24 before 2024

Blij Lijstje #75 | Marktplaats-moois, kippenvel-kunst & belasting-barretje

 • 12 april 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Blije momenten bijhouden – daar word ik *kuch* altijd blij van. De afgelopen weken waren zeker niet één en al zonneschijn en regenbogen. Iets met protesterende darmen, vermoeidheidsvlagen en emo-traantjes om niets. Maar juist dán vind ik het fijn om de mooiste blijmakers te verzamelen. Zo besef je weer hoeveel fijne dingen er óók zijn en hoe geluk ‘m soms in de kleinste (en soms ook zeker in de heel grote) dingen zit. Zo werd ik blij van het allermooiste nieuws over iemand in mijn omgeving, haalde ik zielsgelukkig een knalgele Marktplaats-vondst op in eigen stad, kreeg ik kippenvel van een heel dierbaar kunstwerk en plande ik een paar dingen waar ik veel zin in heb. Van een restaurantuitje tussen het groen tot duiken in de wereld van fotosoftware.

 • Het meest fantastische nieuws ooit over mijn broer: na 3,5 jaar van tegenvallers, bestralingen en revalidatie is de vaatkluwe die een hersenbloeding bij hem veroorzaakte, eindelijk “dicht” (als in: er stroomt geen bloed meer door, waardoor die kluwe niet opnieuw kan knappen). Dat is het aller-allermooiste nieuws dat hij en wij konden krijgen.
 • Een nogal grote financiële meevaller: we kregen van onze oude Vereniging van Eigenaren € 850 (!) terug vanwege een enorme energiesubsidie en teruggave vanuit de overheid. Ik snapte het zelf ook niet helemaal. Maar hé, zo’n smak geld bijgestort krijgen van iemand die niet eens een baas of opdrachtgever is, is nooit weg.
 • Dat ik dit weekend een workshop Adobe Lightroom ga volgen om eindelijk wegwijs te worden in dit fantastische fotobewerkingsprogramma.
 • Dat ik mijn droomvaas (een geel exemplaar met citroenen van Des Pots) op Marktplaats vond tegen een véél zachter prijsje dan de nieuwprijs. En ja, hij is net zo opvallend als die omschrijving klinkt! Dit is ‘m (online is de vaas overal uitverkocht, dus het linkje is puur ter illustratie).
 • En dat die vaas ook nog in Amstelveen te koop was, waardoor ik hem gewoon kon ophalen. Wat een mazzel!
 • Dat we onze nu al meest favoriete aankoop van het héééle huis zondag gaan ophalen: een schilderij dat Bonny van Studio Aya Aya voor ons maakte en dat voor ons allebei een bijzondere betekenis heeft. In haar Instagram Reel kun je er alvast een glimp van opvangen, maar ik zal het schilderij ook nog een keer een spotlight op mijn blog geven mét het verhaal erachter.
 • Het “Ik kan de wereld aan”-gevoel als ik een fysio-afspraak om 7 uur ’s ochtends heb gehad en daardoor om 9 uur al het idee heb dat ik een mega-productieve ochtend heb gehad.

Een stel bij Kopen Zonder Kijken op tv: “Wij hebben wel echt dezelfde woonsmaak, ja!”. Ik tegen Bart: “Wij ook hè, schat?!”. Hij sarcastisch: “Ja, mijn woonsmaak zou ik ook omschrijven als vooral veel roze.”

 • Plannen smeden voor mijn bijdrage aan een natuurfotografie-wedstrijd bij ons in de stad. Een Canon-camera als eerste prijs lonkt nogal, ook al heb ik uiteraard niet de illusie dat ik er daarmee vandoor ga. Mijn plan tot nu toe: iets met zonsopkomsten en de polder in gaan voor dag en dauw. Eens zien of ik dat op de vroege morgen in kwestie nog steeds zo’n strak plan vind als nu.
 • Pippa die spontaan bij me kwam zitten toen ik even verdrietig was, luid ging spinnen en me overal en nergens kopjes gaf. En dat je dan nog meer traantjes laat, omdat je het zo mooi, lief, emotioneel en alles vindt.
 • Na een middag shoppen altijd tot het besef komen dat de AH XL hét hoogtepunt was van de hele middag. Wij zijn van die mensen die drie uur in een winkelcentrum kunnen rondhangen om dan uiteindelijk alleen met een tasje bijzondere boodschappen en een pakje schoonmaakdoekjes van Action terug te komen.
 • Een mailtje krijgen of ik opensta voor een blogsamenwerking met King Louie (wat al jarenlang mijn allerfavorietste kleurrijke én duurzame kledingmerk is). Eh… JA. Binnenkort meer 🙂
 • Een ombouw voor de kattenbak laten timmeren en last-minute besluiten dat een naambordje met “Pippa” daarop zeker niet mag ontbreken.
 • Zaterdagavonden heel romantisch met twee laptops met de belastingaangifte voor onze neus en een stapel papieren naast ons doorbrengen. We deden dat papierwerk wel aan ons barretje in de keuken met glazen water erbij. Voelt het toch nog een beetje als een avond in de kroeg 😉
 • Voor een opdrachtgever een heel interessant interview mogen afnemen en uitwerken over studeren met ADHD.
24 before 2024 2
 • De fantastisch leuke, creatieve en heerlijk over de top fotoshoot die ik met Sandra deed voor mijn vernieuwde schrijfwebsite. Alles werd uit de kast getrokken, ik kleedde me vier keer om en het motto was “Hoe creatiever, hoe beter”. Kortom: genieten geblazen!
 • Als we een poging doen om Pippa op de foto te zetten (zodat ik haar op mijn ‘Over mij’-pagina als Chief Happiness Officer kan introduceren) en Pippa niet in the mood is om mee te werken en haar chagrijnige gezicht af te zetten: “Nou, we hebben de foto’s. Maar of ze echt voor de titel “HAPPINESS Officer doorkan, weet ik niet.”
 • Spontane Ekoplaza-bezoekjes waarbij ik me compleet kan verliezen in alle bijzondere potjes, flesjes en zakjes uitpluizen met dingen die ik nog nooit heb gegeten.
 • De trotse eigenaar zijn van een roze stekkerdoos. Waarom voor wit gaan als het ook roze kan?
 • Dat ik dankzij Barts lamp-ophangklus nu een bloemenweelde boven mijn hoofd heb hangen. Oftewel: drie houten bloemetjeslampen die in het echt nog mooier zijn dan op de foto.
 • Als ik een reactie krijg dat kleine kindjes mijn recept ook kunnen waarderen (bij dit recept voor kokosrijst met bimi). Kinderen zijn volgens mij niet de meest kritiekloze eters, dus dat vind ik een extra groot compliment.
 • Net voordat ik een boek in mijn bol.com-winkelmandje heb gegooid ontdekken dat die titel ook op Storytel staat. Scheelde toch maar weer mooi € 25!
 • Snickers-brownies bakken die alles in zich hebben waar ik gek op ben: chocola, pindakaas en dadels.
 • Dat trotse gevoel als ik mezelf en mijn Ford Ka’tje weer eens (vééél te laat) naar de wasstraat heb weten te slepen, waardoor mijn auto er weer sprankelend uitziet. Dat er ondertussen mos was gaan groeien op mijn kitrandjes zegt vast iets over hoe vaak ik de carwash van binnen zie.
 • Nog elke dag genieten van onze Mublio-trapkast. Niet alleen van de looks van de kast, maar vooral van hoe net onze gang er dankzij die kast uitziet.
 • Dat moment dat je drie doelloze rondjes en complete sightseeings door een onbekende woonwijk verder toch nog de uitweg uit een bloemkoolwijk hebt weten te vinden.

De kleine vlaag van blijdschap als er weer zo’n nieuw gratis receptentijdschrift bij de supermarkt ligt.

 • Na 3 maanden weer kunnen videobellen zonder mijn achtergrond te blurren, omdat ik tegenwoordig mijn fleurige roze werkkamermuur als achtergrond heb in plaats van onze rommelzolder en verhuisdozen.
 • Bloesemwandelingen door onze nieuwe wijk en daardoor ontdekken dat hier genoeg roze en witte bloemen te spotten zijn.
 • De prachtige serie ‘Zussen’ kijken. Ik had hem na twee dagen al helemaal afgekeken en baalde na die 2 dagen een beetje dat ik hem er zo snel doorheen had gejast. Man, wat een mooie serie!
 • Met Bart en mijn broer binnenkort naar Restaurant De Kas in Amsterdam te gaan. Dat staat bekend als hét groene restaurant met verse groenten uit eigen moestuin. Het is alleen zo populair dat je vaak pas over 2-3 maanden kan reserveren. Maar hé, het is ook leuk om je ergens op te kunnen verheugen. 11 juni is D-date.
 • Dat het ’s avonds laat weer licht is en dat het daardoor voelt als een cadeautje in plaats van een verplichting om ’s avonds na werk nog een stukje te wandelen.
 • Bart en ik in gesprek over een paprika. Bart: “Deze rode paprika smaakt alsof-ie groen is.” Ik: “Er bestaan toch van die undercover-paprika’s? Die dan rood lijken, maar groen zijn?” Daarna volgde een stilte. Of ik het bij het juiste eind had, weet ik nog steeds niet trouwens. Wie verlost mij?
 • De gedachte dat we vanaf volgende week na 3,5 maand eindelijk raamdecoratie hebben bij ons keukenraam, waardoor ik niet meer zo te kijk zit voor de heel wijk als ik ’s avonds laat blogs tik aan ons keukeneiland.
 • Deze zondag een dagje Rotterdam doen met Bart en daar nu al zin in hebben. In Amsterdam, Utrecht en Haarlem kom ik vaak, maar Rotterdam heb ik al in geen jaren meer gezien.

Dus: wie heeft er nog tips voor leuke dingen of eettentjes die we niet mogen missen in Rotterdam?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 12 april 2024 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat een supermooi nieuws van je broertje! En verder ook weer heel erg fijne blije dingen. Geld terugkrijgen van de VVE is mij overigens nog nooit overkomen. Ik moet vaak aan het eind van een boekjaar bijbetalen…

 2. Audrey 12 april 2024 op 7:45 am - Beantwoord

  Ik heb nog nooit van undercover-paprika’s gehoord! Wat een heerlijk (en) lang lijstje! Vooral het nieuws over je broertje is inderdaad fantastisch. We nemen gezondheid vaak voor lief, tot er opeens zoiets gebeurt…

 3. Ilona 12 april 2024 op 7:51 am - Beantwoord

  Even snel voor Rotterdam met stip op 1 (ook vegan opties), ze hebben heerlijk gebak, koekjes, bananenbrood etc.
  KOEKELA ROTTERDAM
  BAKERY SHOP & CAFE

  Nieuwe Binnenweg 79A,
  3014GE Rotterdam

  Sissy Boy Daily (ook om te lunchen) Binnenwegplein 29, 3012 KA Rotterdam

  En ik weet niet of je fan bent van het (Finse) merk Iittala (vlak om de hoek) bij Sissy Boy is er een outlet met soms wel 70% korting en ze hebben soms ook andere merken zoals Marimekko, of Royal Doulton. Karel Doormanstraat 354, en de markt in Rotterdam is ook een aanrader (op zaterdag en dinsdag).

  Verder: SUE https://sue-food.nl/ ook een vestiging in Amsterdam maar die ken ik niet in Rotterdam kun je ook heerlijke koffie drinken en ze hebben heel veel vegan opties.
  En als kattenliefhebber:
  https://pebbleskittycatcafe.nl/ misschien niet als eerste optie bezoeken want je komt er niet meer weg (althans ik) en Roffa is mijn absolute favoriet! (psst. niet tegen Amy zeggen).

  Er is ook een kattencafé in Haarlem: https://jippieskattencafe.nl/
  Heerlijke koffie/thee en vegan taart. https://mogadorcafe.nl/
  De allerleukste jurken/en andere items: Tip: vestjes van het Zweedse merk Emmy doordat ze niet zo lang zijn staan
  ze prachtig op een jurk/of rok hele vrouwelijke modellen overigens niet goedkoop maar heel erg duurzaam 🙂
  https://www.polkadot.nl/
  en vlakbij een kookwinkelwalhalla: De huismuis: Warmoesstraat 15.
  Mochten jullie daarna trek hebben in frites? Friethuis La Petite, Warmoesstraat 3

  Veel plezier!
  en ook de (zaterdag) markt in Haarlem is een aanrader.

 4. Daenelia 12 april 2024 op 9:10 am - Beantwoord

  Rotterdam is aan mij niet zo erg besteed.
  En ja: jouw oude VvE heeft het dus goed geregeld: want die regelingen zijn er voor alle VvE’s die een beetje weten wat ze doen. En als het bestuur daar mee aan de slag gaat, dan krijg je, net als iedereen die daar recht op heeft, die compensatie terug. Ik betaal ook nooit bij aan het einde van de rit: onze contributie is natuurlijk vast en voor blokverwarming heb je altijd nog zelf in de hand hoe hoog je de verwarming zet én je kunt natuurlijk vooruit al je verwarmingskosten hoger inzetten en vooruit betalen. Dan krijg je wel geld terug als je minder stookt.
  … tot zover het lesje VvE voor appartementseigenaren 🙂
  Fototip: Loop richting de Emerhohalnet rond zonsopgang. Daar maak je dan de meest mooie foto’s van het koeienlandschap in Amstelveen. Maar … denk ook aan de prachtige plaatjes bij De Poel (hoewel ik denk dat die wel door 90% van de inzendingen getoond gaat worden 😉 ) Maar bij jouw in de buurt staan trouwens ook prachtige oude, grote bomen. En de krokusjes!

 5. Corine N 12 april 2024 op 10:45 am - Beantwoord

  Rotterdam is superleuk, maar zondag is wel de marathon van Rotterdam waardoor het megadruk is, wegen zijn afgesloten, omleidingen e.d.

 6. Zo simpel is dan geluk 13 april 2024 op 9:03 am - Beantwoord

  Het nieuws over je broer is ontzettend fijn. Dat zal wel een stukje rust geven.
  Het schilderij dat voor jullie gemaakt is ziet er erg mooi uit.
  Fijne geluksmomenten allemaal!

Recente blogs

Hoera, een winactie voor jou! | 2 jaar Vaker Vrolijk

13 september 2018|Lifestyle|

Hoera, Vaker Vrolijk bestaat 2 jaar! Ik vind het nog steeds een bizar idee dat het alweer twee jaar geleden is dat ik op het goede idee kwam om mijn eigen blog te lanceren. Nu, twee jaar later, kan ik me bijna geen leven zonder bloggen meer voorstellen (niet dramatisch bedoeld!). Dit jubileum kon ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus heb ik een leuke winactie voor je in petto. Heb jij wel zin in een feestelijk (roze) pakket om Vaker Vrolijk van te worden? Doe dan mee en maak kans op dit pakket!

Gezond chocolade-ontbijt uit de oven met havermout en banaan

28 oktober 2021|Recepten|

Ben jij gek op chocolade, ook op de vroege morgen? En vind je het niet erg om een kwartiertje te wachten op je ontbijt uit de oven? Dan is dit gezonde chocolade-ontbijt vast iets voor jou. Ik werd er intens gelukkig van toen ik een ovenschaal met een soort-van-chocoladetaart uit de oven haalde en besefte dat dit mijn ontbijtje voor de dag was. En het leuke is: er komt geen chocolade aan te pas; alleen een paar scheppen cacaopoeder.

Blijer in 60 minuten | 15 tips om je beter te voelen

21 augustus 2017|Positiviteit|

Voel je je niet zo goed of wil je je gewoon nóg beter voelen? Gelukkig zijn er genoeg kleine dingen die je kunt doen om een dag net iets vrolijker door te komen. En nee, daarvoor hoef je niet een duur dagje weg te gaan, uren kwijt te zijn of een dure designerjurk aan te schaffen. Ook in hele korte tijd (en zonder geld) kun je al hele simpele dingen doen om jezelf een goed gevoel te geven. Dat kan soms al in 60 minuten of zelfs in een paar seconden tijd. Kijk je mee naar mijn 15 tips om je beter te voelen?