwe bank!

11 april 2019|Positiviteit|

De afgelopen weken werd ik blij van flinke schoonmaakbeurten, fris geverfde muren en banken die werden afgeleverd. Ja ja, de verhuizing is in volle gang. Waarschijnlijk schrijf ik mijn volgende Blije Lijstje vanuit mijn nieuwe woning, maar dit keer heb je er nog een vanuit het ouderlijk huis tegoed. Ik heb een gevarieerd lijstje voor je in petto met alles waar ik blij van werd de afgelopen weken. Met onder andere een verrassende welkomstbrief, een kleurrijk prikbord en onderbroekenlol op het werktoilet.

Gezonde perenmuffins met amandel & rozijnen (vegan en glutenvrij)

11 februari 2024|Recepten|

De peren zijn weer in het seizoen! En die zijn dus echt niet alleen heel lekker als stoofpeertjes bij het kerstdiner. Je kunt met peren ook verrassend lekkere dingen bakken. Deze gezonde perenmuffins bijvoorbeeld! Hiervoor combineerde ik peer met de smaak van amandel en kaneel. De muffins hebben een subtiele peersmaak, met het zoetige tintje van amandelen en daarnaast regelmatig een rozijntje tussendoor. En deze muffins zijn ook nog glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan. Oh ja, en best gezond nog ook! Ik eet ze regelmatig bij de lunch, maar ze zijn ook lekker genoeg om op een verjaardag, als heerlijk tussendoortje of als snelle snack te eten. Lekkere trek gekregen? Bakken maar!

Outfit | Gele jurk met witte stippen

16 juli 2017|Outfits|

Mijn collectie jurkjes is inmiddels redelijk gegroeid. De deuren van mijn kledingkast gaan nog maar net dicht. Toch vond ik dat één jurkje nog in mijn overvolle kast ontbrak: een gele jurk met witte stippen. Zoals je in mijn shoplog al kon zien, kwam ik bij de IJ-hallen precies dat jurkje tegen. Helemaal gelukkig en maar 10 euro armer nam ik het mee naar huis. Benieuwd hoe ik deze gele jurk met witte stippen combineerde? Kijk dan mee naar mijn outfit.