142A1493 1 4

Blij Lijstje #77 | Lievelings-inzicht, lepel-lol & livegang

 • 10 juni 2024
 • 3 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Afgelopen weekend was een volle maar onwijs leuke bedoening. Ik balanceerde op 20 meter hoogte op touwbruggen tussen de bomen en zoefde ziplinend over het water. Weer even het kind in mij terugvinden tijdens dat dagje klimmen in Drenthe was een blijmaker op zich. Ook blij werd ik van een mindblowing inzicht over mijn gekke theelepel-trekjes en een mooie quote die in één klap heel veel voor mij veranderde. En oh ja, ik werd ook heel blij van iets spannends wat vandaag staat te gebeuren. Iets met de livegang van een kleurrijk stukje internet van mijn hand. Dat en meer fijne blijmakers van de afgelopen weken verzamelde ik weer allemaal op dit lijstje.

 • Zonder reden al heel vroeg wakker zijn op een zaterdagochtend en de extra tijd maar gebruiken om alvast een cake te bakken voor de dag erna. Toch bijzonder hoe je opeens veel meer vrije tijd op een dag lijkt te hebben als je om half 6 al naast je bed staat. Ook al was ik niet van plan om daar een blijvertje van te maken.
 • In gesprek met een vriendin tot de mindblowing ontdekking komen dat het niet gebruikelijk is om je ontbijt en toetje standaard met een theelepel te eten. Ben ik echt de enige die dat doet? Ik vind een eetlepel zo’n groot, log ding en gebruik die alleen voor soep.
 • Mijn Stoov-warmtekussen. Tot nu toe vind ik het dé aankoop van het jaar. Ik gebruik hem zeker dagelijks (vooral om buikpijn wat te verlichten) en vind het een geniaal alternatief voor een kruik.
 • Tijdens een klimparcours de uitdaging aangaan én erin slagen om 1 volle minuut aan een touw (als alternatief voor een rekstok) te blijven hangen. Ik ben helemaal niet zo’n sterke krachtpatser en moest lachen toen een sportieve man uit de groep op me afkwam en vroeg “Hoe deed je dat?”. Ik heb werkelijk geen idee waarom dit wel lukt, maar ik tegelijkertijd na 10 push-ups al hijgend op de grond lig.
 • Sowieso al klimmend, klauterend en ziplinend weer eens ervaren dat je altijd meer kunt en durft dan je vooraf denkt. Ik riep vooraf nog zo “Aan die zipline ga ik me echt niet wagen, hoor!”, maar het bleek hét hoogtepunt van het hele parcours te zijn.
 • Dat er bij het klimpark speciaal voor mij een vegan kroket was gemaakt.
 • Mijn podcast-interview voor de podcast Off The Record. Oh wat vond ik het spannend. Maar oh wat was het leuk.
 • Elke ochtend wakker worden met uitzicht op de mooiste vogels, met dank aan het roze behang dat sinds 1,5 week op onze slaapkamermuur hangt.
 • Nog elke dag zielsgelukkig worden van mijn kruidenla met één en al dezelfde kruidenpotjes. Op alfabetische volgorde gesorteerd ook nog.
 • Helemaal trots zijn als ik een keer al drie kwartier voordat de visite komt het huis aan kant heb (in plaats van in de laatste 10 minuten nog met een schoonmaakdoekje en pleeborstel door het huis te rennen, zoals meestal het geval is).
 • Het vooruitzicht dat onze trip naar Berlijn niet heel lang meer op zich laat wachten.
142A1498 1 3
 • Na lange tijd een lieve vriendin en haar vriend weer zien en gezellig live bijkletsen. En elkaar meteen plechtig beloven dat de volgende live-afspraak echt niet nog eens zo lang op zich laat wachten.
 • Een combinatie van linzen-dahl en pindacurry maken die verrassend lekker uitpakte. Nog even finetunen en dan kan ik er binnenkort eens een recept van maken.
 • Totaal ontroerd naar bevallingsverhalen van influencers luisteren. Ik word daar altijd een weekdier van, ook al ken ik die mensen uiteraard niet persoonlijk.
 • Van lieve vrienden een prachtige orchidee cadeau krijgen net op het moment dat onze oude orchidee (die al maar liefst 5 maanden in bloei staat!) aan het einde van zijn bloeitijd lijkt te zijn.

Volle weekenden eindigen met wandelingen door het park bij ons achter.

 • Dankzij een prachtig boek opeens nog wat beter zijn in keuzes maken voor mezelf. Heel bijzonder hoe die ene zin – “Je hebt in heel veel situaties een keuze” (of je ergens wel/niet naartoe gaat, of je vandaag je patroon besluit bij te sturen, of je ‘ja’ of ‘nee’ zegt, etc.) – zoveel in gang heeft gezet.
 • Het prachtige boek Notities van een introvert bestellen van een bol.com-bon als verjaardagscadeau. Het is het lievelingsboek van mijn lievelings-introverte influencer: Bente van der Wouw. Haar vorige boek was goud, en ik weet zeker dat dit boek niet anders zal zijn.
 • De bloeiende rozen langs Amsterdamse gevels.
 • Met mijn schoonvader mee gaan naar een meubelzaak om mee te denken over zijn nieuwe bank en daar vooral uitgebreid op te proefzitten. Ook in eigen belang uiteraard 😉 Toch fijn als we lekker zitten wanneer we daar op visite zijn!
 • Heel veel heerlijke maaltijden en baksels van broerlief meekrijgen, nu hij volop aan het fotograferen is voor zijn nieuwe kookboek dat over een tijdje uitkomt.
 • Dat er heel binnenkort glasvezelinternet op komst is, waardoor ik straks hopelijk afscheid kan nemen van de haperende videocalls.
 • Regenachtige meidagen in mijn gele regenjas. Tip voor als je het niet zo op hebt met het Hollandse weer: koop een vrolijk gekleurde regenjas. Dat maakt Hollandse buien al minder erg.
 • De weersvoorspellingen iets te letterlijk nemen en daarom op een superzonnige dag in diezelfde regenjas langs de grachten lopen, omdat Buienradar toch echt zei dat het ergens vandaag zou gaan regenen.
 • Verjaardagsbaksels maken. Ook al stond ik er úren voor in de keuken, het resultaat was het waard (en ik vind bakken op zich al een leuke (verjaardags)bezigheid.
 • Het vooruitzicht dat de serie Dertigers alweer bijna begint.
 • Mooie, diepgaande gesprekken. Ik heb ze de laatste tijd meer en meer, en blijf het prachtig vinden hoeveel meer je soms uit dierbare contacten kunt halen als je de diepte opzoekt.
 • Dat de dahlia’s in onze voortuin ook volop aan het groeien en bloeien zijn.
 • Het besef dat ik nu iemand ben uit wiens mond dingen komen als “Jeetje, wat staan onze dahlia’s er toch mooi bij!”. Alle lof daarvoor gaat overigens naar Bart. Hij heeft ongemerkt de functie Hoofd Tuin op zich genomen (grotendeels omdat hij er duidelijk meer talent voor heeft dan ik).
 • De lange lichte avonden, waardoor ik dit artikel zelfs om half 9 ’s avonds nog zonder kamerlampen aan kan typen.

Na 4 jaar uitstellen eindelijk iets hebben geregeld voor mijn pensioen. Ik ga lijfrente-beleggingen doen via Brand New Day om zo elke maand een beetje op te sparen voor als ik ooit – ergens na mijn 67e – mijn carrière aan de wilgen hang.

 • De laatste tijd meer doen met video’s op Instagram. Het zijn maar probeersels en mijn editing-werk is verre van perfectie. Maar ik heb met mezelf af te sproken om het gewoon te doen en de lat lekker laag te leggen. Daardoor ga ik het nog leuk vinden ook.
 • Het besef hoe ik erg ik bof met Bart omdat hij me altijd support in mijn keuzes, in de dingen waar ik aan werk en de dingen waar ik nog in wil groeien. Als ik daar bij stilsta, besef ik weer eens extra dat er echt goud naast me op de bank zit.
 • Dat – als het goed is – vandaag mijn gloedjenieuwe website voor mijn werk als tekstschrijver live gaat. Hij is totaal anders dan eerst. Veel kleurrijker. Vrolijker. Speelser. En vooral meer mij. Ik kan niet wachten om hem te delen.

Waar werd jij afgelopen weekend blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 juni 2024 op 6:53 am - Beantwoord

  Toetjes eet ik ook áltijd met een theelepel. Mijn ontbijt eet ik wel met een eetlepel. Dus nee, je bent niet de enige. Deels dan toch;). Dat er weer bijna een serie Dertigers start, had ik gemist (dat ie bijna start dan, dat ie komt, wist ik wel), maar heel fijn om te weten!

 2. Ilona 10 juni 2024 op 7:56 am - Beantwoord

  Toetjes eet ik ook nooit met een eetlepel en ik heb een aantal kleinere eetlepels speciaal voor mij. Mijn yoghurt met muesli en fruit, of havermout eet ik met een baby/kinderlepel van Ikea: Kalas, 4 voor 0,49 omdat ze wat dikker zijn eet dat lekker (althans voor mij). Gisteren voor- en met mijn moeder naar tuincentrum HetOosten geweest en daar prachtige orchideeën gekocht voor haar. We kochten ze eigenlijk standaard in de bonus bij Appie, maar deze van het tuincentrum zijn zoveel mooier en ook niet duurder. Leuk weer een serie Dertigers, ook al ben ik dat zelf allang niet meer:-) Ik kijk nu au-pair op de NPO 4 meiden op Hawaï ook heel leuk, verder zou ik wensen dat buitenradar vandaag niet klopt want ik zie een groot regengebied tot ver, ver in de middag….Fijne week!

 3. Daenelia 10 juni 2024 op 12:26 pm - Beantwoord

  Lepels heb ik in alle formaten voor verschillende doeleinden: de grootste is voor de soep en hoort bij het ‘grote bestek’. Dan is er ontbijtbestek met een ontbijtlepel (die is subtiel kleiner dan een soeplepel) en die is voor mijn yogurt-ontbijt. En dan is er een gebaks/toetjes-lepel, die is iets groter dan een theelepel maar kleiner dan de ontbjtlepel. Dan is er de theelepel – voor de koffie (en thee!). En de lange lepel, voor ijs-toetjes. Ja.
  Ik ben ook Team Juiste Lepel. Soeplepels zijn echt niet handig voor een toetje. A. Te groot voor je mond (want bedoeld om je soep van af te slupren). B. Je toetje is in 2 happen op. Zonde!
  Lepels rule! (ik moet de rest van je post nog lezen. Maar lepels … zijn blijkbaar een dankaar onderwerp!)

Recente blogs

Bloghop | Mijn hoogtepunten van 2017+ WINACTIE

30 december 2017|Persoonlijk|

Welkom bij mijn een-na-laatste artikel van 2017 op Vaker Vrolijk. Ben je toevallig op mijn blog gekomen via Suszie? Ik doe namelijk mee aan een eindejaarsbloghop met maar liefst 30 andere bloggers. Zo kun je op de valreep van 2017 nóg meer leuke Nederlandse bloggers ontdekken en misschien ook wel een leuke prijs in de wacht slepen. Zelf heb ik een overzicht met mijn highlights van 2017 voor je in petto. Ook staat er een winactie voor je klaar. Lees snel verder voor mijn vrolijke hoogtepunten van 2017 en om kans te maken op een vrolijk prijzenpakketje.

Jezelf veroordelen? Stop! (en wel om deze 5 redenen)

16 december 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een vervelend stemmetje in je hoofd? Misschien omdat je een foutje hebt gemaakt of omdat je je ellenlang to do list niet af hebt gekregen. In het verleden heb ik ook regelmatig mezelf veroordeeld. Of ik nu een blooper beging, een niet zo handige opmerking maakte of mezelf betrapte op een flinke spelfout, ik vond dat ik het niet goed deed of baalde van mezelf. Nog steeds kan ik wel over zoiets inzitten, maar gelukkig ben ik over het algemeen iets milder voor mezelf. En dat gun ik jou ook! Tijd voor stap 1: overtuiging! Dit zijn 5 redenen waarom jezelf veroordelen écht nergens voor nodig is.

9 fijne manieren om de dag af te sluiten

29 mei 2017|Lifestyle, Positiviteit|

Wat een heerlijk moment is het toch altijd als ik ’s avonds het licht uitdoe, mijn wekker zet en de warme dekens over me heen trek. De dag eindigen en de nacht inluiden (lees: lekker slapen!) is fijn. Maar het is nog net iets fijner als je de dag al voor bedtijd op een goede manier kunt afsluiten. Oftewel als je de computer iets eerder kunt uitzetten en even iets rustgevends kunt doen. En ja, dit is ook een advies aan mijzelf. Maar hoe doe je dat nu precies, de dag afsluiten? Ik geef 9 tips voor een fijne afsluiter van de dag.