Blij Lijstje | Relaxen, roerbakrestjes & 62 rozen

18 mrt 2020 | Positiviteit | 24 reacties

blij lijstje

Met positief denken bereik je het meest. En gelukkig brengt thuis zitten heel veel fijne dingen, mooie realisaties en ook leuke momenten met zich mee. Meer dan genoeg materiaal om weer een blij lijstje mee te vullen dus! Zo deed mijn oma een wel heel lieve uitspraak, leerde mijn vriend me de ultieme life hack voor een stijlvolle prullenbak en vervulde ik een paar volwassen verplichtingen die ik zelf wel een schouderklopje waard vond.

 • Heel veel ontzettend lieve reacties krijgen op mijn nieuws dat ik vanaf binnenkort fulltime ondernemer ben. Dank jullie wel!
 • En als groot hoogtepunt op LinkedIn spontaan een berichtje van mijn oud-docent Nederlands uit 4vwo (die toen al zag dat schrijven nogal mijn ding was) krijgen om me te feliciteren met mijn nieuwe avontuur als tekstschrijver. Hoe lief!
 • Uitzicht hebben op Pippa’s pootjes met de meest schattige pluimpjes ooit bij haar tenen.
 • Ranonkels voor oma kopen (vorige week al). Ben ik de enige die bij het geven van bloemen altijd het liefst ook een bosje voor zichzelf zou meenemen? Ik moest me echt inhouden.
 • Twee prach-ti-ge jurken van een duurzame webshop ontvangen voor een samenwerking. Volgende week op mijn blog! Op de foto hierboven zie je al een heel kleine sneak peek. De matchende paarse sokken (ahum!) waren uiteraard geen onderdeel van de stijlvolle versie van deze outfit.
 • Een trip naar Londen boeken met mijn vriend (nog voor de hele coronacrisis!), inclusief een reis met de nieuwe supersnelle treinverbinding. Nu maar duimen dat we eind juni weer op vakantie kunnen.
 • Mijn handen die permanent lekker ruiken dankzij de overheerlijke zeep van Rituals.
 • Mijn eigen huis des te meer waarderen nu ik er veel ben.
 • Pippa die standaard op mijn buik komt zitten als ik op de bank lig.
 • Per ongeluk 300 gram diepvriesmango (in plaats van een normale portie) ontdooien en besluiten dat ik dat dan maar gewoon allemaal opeet. Yum!
 • Mijn oma die het standaard heeft over “vriendschap” als ze verkering bedoelt. “Romy heeft vriendschap met Bart.” Ja hoor, oma, dat klopt!
 • De ultieme life-hack ontdekken waarmee de lelijke vuilniszak niet meer onder mijn prullenbakdeksel vandaan komt. Met dank aan mijn slimme vriend!
 • Een lieve kennis helpen bij het schrijven van haar sollicitatiebrief.
 • Eindelijk mijn grote-mensen-daad verrichten door al mijn documenten en foto’s weer eens te back-uppen. Vond ik wel een schouderklopje waard!
 • Skypesessie met je collega’s. Oftewel “Ja hoor, ik zit er klaar voor” roepen terwijl je ondertussen snel je badjas verruilt voor je nette vest en de stapel papier uit het zicht van je webcam schuift.
 • Restjes van een roerbakschotel die de volgende dag veel lekkerder smaken dan op de dag zelf.
 • Voor een freelance opdracht een heel tof e-book mogen redigeren.
 • Praten met een financieel adviseur en daarbij het idee hebben dat ik serieus begrijp waar het over gaat.
 • Mijn vriend na een tijdje weer zien <3
 • Net op tijd beseffen dat die avond Boer Zoekt Vrouw weer op tv komt. Blijft leuk!
 • Vervolgens uit nieuwsgierigheid op Twitter rondneuzen op de hashtag #boerzoektvrouw en flink nagenieten van de aflevering door alle tenenkrommende berichten en oncharmante gifjes.
 • Mijn mokkencollectie op de foto zetten. Is er interesse in een “Show je mokken”-artikel op mijn blog? Of is dat wel heel simpel?
 • Het boek ‘Picture Perfect’ van Iep Bergsma winnen en daar nu elke avond een aantal pagina’s uit lezen, zodat ik me meer in fotografie kan verdiepen.
 • Mijn opa die nog elk jaar mijn oma net zo veel rozen geeft als het aantal jaar dat ze getrouwd zijn. Dit jaar was er een enorme emmer voor nodig om alle 62 rozen kwijt te kunnen.
 • De euforie als ik ondanks de vele hamsteraars toch nog een verpakking met mijn lievelingsbrood (oké, twee misschien!) weet te scoren.
 • Ontdekken dat Lidl nieuwe vleesvervangers in de schappen heeft liggen. Gaat dat proeven! Maar wees wel zo lief om iets voor je medemens over te laten ;)
 • Plotseling heel veel nieuwe ideetjes voor blogartikelen krijgen. Hopelijk kan ik die de komende tijd allemaal uitwerken.
 • Beseffen dat deze hele situatie ook mooie dingen met zich meebrengt. Ik voel meer rust, waardeer de mensen om me heen nóg meer en kom opeens toe aan dingen die ik al heel lang uitstelde. Er is altijd een silver lining. En dit lijstje helpt me alleen maar meer om dat te beseffen.

Wat was jouw fijnste moment van de afgelopen week?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

24 Reacties

 1. Darina

  Een heel mooi lijstje met positieve dingen. Het is altijd al belangrijk maar nu des te meer!

  Antwoord
 2. Naomi

  Ja, natuurlijk willen we een show-je-mokken-blog! :)
  Heerlijk om even een blij lijstje te lezen in deze tijden en vooral het berichtje van je vroegere docent vind ik echt super!

  Antwoord
 3. Daenelia

  Ik vind het videobellen onverwacht zo leuk. Vooral omdat ik mijn collega’s mis …

  Antwoord
 4. Simone

  Ik word er vrolijk van! Heel fijn en goed om deze periode te gebruiken voor positiviteit, tijd voor jezelf en weer met beide benen op de grond komen.

  Antwoord
 5. Irene

  Fijn om ook nu stil te staan bij de mooie dingen! Extra belangrijk en opbeurend :) Met bloemen heb ik dat ook maar ik koop dan gewoon voor mezelf ook een bosje. Ik ben ook voor een show-je-mokken-blogje! :D

  Antwoord
 6. Audrey

  Je moet die vuilniszak-lifehack natuurlijk wel delen, he?

  Mijn lichtpuntje is dat ik al thuiswerkend met dit heerlijke weer lekker buiten in de tuin kan lunchen met vers geroosterd brood. Zo heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Oeh ja, een verse lunch kunnen bereiden is toch wel een van de voordelen van thuiswerken.

   Antwoord
 7. Ilona Wielinga

  Wat een mooi lijstje, helemaal nu. En zo lief hoe je oma zegt dat jullie vriendschap hebben, haha.

  Antwoord
 8. Anna

  Wat een prachtig lijstje! Die rust ervaar ik ook, de wereld staat echt even op pauze. Ook heerlijk die lege treinen, haha :p. Wat zou het mooi zijn als we vanaf nu altijd minder gehaast door het leven kunnen gaan… Ik ben trouwens heel benieuwd naar de jurken die je hebt ontvangen!

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad! Ik hoop ook echt dat mensen ook na deze periode wat meer rust hebben en bijvoorbeeld meer thuiswerken. Ik denk dat deze periode in dat opzicht ook wel wat positieve dingen kan opleveren.

   Antwoord
 9. Rosanne

  Wat een fijn lijstje zeg! Ik ben wel heel erg benieuwd naar je jurken! Ik ga je blog goed in de gaten houden. :D

