Blij Lijstje | Relaxen, roerbakrestjes & 62 rozen

blij lijstje

Met positief denken bereik je het meest. En gelukkig brengt thuis zitten heel veel fijne dingen, mooie realisaties en ook leuke momenten met zich mee. Meer dan genoeg materiaal om weer een blij lijstje mee te vullen dus! Zo deed mijn oma een wel heel lieve uitspraak, leerde mijn vriend me de ultieme life hack voor een stijlvolle prullenbak en vervulde ik een paar volwassen verplichtingen die ik zelf wel een schouderklopje waard vond.

 • Heel veel ontzettend lieve reacties krijgen op mijn nieuws dat ik vanaf binnenkort fulltime ondernemer ben. Dank jullie wel!
 • En als groot hoogtepunt op LinkedIn spontaan een berichtje van mijn oud-docent Nederlands uit 4vwo (die toen al zag dat schrijven nogal mijn ding was) krijgen om me te feliciteren met mijn nieuwe avontuur als tekstschrijver. Hoe lief!
 • Uitzicht hebben op Pippa’s pootjes met de meest schattige pluimpjes ooit bij haar tenen.
 • Ranonkels voor oma kopen (vorige week al). Ben ik de enige die bij het geven van bloemen altijd het liefst ook een bosje voor zichzelf zou meenemen? Ik moest me echt inhouden.
 • Twee prach-ti-ge jurken van een duurzame webshop ontvangen voor een samenwerking. Volgende week op mijn blog! Op de foto hierboven zie je al een heel kleine sneak peek. De matchende paarse sokken (ahum!) waren uiteraard geen onderdeel van de stijlvolle versie van deze outfit.
 • Een trip naar Londen boeken met mijn vriend (nog voor de hele coronacrisis!), inclusief een reis met de nieuwe supersnelle treinverbinding. Nu maar duimen dat we eind juni weer op vakantie kunnen.
 • Mijn handen die permanent lekker ruiken dankzij de overheerlijke zeep van Rituals.
 • Mijn eigen huis des te meer waarderen nu ik er veel ben.
 • Pippa die standaard op mijn buik komt zitten als ik op de bank lig.
 • Per ongeluk 300 gram diepvriesmango (in plaats van een normale portie) ontdooien en besluiten dat ik dat dan maar gewoon allemaal opeet. Yum!
 • Mijn oma die het standaard heeft over “vriendschap” als ze verkering bedoelt. “Romy heeft vriendschap met Bart.” Ja hoor, oma, dat klopt!
 • De ultieme life-hack ontdekken waarmee de lelijke vuilniszak niet meer onder mijn prullenbakdeksel vandaan komt. Met dank aan mijn slimme vriend!
 • Een lieve kennis helpen bij het schrijven van haar sollicitatiebrief.
 • Eindelijk mijn grote-mensen-daad verrichten door al mijn documenten en foto’s weer eens te back-uppen. Vond ik wel een schouderklopje waard!
 • Skypesessie met je collega’s. Oftewel “Ja hoor, ik zit er klaar voor” roepen terwijl je ondertussen snel je badjas verruilt voor je nette vest en de stapel papier uit het zicht van je webcam schuift.
 • Restjes van een roerbakschotel die de volgende dag veel lekkerder smaken dan op de dag zelf.
 • Voor een freelance opdracht een heel tof e-book mogen redigeren.
 • Praten met een financieel adviseur en daarbij het idee hebben dat ik serieus begrijp waar het over gaat.
 • Mijn vriend na een tijdje weer zien <3
 • Net op tijd beseffen dat die avond Boer Zoekt Vrouw weer op tv komt. Blijft leuk!
 • Vervolgens uit nieuwsgierigheid op Twitter rondneuzen op de hashtag #boerzoektvrouw en flink nagenieten van de aflevering door alle tenenkrommende berichten en oncharmante gifjes.
 • Mijn mokkencollectie op de foto zetten. Is er interesse in een “Show je mokken”-artikel op mijn blog? Of is dat wel heel simpel?
 • Het boek ‘Picture Perfect’ van Iep Bergsma winnen en daar nu elke avond een aantal pagina’s uit lezen, zodat ik me meer in fotografie kan verdiepen.
 • Mijn opa die nog elk jaar mijn oma net zo veel rozen geeft als het aantal jaar dat ze getrouwd zijn. Dit jaar was er een enorme emmer voor nodig om alle 62 rozen kwijt te kunnen.
 • De euforie als ik ondanks de vele hamsteraars toch nog een verpakking met mijn lievelingsbrood (oké, twee misschien!) weet te scoren.
 • Ontdekken dat Lidl nieuwe vleesvervangers in de schappen heeft liggen. Gaat dat proeven! Maar wees wel zo lief om iets voor je medemens over te laten ;)
 • Plotseling heel veel nieuwe ideetjes voor blogartikelen krijgen. Hopelijk kan ik die de komende tijd allemaal uitwerken.
 • Beseffen dat deze hele situatie ook mooie dingen met zich meebrengt. Ik voel meer rust, waardeer de mensen om me heen nóg meer en kom opeens toe aan dingen die ik al heel lang uitstelde. Er is altijd een silver lining. En dit lijstje helpt me alleen maar meer om dat te beseffen.

Wat was jouw fijnste moment van de afgelopen week?

Volg:
Deel:

24 Reacties

 1. 18 maart 2020 / 07:39

  Ja, natuurlijk willen we een show-je-mokken-blog! :)
  Heerlijk om even een blij lijstje te lezen in deze tijden en vooral het berichtje van je vroegere docent vind ik echt super!
  Naomi blogde over…Overleg of roddel?

 2. 18 maart 2020 / 10:21

  Je moet die vuilniszak-lifehack natuurlijk wel delen, he?

  Mijn lichtpuntje is dat ik al thuiswerkend met dit heerlijke weer lekker buiten in de tuin kan lunchen met vers geroosterd brood. Zo heerlijk!
  Audrey blogde over…Recept: bramen-monchou-slof

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:16

   Oeh ja, een verse lunch kunnen bereiden is toch wel een van de voordelen van thuiswerken.

 3. 18 maart 2020 / 10:43

  Wat een prachtig lijstje! Die rust ervaar ik ook, de wereld staat echt even op pauze. Ook heerlijk die lege treinen, haha :p. Wat zou het mooi zijn als we vanaf nu altijd minder gehaast door het leven kunnen gaan… Ik ben trouwens heel benieuwd naar de jurken die je hebt ontvangen!
  Anna blogde over…Fashion | 7 x Lente favorieten van dit moment!

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:19

   Inderdaad! Ik hoop ook echt dat mensen ook na deze periode wat meer rust hebben en bijvoorbeeld meer thuiswerken. Ik denk dat deze periode in dat opzicht ook wel wat positieve dingen kan opleveren.

 4. 18 maart 2020 / 11:26

  Aww hoe schattig is dat van je opa en oma en die 62 rozen. Ontzettend lief en romantisch! Haha en hoe je oma ook praat over je “vriendschap” met Bart. Heerlijk die oudere mensen! Oh en ik ben nu echt wel benieuwd geworden naar dat trucje voor de vuilnisbak.
  Wat een gekke tijden zijn het nu toch met Corona! Ik hoop ook heel erg dat je tripje naar Londen doorgaat. Ik wil eind juni samen met mijn vriend naar de Ardennen, want dan heb ik mijn scriptie ingeleverd en dan wil ik echt even tot rust komen, maar het is nog maar afwachten of dat tegen die tijd mogelijk is en of we zelf niet ziek zijn. Hele onzekere situaties dit.
  Gelukkig maak ik ook genoeg blije dingen mee hoor! Zo was de feedback op mijn thesis proposal heel positief en durf ik het aanstaande vrijdag met een geruster hart in te leveren en daarnaast ben ik ook super blij met het zonnige weer van de afgelopen dagen. Even heerlijk in de tuin gezeten en wandelingen gemaakt!
  Meaghan blogde over…Toffe musicals die jij zeker eens moet zien!

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:43

   Ja, wat een lastige en onzekere situatie hè?! Het is nu ook extra moeilijk om plannen te maken voor de langere termijn, omdat we natuurlijk geen idee hebben hoe lang het allemaal zal duren en hoe ons leven er over een paar maanden uitziet. Ik duim hard met je mee dat het tripje naar de Ardennen kan doorgaan. Wat zou het fijn zijn als je op die manier kunt bijkomen van de hele scriptieperiode!
   Mooi dat je toch ook geniet van de lichtpuntjes die er nog steeds zijn. En wat goed dat het voorstel voor je scriptie zo positief is ontvangen. Een goed teken én een mooi compliment!

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:41

   Haha, ja lief hè?! Ik vind het ook wel echt hét voorbeeld van relatiegoals.

 5. 18 maart 2020 / 13:49

  Ah ja, die pootjes!!! Ik kan me daar ook echt mee vermaken, om daar naar te kijken. Ik had vanochtend een blij momentje. Ik heb erg veel pijn door de zenuwontsteking aan mijn schouder en voel me sinds gisteren ook ziek vanwege de morfine. Ik probeer wel minimaal 1 keer per dag met Andre mee te gaan die Sketch uitlaat, gewoon omdat ik anders echt de hele dag op bed of op de bank lig en dat maakt me helemaal vreselijk dol en verdrietig. Omdat het nu zo rustig is buiten, laat Andre haar af en toe los van de riem en Sketch vind dat helemaal geweldig. Die rent dan als een dolle rondjes op zo’n grasveld bij ons in de buurt, ZO aandoenlijk om te zien.
  bychristiana blogde over…Tips voor het organiseren en opruimen van je kasten

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:41

   Ah wat mooi om te horen dat je nu juist van dat soort kleine momentjes kunt genieten. Het klinkt alleen al heel erg aandoenlijk, dus ik kan me goed voorstellen dat het er al helemaal heel erg schattig uit zal zien. Wel heel rot om te horen dat je zo veel last hebt van de ontsteking en ook van de morfine. Hopelijk gaat het inmiddels iets beter met je. Veel beterschap en sterkte!

 6. Ilona
  18 maart 2020 / 16:10

  Wat een fijne opbeurende berichtjes in deze tijden. En nu ben ik uiteraard wel erg benieuwd naar die “hoe verstop je de vuilniszak netjes in de vuilnisbak”…Dat lukt mij alleen met de originele Brabantia zakken voor de bak maar die zijn m.i. slecht van kwaliteit en bovendien erg duur.

  • Romy
   Auteur
   7 april 2020 / 00:39

   De vuilniszakkenhack van mijn vriend is om eerst de emmer uit de bak te halen en de zak eromheen te vouwen. Vervolgens houd je een stukje zak over. Daarom trek je de zak strak en wikkel je het restantje zak tot een losse knoop. Zo zit de zak strak om de emmer en kun je de randjes mooi verbergen. Ik vond het echt de life-hack van het jaar :)

 7. 20 maart 2020 / 17:37

  Fijn lijstje! Ik duim met je mee over eind Juni, wij gaan dan richting Centerparcs <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge