50mm7 5

Blij Lijstje #9 | Shampoo-avonturen, PAX-kast & plantenmama

 • 12 mei 2019
 • 26 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

De afgelopen weken waren bijna één grote achtbaan. Een positieve welteverstaan! Zo woon ik inmiddels in mijn eigen huis en ben ik heel wat vrijheid en verantwoordelijkheid rijker. Maar er zijn ook heel wat andere dingen die mij blij maakten. Zo werd ik dolgelukkig van mijn eerste plantenkindje, moest ik hard lachen om een vroeg shampoo-avontuur en bracht ik mijn vrijdagavond als een echte huisvrouw met mijn kledingkast door. Lees snel verder voor mijn Blije Lijstje.

 • Wonen in mijn eigen woning. Wat een feestje! Volgens mij heb ik geen buitenlandse reizen meer nodig, want ik beleef hier elke dag een soort vakantiegevoel.
 • De mooie (roze!) stolp met vetplanten die ik van mijn tante kreeg. “Deze heeft echt heel weinig water nodig.” Kijk, dat is mijn soort plant.
 • Benaderd worden voor een blogsamenwerking door een museum in Amsterdam. Echt heel tof, ook omdat ik zelf al heel benieuwd was naar dit museum.
 • Onze poes Lily die naar de wapperende Nederlandse vlag op Koningsdag miauwt alsof het een op hol geslagen beest is waar zij ons tegen moet beschermen.
 • Te horen krijgen dat een artikel dat ik voor een opdrachtgever schreef door de lokale media is gedeeld. Zo tof!
 • Naar de prachtige voorstelling JA! gaan van Nasrin Dchar over een multiculturele relatie en hoe liefde alles kan overwinnen. Kippenvel!
 • Met Melanie fotograferen bij GOUDasfalt en die ochtend ontdekken hoe geweldig leuk Gouda is. Een paar foto’s kon je al zien in dit artikel.
 • Na maanden van voorbereidingen een grote campagne voor mijn werk voor het Talenplatform lanceren.
 • Helemaal gelukkig worden van op vrijdagavond al mijn jurkjes op kleur sorteren in mijn nieuwe PAX-kledingkast. Ja, mijn vrijdagavonden zijn heel wild tegenwoordig en hebben een ietwat neurotisch tintje.
 • Kaartjes ontvangen met de post. Blijft leuk!
 • Twee mooie boeken cadeau krijgen over de ervaringen van een dochter met haar moeder met dementie. Heel bijzonder en indrukwekkend om te lezen!
 • Bericht krijgen dat ik via LINDA. deze zonnespiegel heb gewonnen. Precies het soort spiegel dat ik héél graag in huis wilde, maar eigenlijk te duur vond. #bofkont
 • Het nieuwste nummer van Krezip dat ik heel vaak op de radio hoor. Kan me niet vaak genoeg zijn!
 • Voor het eerst boodschappen doen om mijn nog volledig lege koelkast te vullen. Ik nam maar meteen nieuwe producten mee om te proberen. De verse ravioli en de doosjes met bevroren mango zijn goedgekeurd!
 • Twee uur (!) lang met een vriendin aan de lijn hangen. Laten we het erop houden dat we heel wat bij te kletsen hadden.
 • Over de bloemenmarkt rondlopen in mijn nieuwe dorp.
 • Beseffen dat Ajax speelt als ik via mijn nogal fanatiek supportende buurman live verslag krijg van de wedstrijd.
 • Theaterkaartjes kopen die ik mijn moeder vandaag cadeau ga geven voor Moederdag (ja mam, zie dit artikel als een subtiele hint!).
 • ’s Ochtends heel vroeg voor mijn werk langs mijn ouders rijden omdat ik alles in huis had behalve shampoo en alle winkels nog dicht waren, terwijl ik die avond graag zonder vette haren naar een voorstelling wilde gaan. Handig bezig! Ik moest er zelf wel om lachen toen ik het verhaal aan een buurvrouw moest uitleggen.
 • De buurvrouw die net komt aanlopen als ik met zware boodschappentassen voor de deur sta. Timing!
 • Lieve berichtjes van vriendinnen krijgen rondom mijn verhuizing.
 • Slapen onder een roze dekbed.
 • Complimenten krijgen over mijn onderzetters die ik gewoon voor €1,- bij Action heb gekocht. Design hè!
 • Doordat het zo vroeg licht is, uit mezelf al vroeg wakker worden en al bijtijds wat aanrommelen in huis.
 • De blauwe regen die overal in bloei staat.
 • Niet thuis zijn als een van mijn favoriete series wordt uitgezonden en daarom de volgende ochtend de aflevering bij mijn ontbijt kunnen terugkijken.
 • De lieve reacties die ik de afgelopen tijd heb ontvangen op mijn blog. Op mijn verhuisartikelen, op mijn persoonlijke artikel over wel/geen kinderwens en op eigenlijk ieder artikel. Jullie zijn geweldig! ♥

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Odetta 12 mei 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Dat Rob weer werk heeft. Een blije Rob betekent ook een blije Odetta!!!

  • Romy 12 mei 2019 op 10:47 am - Beantwoord

   Wauw, wat een geweldig nieuws, zeg! Gefeliciteerd, ook aan Rob!

 2. Shirley 12 mei 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je nu in je nieuwe huis woont. Geniet ervan. Ik herken het hotelgevoel van het begin. Alleen jammer dat er geen schoonmaker komt. Ik ben net terug van een week Berlijn. En binnenkort kan ik me eindelijk bij mijn nieuwe gemeente inschrijven.

  • Veronique 12 mei 2019 op 9:19 am - Beantwoord

   Heerlijke dosia vrolijkheid!
   Ik werd blij van het nieuws dat ik geen fysio meer heb. ?

   • Romy 12 mei 2019 op 10:49 am - Beantwoord

    Wat een mooie blijmaker! Zeker een heel fijn gevoel dat je nu niet meer naar de fysio hoeft 🙂

  • Romy 12 mei 2019 op 10:48 am - Beantwoord

   Haha, een schoonmaakster had het plaatje inderdaad compleet gemaakt 😉 Wat heerlijk dat je een weekje in Berlijn hebt doorgebracht! Ik ben heel benieuwd naar je artikelen en verhalen over Berlijn. Blijft een fijne stad!

 3. Darina 12 mei 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Zo fijn dat je nu in je nieuwe huis woont! Heel mooi lijstje om te lezen. Fijne zondag!

  • Romy 12 mei 2019 op 10:49 am - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook een mooie zondag! 🙂

 4. Tineke 12 mei 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Lieve reacties op blogs zijn altijd leuk! Ik merk juist bij veel blogs dat de reacties verplaatsen naar Facebook en Instagram en er op een blog niets meer wordt achtergelaten. Daar heb jij nooit last van, hoe doe je dat toch?
  Liefs

  • Romy 13 mei 2019 op 7:25 am - Beantwoord

   Ik merk inderdaad ook wel dat reacties op blogs minder worden. Ik heb eigenlijk geen idee waarom dat voor sommige blogs wel geldt en voor andere minder. Alhoewel ik moet zeggen dat de aantallen reacties op mijn blog ook wel iets minder dan eerder zijn, maar ik ben zeker wel heel dankbaar voor de mooie en lieve reacties die ik krijg 🙂

 5. Naomi 12 mei 2019 op 11:24 am - Beantwoord

  Fijn lijstje weer. Ik help je vast niet als ik je vertel dat vetplanten bij mij als eerste sneuvelden;). Echt, ik kan ’t gewoon niet, plantjes in leven houden.
  En die wilde vrijdagavonden? Heel herkenbaar, sinds ik op mezelf woon. Gewoon een beetje huishouden en wat lezen. Ik vind ’t helemaal prima.

  • Romy 13 mei 2019 op 7:27 am - Beantwoord

   Haha, oh jee! Ik hoop dat mijn vetplantjes het wel iets langer volhouden 😉 Ik vind plantjes ook nogal een uitdaging.
   Leuk om te horen dat ik niet de enige ben die soms wel heel wilde (ahum!) vrijdagavonden belooft 😉 Ik moet zeggen dat ik er wel echt van geniet.

 6. Anna 12 mei 2019 op 12:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Wat gaaf dat je die spiegel hebt gewonnen, echt een geluksvogel! Wat leuk dat je met je moeder naar het theater gaat voor moederdag :D.

  • Romy 13 mei 2019 op 7:27 am - Beantwoord

   Het was zeker mazzel dat ik de spiegel heb gewonnen. Zo blij mee! 🙂

 7. Arnold 12 mei 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen dat je het erg naar je zin hebt in je eigen huisje! 🙂

  • Romy 13 mei 2019 op 7:28 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Jullie zijn altijd een keer welkom om mijn huisje te bekijken, mochten jullie in de buurt zijn 🙂

 8. Nikita 12 mei 2019 op 12:45 pm - Beantwoord

  Leuke geluksmomentjes! Het zijn ook wel mooie dingen om blij van te worden. En een winactie winnen is altijd leuk! Vooral als het iets is wat je al een tijdje op het oog had. Ik heb zo ooit een boek gewonnen dat ik heel graag wou. Maar daarnaast had ie ook nog eens een hele mooie en glanzende cover. En het verhaal was iets helemaal nieuws, dus ik was zo nieuwsgierig. Het boek heb ik inmiddels gelezen en het is zo tof! Ik was zo blij toen dat mailtje in mijn mailbox zat. Inmiddels is er een deel twee uit, dus een excuus om binnenkort eens een tripje naar de boekhandel te maken! Al zal ik dan wel eerst eens mogen kijken waar ik al mijn boeken ga laten… #oeps

  Een van mijn geluksmomentjes afgelopen tijd was toen ik een vrij persoonlijk artikel over mentale gezondheid had geschreven, en ik kreeg er zoveel lieve reacties op! Ik moet er nog op reageren, maar ik heb ze wel allemaal gelezen. Ze maakten me zo blij! En gisteren was ik gaan zwemmen in het zwembad waar ik mijn studentenjob deed afgelopen zomer (en een stuk erna) en het was zo tof! Gewoon eventjes terug daar zijn. Het voelde direct als thuis. Ik denk dat dat zwembad voor de rest van mijn leven een heel speciaal plekje in mijn hart zal hebben. Ook de dankbaarheid van mijn broertje was enorm gisteren. Mijn zusje ook wel natuurlijk, ik ben altijd blij als ik ze beide kan blij maken. Maar hij was zo gelukkig gisteren en dat verwarmde mijn hart. Ook zijn enthousiasme was geweldig. Volgens mij heb ik door iets simpels hem echt heel gelukkig gemaakt en heb ik iets heel bijzonders gedaan voor hem. En dat maakt mij dan weer gelukkig. Daarnaast doet mijn pauze van sociale media me ook enorm veel deugd, normaal loopt mijn pauze morgen af. Maar ik laat het nog wat langer doorlopen. Ik vind die rust namelijk wel heel fijn en ik mis het eigenlijk niet.

  • Romy 13 mei 2019 op 8:17 am - Beantwoord

   Wat ontzettend tof dat je dat boek had gewonnen! Echt een enorme blijmaker kan zoiets zijn. En wat mij betreft absoluut een goed excuus om jezelf ook op deel 2 te trakteren! 🙂
   Prachtig dat het artikel op je blog je zo veel waardevolle reacties heeft opgeleverd. Ik ga het artikel snel even teruglezen 🙂 Door de verhuizing en alle drukte heb ik helaas wat minder tijd voor blogs lezen, maar ik ga snel weer een kijkje nemen op je blog. Ik vind het mooi om te lezen dat je zo kon genieten van het uitstapje naar het zwembad en van je social-mediapauze. Maak er een mooie nieuwe week van!

 9. Anouk 12 mei 2019 op 1:49 pm - Beantwoord

  wat een fijn lijstje! De blauwe regens zijn inderdaad weer prachtig ?

 10. Ik ben ook dol op Blauwe regen. En wat super gaaf dat je die spiegel gewonnen hebt. Hij staat vast perfect in je mooie huisje!

 11. Saskia 12 mei 2019 op 6:50 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje met fijne momenten<3 Om te koesteren.
  Ik kreeg ook live verslag van Ajax, maar dan van beneden waar M. zat 😉 Ik lag al lekker op 1 oor haha.

 12. Ilona Wielinga 12 mei 2019 op 6:59 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer. Ik werd vrolijk van alle fluitende vogeltjes, hardlopen in het vroege ochtendzonnetje en het feit dat er over twee weken weer pannekoeken op het menu staan (tijdens een opname in een kliniek word je blij van dat soort vooruitzichten)

  • Romy 13 mei 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Wat een fijn lijstje! En heerlijk, die pannenkoeken! Geniet alvast van dat vooruitzicht! 🙂

 13. Hilly Nicolay 13 mei 2019 op 7:48 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje.

  Ik word blij van alles wat nu in de lente weer tot leven komt.

  Heel veel plezier in je nieuwe woning!

  • Romy 13 mei 2019 op 8:19 am - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, de lente zit sowieso vol met blijmakers 🙂

Recente blogs

Fan van lijstjes? Dit zijn 15 lijstjes om vrolijk van te worden!

2 januari 2017|Positiviteit|

Aan het begin van het jaar stellen mensen lijstjes met doelen of goede voornemens op en we sluiten het jaar af met lijstjes met hoogte- en dieptepunten. Ook maken we boodschappenlijstjes, wish lists of lijstjes met boeken die je nog wilt lezen. Kortom, lijstjes doen het altijd goed. Zelf gebruik ik graag lijstjes om positiever te zijn. Heb jij ook altijd een notitieboekje in de aanslag? In dit artikel geef ik 15 tips voor lijstjes waarvan je misschien vrolijk wordt.

25 praktische HSP-tips om jezelf te blijven in een drukke wereld

20 juni 2023|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

HSP. Die drielettercombinatie liet een paar jaar geleden een wereld voor me opengaan. Dus dáárom nam ik vaak gevoelens van anderen over. Dáárom vond ik het altijd zo lastig als iemand in een groep zichtbaar niet op zijn plek zit. Dáárom was ik regelmatig overprikkeld, kon ik bepaalde tv-programma's niet zonder betraande ogen kijken en kan ik nog altijd het geluid van krakende chipszakken niet uitstaan. Maar weten dat je HSP bent en er goed mee omgaan, zijn twee verschillende dingen. Gelukkig gaat dat omgaan met HSP zijn me steeds iets beter af. Graag deel ik de praktische HSP-tips die mij helpen om relaxter te blijven en om prikkels, stemmingen en gedachten minder de overhand te laten nemen.

Een eigen huis | 10 dingen die ik leerde van op mezelf wonen

21 juni 2019|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Een eigen huis, een plek onder de zon. Mijn appartement heeft me natuurlijk vooral een fijne stek helemaal voor mij alleen (en voor Pippa natuurlijk) opgeleverd. Maar op mezelf wonen heeft me ook al de nodige waardevolle lessen gebracht. Ik voel me in één klap een stuk volwassener, zelfstandiger en zelfbewuster. Dit zijn 10 dingen die ik na 1,5 maand op mezelf wonen heb geleerd. Dat varieert van serieuze lessen voor het leven tot aan ontdekkingen van de eeuw (diepvriesgroenten en kruimeldieven enzo).