Blij Lijstje | Botanische foto’s, baktalent & burgervoorraad

blij lijstje appeltaart

Ik blijf me erover verbazen hoe waardevol het is om bij fijne kleine dingen stil te staan. Zelfs als van alles lijkt tegen te zitten, zijn er nog kleine lichtpuntjes waar je je aan kunt optrekken. Juist daarom blijf ik blije lijstjes maken, zodat ik net wat langer dan alleen op het moment zelf kan genieten van soms piepkleine blijmakers. Zo werd ik onder andere blij van een fotoshoot tussen de planten, een verrassing van de buurvrouw, een overvolle koelkast en een actie waarmee ik mezelf als slechte navigeerder wist te verrassen.

 • Zondag familiedag. Oké, niet standaard. Maar het is altijd gezellig om op zondag even bij mijn ouders of opa en oma langs te gaan.
 • Het eerste compliment over mijn nieuwe okergele winterjas binnen hebben.
 • Dankzij een recept van mijn vriend een goed gelukte glutenvrije appeltaart met hem bakken (in mijn inmiddels schoongemaakte oven – ook een blijmaker op zich!).
 • Me goed voelen als ik een afspraak afzeg die net even te veel is.
 • Over de telefoon bijkletsen met mijn vriend. Net wat gezelliger dan een hele avond alleen!
 • Niet hoeven koken omdat er nog restanten van een lekkere maaltijd in de vriezer staan (moet ik vaker doen!).
 • Een fotoshoot met Iris voor mijn zakelijke website. We waren daarvoor in de Hortus Botanicus in Leiden en het was stiekem wel grappig om in een kas midden tussen de planten te zitten met mijn laptop op schoot. Met haar eerste voorproefje ben ik al zó blij. Dat was de grappige opmerking wel waard van een toevallige voorbijganger die dacht dat ik – zittend tussen de planten – bioloog in plaats van tekstschrijver was.
 • Vanuit mijn appartement uitzicht hebben op een prachtige geelgekleurde herfstboom. Het voordeel van twee hoog wonen!
 • Een nieuwe lipstick vinden die ik (als nogal kritische lipstickgebruiker) echt mooi vind.
 • Een paar leuke samenwerkingen voor mijn blog opzetten, waaronder een met Anna Jirina. De roze sweater die ik uit haar webshop ontving, is te gek.
 • De groepsapp van het ondernemerscoachingstraject (leuk Scrabblewoord!) waar ik aan meedoe.
 • Een nieuwe trui bestellen bij C&A met een duurzaam tintje. En hij is nog vrolijk gestreept ook!
 • Van mijn buurvrouw een paar bakjes met kattensnoepjes cadeau krijgen voor Pippa als ik een pakketje kom ophalen. Superlief!

 • Nadat ik totaal verdwaald was op de weg van Utrecht naar huis met dank aan de borden op de weg toch de weg naar huis terugvinden. Vond ik best knap voor iemand die het meestal niet ver schopt zonder de lieftallige assistentie van Google Maps.
 • Stelletjes in First Dates die echt goed bij elkaar passen, ook al wordt het vaak uiteindelijk alsnog niks tussen hen.
 • Mijn schoonfamilie die speciaal voor mij vega-burgers haalt als ik daar blijf eten.
 • De eerste voorpret voor het dobbelspel met Sinterklaas.
 • Een warme douche nemen nadat ik als een verzopen kat thuis ben gekomen (dat was dus het moment dat ik ontdekte dat een paraplu behoort tot de items die je niet mag missen als je op jezelf woont).
 • Een enorme voorraad vleesvervangers inslaan bij Aldi als ik daar voor het eerst sinds lange tijd ben. Het gevolg? Een overvolle koelkast en een blije vegetariër.
 • Mijn hippe oma die een nieuwe blouse heeft gekocht die ik ook zo had kunnen uitkiezen.
 • Tot mijn eigen verbazing mijn favoriete roerbakschotel ooit klaarmaken door simpelweg mijn restjes van de week bij elkaar te gooien met wat kruiden.
 • Volledig beïnfluenced door Instagram dit fluffy roze mandje voor Pippa bestellen.
 • Precies tussen de buien door droog overkomen.
 • Onverwachts mijn oude mentor uit 6vwo tegenkomen en te horen krijgen dat hij mijn werk als tekstschrijver en beleidsmedewerker echt bij me vindt passen.
 • Heel veel lieve, leuke en soms ook grappige reacties op mijn artikelen ontvangen de laatste tijd. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoeveel dat voor me betekent. Dank je wel! <3

Wat stond deze maand bovenaan jouw Blije Lijstje?

Volg:
Deel:

33 Reacties

 1. 5 november 2019 / 07:02

  Leuk lijstje! Echt om blij van te worden :) Ik had gisteren toevallig een echte blijmaker: ik was geselecteerd om het feelgoodevenement bij te wonen van uitgeverij LS, met o.a. Lisette Jonkman. Ik had de hoop eerlijk gezegd al opgegeven en toen kreeg ik gisteren alsnog een mailtje! :)
  Lianne blogde over…Oktober: groei en hoogtepunten

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 19:24

   Wat een leuk nieuws dat je alsnog naar het feelgoodevenement van de uitgeverij mag komen. Supertof en een mooie opsteker! Heel veel plezier alvast :)

 2. Imke
  5 november 2019 / 07:57

  Welke lipstick? Ben nog opzoek naar een goede!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 19:23

   Het is een lipstick van Catrice uit hun nieuwe collectie (geloof ik). De lipstick heeft een goudkleurige onderkant en een witte huls, dus daar zou je hem aan kunnen herkennen. Ik heb een mooie mauvekleurige lipstick. Een natuurlijke kleur, maar toch iets donkerder dan mijn eigen lippen.

 3. 5 november 2019 / 08:00

  Wat een hoop mooie dingen staan er op je lijstje! Mijn blijmakers voor oktober zijn een goede uitslag in het ziekenhuis én de zonnige laatste dagen van oktober. Heerlijk vond ik dat!
  Naomi blogde over…Een huis vol visite

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 19:35

   Twee prachtige blijmakers! Echt heel fijn om te horen dat de uitslag in het ziekenhuis goed was!

 4. 5 november 2019 / 09:05

  Haha, over verzopen kat gesproken, wij hadden hier laatst een ‘verzopen hond(je)’. Andre was met Sketch buiten en echt uit het niets begon het keihard te regenen. Voordat hij haar goed en wel in zijn jas had zitten met het snoetje boven de rits uit was ze al doorweekt;-) Ik ben super benieuwd naar de resultaten van je shoot in Hortus! Ga je die ook hier delen?
  bychristiana blogde over…7 Echt bruikbare tips voor het combineren van kleding

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:34

   Haha, arme Sketch! “Hondenweer” zeggen ze niet voor niks ;) Nu weet André in ieder geval vast voor de volgende keer hoe hij haar iets sneller in zijn jas kan steken.
   De foto’s van de shoot ga ik zeker ook op mijn blog delen, waarschijnlijk verspreid over een aantal posts. De eerste foto kon je al op mijn Instagram zien. Dat is meteen mijn favoriet van de hele shoot :)

 5. 5 november 2019 / 09:06

  Wat een leuk lijstje! Ik kan ook zo genieten van een warme douche als ik natgeregend thuiskom. Haha, wat leuk dat je zo’n hippe oma hebt. Ik heb ook een oma die soms kledingstukken koopt die ik ook wel wil hebben. Afgelopen week kreeg ik een broek van haar, omdat zij die niet meer leuk vond. En laatst had ze een vestje voor zichzelf gekocht, maar achteraf vond ze het te ‘jeugdig’ voor zichzelf. Zo shop ik af en toe in wat ik noem: Oma’s shopparadijs!
  Marloes blogde over…Marlin Hotel in Dublin

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:37

   Haha, heerlijk dat je oma zich nog lekker jeugdig kleedt en dat je soms zelfs kleding van haar kunt overnemen. Het is dat mijn oma en ik niet helemaal hetzelfde postuur hebben, maar anders zou ik ook wel blij worden van mijn eigen ‘Oma’s shopparadijs’ ;)

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:41

   Zo leuk hè, dat mandje?! Pippa heeft ook al heel wat zitplekjes, maar dit mandje kon ik absoluut niet weerstaan. Misschien maar goed dat ik niet zo vaak op AliExpress rondneus, want daar is ook nogal wat leuks te vinden voor de kat, geloof ik ;)

 6. 5 november 2019 / 09:57

  Fijn lijstje! Die appeltaart ziet er heerlijk uit! En de Botanische tuin in Leiden is mooi he? Ik heb vier jaar in Leiden gestudeerd en mocht daardoor met mijn studentenkaart gratis een aantal musea en de tuin bezoeken. Ik ben er daardoor ook een aantal keer geweest en ik vind het altijd zo’n leuk plekje. Tof dat je daar foto’s hebt gemaakt! En dat van die warme douche na een regenbui, daar kan ik ook enorm van genieten!
  Meaghan blogde over…Vegan tip: The Flower Farm – No palms please

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:42

   Hoe leuk dat je als student gratis de botanische tuin in Leiden mocht bezoeken! Ik vind het zo’n mooi plekje. Het café bij de botanische tuin is ook prachtig trouwens. Ook daar hebben we heerlijk gezeten en wat foto’s gemaakt. Ideaal met dit regenachtige weer :)

 7. 5 november 2019 / 12:31

  Wat een leuk lijstje! Maakt mij helemaal blij. Ik vind het zo fijn om elk weekend iets lekkers te bakken en mijn familie wordt er ook héél erg blij van!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:43

   Superleuk dat je elk weekend wel aan het bakken slaat! Zo gezellig en leuk om te doen!

 8. 5 november 2019 / 15:11

  Wat een heerlijk lijstje! Ik word hier zelfs blij van! :)
  Moest wel lachen om die van First Dates, so true. Vaak lijken ze heel leuk samen, maar komt er toch helaas geen tweede of derde date.
  Justine blogde over…My life in photos – november 2019 #1

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:44

   Frustrerend hè dat die dates bij First Dates dan vaak toch nog iets worden? Soms begrijp ik gewoon echt niet waarom ze niet een tweede keer op date gaan als het op tv haast een match made in heaven blijkt te zijn.

 9. 5 november 2019 / 18:04

  Laatst deed er iemand die ik ken mee aan First Dates. Dat vond ik toch wel lichtelijk ongemakkelijk om te kijken, haha. Echt heel tof dat je zo lekker bezig bent met je onderneming en het traject waarvoor je geselecteerd bent. Mijn hoogtepunt was het vinden van een baan, hoewel ik het contract nog steeds moet tekenen.
  Shirley blogde over…Oktober | Niemand heeft beloofd dat het interessant zou zijn

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:46

   Lijkt me inderdaad heel bijzonder om een bekende bij First Dates terug te zien! Ik zag laatst toevallig een medewerker van “mijn” kringloopwinkel (een 70-jarige man) bij First Dates en werd daar wel enthousiast van. Hij kwam precies in beeld zoals hij ook altijd op mij overkomt (voor zover ik hem ken natuurlijk :P).
   Superfijn dat je een baan hebt gevonden en nu al bijna je handtekening onder het contract mag zetten. Dat is nog eens een hoogtepunt!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 22:47

   Super dat je zo lekker bezig bent met je onderneming en daar ook veel energie uit haalt. Ondernemen is ook gewoon echt heel leuk om te doen, zeker als het is in een vak waar je zo blij van wordt :)

 10. 6 november 2019 / 11:13

  Ahhh zo leuk dat je stilstaat bij de kleine dingen. Dan merk je pas hoeveel moois er eigenlijk is he! Super tof dat je een zakelijke website gaat (of laat?) maken. En natuurlijk leuk dat je met Iris hebt geshoot! En ook super lief dat je vriend en schoonfamilie vega eten voor je inslaat! Het is zo fijn als iemand meedenkt!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2019 / 23:06

   Precies! Juist door dit soort lijstjes met blijmakers te maken, besef je opeens hoeveel fijne, kleine dingen er eigenlijk zijn. De website ben ik nu zelf aan het maken, maar is nog wel een klusje. Misschien dat ik uiteindelijk toch maar ergens hulp inschakel, maar voor nu blijf ik dappere pogingen doen om er zelf mee aan de slag te gaan ;)

 11. 9 november 2019 / 21:56

  De blije dingen schieten er nu wel even bij in nu ik een verlies van een dierbare te verwerken heb. Maar ik ga mijn best doen om er toch de positieve dingen uit te pikken. Van de week was ik woensdag aan het werk en ik had de slappe lach door mijn collega. Ik hou van lachen, net als velen. Daarnaast heb ik verleng weekend waardoor ik deze week en volgende week drie dagen vrij heb in plaats van drie. Maakt wel een verschil eigenlijk. En zeker nu. Wat me nu het meeste raakt is nu ik het moeilijk heb en een verlies te verwerken heb, zijn al die lieve reacties. Het cliché is waar, dat je weet wie je echte vrienden zijn en wie er echt achter je staat als je het zelf moeilijk hebt. Ik voel me vooral gesteund door al die warme en lieve reacties.

  • Romy
   Auteur
   12 november 2019 / 21:58

   Wat prachtig om te lezen dat je heel veel hebt aan de lieve reacties van mensen nu. Een knuffel (ook al is het virtueel) of een lief berichtje kan inderdaad heel veel met je doen in lastige periodes. Al is het maar omdat je dan weet dat je niet alleen bent en dat anderen aan je denken.
   Weet dat je ook in mijn gedachten bent in deze lastige tijd. Ik vind het heel mooi en dapper hoe je je erdoorheen vecht, hoe intens verdrietig het ook is.

 12. 10 november 2019 / 11:29

  Ik wil nog steeds een keer naar de aldi om die vleesverangers in te slaan waar jij het steeds over hebt, maar het komt er maar niet van. Mijn blijmaker van deze maand was toch wel het weekendje weg met mijn moeder, zo gezellig!
  Anouk blogde over…5 voordelen aan een menstratiecup

  • Romy
   Auteur
   12 november 2019 / 22:45

   Zeker doen, dat bezoekje aan de Aldi! Ik kom nooit bij Aldi, maar ga er dus speciaal voor de vleesvervangers een keer in de zoveel weken naartoe ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge