blij lijstje 4

Blij Lijstje #74 | Terugkijk-tv, fantasierijke fotoplannen & letters in de lucht

 • 29 maart 2024
 • 2 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Ik weet niet wat het is met de lentedagen. Maar het lijkt wel alsof mijn energieniveau opeens keihard omhoog is geschoten en ik een acute drang heb om allerlei creatieve plannen uit te voeren. Met als gevolg onder andere een nogal spontane aanmelding voor een out-of-the-box-workshop, een fotoshoot met letters in de lucht en de eerste gesmede tuinplannen. Ook werd ik blij van op het nippertje dingen halen, interieuraankopen die in één keer door de kritische keuring komen en nieuwe mini-mensjes op aarde. Dit is mijn Blije Lijstje.

 • Heel veel bloesemwandelingen maken. En überhaupt wandelen meteen leuker vinden nu het er buiten weer bloeiend en kleurrijk uitziet.
 • Dankzij een nieuw schoenenkastje in de hal nooit meer rondslingerende schoenen hebben staan in de gang. Een ware verademing als je een opruimmiep bent zoals ik!
 • Dat ik aan mijn valpartij bij het hardlopen minder overhield dan gedacht. Ik struikelde over een tegelrandje (echt weer iets voor mij…) en haalde mijn knieën, elleboog en hand open. Inmiddels is er geen bult en pijn meer te bekennen. Hoera voor de werking van het lichaam!
 • Dat Bart elk van onze lampen-ophang-projecten (we hebben er in totaal zo’n 15 in het hele huis) ondanks al het elektriciteitsgedoe dat erbij komt kijken toch tot een goed einde brengt. Mijn elektra-held!
 • De tandarts in tandartsencodetaal tegen de assistente horen zeggen: “De PPS-score is wel een 1, ja. Heel schoon, niets op aan te merken!”. Die woorden uit de mond van een strenge tandarts horen, voelde een piepklein beetje als een high score halen in een spel dat je eerst nog niet snapte.
 • De eerste plannen maken om onze nu nog ronduit rommelige en kale tuin lenteklaar te maken. Het grote Project Tuin stellen we uit tot volgend jaar, omdat dat een hoop werk wordt (we hebben een houten vlonder/podium dat de halve tuin bedekt en willen dat eruit slopen). Dus het plan voor nu is om als tijdelijke oplossing een paar planten in potten neer te zetten, plantjes aan de schutting te hangen en leuke tuinstoelen uit te zoeken.
 • Dankzij een paar familieleden die het huis kwamen bewonderen nu een complete set tuingereedschap rijker zijn. Tot aan onkruidwieders en buitenbezems aan toe. Wij zijn compleet!

Tripjes naar de stort die naderhand een heerlijk opgeruimde berging opleveren.

 • Heel veel oude afleveringen van Flikken Maastricht terugkijken. Ik ben weer bij seizoen 1 begonnen en het grappige is dat ik na meer dan 10 jaar bijna alles weer ben vergeten, waardoor het voelt alsof ik weer heel veel nieuwe afleveringen te kijken heb.
 • Me bij elk busritje naar Amsterdam realiseren dat ik nu 25 minuten korter over de rit doe dan toen we nog in ons vorige huis woonden.
 • Een theater op fietsafstand hebben. Dat voelt nog steeds als een luxe.
 • Een leuke samenwerking met duurzame webshop watMooi, waarvoor ik een paar duurzame kledingitems mocht uitkiezen. Ik kan alvast één ding verklappen: met het donkere spijkerjasje (precies wat ik al járen zocht) ben ik het allergelukkigst.
 • De cursus over personal branding van Celine Charlotte afronden. Ik vind haar online cursussen altijd geniaal en heb ook uit deze veel bruikbare dingen geleerd over o.a. jezelf online presenteren, jezelf als ondernemer niet te klein maken en verhalen vertellen in plaats van random foto’s delen. Helemaal in mijn straatje!
 • Dat ik de cursus op het nippertje op tijd afrondde. Ik had drie maanden om hem te volgen, maar bij cursussen heb ik vaak een flinke duw in de rug (lees: een in mijn nek hijgende deadline en een ‘Je hebt nog maar 3 dagen!’-mailtje) om ze daadwerkelijk op tijd af te krijgen.
 • Op zondagavond nog net voor het donker een bezoekje brengen aan het prachtige Amstelveense Bloesempark. Ik had me er al op ingesteld dat een tripje er dit jaar niet van zou komen, maar met een beetje creativiteit lukte het toch nog onze jaarlijkse bloesemparktraditie in stand te houden.
blij lijstje 3
 • Daar voor het eerst op de fiets naartoe kunnen. Ja sorry, ik kan er niet over uit hoe fijn ik onze nieuwe woonplaats vind.
 • Me aanmelden voor een workshop vogels fotograferen in Amstelveen. Ik heb geen ambities om vogelfotograaf te worden, maar raakte door een advertentie geïnspireerd om mezelf eens creatief uit te dagen. Ik vind het alleen al leuk omdat ik altijd dacht dat vogels vastleggen sowieso een Mission Impossible is.
 • Eindelijk “uit de kast komen” als vegan. Ik vond dat dus echt heel spannend en heb het heel lang gehouden op “Ja, ik kan niet goed tegen melk” om vragende blikken of kritiek te voorkomen. Maar ik heb er tot nu toe vooral veel fijne en begripvolle reacties op gehad, en het voelt vooral als een verademing om er echt voor te durven staan.
 • Komende week op de foto gaan voor mijn nieuwe website. Sandra Stokmans (voor wie ik regelmatig teksten schrijf) gaat de foto’s maken en we hadden allebei de wildste ideeën over leuke fotoconcepten. Het worden in elk geval zeker geen standaard notitieboekje-met-laptop-foto’s. Denk: iets met al springend letters in het rond gooien, verstoppen achter planten en leuke woordgrappen uitbeelden. Mijn huiswerk voor de shoot? Een taart bakken en grote letters inslaan. Ik heb er nu al zin in! In het huiswerk én de shoot.
 • Nieuwe vegan kaasjes ontdekken bij Jumbo die er voor vegan kaas bijzonder goed uitzagen. Ze zijn gemaakt van cashewnoten, dus ik ben erg benieuwd hoe kazig (of niet) het gaat smaken.

Dat er weer elke week een aflevering van Kopen Zonder Kijken op ons staat te wachten.

 • Me helemaal zen voelen na een ademhalingsoefening van 20 minuten. Ik moest best even wennen aan het hele idee van ademhalingsoefeningen doen (een jaar geleden vond ik dat nog allemaal zweverig gedoe). Maar het helpt voor mij zó goed om rustiger te worden en minder in mijn hoofd te zitten.
 • Onze nieuwe teddy-meditatiekussens (die ik in mijn artikel over beginnen met yoga liet zien). Sowieso is alles met teddystof goed, maar deze kussens zijn ook gewoon om praktische redenen mega fijn.
 • Dat één van de Married at First Sight-stellen nog bij elkaar is. Het scheelde weinig of ik zat op de bank een traantje mee weg te pinken.
 • Brownies maken van chocola, dadels en pindakaas. En dat die dan net zo lekker zijn als dat die combinatie al klinkt.
 • Na 2 maanden weer een kledingkast hebben en nu elke ochtend een jurk uit mijn op kleur gesorteerde garderobe trekken.
 • Bij een vriendin op kraamvisite gaan en haar schattige mini-meisje bewonderen.
 • Een bijzondere eerste keer: een linkje naar een lamp naar Bart sturen waarvan hij direct roep “Wow, ja!”. Meestal keurt Bart mijn lampideeën direct af (“Te kitsch!” of “Ben je serieus?” klinkt het meestal na mijn voorstel). Dus die reactie had ik niet verwacht. Inmiddels hangt de bloemenlamp al te schitteren op ons toilet.
 • Dat onze kersverse plantenaanwinst er nu al drie nieuwe bladeren bij heeft gekregen. Niet alleen kinderen groeien als kool 😉
 • Eindelijk de trotse eigenaar zijn van een airfryer en me suf fantaseren over alles wat ik daarmee ga maken.
 • Mijn lieve oma die wel honderd keer dingen riep als “Oh wat mooi!” en “Jeetje, wat groot!” en “Noh, wat een fijne tuin!” toen ze ons huis zag. Het is zo leuk om het huis dat de meeste mensen uit onze omgeving alleen nog van foto’s kennen nu voor het eerst aan bekenden te laten zien.
 • Extra genieten van mijn allerlaatste kommetje pompoensoep van dit seizoen. Volgend jaar weer! Oh wacht, eigenlijk vind ik dit helemaal niet zo’n blij ding…
 • Bij de nieuwe bewoner van ons vorige huis op bezoek gaan, en ons oude huis weer eens zien maar dan in een heel nieuw (ook mooi!) jasje gestoken.
 • Een heel mooie en bijzondere opdracht voor SharePeople, waarbij ik zzp’ers die daadwerkelijk arbeidsongeschikt zijn geworden mag interviewen over hoe zij die periode hebben ervaren en wat ze andere ondernemers willen meegeven.
 • Deze week beseffen dat ik me eigenlijk voor het eerst sinds onze hectische verbouw- en verhuisperiode weer écht mijn creatieve en spontane zelf voel in plaats van een lichtelijk gestreste variant van mij. Dat het weer lente is, helpt vast ook mee. Lentemeid voor altijd!
 • Het besef dat het dit weekend Pasen is en dat ik dus onverwacht extra uurtjes vrij heb.

Geniet van je paasweekend! Enne, wat was jouw favoriete ding van afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 29 maart 2024 op 7:28 am - Beantwoord

  Wat moet dat heerlijk zijn om dat hectische verbouw- en verhuisgevoel een beetje kwijt te raken! Weer een heel fijn lijstje met mooie dingen.

 2. Zo simpel is dan geluk 29 maart 2024 op 4:51 pm - Beantwoord

  Wauw, dat is een lange lijst. Heel fijn!

Recente blogs

Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

22 januari 2019|Lifestyle|

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.

Ruimte innemen voor jezelf – dat mag jij! (17 tips om dat te doen)

24 juli 2023|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Je struggles maar voor jezelf houden omdat je er anderen niet mee wilt "opzadelen". Het in een vergadering ergens totaal niet mee eens zijn, maar je lippen stijf op elkaar houden. Of tóch meegaan naar dat ene vriendenuitje waar je al drie weken van tevoren als een berg tegen opziet. Het zijn dingen die je misschien herkent als je ruimte innemen lastig vindt. Jezelf wegcijferen hoort er soms bij, maar zeker niet altijd. Dit artikel is een stok achter de deur voor jou (en ook een beetje voor mijzelf) om vaker ruimte in te nemen. Ook deel ik 17 tips om die ruimte te pakken. En nee hoor, daarvoor hoef je geen heuse hork te worden.

33 dingen waarvan ik nooit had verwacht er nog eens zo blij van te worden

15 juli 2021|Persoonlijk, Positiviteit|

Vroeger dacht ik nooit "zo iemand" te zijn die bijna maandelijks in het tuincentrum komt, vol interesse een bevallingsvlog op YouTube kijkt en al tien uur van tevoren kan uitkijken naar het ontbijt van de volgende dag. Maar mensen veranderen. Ik ook. En mijn geluksmomentjes ook. Dit zijn 33 dingen waarvan ik nooit had verwacht dat ze me ooit een grote glimlach zouden bezorgen.

Ga naar de bovenkant