  Antwoord
 10. Meaghan

  Aww hoe schattig is dat van je opa en oma en die 62 rozen. Ontzettend lief en romantisch! Haha en hoe je oma ook praat over je “vriendschap” met Bart. Heerlijk die oudere mensen! Oh en ik ben nu echt wel benieuwd geworden naar dat trucje voor de vuilnisbak.
  Wat een gekke tijden zijn het nu toch met Corona! Ik hoop ook heel erg dat je tripje naar Londen doorgaat. Ik wil eind juni samen met mijn vriend naar de Ardennen, want dan heb ik mijn scriptie ingeleverd en dan wil ik echt even tot rust komen, maar het is nog maar afwachten of dat tegen die tijd mogelijk is en of we zelf niet ziek zijn. Hele onzekere situaties dit.
  Gelukkig maak ik ook genoeg blije dingen mee hoor! Zo was de feedback op mijn thesis proposal heel positief en durf ik het aanstaande vrijdag met een geruster hart in te leveren en daarnaast ben ik ook super blij met het zonnige weer van de afgelopen dagen. Even heerlijk in de tuin gezeten en wandelingen gemaakt!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, wat een lastige en onzekere situatie hè?! Het is nu ook extra moeilijk om plannen te maken voor de langere termijn, omdat we natuurlijk geen idee hebben hoe lang het allemaal zal duren en hoe ons leven er over een paar maanden uitziet. Ik duim hard met je mee dat het tripje naar de Ardennen kan doorgaan. Wat zou het fijn zijn als je op die manier kunt bijkomen van de hele scriptieperiode!
   Mooi dat je toch ook geniet van de lichtpuntjes die er nog steeds zijn. En wat goed dat het voorstel voor je scriptie zo positief is ontvangen. Een goed teken én een mooi compliment!

   Antwoord
 11. Justine

  Wat een fijn lijstje! <3
  En té lief dat je opa nog elk jaar rozen geeft. Ik hintte mijn vriend al: GOALS! Te lief joh

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja lief hè?! Ik vind het ook wel echt hét voorbeeld van relatiegoals.

   Antwoord
 12. bychristiana

  Ah ja, die pootjes!!! Ik kan me daar ook echt mee vermaken, om daar naar te kijken. Ik had vanochtend een blij momentje. Ik heb erg veel pijn door de zenuwontsteking aan mijn schouder en voel me sinds gisteren ook ziek vanwege de morfine. Ik probeer wel minimaal 1 keer per dag met Andre mee te gaan die Sketch uitlaat, gewoon omdat ik anders echt de hele dag op bed of op de bank lig en dat maakt me helemaal vreselijk dol en verdrietig. Omdat het nu zo rustig is buiten, laat Andre haar af en toe los van de riem en Sketch vind dat helemaal geweldig. Die rent dan als een dolle rondjes op zo’n grasveld bij ons in de buurt, ZO aandoenlijk om te zien.

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat mooi om te horen dat je nu juist van dat soort kleine momentjes kunt genieten. Het klinkt alleen al heel erg aandoenlijk, dus ik kan me goed voorstellen dat het er al helemaal heel erg schattig uit zal zien. Wel heel rot om te horen dat je zo veel last hebt van de ontsteking en ook van de morfine. Hopelijk gaat het inmiddels iets beter met je. Veel beterschap en sterkte!

   Antwoord
 13. Ilona

  Wat een fijne opbeurende berichtjes in deze tijden. En nu ben ik uiteraard wel erg benieuwd naar die “hoe verstop je de vuilniszak netjes in de vuilnisbak”…Dat lukt mij alleen met de originele Brabantia zakken voor de bak maar die zijn m.i. slecht van kwaliteit en bovendien erg duur.

  Antwoord
  • Romy

   De vuilniszakkenhack van mijn vriend is om eerst de emmer uit de bak te halen en de zak eromheen te vouwen. Vervolgens houd je een stukje zak over. Daarom trek je de zak strak en wikkel je het restantje zak tot een losse knoop. Zo zit de zak strak om de emmer en kun je de randjes mooi verbergen. Ik vond het echt de life-hack van het jaar :)

   Antwoord
 14. Anouk

  Wat een fijne dingen! Zo schattig dat je oma zegt dat je vriendschap hebt met je vriend, alhoewel eerlijk gezegd mijn verloofd ook mijn beste vriend is ( en zoveel meer! ) dus zo idioot is het nog niet.

  Antwoord
 15. Saskia

  Fijn lijstje! Ik duim met je mee over eind Juni, wij gaan dan richting Centerparcs <3

  Antwoord
 16. Eveline Fleur

  Wat onwijs lief van je opa zeg! Dat zie je niet veel meer. :)

  Antwoord
 17. Mariska

  Dat zijn leuke dingen en zo lief om het ‘vriendschap’ te noemen in plaats van verkering :)

  Antwoord
 18. Jessica J.

  Wij hebben gisteren voor het eerst vergaderd via Microsoft Teams, ging verrassend goed en was stiekem zelfs een beetje leuk, haha!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs