Interieur 1

Blij Lijstje #8 | Warm welkom, kleurrijk kantoor & nieuwe bank!

 • 11 april 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Positiviteit
blijmakers interieur

De afgelopen weken werd ik blij van flinke schoonmaakbeurten, fris geverfde muren en banken die werden afgeleverd. Ja ja, de verhuizing is in volle gang. Waarschijnlijk schrijf ik mijn volgende Blije Lijstje vanuit mijn nieuwe woning, maar dit keer heb je er nog een vanuit het ouderlijk huis tegoed. Ik heb een gevarieerd lijstje voor je in petto met alles waar ik blij van werd de afgelopen weken. Met onder andere een verrassende welkomstbrief, een kleurrijk prikbord en onderbroekenlol op het werktoilet.

 • Dat mijn woonkamer al bijna compleet is qua meubels. Zelfs het vloerkleed (met heerlijk zachte bolletjes!) ligt er al.
 • Afgelopen maandag voor het eerst thuiswerken in mijn nieuwe woning. Kon ik meteen de bank eens goed uitproberen bij gebrek aan een werkplek. Dat smaakte naar meer!
 • Onverwachts een lift krijgen van de keukenachterwandmonteur (leuk Scrabble-woord!).
 • Voor een prikkie houten balkontegels scoren bij Lidl. Laat de balkonmake-over maar komen!
 • Een geel tv-kastje ophalen in Utrecht bij iemand die dat zelf volledig heeft gepimpt.

 • Me weer mogen bezighouden met verschillende toffe freelance-opdrachten, waaronder blogartikelen voor opdrachtgevers, een mooi e-book, een aantal webteksten en een beleidsplan. Ik ben blij!
 • Samen met een lieve vriendin mijn hobbykamer behangen en ondertussen fantaseren over hoe ik het ga inrichten.
 • Van diezelfde vriendin twee kussentjes krijgen voor op mijn bank die perfect passen bij de rest van mijn kamer.
 • Met broerlief naar Ikea gaan, omdat we deze maand allebei het huis uit gaan. Best bijzonder!
 • De eettafel na heel wat passen en meten uiteindelijk tóch door mijn voordeur krijgen. Hij staat! En wat ben ik er blij mee!

 • Af en toe alvast op de site van het dierenasiel kijken om te zien welke katten daar nu zitten. Kon ik ze allemaal maar adopteren!
 • Trots zijn als ik voor het eerst een rit van bijna 2 uur in mijn auto maak én daarna ook voor het eerst sinds mijn rij-examen door Amsterdam-Centrum rijd.
 • Veel leuke reacties krijgen op het eerste voorproefje van mijn interieur (zie foto hierboven).
 • Twee vriendinnen een rondleiding door mijn huis geven, ook al is het nog under construction.
 • Onze kat Paco die weer helemaal is opgeknapt na twee weken flink ziek te zijn geweest (arm mannetje, inclusief niezen en al!).

 • Samen met een collega het prikbord in onze kamer op werk omtoveren tot een kleurrijk geheel van posters, Loesjes én zelfs twee kattenfoto’s.
 • Een complimentje krijgen van mijn moeder over hoe schoon mijn fornuis is. Ha, die is in the pocket!
 • De Steps-winkel binnenlopen zonder verwachtingen en er weer uit lopen met een nieuwe zomerjas én mijn mintgroene blazer.
 • En dan ook nog eens toevallig samen met een vriendin tegelijk vallen voor precies dezelfde zomerjas, waardoor we binnenkort voor tweeling kunnen doorgaan.
 • Op de toiletten op de VU een poster tegenkomen met ‘Scheid jij al goed?’ (over afvalscheiding dus). Noem het onderbroekenlol, maar ik lag wel mooi in een deuk.

 • De laatste aflevering van De Luizenmoeder. Oké, het is niet leuk dat het de laatste is. Maar leuk was de aflevering wel!
 • Mijn kwartaalaangifte doen als ondernemer en ontdekken dat ik best wel trots mag zijn op afgelopen kwartaal.
 • Na drijfnat te zijn geregend tijdens een april-doet-wat-ie-wil-plensbui mijn pyjama aantrekken en lekker de deur niet meer uit hoeven.
 • Iedere keer weer enthousiast worden van mooie bloesembomen, waardoor mijn camera en telefoon tegenwoordig vol staan met bloesemfoto’s.
 • Een paar dagen lang alle webwinkels afgaan op zoek naar mooie nachtkastjes. En uiteindelijk hét nachtkastje bij Ikea vinden voor €25. Oeps! Dat ik daar niet eerder aan had gedacht.

 • Welkomstbrief? Stiekem hard moeten lachen als ik voor het eerst post ontvang van mijn nieuwe gemeente, heel even denk “Wat lief dat ze me officieel welkom heten!” en vervolgens een brief voor de afvalbelasting uit de envelop halen. Dat warme welkom had ik niet verwacht!
 • De mooie, lieve, hartverwarmende en soms juist heel grappige reacties die ik de afgelopen tijd op mijn blog mocht ontvangen. Dank jullie wel!

Waar werd jij afgelopen week blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 april 2019 op 6:43 am - Beantwoord

  Een heel mooi vrolijk lijstje. Spannend dat je huisje nu bijna klaar is!

 2. Meaghan 11 april 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Heerlijk blij lijstje. Leuk om een sneekpeak te krijgen van je interieur, het ziet er in elk geval al er mooi en gezellig uit! En wat leuk dat je samen met je broertje naar de Ikea ging. Bijzonder ook dat jullie allebei jullie ouderlijk huis gaan verlaten deze maand! Het zal voor jullie ouders vast ook wel stil worden thuis.
  Gaaf dat je ook weer een aantal freelance opdrachten te pakken hebt! Super goed bezig hoor!
  Een blij momentje voor mij deze week was dat mijn projectgroepje heel blij was met het werk dat ik had geleverd en dat ze mij complimentjes gaven over hoe goed en gemotiveerd ik aan het werk ben en dat ze het knap vinden dat ik ‘altijd’ alles zo goed mogelijk wil neerzetten. Altijd leuk om te horen! 🙂

  • Romy 12 april 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Mijn ouders vinden het inderdaad best een ding dat er straks twee mensen minder thuis wonen 😉 Gelukkig heb ik nog één broertje, dus een heel “leeg nest” hebben ze nog niet, haha.
   Wat een mooi compliment heb jij trouwens gekregen van je projectgroep! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij van werd. Een mooi en welgemeend compliment om in je zak te steken!

 3. Amy 11 april 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een vrolijk lijstje! Super leuk dat je nieuwe stekkie ook echt een thuis aan het worden is met alle meubels. Zal voor je ouders wel even wennen zijn, twee kinderen tegelijk uit huis. Ik werd afgelopen week blij van de 20km wandeling die we maakten over de Veluwe. Het was er zo prachtig!

  • Romy 12 april 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Wat heerlijk, zo’n lange wandeling met het mooie weer van afgelopen weekend! Ik kan me voorstellen dat je daar erg van hebt genoten.

 4. Shirley 11 april 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat bijzonder dat je broertje ook deze maand verhuist. Dat zal voor je ouders misschien best gek zijn. De combi van je banken ziet er heel tof uit. Ik ben benieuwd naar meer foto’s va je huis. Ik hang een beetje thuis zonder werk tegenwoordig, maar dat bevalt beter dan verwacht, haha. Ondertussen stop ik op mijn gemak mijn leven in dozen.

  • Romy 12 april 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Het is inderdaad wel even wennen voor mijn ouders, het halve gezin dat aan het verhuizen is. Gelukkig is mijn andere broertje op dit moment alleen op vakantie en komt hij over een week weer gezellig thuis wonen 😉
   Goed om te horen dat je je wel vermaakt met het inpakken! Het lijkt me best wel wennen om zo tussen twee huizen in te zitten. Dat doet me eraan denken dat we misschien voor jouw verhuizing nog een keer wat kunnen afspreken, als dat voor jou ook uitkomt. Lijkt mij in ieder geval erg leuk! 🙂

   • Shirley 12 april 2019 op 9:38 am - Beantwoord

    Het lijkt mij ook heel leuk om af te spreken! Voor mijn verhuizing zal alleen wel krap worden. Mijn spullen gaan namelijk morgen over en ik maandag. Ik heb zondagmiddag nog vrij, maar misschien is het toch handiger om na de verhuizingen af te spreken? Ik zal ongetwijfeld nog vaak genoeg in NL zijn. Je mag me mailen op mijn e-mailadres om een datum te prikken 🙂

    • Romy 13 april 2019 op 12:41 am - Beantwoord

     Ah, dan wordt het inderdaad wat kort dag 😉 Ik wist niet zeker of je dit weekend al zou verhuizen of pas eind april. Ik stuur je morgen even een mailtje. Dan prikken we gewoon een datum na onze verhuizingen 🙂

 5. Silke 11 april 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Super fijne lijst 😀 Ik vind de foto van je woonkamer ook super mooi! Ik werd afgelopen tijd blij van lieve collega’s, inspirerende lessen, een nieuw boek waar ik aan begonnen ben, een spontaan lang gesprek met een buschauffeur, thuis zijn en natuurlijk de zon!

  • Romy 12 april 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat een fijn lijstje! Dit heerlijk zonnige weer is inderdaad al een blijmaker op zich. En hoe leuk dat je uitgebreid met de buschauffeur kon kletsen. Dat soort onverwachte blijmakers zijn altijd fijn.

 6. Naomi 11 april 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Haha, die welkomstbrief. Gemeentes sturen nooit zomaar brieven;). Heerlijk lijstje weer. Ik werd ’t meest blij van vriendinnen deze week.

  • Romy 12 april 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Haha, zo’n vermoeden heb ik ook inderdaad. Het idee van een welkomstbrief was vast te mooi om waar te zijn 😉

 7. Lizzy 11 april 2019 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat leuk dat het huisje al zo mooi samenkomt! En wat super tof dat je zoveel mooie freelance opdrachten hebt om aan te werken. Ik kan me voorstellen dat voor het eerste thuiswerken in je nieuwe huisje heel mooi en bijzonder was.

 8. Hilly 11 april 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Je wordt er vrolijk van:)

 9. Anna 11 april 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Je huis ziet er echt al veelbelovend uit 😀 Ik vind het ook zo jammer dat de Luizenmoeder afgelopen is, haha. Fijn dat je aan leuke freelance opdrachten mocht werken, dat geeft altijd zoveel energie!

 10. Marije 11 april 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en ik zou ook blij worden van werken in een vrolijke woonkamer zoals de jouwe.

  • Romy 12 april 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Alvast een fijn uiteinde van de (werk)week! <3

 11. Dio 11 april 2019 op 12:14 pm - Beantwoord

  Ik vind je stoelen zo gaaf! Ziet er echt heel erg leuk uit. En die mint groene blazer van Steps is inderdaad helemaal Romy, staat je goed! 😀

  • Romy 12 april 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve complimenten! Zo leuk om dat te horen!

 12. Ilona Wielinga 11 april 2019 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijk lijstje weer. En ik vind je inrichting zo vet, zie regelmatig foto’s voorbij komen hier en op je Instagram, en ik word echt blij als ik al die kleuren zie. Fijn ook dat je huisje al bijna af is! En die blazer stond je trouwens ook erg leuk.
  Ik ben zelf ontzettend blij met hoe het de laatste tijd met mijn blog gaat, en de vrienden die er nog steeds voor me zijn.

  • Romy 12 april 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie, zowel op de blazer als op mijn interieur! Wat mooi om te horen dat zowel je vrienden als je blog je blij maken. Heerlijk om daar zo van te genieten!

 13. Mirjam 11 april 2019 op 5:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje en wat heerlijk dat je huisje steeds verder ingericht wordt. Ik vermoed dat intrek nemen in je eigen huis een van de items wordt op het volgende blije lijstje, of niet? De foto is ook prachtig en, voor zo ver ik je ken, passen de kleuren heel mooi bij je! Ik werd deze week vooral blij van mijn nieuwe baan, ik krijg er ontzettend veel energie van en het maakt me gelukkig 🙂

  • Romy 12 april 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   De echte verhuizing zal inderdaad wel een puntje op zich op mijn volgende Blije Lijstje zijn. Daar zie ik nu al naar uit 🙂
   Wat mooi om te horen dat je nieuwe baan jou nu al heel veel frisse energie én geluk heeft gegeven. Een heel goed teken!

 14. Nikita 12 april 2019 op 12:38 pm - Beantwoord

  Mijn blij lijstje stond vandaag ook online. Fijn hoe die kleine dingen zijn. Die foto van je interieur is zo mooi! Ik zou er me zelf thuisvoelen, lekker vrolijk! En natuurlijk helemaal Romy. Mijn geluksmomentje was gisteravond nog eigenlijk, ik was aan het tekenen en mama kwam thuis. Ze kwam even op mijn kamer om te kijken wat ik aan het doen was en ze vond mijn illustratie echt heel mooi! Vervolgens heb ik mijn schetsboekje helemaal getoond en ze was onder de indruk. Daarna keek ik in mijn schetsboekje van 2015, toen ik pas begon in mijn opleiding. En het geluk en de trots die ik voelde om de groei die zo duidelijk was in mijn tekenwerk, was enorm. Wat een verbetering, zonder opscheppen met mezelf. Ik werd maar weer eens herinnerd aan de betekenis van de mooie woorden van mijn vertrouwenspersoon: ‘Vergeet niet van waar je komt, dat bange vogeltje dat amper kon tekenen’. Ik ben echt wel trots.

  • Romy 14 april 2019 op 2:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn interieur! En wat mooi dat je moeder je zo’n mooi compliment over je tekeningen gaf. En nóg mooier dat je dat compliment ook echt kon voelen en besefte hoeveel groei je hebt doorgemaakt. Je mag ontzettend trots zijn! Ik zag op Instagram ook al prachtige schetsen voorbijkomen <3

 15. evelien 16 april 2019 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje vol met mooie momenten!
  Je interieur ziet er al super gezellig uit! Super leuk dat je samen met je broer naar de Ikea bent gegaan omdat jullie allebei uit huis gaan, dat is zeker bijzonder. 🙂
  En wat leuk dat je aan het kijken bent voor een katje! Er zitten (helaas) zoveel lieve beestjes in het asiel..
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 19 april 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk om dat te horen! En het is inderdaad heel bijzonder om deze mijlpaal samen met mijn broertje mee te maken. Ik zie er nu al zo naar uit om mijn huisje straks met een kat te kunnen delen. Het lijkt me geweldig om een lief beestje uit het asiel een fijn nieuw thuis te bieden en er zo meteen zelf een maatje bij te hebben.

 16. Saskia 16 april 2019 op 11:41 am - Beantwoord

  Awww ik vind het echt helemaal jou, die toffe banken 🙂
  Fijn zo’n blij-lijstje. Ik werd blij van het fijne weertje, dat ik me ietsje energieker voel door vitaminepillen, blij dat ik nu op de 8+ groep werk met oudere kinderen wat tijdens mijn zwangerschap wat rust geef en mijn vrije zwangerschapsdag<3

  Fijne nieuwe week! (kan best nog wel op Dinsdag 😉 )

  • Romy 19 april 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je de bank en stoel helemaal bij mij vindt passen! 🙂 Ik ben er ook echt heel blij mee.
   Jouw blije lijstje klinkt ook heerlijk trouwens. Wat fijn dat de vrije woensdag zo goed bevalt en je echt goed doet! <3

 17. bychristiana 17 april 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje. Vooral met dat nachtkastje is leuk en herkenbaar. Ik zoek me soms ook rot naar bepaalde dingen en dan vind ik het opeens op een toch wel onverwachte plek. Achteraf denk ik dan; waarom heb ik daar niet gewoon eerder gezocht? Momenteel is er een grote verbouwing bezig bij ons thuis, daarom is het wat stiller op de blog, en gisteren zijn de eerste nieuwe tegels in de badkamer geplaatst. Ja, daar werd ik toch wel heel erg blij van;-)

  • Romy 19 april 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Spannend hoor, zo’n grote verbouwing! Het is natuurlijk wel tijdrovend, maar ik weet zeker dat het een geweldig resultaat zal opleveren. Wat fijn dat de badkamertegels nu zijn geplaatst. Ik ben nu al heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂
   En gelukkig ben ik niet de enige die soms heel wat tijd in zoektochten naar meubels en accessoires steekt, haha. Zelfs naar nachtkastlampjes heb ik een paar dagen gezocht. Een ander zou misschien het eerste het beste lampje kopen, maar mijn interieurliefhebbende brein heeft daar dan weer allerlei ideeën over 😉 Ach, wel iets heel leuks om mee bezig te zijn!

Recente blogs

Blij Lijstje #37 | Stofzuigromantiek, stoepkrijtfeest & stápels boeken

7 juni 2021|Persoonlijk|

Over hoe stofzuigers verrassend romantisch kunnen zijn, stoepkrijten ook op je 28e nog geweldig leuk is en een oude handschoen soms goed van pas kan komen. Kortom: ik heb weer een hele lijst aan blije momenten verzameld. Van zwoele-zomeravondwandelingen tot een kersverse (fluffy) aanwinst in de schoonfamilie. Van deze dingen werd ik de laatste weken (naast het heerlijke weer) éxtra blij.

"Jij loopt stage hier?" | Over er jonger uitzien dan je bent

9 november 2018|Persoonlijk|

Starten op de arbeidsmarkt is één ding. Maar toen ik twee jaar geleden mijn eerste stappen zette in het werkzame leven, kreeg ik daar ook een heel andere uitdaging bij: daadwerkelijk voor werknemer worden aangezien. Nog zeker wekelijks word ik jonger ingeschat dan ik ben. "Jij bent vast de stagiaire" en "Goh, wat voor opleiding doe je nu?" zijn dan ook dingen die ik meerdere keren te horen heb gekregen. Vind ik het een groot probleem om jonger te worden geschat? Nee hoor! Lastig? Ja, dat soms wel qua werk. Ik geef je een inkijkje in mijn overpeinzingen.

Ik volgde mijn eerste zumbales (en vond het leuk!)

2 februari 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Zumba. Donderdagavond om 19.15 uur. Het stond er echt: ik kon er niet meer onderuit. Ik heb me vrij impulsief aangemeld voor een proeflesje zumba en moet er nu toch echt aan geloven. Ik zonder gevoel voor ritme die iets met bewegen, muziek en dansen doet - gaat dat wel goed? Ik vond het tijd om dat aan den (zumbaende) lijve te ondervinden.